[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 878
113
http://www.origo.hu/nagyvilag/20181015-muszlim-allah-akbar.html
"Terrorizmus dicsőítése és szándékos emberölés miatt tartóztattak le Párizs elővárosában egy muszlim férfit. Egy olló mindkét szárát beleszúrta ugyanis egy járókelő torkába, vasárnap hajnalban az állomáson. A megszúrt férfi életveszélyesen megsérült, de az orvosok szerint túléli..."

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181015-migransok-parizs-leggazdagabb-negyedeben.html
"Újabb felháborító lépést tett Párizs migránspári vezetése, amely a helyiek megkérdezése nélkül 300 migránst telepített be a francia főváros leggazdagabb kerületébe...
A párizsi szocialista önkormányzat a lakók megkérdezése nélkülmintegy 300, többségében férfiakból álló migráns csoportot költöztetett Párizs leggazdagabb részére.
Ez a 16. kerület, a híres Bois de Boulogne park közelében található.
A 300 migránst jelenleg egy elhagyatott, volt csendőrségi laktanyába költöztették, közvetlenül egy lakóövezet mellé. Ugyanebben az egyébként jómódúnak nevezett negyedben két éve már megnyitottak egy hajléktalanszállást, ami komoly problémát okozott az ott lakóknak..."

http://www.origo.hu/nagyvilag/20181016-francia-migransbunozes.html
"Mankókkal vertek agyon kamaszok egy 12 éves fiút a párizsi migránsnegyedben
Öt, nagyjából 14 éves kamaszfiút tartóztattak le a párizsi rendőrök, mert mankókkal, baseballütőkkel és pétanque-golyókkal agyonvertek egy 12 éves fiút az egyik legrosszabb közbiztonságú migránsnegyedben. Bandaháború lehetett..."



http://www.origo.hu/nagyvilag/20181...ol-az-orszagban-kirakott-migransok-miatt.html
"Az olasz külügyi tárca hétfőn magyarázatot kért Franciaország nagykövetségétől azon hírek miatt, amelyek szerint a francia csendőrség egyik autója állítólag kirakott Olaszországban két embert, akik a feltételezések szerint afrikai migránsok.
Az olasz belügyminisztérium hétfői beszámolója szerint a Torino tartománybeli - a francia-olasz határhoz közeli - Claviere településen a múlt pénteken rendőrök látták, amint a francia csendőrség egyik autója behajt, majd kiszáll belőle két, feltehetőleg afrikai migráns, akiket egy erdő közepén hagytak.
Az ANSA olasz hírügynökség szerint az olasz rendőrség megfigyelő kamerái rögzítették a francia járművet felvételükön. Az ANSA szerint a járműből kiszálló két ember a feltételezések szerint afrikai migráns.
Várom a híreket. Nem akarom elhinni, hogy Macron Franciaországa arra használja rendőrségét, hogy titokban kirakja a bevándorlókat Olaszországban- írta Twitter-bejegyzésében Matteo Salvini olasz belügyminiszter.
"Ha valaki azt gondolja, Európa menekülttáborának használhat minket, megsértve törvényeket, határokat és megállapodásokat, az nagyon téved" - tette hozzá."

https://magyaridok.hu/kulfold/salvi...-a-migransok-kirakasa-olaszorszagban-3583808/
"...„Bevándorlókat hagyni egy olasz erdőben nem tekinthető hibának vagy balesetnek. Ami történt Claviere településen, az egy példátlan sértés országunkkal szemben. Azt kérdezem magamtól, hogy vajon a nemzetközi szervezetek, kezdve az ENSZ-től vagy Európa nem találja-e hányingerkeltőnek azt, hogy embereket hagynak egy elszigetelt területen, segítség nélkül” – mondta Salvini a médiumokhoz elküldött nyilatkozatban.
Az olasz külügyi tárca az eset miatt hétfőn magyarázatot kért Franciaország nagykövetségétől.
Hautes-Alpes megye prefektúrája közleményt adott ki, amelyben azzal magyarázta az esetet, hogy „hiba történt egy illegális bevándorlókat visszaszállító misszió során”, mivel a „kevés tapasztalattal rendelkező csendőrök az olasz rendőrség előzetes engedélye nélkül hajtottak át a határon”.
Az olasz belügyi tárca vezetője azt mondta: nem fogadja el a francia hatóságok mentegetőzését, és „nemzetközi szégyennek” minősítette az esetet, amellyel szemben – mint fogalmazott – Emmanuel Macron francia elnök „semmit sem tehet”.
Számos civil szervezet bírálta már azt a gyakorlatot, amely szerint a francia hatóságok „naponta visznek vissza menedéket kérő embereket francia területről Olaszországba, megsértve az európai és nemzeti szövegekben rögzített garanciákat és eljárásokat a menedékjogot illetően”.


Unalmas hétköznapok....
 

Siedonn

Active Member
2016. szeptember 5.
121
112
43
Origo-s cikkek, pff. Bulvár szintje alá alacsonyodott kormánypropaganda oldal kritikán aluli minőségben. Ma a "csöcsörészö" blog amit érdemes ott megnézni, a többinek a fele se igaz. Onnan valamint biztosra venni és terjeszteni elég felelőtlenség.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 302
10 580
113
Origo-s cikkek, pff. Bulvár szintje alá alacsonyodott kormánypropaganda oldal kritikán aluli minőségben. Ma a "csöcsörészö" blog amit érdemes ott megnézni, a többinek a fele se igaz. Onnan valamint biztosra venni és terjeszteni elég felelőtlenség.

Ez mondjuk tény, kb. ugyanaz a szint, mint a 444.hu csak a másik oldalon. Legalábbis ami a magyar kormánnyal és annak álláspontjával kapcsolatos híreket illeti.
Az origós migránsos híreket el sem szoktam már olvasni, még úgy sem, hogy amúgy egyetértek a magyar kormány álláspontjával a témát illetően. Pont azért, mert olyan népmesei alapokon nyugszanak, valami valóságalapja általában van, de túl sok hozzá a ferdítés és dramatizálás.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 776
65 082
113
Egyik se ér fabatkát sem, nem csak itthon, külföldön is. Lesüllyedt a színvonal. Origón mondjuk én Elter cikkeit szeretem leginkább. A migránsos dolgokat meg már megszoktuk. Ki számolja már hogy kit hol késelnek meg, meg hogyan ragaszkodnak hozzájuk nyugaton. Igaza lett a londoni muszlim polgármesternek, megszoktuk.
 

Siedonn

Active Member
2016. szeptember 5.
121
112
43
Annál azért értelmesebbnek gondoltalak Roni, hogy ezt a kormánypropaganda ocsmányságot minden kétkedés nélkül benyeld és még terjeszd is. Ez van, mindenki hibázhat.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 127
2 461
113
Igen igen nekem is gyanús Csak aztán mégis találtak muszlim erőszakololos bandákat Angliába. Nem is egyet :(
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Mondjuk a videók magukért beszélnek, és aki veszi a fáradtságot az külföldi oldalakon is megtalálja ezeket.
Amúgy ezt a fake-ezést nagyban űzi a hvg-től kezdve azindexen át 444-ig. Demeter Márta rulez ..... :D
Az LTP-ket azért szüntették meg mert a működtetők kva nagy profitot vittek el innen, 70 mrd-os éves nyereségből 30 mrd osztalék, stb...
Nem egy üzletkötőt ismerek, C-osztályos Mercedes, 5-ös BMW az átlagautó. Szóval hagyjuk már.
Akkor lett volna kafa az LTP, ha a megforgatott nyereségből az ügyfél is kapja a részét, de ez nem következett be.
Az LTP-k zöme, még lejárat előtt ki lett véve, erre-arra elköltötték, gigahülyeség és vetítés hogy ebből a fiatalok 25 év múlva majd lakást vesznek.
Olyan ez is mint a mnyp, a bitosítócég jár jól, az állam és az ügyfél pedig fizeti a menedzserek bónuszait.
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
Azért elég furcsának tartom, hogy az egész nyugat összeesküvésben él a migránsok védelmében s mindeközben saját állampolgárait szándékosan nem védik meg. Csak az orbánmédiá van tele ilyen féligazságokkal de inkább hazugságokkal (mint már többről kiderült, hogy direkt fake cikkeket és riportokat gyártanak felbérelt emberekkel). Majd ha mértékeadó külföldi oldalakról is tudtok ennyi hülyeséget belinkelni, akkor talán komolyan veszem az ilyen ige terjesztőket, de az origóval meg hasonló mészáros orgánumokkal hagyjatok már. Inkább azt olvasgasd, hogy miért szüntették meg az LTP-ket és miért lopják milliárdszámra a pénzt óráról órára kedves kormányunk tagjai, miért szánalmas az egészségügy miért rombolják az oktatást. Népbutítás és vakítás. Kenyeret és cirkuszt a népnek, addig se foglalkoznak a fontos dolgokkal. És mennyién beveszik ezt, hihetetlen.

Hidd el, hogy sokakkal rosszabb kint a helyzet sok helyen mint ahogy beszámol az Origó, igen valóban nyomják 1000 el, igen lopnak, korruptak mint máshol is, bizony a nagy Nyugaton is! Amúgy lehetne a nálunk lévő no-gokról is írni, mert vannak olyan települések................., mi sem állunk jobban sajnos a Nyugathoz képest etnikai bomba tekintetében.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 454
10 543
113
Azért elég furcsának tartom, hogy az egész nyugat összeesküvésben él a migránsok védelmében s mindeközben saját állampolgárait szándékosan nem védik meg. Csak az orbánmédiá van tele ilyen féligazságokkal de inkább hazugságokkal (mint már többről kiderült, hogy direkt fake cikkeket és riportokat gyártanak felbérelt emberekkel). Majd ha mértékeadó külföldi oldalakról is tudtok ennyi hülyeséget belinkelni, akkor talán komolyan veszem az ilyen ige terjesztőket, de az origóval meg hasonló mészáros orgánumokkal hagyjatok már. Inkább azt olvasgasd, hogy miért szüntették meg az LTP-ket és miért lopják milliárdszámra a pénzt óráról órára kedves kormányunk tagjai, miért szánalmas az egészségügy miért rombolják az oktatást. Népbutítás és vakítás. Kenyeret és cirkuszt a népnek, addig se foglalkoznak a fontos dolgokkal. És mennyién beveszik ezt, hihetetlen.
Meglepődnél ha azt mondanám hogy bár erősen dübörög a propaganda, mindaz amit az origó ír a migrációról, az utolsó szóig igaz? Le ellenőriztem már többször és eddig még sosem fake eltek. A nyugati médiában ezek a hírek értelemszerű nem kapnak akkora hírverést mint Magyarországon de mindent meg lehet találni.
A valós helyzet még rosszabb mint amit az origón olvashatsz, rengeteg hír nem is jelenik meg. Multikultiban élek lassan 10 éve és nem olyan jó dolog. Franciaországban nagyon lázadó ak az igazi Franciák ez miatt meg Manu miatt.
Szóval olvasd nyugodtan az origó migráncsos híreit mert igazak.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 776
65 082
113
Mondjuk a videók magukért beszélnek, és aki veszi a fáradtságot az külföldi oldalakon is megtalálja ezeket.
Amúgy ezt a fake-ezést nagyban űzi a hvg-től kezdve azindexen át 444-ig. Demeter Márta rulez ..... :D
Az LTP-ket azért szüntették meg mert a működtetők kva nagy profitot vittek el innen, 70 mrd-os éves nyereségből 30 mrd osztalék, stb...
Nem egy üzletkötőt ismerek, C-osztályos Mercedes, 5-ös BMW az átlagautó. Szóval hagyjuk már.
Akkor lett volna kafa az LTP, ha a megforgatott nyereségből az ügyfél is kapja a részét, de ez nem következett be.
Az LTP-k zöme, még lejárat előtt ki lett véve, erre-arra elköltötték, gigahülyeség és vetítés hogy ebből a fiatalok 25 év múlva majd lakást vesznek.
Olyan ez is mint a mnyp, a bitosítócég jár jól, az állam és az ügyfél pedig fizeti a menedzserek bónuszait.
Köszönöm, már majdnem leírtam ugyanezt válaszként. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Panzerfaust
D

danielblack

Guest
,, Dániában elítéltek egy tinédzser lányt, mert az országban illegálisnak számító paprika spray segítségével próbálta megvédeni magát, miközben megerőszakolták egy menekült központ közelében"
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Ursa Maior

Well-Known Member
2017. február 2.
682
1 037
93
Jó hétvégét, már aki ma már nem dolgozik, ne nem én. :( Azoknak ezt, akik állandóan korrupcióznak, lopóznak, itthon.

https://www.portfolio.hu/finansziro...bb-adocsalasi-botranya-keszulodik.301936.html

Ez nem más mint a német válasz lépés a dízel botrányra. Nézd meg a neveket. Persze vannak benne német bankok is de a legnagyobb amcsi és angol bankok most meg lesznek fingatva. Ráadásul valami azt súgja, hogy a Deutcshe Bank is amerikai kézben van már :D

What goes around comes around.