• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 120
113
Utóirat, de ez már Haubagoi kenyerének elvétele - már megint...
Azért érdekes volna egy szír-török háború. Ha a kurdok megegyeznek Asszaddal (van rá esély), egy autonómia fejében nagyon megerősítenék Szíria haderejét. Még azt is megkockáztatnám, hogy ki is seprűznék Szíriából a törököket. (Asszad+kurdok+Irán bizarr)
Kizárt. A kurdok egy milícia, semmi több. A török haderő ha átmegy rendesen, ott nem háború, hanem népirtás lesz. NE tévesszen meg senkit az, hogy a török légió mit bohóckodott és hány hétig azt akkor még aktív US támogatást élvező kurdok által fémjelzett SDF ellen. A magukra hagyott kurdok egy könnyű fegyverzetű néhány tízezres csapat, ami kb. gerilla hadviselésre tudna berendezkedni, és brutális véráldozatok árán tudna csak nagyon jól védhető helyeken megmaradni ideig óráig a török reguláris haderővel szemben, akik ha szabad kezet kapnak az US-től, simán szétbombázzák őket tüzérséggel, légierővel, majd puhítás után lerohanják őket menetből páncélos ékekkel.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 759
113
A történelem viszont arra tanít hogy a gerilla hadviselés ellen a legnehezebb gyors támadást véghez vinni.
A TV-n és videomegosztókon látható kilőtt páncélosok meg nem a harci kedvet fogják erősíteni.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 759
113
https://eadaily.com/ru/news/2018/12...i-vopiyushchim-narusheniem-suvereniteta-iraka

Trump Bagdadba való látogatása Irak szuverenitásának "szörnyű megsértésére"
68387cb07b9590eaa56090de17654.jpg

Fotó: Reuters
A törvényalkotók és az iraki shiita milíciák vezetői elítélték Donald Trump amerikai elnök előre nem bejelentett látogatását az országba, ami az iraki szuverenitás megsértésére hívta fel a figyelmet.

A parlamenti iszlám blokk vezetője, Sabah al-Saadi, felszólította a jogalkotó sürgősségi ülésének összehívását, hogy megvitassák "az iraki szuverenitás nyilvánvaló megsértését és megállítsák Trump agresszív akcióit, amelyeknek ismerniük kell a korlátokat." "Az iraki amerikai megszállás véget ért" - tette hozzá az iraki parlamenti képviselő.

A Bina-blokk, amelyet az iraki militia egyik vezetője, Hadi al-Ameri vezette , szintén határozottan elítélte Trump „összehangolatlan” iraki látogatását. "A látogatás a diplomáciai normák nyilvánvaló és szembeszökő megsértése, ami azt mutatja, hogy (az Trump) megvetése és ellensége az iraki kormány felé" - nyilatkozta a Bina.
Az iraki parlament forrásai azt mondták a Reutersnek, hogy az amerikai elnök és az iraki miniszterelnök nem tudtak megállapodni a javasolt ülés helyszínéről. Trump ragaszkodott ahhoz, hogy Mahdi jöjjön az amerikai al-Assad katonai bázisra (Anbar tartomány az ország nyugati részén). Az iraki kormány vezetője elutasította ezt a javaslatot.

Trump összesen kevesebb mint három órát töltött Irakban. Visszatérve rövid időre megállt, és meglátogatta a németországi Ramstein légierő bázisát. Ott másfél óra volt. Az Egyesült Államok elnöke kezet rázott, és közös fényképeket készített az amerikai hadsereggel a Németországi Szövetségi Köztársaságban. Összesen mintegy száz ember vett részt a találkozón Trumpdal. Miután meglátogatta Ramsteinet, Trump visszatért Washingtonba.

Amint azt EADaily jelentette , Donald Trump amerikai elnök először bejelentetlen látogatáson érkezett Irakba. Az utazást biztonsági okokból előzetesen nem jelentették be, az elnöki bizottság a Bagdadtól nyugatra fekvő légibázisra szállt le. Az utazás során Trumpot felesége Melanya kísérte .

Ahogy a Fehér Ház szóvivője, Sarah Sanders azt mondta : „az elnök és felesége Irakba mentek, hogy találkozzanak a katonáinkkal és a vezető katonai vezetéssel, hogy megköszönjük szolgálatukat, sikerüket és áldozatukat, és boldog karácsonyt kívánjanak nekik”.
Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2018/12...i-vopiyushchim-narusheniem-suvereniteta-iraka






Eközben az iraki miniszterelnök, Adel Abdel Mahdi korábban közzétett kommentárja szerint az amerikai hatóságok előre tájékoztatták az ország vezetését Trump látogatásáról, de a vezetők nem találkoztak formátumának következetlensége miatt. "A találkozó formátumával kapcsolatos nézeteltérések azt eredményezték, hogy a találkozó helyett telefonbeszélgetés zajlott le (Trump és Mahdi között)," mondja a jelentés.
Подробнее: https://eadaily.com/ru/news/2018/12...i-vopiyushchim-narusheniem-suvereniteta-iraka


A kapcsolatokat erősítő találkozás:)
Járt Német országban is:)
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 241
113

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 759
113
https://www.moonofalabama.org/2019/...-threatens-yemenis-with-more-famine.html#more

A világ élelmiszer-programja, amelyet a szaúdok megvesztegetnek, fenyegeti a jemeni éhínséget

Az Egyesült Nemzetek Élelmiszer-programjának célja, hogy megkönnyítse a lakosságot az élelmiszer-ellátás sürgős szükségességében. Nem kellene partizán szervezetnek lennie. De a jemeni háborúban most már a konfliktus egyik oldala volt, és éhezéssel fenyegeti a másik oldalt.

Jemenben a lassú éhínség változatlan marad. Nemcsak az észak-jemeni emberek, akik a Houthi irányítása alatt állnak, és a szaúd koalíció által ostromolták, éheznek. A délkeleti kormány által ellenőrzött területeken élők hasonló problémákkal küzdenek. Sok ellentmondó fél van, ami megnehezíti a segélyek elosztását. Élelmiszer van a piacokon, de az embereknek nincs pénzük, hogy megfizessék.

Sok szegény helyi férfi, még a gyerekek is, mindkét oldalon harcolnak. Szaúd-Arábia, Egyesült Arab Emírségek és az Egyesült Államok koalíciója kevés saját katonával rendelkezik a földön. Mások bérlése a háborút.

Az Egyesült Államok lényegében a szaúd-háborús háborút vezeti Jemen ellen:

Amikor egy szaúd-F-15-es hadsereg felszáll a Khalid király légiközlekedési alapjáról Dél-Szaúd-Arábiában, egy bombázás ellen, Jemen fölött, nem csak a repülőgép és az amerikai bombák vannak.
Az amerikai mechanika szervizeli a fúvókát, és javításokat végez a földön. Az amerikai technikusok frissítik a célzási szoftvert és más minősített technológiát, amelyet a szaúdiak nem érinthetnek. A pilótát valószínűleg az Egyesült Államok Légierője képezte.

És a fővárosban, Rijádban lévő repülési műveleti helyiségben a szaúdi parancsnokok amerikai katonai tisztviselők közelében ülnek, akik intelligenciát és taktikai tanácsokat adnak ...

Míg az amerikai hadsereg azt állítja, hogy meg kívánja akadályozni a polgári célok elleni támadásokat, az eredmények nem mutatnak ilyen hatást. A houthi és a jemeni szövetségeseik elleni háború kezdete óta ostromháború volt. Úgy tervezték, hogy éhínséget használjon fegyverként a Houthi által ellenőrzött területek lakossága ellen.

A szaúdiak nemcsak a kútokat és az élelmiszertermelő létesítményeket bombázzák szárazföldön, hanem a jemeni halászokat is megölik, akik merik a tengerbe vinni . A szaúd koalíció is bérelt zsoldosokat Szudánból és másutt, hogy lélegeztesse a lábát. Némelyikük 12 éves . A Houthi szintén fiatalokat toboroz.

Az Egyesült Arab Emírségek, amelyek a háborúból leginkább profitálnak , al-Kaida vezetőket és harcosokat vettek fel, hogy ajánlatot tegyenek. Egy kiemelkedő az Abu al-Abbas, aki mintegy 3000 helyi harcosot parancsol. Tavaly a Trump-adminisztráció szankciót vetett az al-Abbas-ra az al-Kaida finanszírozásáért. Ázsiai Egyesült Arab Emírségek azonban havonta fizetnek neki, hogy harcoljon az oldalán.

yemenmap20190101-s.jpg

nagyobb
December 9-én a háborúzó pártok első közvetlen tárgyalásokat tartottak az ENSZ által vezetett békeszerződésekben Svédországban. Míg az ENSZ azt állította, hogy több megállapodást találtak, egyiket sem tettek közzé, és úgy tűnt, hogy mindkét fél nem ért egyet az eredménygel. A legfontosabb kérdés a Hodeidah kikötőjének ellenőrzése, amelyen keresztül jemeni élelmiszersegélyt szállítanak. A szaúdiak és az Egyesült Arab Emírségek havonta próbálták megvenni a kikötőt, míg a Houthis minden eszközzel megvédi, mert az életvonaluk attól függ.

Az új megállapodás állítólag az ENSZ-t irányította a kikötő felett. A Houthi, valamint a Szaúd-UAE által ellenőrzött erők visszavonulnának a kikötőből és a városból, és hagynák, hogy egy fegyverzetlen ENSZ-erő vezesse a kikötőt. De a Houthi azt mondja, hogy az ENSZ csak a kikötőt fogja figyelemmel kísérni, miközben az erők maradnak.

Cont. olvasás: A világ élelmiszer-programja, a szaúdok megvesztegetése, fenyegeti a jemeni éhínséget
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 759
113
ha tudsz angolul mindig előre teszem a linket/linkeket ha kereszthivatkozások vannak benne, a google meg csak a figyelem felkeltésre van ha nincs kedved oda linkelni.
de hozd a fordításokat ha jobbat tudsz
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 080
11 759
113
ok MIG 17 a vadiúj MIRAGE IIIC ellen egy kicsit Dávid és Góliát.
Meg arab mentalitás.
a mig 17-est már repülték mikor a MIRAGE tervezték
MIG 17 2*23 és 1-37 mm-es gépfegyver hangsebesség alatt meg a vakszerencse no radar no rakéta
MIRAGE III 2,2 mach radar alapból és légiharc rakéta +extra üzemanyagtank az izraeli típusokban az alap gyorsító rakéta helyén.
MIG 21 a
F15 ellen

Jó történet de egyenlőtlen a küzdelem
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette