[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 840
113
Kik fognak háborúzni?Mármint ki fog egy átfogó,összfegyvernemi Orosz támadásba beleállni?
Az usa előreküldi az európai nato szövetségeseit?
Az ukrán sorkatonák?
Ha van eszük,azonnal átállnak,és a komplett ukrán esztábilismentet felkoncolják. A yenkik megint nem fognak nyíltan beszállni,ha mégis,akkor még aznap eldől a háború,csak nem lesz győztes.
Lehet hogy ép ez a cél hogy beállítsák, inkább beláldoznák minden szemrebbenés nélkül az usa az európai szövetségeseit. Ezáltal is egy darabíg lekötve legyen a medve. Továbbá egy kelet európai csete paté esetén biztosra vehető egy nyugat európai muszlim lázadás kisé megfűszerezve a jóakarok támogatásával.
Talán az európai nato szövetségesek egyenlőre "szavak" szintjén támogatják "ukrajnát". Nem akarnak egyenlőre ők se komolyabb balhét szerintem. Még az is meg lehet hogy egy csete paté esetén kifarolnak ukrajna mögül. Túl drága ár lenne egy országért.
 
  • Tetszik
Reactions: hunter85

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 954
113
Gyerekekkel ásatják az árkokat Mariupolban az ukránok

Kihelyezett tornaóra. A gaz tépkedés kézzel az komoly, erősen szerszámhiányos a brigád. Apropó, hol vannak a hazafiak? Az ukrán hős katonák? Ez valami karbantartási meló volt. Szerencséjük volt hogy még nem fagyott meg a föld, vagy nem volt dagonya mint itthon hétvégén.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
ha valakinek még kétségei lennének az ukrán műbalhéról:
piros a hadiállapot bevezetéséinek megyéi a másik kép szürkével azon megyék ahol a porpsjaninak a leg alacsonyabb a támogatottsága ;)
DtD3g8qU8AAH3eg.jpg
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 954
113
https://iz.ru/815831/dmitrii-laru-v...rosit-razmestit-voennyi-obekt-ssha-na-ukraine

Lengyel mintára akarnak az ukrik egy bázist.
Érdekes hogy az amerikaiak egyelőre nem mennek bele, több okból is.
Az orosz viszonyt nem kívánják tovább élezni, sok pénz a fenntartása, amit nyilván ők finanszíroznak, ill. túl közel van, a ruszik seperc alatt szétkapnák.
Életveszélyes hely, nem elég hogy ott egy bázis, kimaradáskor legyakják , megszurkálják a mit sem sejtő bakát. Plusz ha evakuálni kell, akkor azt ugye meg kell előre tervezni.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja...mar-becsapott-bennunket-a-halott-ujsagiroval/
"Andrej Danko, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) vezetője, a szlovák parlament elnöke úgy véli, hogy az ukrán hatóságok elleplezhetik az igazságot a november 25-én az azovi–kercsi vizeken történtekkel kapcsolatban – írja a Jevropejszka Pravda az SNS sajtószolgálata nyomán.
A szlovák házelnök szerint ezt a konfliktust „hideg fejjel” kell megoldani, „s nem ujjal mutogatva, amíg ismertté nem válik, hogyan történt ez”.
„Számunkra nagyon veszélyes, ha fokozódik a feszültség. De ugyanolyan veszélyes számunkra egyik napról a másikra, a médiából vett cikkek alapján nyilatkozni” – közölte Andrej Danko.
„Nem az az ember vagyok, aki bízik Porosenkóban. Ismét csak híradások szerint, Ukrajna becsapott a halott újságíróval (Arkagyij Babcsenko újságírónak az ukrán hatóságok által megrendezett haláláról van szó – a szerk.). Higgadtan szemügyre kell vennünk az eseményeket és a tényeket, de valójában félek, hogy egyes emberek megint csak játszadoztak velünk. Ne követeljenek tőlünk azonnali ítélkezést és ne követeljenek tőlünk milliónyi szankciót, az Ukrajna és Oroszország közötti béke a fontos” – jelentette ki.
Danko az Azovi-tengeren történtekkel kapcsolatban emlékeztetett a közelgő ukrajnai elnökválasztásra.
„Figyelembe kell venni a konkrét ukrajnai helyzetet is, nem minden fehér vagy fekete. Imádkozunk, hogy ez a konfliktus mielőbb véget érjen diplomáciai eszközökkel. A szankciók azonban nem hatékonyak. Szlovákiának ragaszkodnia kell egy olyan nyomásgyakorláshoz, hogy mindkét fél asztalhoz üljön, és oldja meg a helyzetet hadiállapot nélkül” – közölte Danko..."

https://karpataljalap.net/?q=2018/11/28/putyin-nem-beszelt-porosenkoval-az-azovi-incidensrol
"Vlagyimir Putyin és Petro Porosenko ukrán elnök továbbra sem beszélt egymással a Kercsi-szorosban bekövetkezett incidens óta – erősítette meg Dmitrij Peszkov, az orosz elnök szóvivője a RIA Novosztyi hírügynökségnek, amelyet az Ukrajinszka Pravda idéz szerdán.
Porosenko egy keddi interjúban arról beszélt, hogy az ukrán tengerészek elfogása után a Kercsi-szoros térségében, beszélgetést kezdeményezett Putyinnal, de nem kapott választ, ezért kénytelen volt segítségért Angela Merkel német kancellárhoz fordulni.
„Nem volt semmiféle telefonos kapcsolat az elnökök között” – jelentette ki most Peszkov.
Putyin szóvivője ezt megelőzően, hétfőn is tagadta, hogy a két elnök érintkezett volna egymással. Sőt, Peszkov akkor azt mondta, nem tud róla, tervezik-e a kapcsolatfelvételt az elfogott ukrán hadihajók és tengerészek ügyében a felek..."

Érdekes egy helyzet, melyben a felek sajtóban nyilatkoznak, az Ukrán elnök hadiállapotot hirdet lényegében Dél és Kelet Ukrajnában (és közben nem szakadnak meg egyelőre legalábbis hivatalosan a kapcsolatok és a kereskedelem sem Ukrajna és Oroszország között), de még csak tervben sincs hogy legalább telefonon tárgyaljanak?
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Érdekes sakkjátszma..... Az oroszok kemények, de ők is várják a választásokat, így nem ülnek fel semmilyen "hadiállapotnak". Az ukrán elnök arról beszél, hogy a szárazföldi orosz támadásra várva, készenlétbe helyezik a hadsereget. Hogyan? Minden tiszteletem az ukrán hadseregé, de milyen esélyük lehetne, mikor a fél hadsereg egyrészt azonnal átállna, a másik fele el lenne foglalva az orosz ajkú lakosság blokkolásával. Akkor ki harcolna egy támadó orosz haderővel? Az a pár tiszteletre méltó ukrán hazafi? Na neeee......
Porosenko ezt nem gondolhatja még kampányszinten sem komolyan. Nem veszi észre, hogy Putyin láthatólag semmibe sem veszi?
Milyen garanciát kaphatott a jenkiktől? Lassan Amerikának is gondolkodnia kellene, hogy a választások után ki lesz a favoritja.
Nem fog eltelni két hét és a három hajó otthon lesz, természetesen lefegyverezve. A tengerészek is hazatérnek, ha még haza akarnak menni. Putyin már megmutatta, hogy a Kercsi-szorosban az van, amit ők akarnak. Többet nem akar most.
Sajnálom Ukrajnát. Néha tényleg az a helyzet, mintha Porosenko orosz ügynök lenne. Minden lépésével, amivel Putyinnak ártani akar, csak erősíti...
Ha Porosenko IGAZÁN ártani akar Putyinnak, jelentse ki, hogy az orosz elnök egy szimpatikus fickó.. :) :) :)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.karpatalja.ma/karpatalja...a-hadiallapotrol-szolo-jogszabaly-ukrajnaban/
"Életbe lépett a hadiállapotról szóló elnöki rendeletet megerősítő jogszabály azután, hogy szerda délután megjelent a hivatalos közlönyben – közölte az UNIAN ukrán hírügynökség..."

https://karpathir.com/2018/11/28/kercsi-ugy-porsenko-uzenetet-kuld-putyinnak/
"Petro Porosenko ukrán államfő arra kérte Donald Trump amerikai elnököt, ha találkozik orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal Argentínában a G20-as országcsoport csúcsértekezletén, tolmácsolja neki üzenetét, hogy – mint fogalmazott – “tűnjön el Ukrajnából” – számolt be szerdán az NBC amerikai televízióra hivatkozva az UNIAN ukrán hírügynökség...
...Porosenko az NBC-nek adott interjújában a Kercsi-szorosnál történt incidensről szólva ismételten kijelentette, hogy az ukrán hajók elleni orosz támadást Ukrajna katonai agressziónak tekinti, és kész megvédeni területét, demokráciáját és szabadságát...
...Porosenko kifejezte meggyőződését, hogy az amerikai elnök elkötelezetten támogatja Ukrajna szuverenitását, területi épségét, és az ukránok küzdelmét szabadságukért és a demokráciáért..."

https://karpathir.com/2018/11/28/tobb-tucat-orosz-allampolgart-utasitottak-vissza/
"Közel ötven Minszkből Kijevbe érkező orosz állampolgárságtól megtagadták a beléptetést.
November 26-án a Minszkből Kijevbe érkező egyik repülőjáraton 47 orosz olyan állampolgár tartózkodott, akiket nem engedtek be Ukrajnába, közölte az Interfax-Ukrajna Anton Bicskovszkijra, a fehérorosz állami határőrbizottság képviselőjére hivatkozva..."
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 912
113
Az ukránok szerint itt fogták el a hajókat. A megadott koordináták majdnem egyeznek az FSZB jelentésben lévőkkel.
DtH_nFoWwAAsWFl.jpg:large