[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

yrkon

Well-Known Member
2012. február 24.
754
1 913
93
Én csak azt nem értem, ha az USA oda akar csapni, akkor kijelöl egy műveleti területet és oda senki.... Az oroszok miért nem jelentik ki, hogy Szíria tengerparti sávja orosz hadműveleti terület, minden behatolást megtorolnak. Miért?

Ezt esetleg akkor tehetnék meg, ha Szíria erre kérné őket (vö. balti államok légtérvédelme), bár feltehetően némi kettős mérce felmerülne egyesek részéről. A megtorlással meg csak óvatosan. Úgy látom, az orosz elnök szerencsére a helyén tudja kezelni a dolgokat; nem esik neki Izraelnek, mint a t*könrúgott medve, mert ebből egyik fél sem jönne ki jól. (kíváncsi vagyok, mi lenne ha mondjuk Trump orosz kiadása lenne az elnök... könnyen lehet, hogy valóra válna a BBC által készített scenario:
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
uEF_F54RP-Y.jpg
He1XMch69Rs.jpg
jFxhXJRKbAI.jpg
m75jIQBbCx0.jpg
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
A török szituációból én azt gondolom bár az elején károgott mindenki, hogy balfaszok, puhák, az idő őket igazolta mert elég jól jöttek ki.
Egyébként a mostani megállapodás nem rossz sem a szírekre sem az oroszokra nézve.A törököknek eddig sem sikerül féken tartani a terroristáikat ez után sem tudom elképzelni,hogy menni fog nekik.Ha jól értem egy rakat szélsőségest szépen átpakolnak a volt kurd északszír területekre ami azt jelenti,hogy ezzel a kurdokat azaz jelenleg az usá.-t fogják boldogítani.
A másik,hogy Erdogan hatalma középtávon késélen táncol erős de mint minden erőszakból gyökerező hatalmat könnyű erőszakosan megdönteni.Akkor pedig egy török belső viszályt kihasználva elég gyorsan lerendezik a szírek Idlebet.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
Nálam alapból ott kezdődik, hogy a zsidók milyen alapon támadják Szíriát. Meddig lehet ezt csinálni büntetlenül? Az orosz, zsidó nagy együtt hallgatás erről most rábaszást eredményezett az oroszoknak. A következményei meg egy 3 gombócos fagyiban lesz mérhető.
A gyakori izraeli támadások tükrében mi a fészkes fenét gondolnak az oroszok a zsidó kötelékekről, amik az Il20 közelében manővereznek.
Az 1 perces figyelmeztetés, meg kb nálam egy hadüzenetet jelent, nem pedig tényleges megelőzésre szolgál. (már ha így volt).
Olyan alapon hogy hadiállapot van köztük vagy 10 (?) éve. Csak ez egy ilyen háború. Illetve hát gyakorlatilag nincs se tűzszünet se béke. Szíria korábban mint a legfőbb Izrael ellenes állam szerepelt a térségben, az arab Izrael ellenes mozgalmak támogatója volt (?), kb mint Irán, vagyis jobban, csak Szíria a szomszédja Izraelnek, ezért IS a nagy Hezbollah/Szír összeborulás arrafelé, persze ez utóbbi amolyan félhivatalos.
 
  • Tetszik
Reactions: Masztiff