[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 449
17 669
113
Mindenki csak a román meg a lengyel rakétabázisokra gondol de mi van ha az amik idehoznak egy az orosz Iszkanderhez hasonló rendszert, mondjuk a felújított kecskeméti repülőtéren leszáll néhány C17 és elkezdik kipakolni az atomrakétás ütegeket a megkérdezésünk nélkül?
Mi lenne? Baszhatjuk. Amúgy meg a hidegháború alatt is volt itt atomfegyver szóval ez nem újdonság, és egyébként is. Gondolod, hogy egy atomháborút túlélhetünk? Még ha akkora szerencsénk is van, hogy mi közvetlenül nem kapunk atomot, a sugárzás ide is "bekúszik" és akkor még ne is említsük meg azt a tényt, hogy jön egy mad max szerű világ ahol az emberi civilizáció megszűnik létezni. Nem kapunk olajat, gázt, semmilyen import terméket, mert akik eddig adtak azok megszűntek létezni. Egy atomháború esetén nincsenek nyertesek, csak vesztesek. Az egész világ vesztes lesz.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Mindenki csak a román meg a lengyel rakétabázisokra gondol de mi van ha az amik idehoznak egy az orosz Iszkanderhez hasonló rendszert, mondjuk a felújított kecskeméti repülőtéren leszáll néhány C17 és elkezdik kipakolni az atomrakétás ütegeket a megkérdezésünk nélkül?
Az mint a szovjet rendszer alatt.
Le se szarják a magyar (politikum) véleményét.
Nem tetszik ? Vedd el.
Hiába ugat az ember a függetlenségről, ez már gyarmati rendszer felé halad újfent.
Teljesen rossz döntés volt ez a NATO-tagság. Most be fog bizonyosodni, egy nagyhatalomnak mindig is csak golyófogónak kellettünk.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 795
35 209
113
Az atomháború túlélhető
http://www.oism.org/nwss/
Ez egy nagyon jó kis kézikönyv angolul de megvan a link a héber változathoz is ha érdekel valakit.
A benne leírt módszereket le is tesztelték önkéntesekkel persze atomrobbanás nélkül.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Mindenki csak a román meg a lengyel rakétabázisokra gondol de mi van ha az amik idehoznak egy az orosz Iszkanderhez hasonló rendszert, mondjuk a felújított kecskeméti repülőtéren leszáll néhány C17 és elkezdik kipakolni az atomrakétás ütegeket a megkérdezésünk nélkül?
Pont mint Koreában? Ááááá tisztességes amerikai ilyet biztosan nem csinál. :D
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113



Az 1991 óta megrendezett legnagyobb NATO hadgyakorlat Norvégiában kesztyűt dob Moszkva arcába és demonstrálni akarja a szövetség dominanciáját a térségben. Moszkva a nyáron jelezte, hogy az országa elleni támadásként értékelheti a tervezett amerikai csapaterősítést a skandináv országban.
Magyar katonák is részt vesznek a ma kezdődő és november 23-ig tartó nemzetközi hadgyakorlaton Norvégiában (Trident Juncture 2018). A 29 NATO tagállam katonái mellett a semleges Svédország és Finnország katonái is részt vesznek az 1991 óta megrendezett legnagyobb NATO hadgyakorlaton, amelyet mintegy 50 000 katona mellett 10 000 harci jármű, 150 vadászgép és 65 haditengerészeti eszköz is megtámogat.
Moszkva egyértelműen a felé intézett fenyegetésnek tartja az óriási hadgyakorlatot - mindezt ráadásul alig pár nappal az INF, azaz a közepes hatótávolságú nukleáris erők szerződésének tervezett felmondása után. Norvégia és Oroszország között mintegy 200 kilométeres szárazföldi határ húzódik, ezen kívül tengeri határvonalak a Barents- és a Jeges-tengeren.
Komoly erődemonstráció kezdődött: Oroszország ellen gyakorlatoznak a magyar katonák
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Az mint a szovjet rendszer alatt.
Le se szarják a magyar (politikum) véleményét.
Nem tetszik ? Vedd el.
Hiába ugat az ember a függetlenségről, ez már gyarmati rendszer felé halad újfent.
Teljesen rossz döntés volt ez a NATO-tagság. Most be fog bizonyosodni, egy nagyhatalomnak mindig is csak golyófogónak kellettünk.
NATO tagság nélkül meg már lehet, hogy átgázoltak volna rajtunk.
 
  • Tetszik
Reactions: karpatalja

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 492
113
Hadgyakorlatba kezdett a NATO
Megkezdődött csütörtökön Norvégiában a NATO történetének egyik legnagyobb hadgyakorlata, amelyben a forgatókönyv szerint egy kitalált agresszor támadásával szemben védik meg az észak-európai országot. A hadgyakorlat során a szomszédos országok légtereit is igénybe veszik.

A Trident Juncture 2018 elnevezésű gyakorlatról a szokásokhoz híven a NATO előzőleg értesítette a Norvégiával szomszédos Oroszországot és orosz megfigyelőket is hívott a hadgyakorlatra.

"Egészen addig, ameddig hivatásukhoz méltón viselkednek, és elkerülik a veszélyes helyzeteket, egyáltalán nem tartom problémának, hogy megfigyelik a hadgyakorlatot" - mondta erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Moszkva tiltakozott a művelet ellen, az orosz védelmi miniszter pedig figyelmeztetett: lehet, hogy országa kénytelen lesz reagálni a nyugati határán megerősödött NATO-tevékenységre.

Moszkva idén már Oroszország keleti részén maga is tartott hadgyakorlatot: a Vosztok elnevezésű műveletben orosz biztonsági források szerint 300 ezer ember vett részt, nyugati diplomaták ezt a számot azonban túlzónak tartják.

A NATO-hadgyakorlaton a 29 szövetséges ország mellett a nem NATO-tag Svédország és Finnország is részt vesz. A műveleteket 50 ezer ember hajtja végre, kiegészülve mintegy 65 hadihajóval, 150 repülőgéppel és 10 ezer egyéb járművel. Bevetik a többi közt a Harry S. Truman Nimitz-osztályú repülőgéphordozót is.

Ez a katonai szövetség legnagyobb, békeidőben végrehajtott hadgyakorlata.
A gyakorlat helyszíne Norvégia keleti és középső része, az Atlanti-óceán északi vizei, valamint a Balti-tenger, továbbá igénybe veszik a finn és a svéd légteret is.

A hadgyakorlatot nem sokkal Donald Trump amerikai elnök október 20-i bejelentése után tartják, amelyben Trump közölte, hogy az Egyesült Államok felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló megállapodást (INF), mivel Oroszország megsérti az 1987-ben aláírt egyezményt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán válaszul arra figyelmeztetett, hogy országa kénytelen lesz célba venni azokat az európai országokat, amelyek olyan amerikai fegyvereket fogadnak be, melyek megsemmisítéséről az amerikai részről most felmondott egyezmény rendelkezik. (MTI/AP)

https://444.hu/2018/10/25/gigantikus-hadgyakorlatba-kezdett-a-nato
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Kár aggódni. Szerintem hamarabb fogunk meghalni sugárfertőzésben mint, hogy kifizessük a gázszámlát. Meg amúgy is. Szerintem az sem biztos, hogy a gázművek telephelye létezni fog :D
Nem eszik olyan forrón a kásást.
Majd 50 éve volt 1 szovjet atom hadgyakorlat. Éles atom robbanás után ráengedték a 42 edik motorizalt dandárt 1 szál gázmaszkban. Mindezt 24 órával a robbantás után. A csapatok közvetlenűl a keletkezett kráter mellett haladtak el. Mindenki túlélte és nem is lettek betegek. Ami nem is meglepő ha ismered az atomsugárzás mikéntjét.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 502
14 903
113
Nem is rossz 5-let.... :)
Épp most küldtem el kódolt e-mailban a Pentagonnak és a Kremlnek azokat a magyarországi helyeket, ahol feléjük irányzott atomtöltetek vannak. Gázművek, Vízművek, ELMÜ, NAV.....
Milyen kár, hogy az eredményen csak az árnyékom röhöghet...
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Az mint a szovjet rendszer alatt.
Le se szarják a magyar (politikum) véleményét.
Nem tetszik ? Vedd el.
Hiába ugat az ember a függetlenségről, ez már gyarmati rendszer felé halad újfent.
Teljesen rossz döntés volt ez a NATO-tagság. Most be fog bizonyosodni, egy nagyhatalomnak mindig is csak golyófogónak kellettünk.
Az amcsik nem tudnak atomot ide telepíteni a tudtunk vagy a beleegyezésünk nélkül
 

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Nem eszik olyan forrón a kásást.
Majd 50 éve volt 1 szovjet atom hadgyakorlat. Éles atom robbanás után ráengedték a 42 edik motorizalt dandárt 1 szál gázmaszkban. Mindezt 24 órával a robbantás után. A csapatok közvetlenűl a keletkezett kráter mellett haladtak el. Mindenki túlélte és nem is lettek betegek. Ami nem is meglepő ha ismered az atomsugárzás mikéntjét.
Ja a danár maga a robbanást is a hatósugáron belül vészelte át. És innét kezdve ezek már nem elméleti kitalációk, h mi fog történni...
Jó kis gyakorlat lehetett. :confused:
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 990
53 869
113



Az 1991 óta megrendezett legnagyobb NATO hadgyakorlat Norvégiában kesztyűt dob Moszkva arcába és demonstrálni akarja a szövetség dominanciáját a térségben. Moszkva a nyáron jelezte, hogy az országa elleni támadásként értékelheti a tervezett amerikai csapaterősítést a skandináv országban.
Magyar katonák is részt vesznek a ma kezdődő és november 23-ig tartó nemzetközi hadgyakorlaton Norvégiában (Trident Juncture 2018). A 29 NATO tagállam katonái mellett a semleges Svédország és Finnország katonái is részt vesznek az 1991 óta megrendezett legnagyobb NATO hadgyakorlaton, amelyet mintegy 50 000 katona mellett 10 000 harci jármű, 150 vadászgép és 65 haditengerészeti eszköz is megtámogat.
Moszkva egyértelműen a felé intézett fenyegetésnek tartja az óriási hadgyakorlatot - mindezt ráadásul alig pár nappal az INF, azaz a közepes hatótávolságú nukleáris erők szerződésének tervezett felmondása után. Norvégia és Oroszország között mintegy 200 kilométeres szárazföldi határ húzódik, ezen kívül tengeri határvonalak a Barents- és a Jeges-tengeren.
Komoly erődemonstráció kezdődött: Oroszország ellen gyakorlatoznak a magyar katonák


Na,ez pont kellett,kell nekünk a medve málnása előtt keménykedni,bejött 18-ban,meg 43-ban is.
F@sz kivan,a kedves natoval.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 727
64 894
113
Hát ez mondjuk tudható-várható volt, ezt mondtam már hónapokkal ezelőtt, az orosz katonai doktrína ismeretében.
Ha ide is telepítenek, majd bekerülünk a célkoordináták adatbázisába seperc alatt.
Köszönjük majd meg Amerikának.
A baj az egésszel az leginkább, hogy egy lengyel, román bázisra küldött csapás minket is érintene, ha akarjuk, ha nem.
Ukrajnáról nem is beszélve, mert afelé halad a dolog, nagyon erőltetik a NATO-csatlakozását.
Szerintem tűzzel, vassal de keresztül verik hogy legyen a lengyelektol rajtunk at a Márvány tengerig, vagy még lejjebb is tán. Zsarolni tudnak.
 
  • Tetszik
Reactions: karpatalja

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
NATO tagság nélkül meg már lehet, hogy átgázoltak volna rajtunk.
Gyönyörű amatőr vélemény.
Gondold tovább!
Átgázolnak rajtunk.
És?
Eylaunál a francia lovasság háromszor gázolt át az orosz gyalogságon, de utána mindig összezárt a gyalogság.
Az ifjabb Bush átgázolt Irakon, de a megszállás nem sikerült.
Itt a lényeg.
Átgázolnak rajtunk.
És utána.
Melyik szomszédunk tudna tartósan annyi katonát hadrendben tartani és határain kívűl állomásoztatni, amivel meg is szállhatna minket és mit szólna a nemzetközi jog és közvélemény.
Mit nyernének egy háborúval és milyen áron.
A foteltábornokok ezt mindíg elfelejtik.
A háború is csak matematika.
Senki nem támad a környékünkön.
Még Románia a legesélyesebb, de neki azért Bulgáriával is van területi vitája 1912 óta és Temesvár környékén a szerb népesség többségben van, az is gond.
Szóval, nem olyan egyszerű ez. :)
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Az amcsik nem tudnak atomot ide telepíteni a tudtunk vagy a beleegyezésünk nélkül

Ja, mert a szovjetek se tudtak? Még rendszerváltás környékén is letagadták (a magyar vezetők), hogy itt lett volna, aztán csak kiderült, hogy itt is voltak. (Mondjuk annyi különbséget vélek felfedezni, hogy a szovjetek a rakétákat rábízták a Magyar Néphadseregre, míg az amerikaiak valószínűleg nem bíznának meg ennyire bennünk.)
 
  • Tetszik
Reactions: Python

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 727
64 894
113
Hadgyakorlatba kezdett a NATO
Megkezdődött csütörtökön Norvégiában a NATO történetének egyik legnagyobb hadgyakorlata, amelyben a forgatókönyv szerint egy kitalált agresszor támadásával szemben védik meg az észak-európai országot. A hadgyakorlat során a szomszédos országok légtereit is igénybe veszik.

A Trident Juncture 2018 elnevezésű gyakorlatról a szokásokhoz híven a NATO előzőleg értesítette a Norvégiával szomszédos Oroszországot és orosz megfigyelőket is hívott a hadgyakorlatra.

"Egészen addig, ameddig hivatásukhoz méltón viselkednek, és elkerülik a veszélyes helyzeteket, egyáltalán nem tartom problémának, hogy megfigyelik a hadgyakorlatot" - mondta erről Jens Stoltenberg NATO-főtitkár.

Moszkva tiltakozott a művelet ellen, az orosz védelmi miniszter pedig figyelmeztetett: lehet, hogy országa kénytelen lesz reagálni a nyugati határán megerősödött NATO-tevékenységre.

Moszkva idén már Oroszország keleti részén maga is tartott hadgyakorlatot: a Vosztok elnevezésű műveletben orosz biztonsági források szerint 300 ezer ember vett részt, nyugati diplomaták ezt a számot azonban túlzónak tartják.

A NATO-hadgyakorlaton a 29 szövetséges ország mellett a nem NATO-tag Svédország és Finnország is részt vesz. A műveleteket 50 ezer ember hajtja végre, kiegészülve mintegy 65 hadihajóval, 150 repülőgéppel és 10 ezer egyéb járművel. Bevetik a többi közt a Harry S. Truman Nimitz-osztályú repülőgéphordozót is.

Ez a katonai szövetség legnagyobb, békeidőben végrehajtott hadgyakorlata.
A gyakorlat helyszíne Norvégia keleti és középső része, az Atlanti-óceán északi vizei, valamint a Balti-tenger, továbbá igénybe veszik a finn és a svéd légteret is.

A hadgyakorlatot nem sokkal Donald Trump amerikai elnök október 20-i bejelentése után tartják, amelyben Trump közölte, hogy az Egyesült Államok felmondja a közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló megállapodást (INF), mivel Oroszország megsérti az 1987-ben aláírt egyezményt.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán válaszul arra figyelmeztetett, hogy országa kénytelen lesz célba venni azokat az európai országokat, amelyek olyan amerikai fegyvereket fogadnak be, melyek megsemmisítéséről az amerikai részről most felmondott egyezmény rendelkezik. (MTI/AP)

https://444.hu/2018/10/25/gigantikus-hadgyakorlatba-kezdett-a-nato
Hm, vajon hány hónapig tervezték, hány hónapig képezték rá a katonákat, és készítettek fel hozzá a technikát? A valóságban meg 3 nap alatt kéne ennek odaérni. Azért elég xar környék az az északi határ az orosszal. Nem épp az iraki sivatag.
 
Status
Not open for further replies.