[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 124
113
A kelet-szíriai sivatagban folyik némi harc az Eufrátesz mindkét oldalán, tehát az SDF és az SAA is harcol az IÁ maradékkal.
Térképek az elmúlt 2-3 napról.
SDF, szept. 13-14. A narancsszínű kör a Bukamal melletti híd.
Dm_8AHdXcAAfAiN.jpg

DnE3XJ2W4AEPBN-.jpg


SAA szept. 11-12.
Dmy-yGzW0AAFE5e.jpg

Dm6-xB2WwAA-H9F.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: gioo and fishbed

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 124
113
Idlibben több mint 200 helyen volt szír kormány elleni tüntetés. Ezeket (egy részét) jelzi a térkép. Egyúttal mutatja az elmúlt napok orosz bombázásainak a helyszíneit.
DnE0VknX4AAZvvx.jpg:large
 
  • Tetszik
Reactions: gioo and fishbed

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113
Megkeresem neked, de addig olvasgass angolul ensz vagy usa jelenteseket, peldaul a bevetett vegyifegyverekrol.
Nekem ugyanolyan maszatolasnak tunik. Picit sokaig fog tartani amig megtanulok oroszul, de ha kifogytal az ensz jelentesekbol akkor addig az ebesz ukrajnai jelenteseit tudom javasolni. :)

Drága bogaram, pont ezért lettem volna kíváncsi az oroszok hivatalos jelentésére (és nem a propagandamédiára, amiből nem kérek, mint mondtam korábban). Mert akkoriban (2016) még nem hazudtak annyit, mint mostanában. Egyébként meg azt hiszem, most nem a vegyifegyók volt a téma. Tudod, hogy ezt hogy hívják? Terelésnek.
Nekem amúgy tudod mi tűnik maszatolásnak? Az, hogy amíg én hoztam valamit, addig te semmit nem mutattál, hanem csak kéretlen tanácsokra és alátámasztatlan képzelgésekre futotta tőled.

Ha te mondod.

Az amik Eufrateszen valo atkelest is megakadalyoztak. Egy su-22-es repulot is lelottek. Sziriai reptereket es oktato intezmenyeket tamadtak. A korabbi nyugati bombazasok idejen nott meg az isis terulete. Ez teny. Az oroszok erkezese ota pedig csokkent.

Ööö, én úgy tudom, hogy átkeltek az Eufráteszen Deir ez-Zornál... Persze az amerikaiak nem örültek ennek, de nem is bombázták őket, mivel akkor az, ahová átkeltek, még nem SDF, hanem ISIS-terület volt. Hát nem fura?
A szír gépet meg azért lőtték le, mert elkezdte támadni az SDF-et. Mintha be is linkeltem volna direkt itt.
Nem (csak) az oroszok érkezése miatt kezdett el csökkenni, hanem azért, mert felfogták, hogy kizárólag a levegőből nem sokra mennek ellenük. És akkor kezdték el támogatni a kurdokat/SDF-et úgy igazából. Na onnantól indult el a komoly csökkenés.

A nyugatiak peldaul olyan kamu dumaval jottek, hogy nem tudjak bombazni az isist, mert ujabban motorkerekparokkal szallitjak az ellatmanyt es nem teherautokkal. Edes istenem! Szakadt a plafon. Aztan az oroszoknak csak sikerult lebombazni par teherautot. Csak emlekszel a kepekre pl.az uzemanyagszallito kamionokrol...

Hányszor írjam még le, hogy a kamu propagandamédia baromságai nem érdekelnek? Jöjjön az akár orosz, vagy "nyugati" oldalról. Folyamatosan bombázták az ISIS-t, 2013-2014-óta. Na erről ennyit


Meg kellett volna nyerni a haborut es akkor lehetne tortenelmet hamisitani, de ez a vonat mar elment. :p ;)

Ennek ellenére mégis megy a ferdítgetés minden oldalról...

Ezen a forumon vissza lehet keresni sok mindent. Nem emlekszem olyanra, hogy az amik elnezest kertek volna a szir katonak lebombazasaert.

És akkor mi van, ha nem kértek? Amerikaiak nem is bombáztak amúgy akkor.

Nincs kedvem visszakeresni, de gondolom ezt - az egyébként helyes - elvet vallod a maláj gép lelövése kapcsán is.
Milyen elvet és hogy a fenébe jön ide a maláj gép? Én egy forrást kértem csupán.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 853
4 139
113
Majd szóljál....

Jó, majd szólok. De akkor mi lesz? Ha nem kavarnak be a ruszkik/SAA máshol az SDF-nek és ők úgy egy hónapon belül kipicsázzák onnan az ISIS-t? Ja tudom, akkor jön majd a "helikopteres duma", mint Ramadinál is... Bár remélem, hogy most sikerül valami újat kitalálnotok. :)

Nem sikerült válaszolnod a kérdésemre.Helyette adtál egy troll választ.

Miért, te talán nem trollkodtál? Én csak visszatrollkodtam. ;)

Amiben össze akarsz mosni pár száz bekerített szomjan haló férget egy kopár hegyen egy véget nem érő amerikai támogatású offenzívával ahol még mindég több ezer IA.-s birtokol egy jelentős folyó szakaszt településekkel.Ahonnan a folyón átkelve és Irakon keresztül szivárogva boldogítják a szíreket.

Ha használnád a fejed és nem csak a hülyeséget fújnád, akkor talán feltűnt volna, hogy már rég ki lenne takarítva az rész, ha Erdogány (tudod, Putyin nagy haverja, akinek épp Sz-400-asokat akar eladni), nem szarik bele a palacsintába Efrinben, amivel jól elvonta a kurd erők (akik ugye az SDF gerince) egy jelentős részét. Az meg, ha máskor nem, de Aleppónál (Palmiránál, Moszulnál, Rakkánál) már leeshetett volna neked, hogy pusztán a levegőből nem lehet legyőzni őket, hanem a földön is be kell menni.

Ugyan már, maximum csak próbálkozol ahogy azt a fórum közösségi lehetőségei is mutatják;)

Itt mégis mire gondolsz? Sajnos nem tudom értelmezni. :(

Viszont én személy szerint nem vagyok már kíváncsi a bújtatott libsi propagandádra...a kis vonaton legalább röhögni is lehet...kuka.

Hát, őszintén szólva engem sem érdekel a ruszkifan propagandaszöveged, mivel az itt töltött időmhöz semmilyen értéket nem ad. Valóban kukába való.
 
  • Tetszik
Reactions: Pocok75

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Az oroszok gyávák ahhoz hogy Észak Szíriát megtámadják, a törököktől félnek. Hozzáteszem joggal.
Ez a téma még hosszú életű lesz.

Bezony. Épp most szakad az orthodox egyház, amiből a lényeg az, hogy az orosz orthodox egyház szembefordul a Konstantinápolyi Pátriárkával, Ukrajna miatt.
Konstantinápoly = Isztanbul.
Na itt kezd érdekes lenni az egyházi sztori:
jöhet Konstantinápoly ostroma.

Nyalánkság kiegészítésként: Konstantinápoly Dugin szíve csücske is - mármint a visszafoglalása -, és hol tartózkodik most Dugin? Orosz orthodox vonalon. (Cárgrád). Bravó.

 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 179
20 124
113
Izraeli vélemények szerint tegnap egy Damaszkusz közeli fegyverraktárt támadtak, ahová új iráni szállítmány érkezett.
Előtte küldtek egy figyelemelterelő drónt Damaszkusz fölé, hogy a légvédelem ne unatkozzon, és később vegye észre a valódi célnak szánt rakétákat.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed