Háborús, történelmi és hadtörténelmi témájú filmek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 965
113
Dr6qnoRXgAAu-nK.jpg

Képek a Top Gun 2 forgatásáról, melyen "Maverick" egy eléggé viseletes (katapultálás utáni?) nagy magasságú bevetésekre tervezett védőruhát visel.
Csillagkapu?
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
M

molnibalage

Guest
Lehet, hogy volt itt már, én most találtam rá:
https://videa.hu/videok/film-animacio/a-tank-haborus-fenevad.1998-lT43jE7adsBY7HMT


20 éves film a 'majd 40 évvel ezelőtti Afganisztánról.
Akkor voltam katona, amikor a SZU bevonult oda. Voltak akik megijedtek, hogy nekünk is menni kell...
A film kulcsmondata:
" ez nem egy dicsőséges háború, itt most mi vagyunk a nácik..."
A film dátuma rossz. Nem 20, 30 éves...
https://www.imdb.com/title/tt0094716/?ref_=nm_flmg_act_101
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
  • Tetszik
Reactions: cinikus

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 965
113
Engem az fogott meg amit Daskal a végén a tankban mondott gránáttal a kezében. Mikor már nem tudsz mozogni erőd vagy.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 710
113
"Balkáni határvonal"
Jugoszlávia 1999
" Volna egy feladat. '95 óta rengeteget változott minden. Most magunk hozzuk a döntéseket. Amennyiben velem együtt végrehajtjátok,visszakerültök a seregbe, kitüntetésekkel és a legfőbb, hogy hazatérhettek. A célunk a szlatinai reptér elfoglalása,ahol megerősített pozíciókat kell kiépítenünk a békefenntartók megérkezéséig"

 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 661
12 358
113
Aki a Hunter Killer filmet meg akarta nezni az komoly adag nyugtatóval tegye. Haditechnikai szempontból blődségek és ostobaságok széles tárháza.
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov and Cifu