Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Szóval ami most jön alapból Blogen-nek szól, aki feltételezi rólam a "kétkapura játszást". A tegnapelőtt felvetettem az egyik magyarságversezetnek, a dán példát a "Kettős-állampolgár vagyok" kitűzőkről. Alapból ugye semmilyen veszélyt nem jelentene egy ilyen jelvény viselése, hiszen Tóth Mihály (ha olvasod Mihály bátyám akkor tiszteletem, többet használ a jogászkodásod mint öt Brenzovics és három Zubánics) fehéren feketén levezette, hogy senkit nem lehet számonkérni a kettős állampolgárság miatt. Tudjátok mi volt a válasz? "Nem szabad provokálni, meg különben sem tenne ki senki ilyen jelvényt!" Na akkor egy ilyen beszari, sült galambot váró, semmire kellő bandáért van értelme egyetlen csepp magyar vért is kockáztatni? A kárpátaljai magyarok maguknak keresték a bajt amikor a leginkább felelősségteljes politikai szervezetük teljes mellszelességél kiállt a "Majdan" mellett, (Brenzovics nyilatkozatai 2014 telén talán még megvannak itt-ott), amikor (bizonyítékok vannak rá) ez a szervezet tüntetőket toborzott a jelenlegi rendszer hatalomra segítésére, amikor a legnagyobb magyar párt képviselője elvtelenül beült a Porosenko Blok soraiba és ott mereszti valagát mindmáig – akkor minden hiába. A tettek következményeit viselni kell, viselje hát a következményeket ez a maroknyi beszari perjnahardejr!!
A beregszászi konzulátus előtti tüntetéshez. Beregszásznak Babják polgár mesterszemélyében elvileg magyar nemzetiségű és magyar érzelmű polgármestere van. A tüntetést mégsem merte betiltani, mert úgy tűnik az ukrán szakszolgálatok egy magyar polgármestert jobban kézben tudnak tartani mint a magyarok. Gratulálok a patkányfalkához!!! ezekért nem vért de ecetet sem érdemes ontani!
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Na akkor egy ilyen beszari, sült galambot váró, semmire kellő bandáért van értelme egyetlen csepp magyar vért is kockáztatni?
Nem semmirekelloek attol, hogy nem tetszik nekik az otleted. Nem kell eszkozt adni az ukik kezebe.
A kárpátaljai magyarok maguknak keresték a bajt amikor a leginkább felelősségteljes politikai szervezetük teljes mellszelességél kiállt a "Majdan" mellett,
Nem is lenne ellenunkre ma sem, ha integralodnanak az EU felé. (Tehetnek ezt az oroszok is. Jobb lehetne mindenkinek.) A bajunk a naci irannyal van.
Gratulálok a patkányfalkához!!! ezekért nem vért de ecetet sem érdemes ontani!
Ez durva volt. (Szegyelld magad!...:oops: )
 
  • Tetszik
Reactions: arcas

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Szégyellem is magam a többi 70-80 ezer Egán Edére váró, magyar állampolgárok adóforintjaira ácsingózó, elvileg "kárpátaljai magyar" helyett is! Én ugyanis úgy tanultam, hogy a jogok útja a kötelességek kockaköveivel van kikövezve. Na ez az amit sokan kezdenek elfeledni. Elég megnézni e nemzetrész viselkedését önmaga berkeiben. Az illegális szemétlerakókat, a beregszászi és ugocsai (magyar többség elviekben) lerabolt tölgyerdőket, a mára ökológiai atombombát jelentő aknaszlatinai sóbányát. Nekem senki ne mondja, hogy összefogással, erővel, erkölcsi tartással mindezeken nem lehetett volna erőt venni. Az, hogy nem sikerült a helyi lakosságot minősíti. Azt, hogy 2-3 dollárköteget megpörgető gazember háta mögé gondolkodás nélkül beállnak ezrével, mert ma enni akarnak. A holnappal meg törődjön a kóbor kutya elfeledett kölke.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Az indulat érthető, de ezzel a felfogással ma sehol sem volnánk...


Miért, azzal hol lennénk ha Babják uram a beregi horgász-szövetség, a bergengóc galambászok valamint a Vérke-horgászainak éves felvonulása, továbbá védett diplomaták és Hókefélke meg a hét törpe érkezésének alkalmából nem engedélyezi a megmozdulást.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/09/25/megvan-a-munkacsi-zaszlotipro/
"Vádat emeltek az ellen a férfi ellen, aki szeptember 19-re virradó éjjel feltehetően letépte a Munkácsi városházára tűzött állami zászlót.
Mint arról korábban tudósítottunk, a térfigyelő kamera által készített felvételből kiderült, hogy három fiatal előbb lerángatta az önkormányzat falára kitűzött ukrán zászlót, majd egyikük elejtette és megtaposta az állami jelképet. A munkácsi városi ügyészség az ügyben egy 23 éves munkácsi fiatalember ellen emelt vádat. A vád szerint tettét ittas állapotban követte el, majd a zászlót magával vitte.
A vádlottra, amennyiben bizonyítást nyer tette, ötven adómentes jövedelemnek megfelelő bírság, hat havi letartóztatás vagy három évig terjedő szabadságvesztés vár."


Nem meglepő módon Ez gyorsan ment.
A kiszabható büntetés pedig megtorlásnak tűnik. Természetesen törvényesen. (Milliós adócsalásért, sikkasztásért jár ennyi? Vagy egy nagyon Ukránnak...?)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Szégyellem is magam a többi 70-80 ezer Egán Edére váró, magyar állampolgárok adóforintjaira ácsingózó, elvileg "kárpátaljai magyar" helyett is! Én ugyanis úgy tanultam, hogy a jogok útja a kötelességek kockaköveivel van kikövezve. Na ez az amit sokan kezdenek elfeledni. Elég megnézni e nemzetrész viselkedését önmaga berkeiben. Az illegális szemétlerakókat, a beregszászi és ugocsai (magyar többség elviekben) lerabolt tölgyerdőket, a mára ökológiai atombombát jelentő aknaszlatinai sóbányát. Nekem senki ne mondja, hogy összefogással, erővel, erkölcsi tartással mindezeken nem lehetett volna erőt venni. Az, hogy nem sikerült a helyi lakosságot minősíti.
Ilyen ugyekben jo otlet a kozosseg osszefogasa. A kettos allampolgarsagrol szolo kizuto ettol meg butasag volt.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 892
18 279
113
Szégyellem is magam a többi 70-80 ezer Egán Edére váró, magyar állampolgárok adóforintjaira ácsingózó, elvileg "kárpátaljai magyar" helyett is! Én ugyanis úgy tanultam, hogy a jogok útja a kötelességek kockaköveivel van kikövezve. Na ez az amit sokan kezdenek elfeledni. Elég megnézni e nemzetrész viselkedését önmaga berkeiben. Az illegális szemétlerakókat, a beregszászi és ugocsai (magyar többség elviekben) lerabolt tölgyerdőket, a mára ökológiai atombombát jelentő aknaszlatinai sóbányát. Nekem senki ne mondja, hogy összefogással, erővel, erkölcsi tartással mindezeken nem lehetett volna erőt venni. Az, hogy nem sikerült a helyi lakosságot minősíti. Azt, hogy 2-3 dollárköteget megpörgető gazember háta mögé gondolkodás nélkül beállnak ezrével, mert ma enni akarnak. A holnappal meg törődjön a kóbor kutya elfeledett kölke.

Mindíg a legszegényebb ember, a legkiszolgáltatotttabb. Biztosan iagazd van nagyon sok mindenben, pláne ha ott élsz. Nem vitatom. Azonban nem szabad azt gondolni, ha néhány ,vagy több olyan ember vezeti ott a kisebbséget, akikkel nem értesz egyet, az egyben a teljes kisebbséget is jelenti. Az ottélők több generáció óta már az egykori szovjet létben szocializálódtak, élnek. Ami talán ma is változatlan. Nem kell csodálkozni ,ha nyomorukban, minden leheztőséget, akár elvtelent is megragadnak a napi létezésre. Ezzel nem védeni akartam persze, a helytelen dolgokat elkövetőket. Kíváncsi vagyok mi sül ki ebből a Kárpátaljai történetből. Mintha az ukránoknak kellene ez a konfliktus, ezt gondolom. Keleten veszitenek, vagy nem nyernek. Meg akarják mutatni, hogy a nyugati részen, az oroszokkal katonai erőben nem mérhető Magyarországgal szemben, hogy milyen kemény fiúk. Elsősorban a saját lakosságuknak. Talán erről is szól ez a történet.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Az ukrán-magyar viszony feszültségeiről beszél a parlament külügyi bizottságának elnöke, Németh Zsolt.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 591
113
42511358_367916347084289_1339673417145647104_n.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/09/26/moszkal-a-botranyos-videorol/
"Hennagyij Moszkal törvénytelennek nevezte a beregszászi videós esetet.
Kárpátalja kormányzója a 112-es hírcsatorna egyik műsorában elmondta, hogy az eljárás ellentmond a vonatkozó nemzetközi konzuli normáknak. Elárulta azt is, egy kárpátaljai magyar nemzetiségű határőr volt az, aki elkövette ezt a provokatív és aljas lépést.
Szerinte az illetővel komolyan el kell beszélgetniük az arra illetékes hatóságoknak. Kérdésre válaszolva nem tartotta kizártnak, hogy a határőr beépített ügynökként megbízást teljesített – adta hírül szerdán a zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.
Moszkal felhívta arra is a figyelmet, hogy Magyarország nem állampolgárságot osztogat Kárpátalján, hanem visszahonosítja az egykori magyar állampolgárok leszármazottjait, ami nagy különbség.
Emlékeztetett, hogy a szovjet időszakot megelőzően, 1944 előtt itt csehszlovák és magyar uralom volt.
Kitért arra is, hogy hamarosan Csehországban is elfogadhatnak a magyar gyakorlathoz hasonló törvényt, ami után a kárpátaljaiak akár nyelvtudás nélkül is kérelmezhetik a cseh állampolgárságot, amennyiben felmenőik Kárpátalján éltek 1920 és 1938 között.
A “videobotrányt” Hennagyij Moszkal “mesterségesen keltettnek” és értelmetlennek nevezte egy olyan ország részéről, amelyik az Európai Unióba törekszik. Hozzátette, Ukrajnában a kettős állampolgárság de facto létezik, míg de jure nincs. Úgy vélte, az ukrán parlamenti képviselők legalább fele rendelkezik második állampolgársággal, és a törvényhozás ezért nem akarja jogilag rendezni a kettős állampolgárság kérdését.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/09/26/hadgyakorlat-miatt-lattak-a-katonai-konvojokat/
"Ukrajna egész területére, így Kárpátaljára is kiterjedő parancsnoki törzsgyakorlatot tartanak szeptember 25. és 29. között Kozák szabadság – 2018 fedőnéven az ukrán fegyveres erők egységei – közölte szerdán Ungváron a Kárpátalja megyei hadkiegészítő parancsnokság sajtószolgálata.
A jelentés szerint jelenleg a manőverek a nyugati országrész gyakorlóterein folynak, ahol a katonák a hegyi terepen végzett műveleteket gyakorolják. A hadgyakorlat fő célja a csapatirányítási képességek fejlesztése védelmi és stabilizációs, tervezési, valamint ellentámadással kapcsolatos feladatok megoldása során – áll a közleményben..."


Ez nem mond ellent annak, hogy ez teljesen alkalmas Kárpátalja megfélemlítésére, és minimum "diplomáciai" nyomásgyakorlásnak is tűnik Magyarország felé...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Nekünk szóló üzenet. De mitől akarnak elrettenteni, ha mi csak a magyarok gyilkolása és elüldözése esetén gondolkodnánk katonai megoldásban? Azzal számolnak, hogy elszabadítják az indulatokat politikai haszonlesésből és nem fognak tudni rendet tartani?

Szarkupac ország. Az Afrikai Úniót ajánlanám nekik az európai helyett!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja...fel-az-ukran-kulugyminisztert-a-kmksz-elnoke/
"Brenzovics László parlamenti képviselő, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke beadvánnyal fordult Jurij Lucenko főügyészhez Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszternek a kárpátaljai magyarokat szeparatizmussal gyanúsító kijelentései miatt...
...„Az ukrán népképviselők jogállásáról szóló törvény 161. cikkelye alapján, tekintettel a fentiekre, kérem, ellenőrizze Pavlo Klimkin miniszter említett provokatív kijelentéseit a médiában, és indokolt esetben indítson ellene büntetőeljárást Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 161. cikkelye alapján” – zárja sorait Brenzovics László."

Miért tűnik Moszkal határozottabbnak...?
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
Status
Not open for further replies.