[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
csúnya volt ott a helyzet nem tudunk mi semmi....
xnCoobYIBXI.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
"pár régi isztán lesz ami még "csatlakozik" Oo-hoz, az arány a szlávoktól még inkább a muzulmán népek felé tolódik majd"

Éppen ezért lenne rohadtul fontos, hogy Ukrajna ÉS Kelet-Európa egésze is csatlakozzék az oroszokhoz, hogy a javunkra billenjen az arány!
Csatlakozzon a radai r...., Tőlünk nyugatra libsik, muszlimok. Délen orkok, muszlimok. Keleten nácik, muszlimok. Maradjunk csak szépen a seggű jön, ne kozoskodest senkikkel.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 512
113
Csóri ukrán matrózok,még jól megúszták,monduk a 2 speckó ukrán tisztnek sanszosan komolyabban a körmére néznek majd az Orosz speckók,milyen véletlen,hogy pont azon a vontató hajón voltak,ami kikapcsolta a transzpondert,és többszöri felszólításta sem állt meg, biztos nyaralni indultak,csak rossz hajóra szálltak...:rolleyes::D
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://karpathir.com/2018/11/27/mi...zagra-szokhetnek-karpataljarol-a-behivo-elol/
"A határhoz közeli településeken már készülnek arra, hogy nagyobb számban érkezhetnek olyanok, akik nem akarnak visszamenni Ukrajnába. Sokan azt mondják, hogy átjönnek Magyarországra Kárpátaljáról, ha jelentősen romlik az ország keleti részén a helyzet – hangzott el az ATV híradójában.
A csatorna az ukrán határon érdeklődött, hogy milyen odaát a hangulat, és kiemelte: leginkább a sorköteles korosztály kerülhet veszélybe, ugyanis őket bármikor behívhatják katonának. Ezt a legtöbben úgy próbálják megoldani, hogy elutaznak Ukrajnából. Leginkább a sorköteles korosztály kerülhet veszélybe, ugyanis őket bármikor behívhatják katonának. Ezt a legtöbben úgy próbálják megoldani, hogy elutaznak Ukrajnából.
“Hát hogy lehet kikerülni? Elsősorban úgy lehet kikerülni, hogy ha akinek megvan a kettős állampolgársága, akkor átjövünk valahogy és akkor visszamegyünk a magyar személyivel” – fogalmazott az ATV Híradónak Pál.
“Persze, hogy fél, mindenki fél. Hát bekapták az oroszok az ukrán hajókat, úgy mondták a tévében, hát én is úgy mondom és mindenki fél, nehogy megkezdődjön a háború” – nyilatkozta egy másik kárpátaljai magyar...
...A határhoz közeli településeken azt mondják, készülnek arra, hogy esetleg nagyobb számban érkezhetnek olyanok, akik már nem akarnak visszamenni Ukrajnába.
“A művelődési ház áll rendelkezésre, ahol úgy gondolom, hogy ideiglenesen szállást tudnánk biztosítani azoknak, akik igénylik. Illetve a településen van egy központi konyha” – nyilatkozta Szilvia, aki egy határ menti településen dolgozik..."


 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz and gioo

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 758
113
? vész megoldás volt? nem akartak komoly hajót küldeni? vagy repülővel csak süllyeszteni lehetett volna csak.