Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Ja üzenem a fegyveres konfliktust vizionálóknak, de a döntéshozóknak is ha olvasnak minket, hogy Poros Jankó komoly befektetésekkel rendelkezik Magyarországon (ahogy az ukrán oligarchák jelentős része). Ez elsősorban Nyíregyházára és környékére összpontosul, de a szintén Poros Jankó tulajdonában lévő Bonbonetti gyár pl. Budapesten van.

És ugye a saját páncélszekrényét nem szokta felgyújtani senki. Képzeljétek el amint az átlag ukrán sorkatona neki áll Nyíregy luxus környékén tombolni, meg fosztogatni, azt a házak jelentős része meg ukrán oligarcháké. Valahogy nem reális.

Valaki írta, hogy választási kampány van ott és mi vagyunk a leggyengébbek ezért szálltak rá a magyarokra. Full igaza van. Oroszok ellen maxi gázon meg a hiszti 2014 óta, a lengyelek erősek, a románok csontig az USA seggében, bolgárok (akik szintén nem kevesen vannak Dél Nyugat Ukrajnában) nem ugrálnak, maradunk mi. És nem kell nekik még egy front. Ezek üzletemberek, nem hülyék.

Na emiatt szoktam mondani, hogy az összes szempont egy rendkívül szűk szeletére összpontosító, a tágabb összefüggéseket meg sem értő csepegős kamasz álmok, illetve az ugyanilyen szűklátókörű provokátorok storyjait jobb figyelmen kívül hagyni.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Bocskor Andrea kárpátaljai Magyarként Európai Uniós képviselő a Fidesz színeiben. Most nyilatkozta, hogy felhívta a nyugati EU képviselők figyelmét a 300-as listára, meg a kettős állampolgárságú Magyarok deportálási kezdeményezésére és a válasz az volt, hogy: "Túlreagáljuk, mert ezek csak civil kezdeményezések és a civil kezdeményezésektől nem kell félni".
Aha, nagyon "okosak", vagy inkább csak okoskák ezek az aranyos emberek. Akkor tegyenek már látogatást az Iszlám Állam vagy a Boko Haram területére amiket működő államként a sánta kutya se ismert még el, vagyis ezek fegyveresei és lefejező hóhérjai is csak egy civil kezdeményezés harcosai!! Szóval nem kell félni tőlük ... ?!!
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and antigonosz

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Összemosol dolgokat, vagy szándékosan, vagy csak nem akarod érteni.
Az amerikai külügy Nuland idején - menesztették 2017 januárjában - kifejezetten Magyarország ellensége volt.
Tudod az helyzet hogy már az ős-antant se tartotta be a saját hatalompolitikai rendező elveit. Lásd Wilson.
Na most az a helyzet, hogy a nagy arcon pörgés ellenére, Trump külügye sem lett a barátunk. Hallottad az új nagykövetet nyilatkozni? Nulandnak ehhez semmi köze.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/belfold/2018/10/11...obbento_melysegbe_sullyedt_az_ukran_politika/
"Egy nappal azután, hogy a magyar külügy bekérette az ukrán nagykövetet, Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök délelőtt azt mondta, megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika, és az ukrán vezetés legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek.
Szijjártó a kérdésről egyeztet a NATO főtitkárhelyettesével és telefonon tájékoztatja az Egyesült Államok külügyminisztériumát.
Egy budapesti sajtóesemény után Szijjártó arról beszélt, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak Magyarországra és a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni..."

http://www.karpatalja.ma/karpatalja...e-a-kettos-allampolgarokat-listazo-honlaphoz/
"Hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a feltételezett ukrán-magyar kettős állampolgárokat listázó honlaphoz – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.
Szijjártó Pétert a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap listájával kapcsolatban kérdezték, amelyen olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok.
A miniszter elmondta: olyan személyes adatok kerültek fel a honlapra, amelyek nyilvános forrásokból nem érhetőek el, kizárólag titkosszolgálati, kormányzati forrásból.
Ráadásul a szélsőséges honlapot működtető NGO egyik vezetője az ukrán titkosszolgálatnál dolgozott korábban – tette hozzá a miniszter, megjegyezve, hogy a honlapot üzemeltető mozgalom elindítója jelenleg is az ukrán kormány alkalmazásában áll. Szijjártó Péter szerint tehát hazugság az az állítás, hogy az ukrán államnak semmi köze nincs a honlaphoz..."
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Olvastad a Cornstein legújabb nyilatkozatát? :) Nem semmi ez az USA gyerekek. De azért ezt a Cornsteint bírom, nem kertel. Ehhez a Ceu- hoz nagyon ragaszkodnak, ebből is látszik hogy kamu egyetem, fedoceg. Azt mondja a hivatalos usa ukaz, vagyis a nagykövet, hogy 10 évig az USA nem beszélt a magyar kormánnyal, ( nabucco?) De az új USA kormány nagy gesztusokat tett nekünk, pl Trump felhívta Orbánt! :D Ez már kétségtelen hogy nagy gesztus, mi lett volna ha elfogadja a meghívást és szelfizhet a resolute asztal mögül? :) De ( most jön a csavar) ezért a gesztusert nekünk most engednunk kell kamuegyetem ügyben, vagy USA fegyvert kell vennünk. És ezt így kimondja a pali! Mert ha nem, akkor nagyon megharagudtál ránk. Hát jó drága egy percdijai vannak a mi kedves szovetsegesunknek. Na ilyen emberek ezek.
Most én tromfolhatnék azzal, hogy narancséknál mint a megváltót, úgy várták Trumpot. :) Tessék itt van. Lehet neki örülni.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Petro Porosenkóval kapcsolatban azt írják, hogy spanyol, francia és izraeli útlevele is van.
Valószínűleg osztrák állampolgársággal rendelkezik Viktor Baloga.
Uljana Szuprun egészségügyi miniszter Detroitban született, és csak 2015-ben kapott ukrán állampolgárságot.
Roman Naszirov az ukrán vámhivatalt vezette, brit állampolgárságát viszont a britek megerősítették.
Ihor Kolomojszkij bevallotta, hogy három állampolgársága is van.

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181010-ukrajna-kettos-allampolgarsag-kepmutatas.html
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja/kozelet/tovabb-bovitette-halallistajat-a-mirotvorec/
"Már több mint ötszáz kárpátaljai magyar neve szerepel a szélsőségesen nacionalista ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet adatbázisában.
A listán szereplő személyek olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselők, akik a szervezet állítása szerint kettős állampolgárok..."


Nyilvánvalóan "le akarják fejezni" a Kárpátaljai magyarság értelmiségi elitjét.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Na most az a helyzet, hogy a nagy arcon pörgés ellenére, Trump külügye sem lett a barátunk. Hallottad az új nagykövetet nyilatkozni? Nulandnak ehhez semmi köze.
Az ún. amerikai "politikusok" döntő többségükben csak bábuk. E tekintetben a jelenlegi usai kormányzat (de bármelyik) még rosszabb verzió számunkra (is) mint a 2. vh idején. Egyedül az a szempont kiből mennyit tudnak kihúzni. A politikájukat csak ez az egy tény irányítja.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja...zkeket-a-felrobbant-ukrajnai-loszerraktarban/
"Lokalizálták a tűzfészkeket abban a nagy észak-ukrajnai lőszerraktárban, amely az után gyulladt ki, hogy kedd hajnalban lőszerek robbantak fel benne – közölte Olekszij Csernobaj, a védelmi minisztérium sajtóosztályának vezetője.
A szóvivő elmondása szerint a detonációk intenzitása is jelentősen alábbhagyott a Csernyihiv megyei Icsnya településnél lévő raktártelepen, főként kis kaliberű, kézi lőfegyverekbe való lőszerek robbanását észlelik. A raktár körüli füst is kezd oszladozni, ami lehetővé tette a katasztrófa sújtotta területen a tűzfészkek légi felderítését drónokkal...
...Rogyion Timosenko helyettes vezérkari főnök korábban újságíróknak azt mondta, hogy – noha a füst miatt nehéz felmérni – a raktártelepnek legfeljebb csak a tíz százaléka gyulladt ki. Cáfolta azt, hogy 88 ezer darab lőszer lett volna a raktárban. Szavai szerint másfél-kétszer kevesebb, de hadititokra hivatkozva nem árulta el, hogy pontosan mennyi. Azt is cáfolta, hogy nagy kaliberű, nehéztüzérségi lövedékek, rakéták lettek volna a raktárban. Állítása szerint zömében kézi fegyverekhez való lőszerek maradtak ott, a nagy kaliberű lövedékeket ugyanis korábban más helyre, biztonságosabb raktárakba szállították át...
...Az Ukrtranszhaz ukrán állami gázszállító vállalat közölte, hogy nincs veszélyben az Európába irányuló gázszállítás, mert nincs a kigyulladt lőszerraktár közelében tranzitvezeték."

Na persze. Kézifegyverekbe való lőszerek ekkorákat robbannak.
Pont erről írtam a minap, az ami hivatalosan az ukrán hadseregnek van, szerintem az a leltárlista, amit a szovjetek 3 évtizede átadtak nekik. Fogadni merek, hogy ami most megsemmisült, az ugyanúgy szerepelni fog a jövő évi listákon is. Sőt, amik Kelet-Ukrajnában már rég megsemmisültek, nagy részük szerintem még most is megvan hivatalosan.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Ukrajna vezetése nem bolond ennyire, így nem Magyarország ellen készül háborúzni hanem esetleg a kárpátaljai magyarság ellen. Az ukrán szabadcsapatok meg tudják tenni ugyanazt mint a Donbasszban, az ukrán kormány meg majd mossa kezeit és sajnálkozik hogy azok nem az ukrán hadsereg. Na ez esetben mit tudnánk tenni az ottani magyarság védelmében?!!

Ebben az esetben felszólítjuk az ukrán kormányt, hogy védje meg a saját állampolgárságait. Ha nem tesz semmit (persze, hogy nem tenne), akkor Magyarország fog békefenntartókat küldeni és megvédi a saját állampolgárságait. Magyar állampolgárokról beszélünk, nemzetközi törvények is megengedik, hogy egy ország bárhol a világon megvédhesse a saját állampolgárait.
4 hágó köti össze Kárpátalját Ukrajnával. Nem nagy dolog lenne odaküldeni a különlegeseinket, hogy megakadályozzák további terroristák beszivárgását Kárpátaljára. Jogilag háborút nem indítottunk, csak humanitárius segítséget nyújtunk a saját állampolgárainknak terroristák ellen. Lényegében bármeddig ott maradhatnánk, amíg úgy ítéljük meg, hogy veszélyben vannak a magyarok. Ha ezek után a békefentartóinkat az ukrán hadsereg részéről támadás érné, ők az agresszorok. Na és sok sikert a Kárpátokon való átkelésben. 4 hágót nem lehetetlen tartani, még a magyar hadseregnek sem az ukrán ellen. Főleg, hogy muszály jőjjön a NATO is segíteni, különben lelépünk és akkor az oroszok jönnek.
Gondolkozzatok már. Az USA mindenképp mellénk lépne be. Hisz ha Magyarország nyer, akkor Kárpátalja rögtön NATO terület lesz, Ukrajnára meg max. rárak egy újabb bábkormányt.
De ha magára hagyná Magyarországot, akkor egyből térfelet váltanánk és jönnének az oroszok. Azt meg nem hagyhatják, hogy az oroszok tolják ki a befolyásukat az osztrák határig. Ráadásul ha Magyarország térfelet váltana, egyből menne Románia és Bulgária is.
 
  • Tetszik
Reactions: arcas and Nemerson

Salabakter

New Member
2018. augusztus 4.
19
17
3
Ebben az esetben felszólítjuk az ukrán kormányt, hogy védje meg a saját állampolgárságait. Ha nem tesz semmit (persze, hogy nem tenne), akkor Magyarország fog békefenntartókat küldeni és megvédi a saját állampolgárságait. Magyar állampolgárokról beszélünk, nemzetközi törvények is megengedik, hogy egy ország bárhol a világon megvédhesse a saját állampolgárait.
4 hágó köti össze Kárpátalját Ukrajnával. Nem nagy dolog lenne odaküldeni a különlegeseinket, hogy megakadályozzák további terroristák beszivárgását Kárpátaljára. Jogilag háborút nem indítottunk, csak humanitárius segítséget nyújtunk a saját állampolgárainknak terroristák ellen. Lényegében bármeddig ott maradhatnánk, amíg úgy ítéljük meg, hogy veszélyben vannak a magyarok. Ha ezek után a békefentartóinkat az ukrán hadsereg részéről támadás érné, ők az agresszorok. Na és sok sikert a Kárpátokon való átkelésben. 4 hágót nem lehetetlen tartani, még a magyar hadseregnek sem az ukrán ellen. Főleg, hogy muszály jőjjön a NATO is segíteni, különben lelépünk és akkor az oroszok jönnek.
Gondolkozzatok már. Az USA mindenképp mellénk lépne be. Hisz ha Magyarország nyer, akkor Kárpátalja rögtön NATO terület lesz, Ukrajnára meg max. rárak egy újabb bábkormányt.
De ha magára hagyná Magyarországot, akkor egyből térfelet váltanánk és jönnének az oroszok. Azt meg nem hagyhatják, hogy az oroszok tolják ki a befolyásukat az osztrák határig. Ráadásul ha Magyarország térfelet váltana, egyből menne Románia és Bulgária is.

haha egyvalami kimaradt... azokat a hagokat nem csak megtartani kell tudni, de el is kellene elobb foglalni oket, mert akarhogy is nezegetem azt a terkep nevu dolgot, nekem a hatar hamarabb van, mint a hagok.....
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Most én tromfolhatnék azzal, hogy narancséknál mint a megváltót, úgy várták Trumpot. :) Tessék itt van. Lehet neki örülni.
Ebből is látszik hogy nem érdemes futni az ilyen barátságok után.
https://index.hu/belfold/2018/10/11...obbento_melysegbe_sullyedt_az_ukran_politika/
"Egy nappal azután, hogy a magyar külügy bekérette az ukrán nagykövetet, Szijjártó Péter külügyminiszter csütörtök délelőtt azt mondta, megdöbbentő mélységekbe süllyedt az ukrán politika, és az ukrán vezetés legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek.
Szijjártó a kérdésről egyeztet a NATO főtitkárhelyettesével és telefonon tájékoztatja az Egyesült Államok külügyminisztériumát.
Egy budapesti sajtóesemény után Szijjártó arról beszélt, hogy a kárpátaljai magyarok továbbra is mindenben számíthatnak Magyarországra és a legsötétebb diktatúrákat idéző javaslatokat emlegetnek, amikor ukránok betelepítésével akarják Beregszász etnikai összetételét megváltoztatni és az ott élő magyarok arányát tovább csökkenteni..."

http://www.karpatalja.ma/karpatalja...e-a-kettos-allampolgarokat-listazo-honlaphoz/
"Hazugság, hogy az ukrán államnak nincs köze a feltételezett ukrán-magyar kettős állampolgárokat listázó honlaphoz – mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában csütörtökön.
Szijjártó Pétert a Mirotrovec elnevezésű szélsőséges ukrán honlap listájával kapcsolatban kérdezték, amelyen olyan kárpátaljai magyar állami vagy önkormányzati tisztviselő adatai szerepelnek, akikről azt állítják, hogy kettős állampolgárok.
A miniszter elmondta: olyan személyes adatok kerültek fel a honlapra, amelyek nyilvános forrásokból nem érhetőek el, kizárólag titkosszolgálati, kormányzati forrásból.
Ráadásul a szélsőséges honlapot működtető NGO egyik vezetője az ukrán titkosszolgálatnál dolgozott korábban – tette hozzá a miniszter, megjegyezve, hogy a honlapot üzemeltető mozgalom elindítója jelenleg is az ukrán kormány alkalmazásában áll. Szijjártó Péter szerint tehát hazugság az az állítás, hogy az ukrán államnak semmi köze nincs a honlaphoz..."
Nem fog ez erdekelni senkit, pláne a Us kulugyben. Viszont szedegettem össze az információkat, Lavrov sugott szerintem Szijjartonak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Csak ha az ENSZ rábólint.
Ebben az esetben felszólítjuk az ukrán kormányt, hogy védje meg a saját állampolgárságait. Ha nem tesz semmit (persze, hogy nem tenne), akkor Magyarország fog békefenntartókat küldeni és megvédi a saját állampolgárságait. Magyar állampolgárokról beszélünk, nemzetközi törvények is megengedik, hogy egy ország bárhol a világon megvédhesse a saját állampolgárait.
4 hágó köti össze Kárpátalját Ukrajnával. Nem nagy dolog lenne odaküldeni a különlegeseinket, hogy megakadályozzák további terroristák beszivárgását Kárpátaljára. Jogilag háborút nem indítottunk, csak humanitárius segítséget nyújtunk a saját állampolgárainknak terroristák ellen. Lényegében bármeddig ott maradhatnánk, amíg úgy ítéljük meg, hogy veszélyben vannak a magyarok. Ha ezek után a békefentartóinkat az ukrán hadsereg részéről támadás érné, ők az agresszorok. Na és sok sikert a Kárpátokon való átkelésben. 4 hágót nem lehetetlen tartani, még a magyar hadseregnek sem az ukrán ellen. Főleg, hogy muszály jőjjön a NATO is segíteni, különben lelépünk és akkor az oroszok jönnek.
Gondolkozzatok már. Az USA mindenképp mellénk lépne be. Hisz ha Magyarország nyer, akkor Kárpátalja rögtön NATO terület lesz, Ukrajnára meg max. rárak egy újabb bábkormányt.
De ha magára hagyná Magyarországot, akkor egyből térfelet váltanánk és jönnének az oroszok. Azt meg nem hagyhatják, hogy az oroszok tolják ki a befolyásukat az osztrák határig. Ráadásul ha Magyarország térfelet váltana, egyből menne Románia és Bulgária is.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 962
113
Ebből is látszik hogy nem érdemes futni az ilyen barátságok után.

Nem fog ez erdekelni senkit, pláne a Us kulugyben. Viszont szedegettem össze az információkat, Lavrov sugott szerintem Szijjartonak.
Szedegettek. Hillary már rég leatomozott volna minket, szóval Trumpli még egy fokkal jobb.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Most jöttem meg a nagyszőlősi ferences rendházból ahhol Magyar Gergely priorral készítettem anyagot. Kedvelem ezeket a franciskánusokat, mert a legtöbb szemforgató pappal és testvérrel elentétben sokkal közvetlenebbek, "modernebbek", nem tolják túl a biciklit egyházi vonalon. Szóval az interjú után egy kávé mellett elbeszélgettünk és a házfőnök is elég letört volt. 2014-ben (!) a magyar tartományfőnökséget cserélte el Ugocsáért, minden szavából kitűnik, hogy nem csak a neve magyar, de most igen csüggetegnek tünt. Szerinte rossz idők jönnek, de a rendje és rendháza minden eszközzel az etnikai toleranciáért fog kiállni. Római katolikus hitű ukrán magyar emberre nem fog kezet emelni, ahogy római katolikus magyar sem fog ukránra támadni. Többet nem tehet, de erre szavát adta.
Most már nem titok – Krokomachnak megjrtam annak idején – kb. két hete egy vezető, Kárpátaljára akreditált magyar diplomata szó szerint azt mondta nekem "a baj nagyobb mint amilyennek látszik". Sajnos igaza volt, és még messze nincs vége.
Más. Október 13-án Nagyszőlősön Nemzetközi Ruszinfesztivál. Kárpátaljai szlovákiai meg lengyelországi ruszinok etnikai jellegű rendezvényt tartanak egy olyan időben amikor Ukrajnában a "ruszin" szó egyenértékú egy kiadós káromkodással. Én ott leszek, hiszen tiszteletbeli ruszin vagyok, bár a komlóskai magyar küldöttség nem mer eljönni.
Más. Örömmel látom, hogy Szijjártó is elismeri amit pár napja leírtam. Szivárog a rendszer vagyis a magyar-ukrán kettősállampolgárok adataihoz az ukránok titkosszolgálati eszközökkel jutottak hozzá. MNB!!! Riadó!!!
Más. A magyar média tele van Brenzovics László ukrán parlammenti képviselő sirámaival. Érdekes módon egyetlen sajtóorgánum sem nevesíti, hogy Brenzovics László a Petro Porosenko Blokk magyarajkú (és romlott lelkű, feneketlen zsebű) képviselőjeként mindmáig tagja annak a frakciónak amelyik a magyarságüldözést a Verhovna Radaban elindította. Azt a szemérmetes szüzlány-modorát minden magyar hírpotálnak a kuructól a 444-ig! Éljen a kárpátaljai Vidkun Quisling, kinek jószándéka mára kikövezte a Pokolba vezető utat minden kárpátaljai magyar számára! Az analógiánál maradva Norvégiában még most is várna rá egy per nemzetárulásért, ami jó biznisz ugyan de köztudotan veszélyes.
 

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Ja üzenem a fegyveres konfliktust vizionálóknak, de a döntéshozóknak is ha olvasnak minket, hogy Poros Jankó komoly befektetésekkel rendelkezik Magyarországon (ahogy az ukrán oligarchák jelentős része). Ez elsősorban Nyíregyházára és környékére összpontosul, de a szintén Poros Jankó tulajdonában lévő Bonbonetti gyár pl. Budapesten van.

És ugye a saját páncélszekrényét nem szokta felgyújtani senki. Képzeljétek el amint az átlag ukrán sorkatona neki áll Nyíregy luxus környékén tombolni, meg fosztogatni, azt a házak jelentős része meg ukrán oligarcháké. Valahogy nem reális.

Valaki írta, hogy választási kampány van ott és mi vagyunk a leggyengébbek ezért szálltak rá a magyarokra. Full igaza van. Oroszok ellen maxi gázon meg a hiszti 2014 óta, a lengyelek erősek, a románok csontig az USA seggében, bolgárok (akik szintén nem kevesen vannak Dél Nyugat Ukrajnában) nem ugrálnak, maradunk mi. És nem kell nekik még egy front. Ezek üzletemberek, nem hülyék.

Na emiatt szoktam mondani, hogy az összes szempont egy rendkívül szűk szeletére összpontosító, a tágabb összefüggéseket meg sem értő csepegős kamasz álmok, illetve az ugyanilyen szűklátókörű provokátorok storyjait jobb figyelmen kívül hagyni.

Talán pont ezért kellen a magyarellenes ukrán politikusokat (Balogától Porosig) a legérzékenyebb testrészüknél, a pénztárcájuknál megfogni. az egyszerő ukrán melős baxtatása helyet eből talán több haszon származna csak ehhez polgári-pénzügyi-gazdasági hjrszerzés is kellene.
 
Status
Not open for further replies.