Boxer (GTK/MRAV/MIV/CRV/...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
nTmeZp5_


https://www.armyrecognition.com/oct...acat_first_major_supplier_for_boxer_crvs.html

A Rheinmetall Defence Australia bejlentette, hogy a Melbourne-i székhelyű Supacat cég is részt fog venni a 211 ausztrál Boxer legyártásában.
Ez így hány méter magas, 5?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
ha egy fickó mellette 1,90 akkor kb 3,80
Előtte állnak mind a négyen. A jobb oldalira is a mellette levő faxi puskájának az árnyéka esik nem a boxeré. A viszonyítási alap a toronyban ülő fickó. Annak a bakancsának a talpa meg kb a gép előtt álló bal 2 fickó sisakjának tetejével van egy vonalban. Aztán ehhez még hozzájön az a géppuska ott a háta mögött, az antennákról nem beszélve. 4 méternél biztosan több, kb 4,50.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Előtte állnak mind a négyen. A jobb oldalira is a mellette levő faxi puskájának az árnyéka esik nem a boxeré. A viszonyítási alap a toronyban ülő fickó. Annak a bakancsának a talpa meg kb a gép előtt álló bal 2 fickó sisakjának tetejével van egy vonalban. Aztán ehhez még hozzájön az a géppuska ott a háta mögött, az antennákról nem beszélve. 4 méternél biztosan több, kb 4,50.
mint írtam az alap járgány, tehát a torony nélkül 2,37m, a torony szerintem nincs 2,2m, az antennát ne vedd bele...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Ma Brisbane-i hadsereg Enoggera laktanyáján Malcolm Turnbull miniszterelnök, valamint Marise Payne védelmi miniszter és Christopher Pyne védelmi miniszter, bejelentette Rheinmetall Defense Australia-t, hogy az 5,2 milliárd dolláros Land 400 Phase 2 Project (páncélozott felderítő jármű) amely 211 járművet szállít a hadseregbe.
Az RDA Boxer CRV a BAE Systems / Patria AMV35 versenytársával száguldott ki egy olyan szoros versenyen, amely kezdeti késlekedéseket figyelt meg az ausztrál iparági tartalommal kapcsolatos megfontolások alapján, és mindkét járművet szigorú kockázatcsökkentő tevékenység (RMA) segítségével végezték el .

A politikai beavatkozás a Queensland és a viktoriánus államkormányzatokkal egyaránt megkérdőjelezte a versenyt, és határozottan támogatta azokat a jogokat, amelyeket jogos érdeknek tartanak, sőt az ABC élõ táplálék alján található heveder a bejelentés szerint "Queensland 5 milliárd dolláros védelmi szerzõdést nyer Vic”. A BAE Systems elkötelezte magát a védelmi központ felépítésében egy olyan helyszínen, amelyen a Melbourne Fishermans Bendben tervezték, hogy a Commonwealth által igényelt 211 járművet a 2. fázisban megtervezze. Az RDA megígérte egy Military Vehicle Center of Excellence ( MILVEHCOE) Brisbane-ben jön létre. A MILVEHCOE lesz a Land 400 harci járművek, a Land 121 logisztikai járművek és más komplex védelmi projektek középpontjában. Ezenkívül Ausztráliában egy ellátóhálózatra is támaszkodik, hogy a helyi iparból származó termékeket és szolgáltatásokat a Rheinmetall globális ellátási láncába szállítsa .

image: http://yaffa-cdn.s3.amazonaws.com/adm/images/dmImage/StandardImage/Boxer CRV 2017_web.jpg

Boxer%20CRV%202017_web.jpg

A Rheinmetall Boxer CRV a tavalyi kockázatcsökkentő tevékenység során. Hitel: RDA
Christopher Pyne védelmi miniszter elmondta, hogy bár a Rheinmetall úgy döntött, hogy a Queensland a járművek gyártásának alapja, ez 1,8 milliárd dollár költséget jelentett a 2,8 milliárd dolláros ausztrál ipar tartalom (AIC) kiadásából.

Hozzátette, hogy az AIC 635 millió dollárja Victoria-ba kerül, 170 államban létrehozott munkahelyet; 330 munkahely jön létre a MILVEHCOE létrehozásával. A fennmaradó egyenleg a többi állam között oszlik meg.

"Az Edinburgh, WA, Puckapunyal, Townsville és itt is az Enoggera-i bázisok is frissítenek, tehát van egy nagy infrastruktúra-összetevő is, egyetlen állam sem nyerte meg ezt a szerződést, a nemzet megnyerte ezt a szerződést. megvásárolta volna ezeket a járműveket a tengerentúlon, és behozta őket az országba. "

Úgy tűnik, hogy a nehezebb Boxer kiemelkedő védelme nyerte meg a végén, mivel a hadseregek tudták, hogy kedvelték a német járművet; jelenleg mintegy 700 darabot rendelt Németország, Hollandia, Litvánia és Szlovénia.

Az AMV35 bizonyára könnyebb, 30 tonnányi súlyú a Boxer 38,5 tonnájával szemben. Több mint 1.900 darabot gyártottak nyolc változatban nyolc országban. Mindkét versenyző felajánlotta a képességét, hogy felfelé vagy lefelé módosítsa védőfelszereléseiket a küldetésnek megfelelően.

Egyes kritikusok azt állították, egy nehezebb jármű hátrányosan befolyásolja a képességét, hogy ellássa elsődleges szerepe reconaissance, különösen, ha telepített a nehéz terepen, a rossz minőségű utak és hidak korlátozott tipikusan ausztrál régióban.

Nem kétséges, hogy az új jármű olyan drasztikus javulást eredményez majd, amelyet az új jármű kínál majd a nagyon kedvelt, de hosszú ideig tartó fog elődjénél, a 16 tonnás ASLAV-nál, amely a modern körülmények között a túlélés és letalitás hiányát szenvedte el.

Az afganisztáni tapasztalatok azt tanították a hadseregnek, hogy az új járműveknek meg kell maradniuk a jobb vállakkal elindított fegyverek és az improvizált robbanóeszközök (IED) által okozott nagyobb robbanásoktól, amelyekről az ASLAV első megbízásakor nem tervezték.

Az ellenség nagyobb távolságokon való észlelésének és elfogadásának szükségessége szintén a végső kiválasztás egyik tényezője volt, mindkét ajánlatot, amely az ASLAV 25 mm-jéhez képest legalább 30 mm-es ágyút (legfeljebb három kilométeres távolságot) kínál.

A 211 jármű első szállítását 2020-ra tervezik, az első Armored Cavalry Regimentet (ACR) 2022-re újra fel kell szerelni, és a Defense reméli, hogy mindhárom ACR-t 2026-ra újra fel kell szerelni, bár ez egy éles becslés.

A 400-as program 3. fázisára vonatkozó pályázati kérelem , melynek során mintegy 450 gyalogsági harcjárművet szerzünk meg, hogy felszereljünk három hadsereges hadseregben a hadsereg harci brigádjait.

Nem zártak ki a nyolckerekű járműválasztás lehetőségének, szemben a lánctalpas járművel, a 3. fázis esetében; ez természetesen jelentős előnyökkel járna a költségek, az ipari csomagok, a logisztikai támogatás és a képzés terén. A Rheinmetall azonban szívesen kínálja a Lynx IFV-t , amely hasonlóságokat nyújt, különösen a 30 mm-es LANCE torony tekintetében .



Read more at http://www.australiandefence.com.au...out-5-2b-land-400-phase-2#SXaYr2oswB6EfkST.99
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
mint írtam az alap járgány, tehát a torony nélkül 2,37m, a torony szerintem nincs 2,2m, az antennát ne vedd bele...
Alap járműre én is 2.37m -t találtam. A torony ennek még plusz a 2/3-a kb a géppuskával. Na jó akkor 4m csak, szóval akkor kb mint egy Magnum nyerges kamion fülke teteje és a pótkocsi teteje közt valahol.
HUN-Renault-AE-420-Lorry-GM-Halasz-020708-01.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 953
113
Jah, kb 1 m a torony, és annak a tetejéig 3,24. Onnét még majd 1 m a géppuska állványostól.
maxresdefault.jpg
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 840
113
Ide is: https://www.defenceweb.co.za/featured/algeria-will-reportedly-produce-boxer-vehicles-under-license/

Ugyanott gyartjak majd 2020-tol, ahol a 2014-ben 2.7 millliard euroert vasarolt license alapjan Fusch-2 gyartjak; varhatoan a BTR-60, BTR-80-asokat valtjak majd le a Boxerek.
Kb annyival is fog kevesebbet tudni mint amennyit adni fognak érte. Hiába a licenc gyártás.
Valaki magyarázza már nekem el hogy mi a jó fészkes fenének kell Algériának egy 35-45 tonnás 8*8 as dög? Mert leszámítva a csekély tengerparti sávot kb 50-100 km között a szaharában meg a rögös szaharai sivatagban hogyan fogják tudni használni? Á csak nem majd a leendő alah ahbar-sok arzenálját fogják majd idővel gyarapítani.
 
  • Tetszik
Reactions: kamm
K

kamm

Guest
Kb annyival is fog kevesebbet tudni mint amennyit adni fognak érte. Hiába a licenc gyártás.
Valaki magyarázza már nekem el hogy mi a jó fészkes fenének kell Algériának egy 35-45 tonnás 8*8 as dög? Mert leszámítva a csekély tengerparti sávot kb 50-100 km között a szaharában meg a rögös szaharai sivatagban hogyan fogják tudni használni? Á csak nem majd a leendő alah ahbar-sok arzenálját fogják majd idővel gyarapítani.

Dehogyis, pont ellenkezoleg.:)
Algeriaban a military a franciak aloli felszabaditasuk ota iranyitja az orszagot a hatterbol, Marokkoval allando a hatarvitajuk, puccs is volt mar, az iszlamistakat mindig kiszoritjak a hatalombol. Kilencvenesekben ebbol belso haboru is volt, valami tobb szazezer aldozattal, azota meg a Maghrebben kergetik az al-Qaedat folyamatosan (no meg hivatalosan mai napig haboruban allnak a zsidokkal, mint szinte minden arab orszag, hehe.)
Miota a lazongas vegre iden elkergette az evtizedek ota szekeben ulo Bouteflikat az army tamogatasaval, azota a tabornokok csak figyeltek, de a minap kiadtak egy figyelmeztetest, hogy vagy rend lesz es az ellenzek megegyezik a hogyan tovabb kerseseben, vagy ok tesznek rendet... felmillio feletti aktiv hadsereguk van, nem viccelnek, siman szetcsapnak a nepek kozott, ha kell. Rengeteget koltenek a hadseregre hagyomanyosan, mindig fel voltak szerelve rendesen (eddig foleg a szovjetektol, azota mar mindenhonnan vasarolnak.)
 

tacticool

Well-Known Member
2015. január 12.
1 221
3 565
113
"Germany's Krauss-Maffei Wegmann (KMW) is continuing to invest in developing its private venture remote-controlled Artillery Gun Module (AGM) that, when integrated onto the rear of the Boxer 8×8 Multi-Role Armoured Vehicle (MRAV), is now being referred to as the Remote Controlled Howitzer 155 (RCH 155).

The German Army has a requirement for a wheeled 155 mm self-propelled (SP) artillery system that is expected to be met by the RCH 155. When deployed this would supplement, not replace, the legacy KMW PzH 2000 155 mm/52 calibre SPH."

https://www.janes.com/article/88723/kmw-s-remote-controlled-howitzer-155-moves-ahead