Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Ebben az esetben felszólítjuk az ukrán kormányt, hogy védje meg a saját állampolgárságait. Ha nem tesz semmit (persze, hogy nem tenne), akkor Magyarország fog békefenntartókat küldeni és megvédi a saját állampolgárságait. Magyar állampolgárokról beszélünk, nemzetközi törvények is megengedik, hogy egy ország bárhol a világon megvédhesse a saját állampolgárait.
4 hágó köti össze Kárpátalját Ukrajnával. Nem nagy dolog lenne odaküldeni a különlegeseinket, hogy megakadályozzák további terroristák beszivárgását Kárpátaljára. Jogilag háborút nem indítottunk, csak humanitárius segítséget nyújtunk a saját állampolgárainknak terroristák ellen. Lényegében bármeddig ott maradhatnánk, amíg úgy ítéljük meg, hogy veszélyben vannak a magyarok. Ha ezek után a békefentartóinkat az ukrán hadsereg részéről támadás érné, ők az agresszorok. Na és sok sikert a Kárpátokon való átkelésben. 4 hágót nem lehetetlen tartani, még a magyar hadseregnek sem az ukrán ellen. Főleg, hogy muszály jőjjön a NATO is segíteni, különben lelépünk és akkor az oroszok jönnek.
Gondolkozzatok már. Az USA mindenképp mellénk lépne be. Hisz ha Magyarország nyer, akkor Kárpátalja rögtön NATO terület lesz, Ukrajnára meg max. rárak egy újabb bábkormányt.
De ha magára hagyná Magyarországot, akkor egyből térfelet váltanánk és jönnének az oroszok. Azt meg nem hagyhatják, hogy az oroszok tolják ki a befolyásukat az osztrák határig. Ráadásul ha Magyarország térfelet váltana, egyből menne Románia és Bulgária is.
Te komolyan elhiszed, hogyha bevonulunk Ukrajnába, azt nem fogják háborús agressziónak tekinteni? Onnantól vége a NATO védelemnek és azt mondják, hogy játsszuk le kettesben az ukránokkal.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Nem kell negtámadniuk minket.Elég a banderista inreguláris bandát rászabaditaniuk a kárpátaljai magyarokra.Mi csak nézzhetrjük és sirhatunk.
Az boroszok mégis
Felkéne már ébredni az álmodozásbol.Az orosznak mi csak szarkeverésnek kellünk.
A V4röl meg már többször is irtam.Csak egy felfújt lufi.Persze,lengyelek majd dobják értünk az usák szövetséget.Röhej.
Te komolyan elhiszed, hogyha bevonulunk Ukrajnába, azt nem fogják háborús agressziónak tekinteni? Onnantól vége a NATO védelemnek és azt mondják, hogy játsszuk le kettesben az ukránokkal.

Miért gondolod, hogy mi ilyen agyatlanok lennénk? Mi vagyunk egy katonai szövetség tagja, nem az ukránok. Falnak megyek az ilyen gondolkodástól...Sajnos az ukránok maguktól fognak gondoskodni az ürügyről, Mo. meg ki fogja várni, hogy megtámadják (vagy az egyenértékű nacionalista inditatású atrocitást). És biztos, hogy Nato vs Ukrajna lesz a story vége, és keletebbre ezen nagyot fognak röhögni. Ez van. Jöhet a pop-corn.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
Miért gondolod, hogy mi ilyen agyatlanok lennénk? Mi vagyunk egy katonai szövetség tagja, nem az ukránok. Falnak megyek az ilyen gondolkodástól...Sajnos az ukránok maguktól fognak gondoskodni az ürügyről, Mo. meg ki fogja várni, hogy megtámadják (vagy az egyenértékű nacionalista inditatású atrocitást). És biztos, hogy Nato vs Ukrajna lesz a story vége, és keletebbre ezen nagyot fognak röhögni. Ez van. Jöhet a pop-corn.
Nézd már meg légy szíves, mire válaszoltam. Köszi.
 
  • Tetszik
Reactions: arcas

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93

rumcajsz

Well-Known Member
2015. április 30.
703
1 034
93
Kb 50szer leírtam de leírom még egyszer. A NATO 5. cikelye valamely tagálam TERÜLETÉT ért külső támadás esetén lép érvénybe. Ez nem fog megtörténni, hiszen legfeljebb pár tucat túlbuzgó fosztogató mehet át a határon. Az ukrán magyarázat erre az lesz, hogy körözött köztörvényes bőnözők akciója. Az ukrán kormánynak köze nincs hozzájuk. A probléma nem katonai, hanem rendőri-közbiztonsági megoldást igényel. Hogy Kárptalján a magyarokkal mi fog történni az már más tészta. A megfélelmljtés eszköztára a fáklyás felvonulásoktól a koncepciós pereken át a szrebrenicai forgatókönyvig (ebben azért nem hiszek) bármi lehet. A lényeg, hogy tetszik nem tetszik Ukrajna terőletén az ukrán erőszakszervezetek azt tehetnek amire az ukrán törvényhozástól felhatalmazást kapnak. Amennyiben viszont a vállasztás polgárháborúba fordul (volt már erre példa az ukrán torténelemben) szóba jöhetnek ENSZ békefentartók. Csak ismerve az ENSZ töketlenségét Kárpátalján az Ajdar és az Azov már rég a kávéját fogja iszogatni a tömegsírokon mire a hős holland kéksisakosok megérkeznek.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Hová tűnt a mi ukrán imádó Ulippo barátunk? Döbbenetes ez a nagy csend tőle. Sehol egy szelfi, sehol egy szárnyaló ukrán gazdaság link. Semmi. Csak síri csend és lapitas. Ugye ugye, most már érthetőbb hogy mi történne Donbasszban ha átadnak az ukránoknak? Ogyesszai vérengzés minden sarkon. Most a saját bőrünkön is megerezhetjuk mi folyt ott. De persze az ukránok voltak azóta is az ártatlanok, sokan elhitték. Hol vagy Ulippo? Mesélj nekünk ukrajnarol.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
A szélsőségesen nacionalista ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet honlapjának szerkesztői közölték, hogy 2015-ben az orosz titkosszolgálattól lopták el a magyar-ukrán kettős állampolgárok listáját.
"Birtokunkban van Magyarország útlevél-adatbázisa. A nehézséget csupán az jelentette, hogy kiszűrjük ebből az ukrán állampolgárokat és az állami tisztviselőket, képviselőket. Ugyanakkor megbirkóztunk a feladattal, megtaláltuk a megfelelő módszert és kifejlesztettünk egy szűrőt ehhez” – olvasható a szervezet honlapján csütörtökön közzétett közleményben.
„Az adatbázist 2015-ben az orosz titkosszolgálattól csórtuk el. Mint kiderült, nagyon aktívak Magyarországon. Okuk van arra következtetni, hogy ha Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert hazugságvizsgálatnak vetnék alá, kiderülne róla, hogy az orosz titkosszolgálat beépített embere. Ritkán tévedünk, de ez legyen a magyarok problémája. Nem kívánunk beavatkozni a belügyeikbe, ugyanakkor ügyelünk arra, hogyne avatkozzanak a mi belügyeinkbe. Sajnálatos módon a 2015 után Magyarországon kiadott útlevelek adataival nem rendelkezünk, de dolgozunk rajta. Arra törekszünk, hogy Ukrajna szerte azonosítsuk az összes tisztviselőt, aki rendelkezik magyar állampolgársággal. Ehhez összeállítjuk az önkormányzati képviselők adatbázisát, amit összefésülünk a magyar útlevél-adatbázissal. A folyamatnak több buktatója is van, az egyik legnagyobb a nevek helyes lefordítása és átírása. Feltételezésünk szerint, lesz néhány szerencsés, aki átcsúszik majd a rostán. De ezen is dolgozunk” – hangsúlyozza a közlemény.
Érdemes fenntartásokkal kezelni az egész sztorit, ugyanis mosakodásra hajaz. Nagyon úgy fest, hogy felvázolt történettel, megpróbálják az orosz titkosszolgálatra kenni az adatok kiszivárogtatását. Ezzel próbálják elkenni azt az egyértelmű tényt, hogy állam támogatással, az illetékes szervek közreműködésével hozták nyilvánosságra több száz kárpátaljai személyes adatait.
Hétfőn több mint háromszáz, csütörtökön pedig újabb kétszáz kárpátaljai személy adatait hozták nyilvánosságra a portálon.

Forrás: kárpáthír/mukachevo.net
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
A szélsőségesen nacionalista ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet honlapjának szerkesztői közölték, hogy 2015-ben az orosz titkosszolgálattól lopták el a magyar-ukrán kettős állampolgárok listáját.
"Birtokunkban van Magyarország útlevél-adatbázisa. A nehézséget csupán az jelentette, hogy kiszűrjük ebből az ukrán állampolgárokat és az állami tisztviselőket, képviselőket. Ugyanakkor megbirkóztunk a feladattal, megtaláltuk a megfelelő módszert és kifejlesztettünk egy szűrőt ehhez” – olvasható a szervezet honlapján csütörtökön közzétett közleményben.
„Az adatbázist 2015-ben az orosz titkosszolgálattól csórtuk el. Mint kiderült, nagyon aktívak Magyarországon. Okuk van arra következtetni, hogy ha Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert hazugságvizsgálatnak vetnék alá, kiderülne róla, hogy az orosz titkosszolgálat beépített embere. Ritkán tévedünk, de ez legyen a magyarok problémája. Nem kívánunk beavatkozni a belügyeikbe, ugyanakkor ügyelünk arra, hogyne avatkozzanak a mi belügyeinkbe. Sajnálatos módon a 2015 után Magyarországon kiadott útlevelek adataival nem rendelkezünk, de dolgozunk rajta. Arra törekszünk, hogy Ukrajna szerte azonosítsuk az összes tisztviselőt, aki rendelkezik magyar állampolgársággal. Ehhez összeállítjuk az önkormányzati képviselők adatbázisát, amit összefésülünk a magyar útlevél-adatbázissal. A folyamatnak több buktatója is van, az egyik legnagyobb a nevek helyes lefordítása és átírása. Feltételezésünk szerint, lesz néhány szerencsés, aki átcsúszik majd a rostán. De ezen is dolgozunk” – hangsúlyozza a közlemény.
Érdemes fenntartásokkal kezelni az egész sztorit, ugyanis mosakodásra hajaz. Nagyon úgy fest, hogy felvázolt történettel, megpróbálják az orosz titkosszolgálatra kenni az adatok kiszivárogtatását. Ezzel próbálják elkenni azt az egyértelmű tényt, hogy állam támogatással, az illetékes szervek közreműködésével hozták nyilvánosságra több száz kárpátaljai személyes adatait.
Hétfőn több mint háromszáz, csütörtökön pedig újabb kétszáz kárpátaljai személy adatait hozták nyilvánosságra a portálon.

Forrás: kárpáthír/mukachevo.net
Elcsórták mi? Pont a magyar útlevél adatbázist 3 évvel ezelőtt, mert már akkor szükségük volt rá. Pont az oroszoktól. Meg hogy a Szíjjártó orosz ügynök. :) Na persze. Anyám meg salakmotoros. Inkább kapták ezt az Usától. Pofátlan egy hazug banda.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Kérdem...
Milyen szinten lehetünk a cyber hadviselésben?
Ezt a nackó ukri honlapot nem tudnánk szétbombázni?
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113
A szélsőségesen nacionalista ukrán Mirotvorec (Béketeremtő) szervezet honlapjának szerkesztői közölték, hogy 2015-ben az orosz titkosszolgálattól lopták el a magyar-ukrán kettős állampolgárok listáját.
"Birtokunkban van Magyarország útlevél-adatbázisa. A nehézséget csupán az jelentette, hogy kiszűrjük ebből az ukrán állampolgárokat és az állami tisztviselőket, képviselőket. Ugyanakkor megbirkóztunk a feladattal, megtaláltuk a megfelelő módszert és kifejlesztettünk egy szűrőt ehhez” – olvasható a szervezet honlapján csütörtökön közzétett közleményben.
Forrás: kárpáthír/mukachevo.net

Azt értem, hogy ellopták az ellopott magyarországi adatbázist, de ezzel még nem magyarázták meg, hogy hogyan jutottak az Ukrán adatokhoz? Ukrán adószám, lakcím, ... Mert ugye a Magyar hivatalos adatok mellé Ukrán adatokat párosítanak.
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
Azt értem, hogy ellopták az ellopott magyarországi adatbázist, de ezzel még nem magyarázták meg, hogy hogyan jutottak az Ukrán adatokhoz? Ukrán adószám, lakcím, ... Mert ugye a Magyar hivatalos adatok mellé Ukrán adatokat párosítanak.

Ukrajnában minden hivatalos papirfeznihez szinte alapból kell a személyigazolvány és az adókód fénymásolatát csatolnod az igényléskor. Elméletben veszik a képviselőkről készült listát, amiben ez benne van és azt vetik össze a magyar adatbázissal. Mondjuk Én is ismerek olyan emberkét aki kormányablakban dolgozik, innen került ki a férjével, aki állítólag a szolgálatnak dolgozott Ungváron, de Ő ezt tagadja.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Van egy csomó listájuk. Jobbára a Donbasszban harcolni vélt személyek ,plusz a Krímen tisztséget viselők adatai, képpel stb. De ezt főállásban egy tucat ember ki tudja deríteni napról napra. Támogatás nélkül viszont nem menne nekik, tehát valaki finanszírozza ezt és most magyar adatokat is belevettek.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
Hová tűnt a mi ukrán imádó Ulippo barátunk? Döbbenetes ez a nagy csend tőle. Sehol egy szelfi, sehol egy szárnyaló ukrán gazdaság link. Semmi. Csak síri csend és lapitas. Ugye ugye, most már érthetőbb hogy mi történne Donbasszban ha átadnak az ukránoknak? Ogyesszai vérengzés minden sarkon. Most a saját bőrünkön is megerezhetjuk mi folyt ott. De persze az ukránok voltak azóta is az ártatlanok, sokan elhitték. Hol vagy Ulippo? Mesélj nekünk ukrajnarol.
Böngészi az adatbázist; vagy írja a deportálandók listáját?

Sajnálatos módon a 2015 után Magyarországon kiadott útlevelek adataival nem rendelkezünk, de dolgozunk rajta. Arra törekszünk, hogy Ukrajna szerte azonosítsuk az összes tisztviselőt, aki rendelkezik magyar állampolgársággal.
Ezeket a kis sovéneket már egy német, lengyel, izraeli, ne adj isten orosz -ukrán állampolgárság már nem is érdekli, csakis a magyar állampolgárság? Hát milyen munka az ilyen?
 
Status
Not open for further replies.