[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 176
20 116
113
Mai képek Párizs környékén.
DtzKut_W0AALL8P.jpg

DtzKutfW0AA1Hmo.jpg

DtzKutoX4AEOroe.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: nekerdez and gioo

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 453
10 539
113


1700 euró a medián: Vagyis ennyire számíthat az a bizonyos átlag francia egy hónapban. Ez a mutató tíz éve stagnál, miközben a felső 10% egyre csak növeli a maga jövedelmét és részesedését a GDP-ből. A Le Monde csak a fizetéseket vizsgálja ebben a cikkben, de a tőkejövedelmek adják igazában a gazdagodás alapját. Nem véletlen, hogy Bernard Arnault, Franciaország leggazdagabb embere, az elsők között sietett a támogatásáról biztosítani Macron elnök reformterveit. Maga Macron elnök fiatal korában a Rotschild vagyonkezelőnél dolgozott, amely a kapitalizmus szimbólumának számít ma is Franciaországban.
Elszabadultak az energiaárak: Egy év alatt a gáz ára 21%-kal, a fűtőolaj 30%k-al, a gázolaj 22%k-al, a benzin pedig 14%-kal nőtt. Január elsejétől tovább növekedett volna. Ezért kezdődött meg a sárgamellényesek tiltakozása, amely általános társadalmi mozgalommá vált.
Az alsó középosztály a nagy vesztes: A globalizáció és az informatikai forradalom szétzilálta a munkaerőpiacot Franciaországban is. A negyven év felettiek, akiknek nem volt jó szakmájuk, nem rendelkeztek komoly informatikai ismeretekkel és nem tudtak angolul, könnyen úgy érezhették: a 40 éves Macron elnök leírta őket. Ráadásul volt néhány szerencsétlen elnöki nyilatkozat is tavaly, mely arról szólt, hogy Macron nem hátrál meg a "semmittevők" tiltakozása előtt. Az államfő reformokat akart, melyek versenyképessé teszik Franciaországot, és ebben elsősorban a fiatalokra számított. A középkorúak és az idősebbek nem teljesen alaptalanul érezhették úgy, hogy leírták őket. De a fiatalok sem mind voltak boldogok a változásoktól.
A magánszektor szinte csak határozott munkaidőre alkalmaz új munkaerőt: Ha egy fiatal pár bemegy a bankba ilyen munkaszerződésekkel, akkor kinevetik, mert semmi garancia sincsen arra, hogy 20-25 év múlva is fizetni tudja majd a hitel törlesztését. De sok fiatalnak állás sem jut, hiszen Franciaországban még mindig 9%-os a munkanélküliség. Az egyik furcsa következmény az, hogy két éven belül a négyszeresére nőtt a prostitúció a lepukkant lakótelepeken.
Erről a Le Figaro készített riportot. Marseille-ben kezdődött, de most már egész Franciaországra kiterjedt: fiatal lányok tömegesen árusítják magukat az utcán. A legfiatalabb, akit bekísértem egy 14 éves lány volt - mondta egy rendőr a Le Figaro tudósítójának. Míg korábban elsősorban a színesbőrű lányok vállalkoztak erre, ma egyre többen vannak a fehér alsó középosztályból és a munkásosztályból, akik nem látnak más perspektívát maguk előtt, mint a prostitúciót. A középiskolások és az egyetemisták egyre nagyobb számban támogatják a sárgamellényesek tiltakozó mozgalmát.
Kicsinálhatják Macront a sárgamellényesek
Ez nagyjából igaz, kivéve a fizetést mert az kevesebb. Párizsban ugye megkeresel ugyan 1700 eurót, de ott az élet jóval drágább is. A plebs többsége1300-1400 euro körül keres. Ha drága helyen laksz egy kis stúdió bérlése belekerülhet akár 800 euróba is. Sok nyugdíjas egy átdolgozott élet után kap 800 euro nyugdíjat. Aztán jön Ahmed a 7 gyerekkel meg az asszonnyal, mindenféle segílykére jogosult, összejön neki minimum 3000 havonta.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 529
44 900
113
Ez nagyjából igaz, kivéve a fizetést mert az kevesebb. Párizsban ugye megkeresel ugyan 1700 eurót, de ott az élet jóval drágább is. A plebs többsége1300-1400 euro körül keres. Ha drága helyen laksz egy kis stúdió bérlése belekerülhet akár 800 euróba is. Sok nyugdíjas egy átdolgozott élet után kap 800 euro nyugdíjat. Aztán jön Ahmed a 7 gyerekkel meg az asszonnyal, mindenféle segílykére jogosult, összejön neki minimum 3000 havonta.
Ezért ez így leírva igen mocskos szarul néz ki!
Voltam Párizsban nem egyszer, és ami megmaradt azon túl hogy szerintem gyönyörű város(nyilván nem az Orly-ról a Centrum felé tartó RER út első fél órájáról beszélek, ami mondjuk kb. bennem a B13 bűnös várost idézte meg :S), hogy marha drága volt minden.

DE TÉNYLEG MINDEN! Arra emlékszem konkrétan, hogy még a leg alapvetőbb élelmiszerek is kb. 3-5x áron voltak a hazaihoz képest... Egy kiló kenyér mondjuk 3-4 euró között, engem földhöz vert...
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2018/12/08/konnygazzal_oszlattak_a_rendorok_a_parizsi_tuntetesen/
"A rendőrség folyamatosan vet be könnygázt a Champs-Élysées-nél összegyűlt sárga mellényes tiltakozók oszlatásához, helyszíni tudósítónk szerint a Diadalívnél órák óta áll a füst...
...A tüntetők először az elnöki palotához próbáltak eljutni, de a rendőrök sorfala elzárta az utat a Concorde tér előtt, rohampajzsokkal is próbálták visszaszorítani őket. Ezután néhány százan a mellékutcákon próbáltak átjutni a rendőrségi lezárásokon, ekkor vetettek be ellenük először könnygázt. A tüntetők egy része válaszul megdobálta a rendőröket. Azóta is feszült a helyzet, de a Champs-Élysées sugárútnak ezen a végén nem jellemzőek az összecsapások.
PÁRIZSBAN TARTÓZKODÓ TUDÓSÍTÓNK SZERINT NEM SOKKAL DÉL ELŐTT AZONBAN A CHAMPS-ÉLYSÉES MÁSIK VÉGÉN, A DIADALÍVNÉL SZABADULTAK EL AZ INDULATOK.
Több ezren állnak a Champs-Élysées-n, de a legtöbben csak skandáltak, a francia himnuszt, a Marseillaise-t énekelték, és Emmanuel Macron francia elnök lemondását követelték hangosan. „Hallgassátok a nép haragját!", „Macron mondjon le!", „Macron tévútra vitt!" feliratú táblákat és transzparenseket látni...
...A Diadalívet és környékét is teljesen lezárta a rendőrség. A környező utcákon is mindenkit igazoltatnak a rendőrök, átkutatják a táskákat. Minden be van zárva, a boltok be vannak deszkázva a környéken...
...Délig a preferektúra szerint 514 embert állítottak elő, 272-en vannak őrizetben, írja az MTI..."
 

sandman

Active Member
2018. június 7.
41
106
33
Erről hallott valaki valamit? Hogy valami katonai-geopolitikai háttere is lenne az egész balhénak?

,,Ha bekövetkezne egy orosz-kínai katonai összefogás, akkor a fentebb felsoroltak azonnal buknak, nagyon sok tényezőben ugyanis egy orosz-kínai együttműködés kapásból felülírja az eddig érvényes papírformát is!”

Hát igen, ez a probléma a nagyvizentúliaknak. Egyes madarak azt csiripelik, hogy Macron nem hajlandó aláirni egy fegyveres együttműködést az amikkal egy feltételezett jövőbeli Orosz – Kinai katonai szövetség ellen.
1. Az amerikaiak elviselhetetlen nyomást gyakorolnak, hogy Franciaország hozzájáruljon a kiválasztott kínai-orosz célok esetleges támadásához.
2. Macron elnök elutasít minden vitát a francia csapatok Ukrajnába küldetéséről, szilárdan ragaszkodva a válság békés megoldásához.

Ezért zsarolják most a “sárga mellényesekkel” addig amig alá nem irja azt, vagy pedig amig le nem mond és helyére ül az akit előre erre ŐK készitettek.

Nem ugyanez a balhé történt a francia diákokkal pár évtizeddel ezelött, 1968 májusán, amikor a kormányuk- Charles de Gaulle elnökletével- a papírdollárjaikat arannyal kérték átváltani az amiktől?"
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 453
10 539
113
Ezért ez így leírva igen mocskos szarul néz ki!
Voltam Párizsban nem egyszer, és ami megmaradt azon túl hogy szerintem gyönyörű város(nyilván nem az Orly-ról a Centrum felé tartó RER út első fél órájáról beszélek, ami mondjuk kb. bennem a B13 bűnös várost idézte meg :S), hogy marha drága volt minden.

DE TÉNYLEG MINDEN! Arra emlékszem konkrétan, hogy még a leg alapvetőbb élelmiszerek is kb. 3-5x áron voltak a hazaihoz képest... Egy kiló kenyér mondjuk 3-4 euró között, engem földhöz vert...
Drága igen. Vidék olcsóbb azért. Az igazsághoz hozzátartozik az is hogy itt az emberek hozzá vannak szokva a rendszeres étterembe járáshoz, kiülni kávézgatni valami jobb helyre, rákot meg lazacot enni mikor kedvük tartja, hétvén mondjuk Párizsból leruccanni a földközi tengerre stb. Ezek azok a dolgok amiket egyre kevesebben engedhet ék meg maguknak. Egy családban ha mindketten 1500 át keresnek akkor azért jól kilehet jönni, persze nem kell minden hétvégén buliba járni meg hétvégente 200 eurót hagyni az étteremben. A jó, kényelmes életmódot kezdi elveszteni a középosztály, à nyugdíjasok nagy része viszont tényleg nehéz helyzetben van. Pénz meg van minden hülyeségre kivéve a plebs életkörülményeinek a javítására.
Azt mondani, hogy az emberek nehéz anyagi helyzetben vannak az így erős egyelőre. De egyre többen vannak a határvonalon. Nem tudom érthető e amit írtam:)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 529
44 900
113
Drága igen. Vidék olcsóbb azért. Az igazsághoz hozzátartozik az is hogy itt az emberek hozzá vannak szokva a rendszeres étterembe járáshoz, kiülni kávézgatni valami jobb helyre, rákot meg lazacot enni mikor kedvük tartja, hétvén mondjuk Párizsból leruccanni a földközi tengerre stb. Ezek azok a dolgok amiket egyre kevesebben engedhet ék meg maguknak. Egy családban ha mindketten 1500 át keresnek akkor azért jól kilehet jönni, persze nem kell minden hétvégén buliba járni meg hétvégente 200 eurót hagyni az étteremben. A jó, kényelmes életmódot kezdi elveszteni a középosztály, à nyugdíjasok nagy része viszont tényleg nehéz helyzetben van. Pénz meg van minden hülyeségre kivéve a plebs életkörülményeinek a javítására.
Azt mondani, hogy az emberek nehéz anyagi helyzetben vannak az így erős egyelőre. De egyre többen vannak a határvonalon. Nem tudom érthető e amit írtam:)
Igen. Lassan az eltolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően vége lesz széles néptömegeknek a jóvilágnak. Megismerik ők is azt az érzést, hogy az olcsó szart kell összeválogatni majd a hipermarketekben, nem étteremben kajálni. Még kell húzni a munkásoknak a nadrágszíjat.

Ez a lényeg kb. gondolom én.
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Igen. Lassan az eltolt kormányzati intézkedéseknek köszönhetően vége lesz széles néptömegeknek a jóvilágnak. Megismerik ők is azt az érzést, hogy az olcsó szart kell összeválogatni majd a hipermarketekben, nem étteremben kajálni. Még kell húzni a munkásoknak a nadrágszíjat.

Ez a lényeg kb. gondolom én.
Nézd ez eléggé szomorú! Mivel semmi nem indokolja a jövedelem olló nyílását? A gazdagok hova költik az óriási mértékű javakat, miközben az Európai nemzetek lassan megszűnnek. A szép új muszlim világba a mostani gazdagok is vesztesek lesznek!! Déli-Ember anyaggal meg nem helyettesíthető az európai munkaerős!
 
  • Tetszik
Reactions: Luthero