[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Az EBESZ világosan fogalmazott: a drónjuk egy orosz katonai konvojt látott megsérteni Ukrajna határát és ekkor elveszítették a drónt. Én is világosan fogalmaztam: azt a drónt lelőtték. Nem véletlenül zuhant le magától pont akkor amikor egy határsértő katonai konvojt filmezett, hanem lelőtték. Az EBESZ fogalmazhat diplomatikusan, hogy elvesztették a kapcsolatot mikor az orosz konvojt figyelték, de én úgy mondom, hogy lelőtték.

És nem is csak az EBESZ drónjának a lelövése terheli Putyin számláját, hanem az is amit látott a drón amíg fent volt. Annak, hogy Oroszország továbbra is katonai konvojokat mozgat Ukrajna területére az lesz a következménye, hogy januártól újabb 6 hónapig maradnak a szankciók.
Szia uli.
Csak azt tudnám, h az első években mi a fészkes fenének a fehér humanitárius konvolyokban csempészték az oroszok a fegyvereket a szakiknak??? Legalább is akkor és szerinted...
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

karpatalja

Well-Known Member
2015. március 10.
3 323
3 315
113
Szia uli.
Csak azt tudnám, h az első években mi a fészkes fenének a fehér humanitárius konvolyokban csempészték az oroszok a fegyvereket a szakiknak??? Legalább is akkor és szerinted...
Már csak 1 kérdés b@ssza a csőrömet. Mivan ha az oroszok vonatra pakolják a fegyvereket zárt konténerekbe és simán átgurulnak vele a napi több tucat szerelvényel együtt? Na azt hogyan veszed észre? :D:D:D
A kis b.zit szándékosan lehagytam a végéről ;)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://dan-news.info/en/defence-en...easefire-22-times-firing-170-rounds-jccc.html
"Donetsk, Oct 29 – DAN. Ukrainian army units expended almost 170 shells targeting DPR territory in the past 24 hours, violating the ceasefire 22 times, said DPR representative at the Joint Centre for Control and Coordination (JCCC) Ruslan Yakubov.
“Ukrainian armed forces fired 167 rounds. The number of ceasefire violations is 22″ he said.
He said the fire was opened on Shakhta Gagarina, Alexandrovka and Staromikhailovka; airport area and Volvo center in Donetsk, Sakhta Trudovskaya, Spatak and Elenovka, Krutaya Balka, Leninskoye, Kominternovo, Sakhanka..."

https://dan-news.info/en/defence-en...ps-incendiary-rounds-on-staromikhailovka.html
"Donetsk, Oct 29 – DAN. Ukrainian army has carried out drone attack on Staromikhailovka outside Donetsk using incendiary rounds, a house is on fire, the DPR mission to the JCCC said.
“Today at 2 p.m. Ukrainian armed formations used an attack drone to shell Staromikhailovka west of Donetsk with incendiary rounds.”
A house on Dnepropetrovskaya street 56 has caught fire. No casualties have been reported..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://dan-news.info/en/elections/...s-to-foil-dpr-lpr-elections-intelligence.html
"Donetsk, Oct 30 – DAN. Western supervisers of Kiev forces will arrive in Donbass to plan acts of terror to derail the elections in the Donetsk and Lugansk People’s Republics, DPR People’s Militia spokesman Danniil Bezsonov said on Tuesday citing intelligence reports.
“NATO advisers and supervisors of foreign private military companies will arrive in Kramatorsk on October 31 – November 1 to to plan, together with Ukrainian secret services, a series of high-profile terrorist attacks and provocations on the contact line to foil the Head of the Republic elections in the DPR and the LPR,” Bezsonov said.
It is because of the need to conceal the presence of foreign gunmen that the Ukrainian military is introducing significant restrictions on the movement of local residents in Kramatorsk, he added.
The DPR and the LPR will hold the Head of the Republic and parliamentary elections on November 11.*jk "
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://dan-news.info/en/defence-en...ate-ceasefire-19-times-firing-230-rounds.html
"Donetsk, Oct 31 – DAN. Ukrainian army units expended 227 shells targeting DPR territory in the past 24 hours, violating the ceasefire 19 times, said DPR representative at the Joint Centre for Control and Coordination (JCCC) Ruslan Yakubov.
“Ukrainian armed forces fired 227 rounds. The number of ceasefire violations is 19″ he said.
He said the fire was opened on Gorlovka, Dolomitnoye; Yasinovataya, Krytaya Balka, Lashtanovoye and Vasilyevka; Spartak, Luganskoye, Zhabitchevo, Staromikhailovka; Dontesk airport area and the Volvo center; , Sakhta Trudovskaya, Petrovskoye and Sakhanka..."

https://dan-news.info/en/defence-en...down-ukrainian-uav-over-staromikhailovka.html
"Donetsk, Oct 31 – DAN. DPR People’s Militia has downed a Ukrainian unmanned aerial vehicle used to adjust fire on Staromikhailovka west of Donetsk, said the head of the DPR Armed Forces press service Daniil Bezsonov.
“Due to DPR People’s Militia Air Defense coherence in action the 28th brigade of Ukrainian army lost another UAV, quadcopter type, used to adjust fire on Staromikhailovka.”
Earlier People’s Militia reported that Ukrainian drone shelled Staromikhailovka with incendiary rounds. Firefighters who arrived at the scene were targeted by Ukrainian troops..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://dan-news.info/en/defence-en...o-southern-contact-line-dpr-intelligence.html
"Donetsk, Nov 1 – DAN. Donetsk People’s Republic intelligence spotted the movement of heavy Ukrainian armaments on the Mariupol axis at night-time, DPR People’s Militia spokesman Daniil Bezsonov said on Thursday.
“Ukrainian gunmen continue to violate the Minsk Agreements. DPR People’s Militia intelligence revealed the presence of heavy armaments in the responsibility zone of the Ukrainian army’s 79th Brigade,” Bezsonov said.
Seven self-propelled howitzers Akatsiya, 152mm and six towed howitzers D-30, 122mm were seen moving in the settlements of Talakovka, Lebedinskoye and Primorskoye (seven to eight kilometres from the contact line) on the southern stretch of the contact line, he said..."
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 268
13 651
113
Ebben a topikban kimondottan a harci cselekményekkel foglalkozunk. Minden ami nem arról szól, hogy ki, mikor, mivel, kit lőtt az ment a másik topikba, csakhát ott kitört a balhé és lezártam.
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://dan-news.info/en/defence-en...-fire-extinguishers-filled-with-shrapnel.html
"Donetsk, Nov 2 – DAN. DPR service members have obtained new Ukrainian improvised rounds made of fire extinguishers, said DPR Operations Command deputy commander Eduard Basurin.
“We have obtained Ukrainian ‘state of art technologies’. This wonder weapon cannot cause serious damage to our positions; that is why we suppose it is meant to attack residential areas.”
The IED is made of fire extinguisher shell filled with explosives and shrapnel, equipped with contact fuse and solid propellant rocket motor for RPG.
Basurin said ISIS members in Syria and Iraq used similar improvised rounds. *ot "

dan-news.info-2018-11-02_09-23-51_571168--300x108.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: karpatalja