Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

thomashewitt

Active Member
2015. március 21.
472
165
43
Ugyan már... Az átlag muszlim simán elhagyja vallásos életének nagy részét Nyugaton. Ráadásul ma már ezt a törvények is presszionálják, hiszen az állampolgárság, esetleg a menekültjog, könnyen ugrik ha például nem fog kezet a férfi egy nővel vagy nem jár a gyereke koedukált iskolába. Már az arcot eltakarni is több helyen tiltott.

Amúgy van egy olyan érzésem, hogy sokan nyugatról, többen egyenesen Németországból szidják a németeket. Azért ez sokat elmond :)
Az az elhagyás, benne a Koránban, hagyjuk már azt a törvénytisztelő kézfogást, amikor albionban 1 millió nő megerőszakolásáról beszélnek, amiből elég hirhedt eset volt a Rotherhami.
https://clarionproject.org/uk-officials-ignored-sexual-abuse-1400-girls-16-yrs-9/
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
A bambergi bíróság a saría jogot alkalmazza a német jog felett, hogy egy Németországban betiltott szokást legalizáljon. Vastaps.

Lehet, hogy lassan visszajön a személyes jog késő-római, kora-középkori (sőt a langobárdoknál a 12. sz-ig) jogszokása, amikor külön törvénykönyvet adtak ki a rómaiak és külön a germánok számára. A bírósági eljárás ú.n. pofessio legisszel kezdődött, azaz a pereskedő felektől először megkérdezték, hogy milyen jog szerint élnek.
Sok hasonlóságot lehet vélni a hanyatló Római Birodalom és a mai nyugat-európai helyzet között.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
A problémának van egy sokadik vetülete is, ez pedig a német adórendszer, sok kiskapuval és ez a nagyon nagy zsuga...
- házastársként már 3-as adókategóriába kerülsz (illetve a kereső a 3-asba, a másik fél az 5-ösbe, ha egy kereső van), vagyis ez nettó 500€ /hó ajándék
- házastársként összevonják az adóalapot, így nem 11500€/év értékhatárig vagy adómentes, hanem 2x11500€/év jövedelemig vagy adómentes
- házastársként kettő lakcímre jelentkeztek be "papíron", havi 700-1100€ támogatást kapsz.

Ehhez hozzájönnek a név nélküli EU-s számlák, a segélyek, a lakhatási támogatás, etc. Iskolába jársz, nyelvet tanulsz, az megint pénz. Németként vagy európaiként nem nagyon mehetsz oda szociális boltokhoz, ők simán. Fele, harmada az ára az alapélelmiszereknek. Internet, telefon ingyen, mert alapjog és nehogy már emiatt ne tudjon munkát találni. Ha van gyerek, akkor a lakás automatikus, minden mást felülír. Ha nincs gyerek, de út közben kiokosítják őket, akkor sokan lesznek "házasok".

Nem véletlenül van az, hogy nagyon sokan úgy írják le vagy ejtik ki az ország nevét, hogy Germoney.

Ez az egész valami egészen beteges társadalom-kísérlet. Annyira kilóg a lóláb, hogy az rettenetes. Csoport szinten, vagy ismerősi körben már lehet erről beszélni. Azt már általánosan hallom, hogy a média rettentessen ferdít. (hozzáteszem, a Rundfunkbeiterag-ot a ARD és ZDF működésére költik, erre olyan 240€/év/háztartás a költség, de valahogy az államnak kellett tavaly a nyugdíjalapjukat meglöknie majd 800 millió ójróval..) A politikai paletta agyrém. A német politika annyira agyrém. Be van tojva az összes politikus, hogy "úristen, mi fognak rólam írni a Spiegel-ben", vagy "jaj, vajon mit szólnak ehhez majd Brüsszelben!?". Spiegel, ARD, ZDF, FAZ meg az összes *.allgemeine nevű újság full balos, ezeknek az új elnevezése a post68er.

Teljesen mindegy, hogy melyik festékből keverik a paletta színeit, egy gyártó. Az AfD és abból a kottából olvas, egy kicsit direktebben, egy kicsit szókimondóbban, de ennyi. CSU/Linke/FDP/SPD/CDU/Grüne egy branch, velejéig fantáziátlan, üres szar. Gyorsan kitalálnak maguknak valami bullshit-et és azt harsogják.

Mindenkiből SJW-t kell faragni, de ez a nagy igazságérzet vagy smúzolás addig tart, amíg nem kerül pénzbe vagy esetleg beverhetik a pofánkat. Nekem nincs bajom se bőrszínnel, se vallással, nekem a viselkedéssel van, de azzal nagyon. Ha valaki meg a "vallása" miatt viselkedik balfasz módon, az pech.

Tavaly utaztam repülővel. Valamelyik tagnak baja volt egy másik utassal. Beindul a rasszista lúzung. Mondom, erre most kíváncsi leszek, hogy mi lesz. Direktbe senki nem megy oda, hanem olyan 10 méterről osztják az észt meg az utaskísérőt basztatják, hogy csináljon valamit. Szerencsétlen csaj volt vagy 40kg. A pilóta beszólt a hangszórón, hogy addig nem indul el, amíg megy a balhé. Na, ez viszont már gond. Felkeltem, magyarul elmondtam a fasznak, hogy visszaraklak anyádba, ha nem fogod be a pofádat, majd a nyomaték kedvéért lenyomtam az ülésbe a nyakánál fogva. Sok mondanivalója már nem volt. Erre taps, gratuláció.

Ekkor átváltottam németre, és elküldtem az egész kibaszott kimutató bandát a jó kurva anyába. Azért, mert ilyen puhapöcsök, ezért történhetett meg Köln, meg van az, hogy még mindig be vannak szarva attól, hogy a fejükre olvassák a második világháborút. Ha a helyzet/érdek úgy hozza, így is úgyis le lesznek nácizva, akkor meg minek ez a smúzolás!? Egyetlen őszinte gesztust itt csak akkor látok, valakinek hirtelen kiadása van valami miatt, az összes többi momentum egy színjáték. Ha annyira fontos lenne bármilyen érték, akkor nem a szavak szintjén lenne a szájkarate, hanem tennének is érte és nem az lenne a legfontosabb a politikai kérdés, hogy mint gondolnak rólunk külföldön, hanem milyen országot adok át a következő generációnak. Jah és igen, nekem is "migrációs hátterem van". Elindulhatunk végre!?

Szerintem már tuti B-listán vagyok.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Lehet, hogy lassan visszajön a személyes jog késő-római, kora-középkori (sőt a langobárdoknál a 12. sz-ig) jogszokása, amikor külön törvénykönyvet adtak ki a rómaiak és külön a germánok számára. A bírósági eljárás ú.n. pofessio legisszel kezdődött, azaz a pereskedő felektől először megkérdezték, hogy milyen jog szerint élnek.
Sok hasonlóságot lehet vélni a hanyatló Római Birodalom és a mai nyugat-európai helyzet között.

Moduláris jogrendszer, saría jog plugin-nal és római jog plugin-nal. Open source API-al, a további jogrendszerek csatlakoztatásához :)
 
M

molnibalage

Guest
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/08/lehet_hoban_biciklizni_csak_ezekre_kell_odafigyelni/

Most lehet, hogy én hülyültem még és a fizikát elfelejtettem?

A legkönnyebb fékezésnél elesni. A hirtelen behúzott fékek miatt kicsúszhat alólunk a kerékpár. Óvatosan használjuk a két féket, hogy egyik se blokkolja a kereket. Az első fékkel kell erősebben fékezni, a hátsóval finomabban.


Első fékkel...? Amikor a súlypont az erő támadáspontja mögött van? Ez olyan, mintha egy pálcát alulról egyensúlyozna az ember. Hátsó fékkel meg olyan, minta egyik végénél fogva lógatna.
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 247
113
A problémának van egy sokadik vetülete is, ez pedig a német adórendszer, sok kiskapuval és ez a nagyon nagy zsuga...
- házastársként már 3-as adókategóriába kerülsz (illetve a kereső a 3-asba, a másik fél az 5-ösbe, ha egy kereső van), vagyis ez nettó 500€ /hó ajándék
- házastársként összevonják az adóalapot, így nem 11500€/év értékhatárig vagy adómentes, hanem 2x11500€/év jövedelemig vagy adómentes
- házastársként kettő lakcímre jelentkeztek be "papíron", havi 700-1100€ támogatást kapsz.

Ehhez hozzájönnek a név nélküli EU-s számlák, a segélyek, a lakhatási támogatás, etc. Iskolába jársz, nyelvet tanulsz, az megint pénz. Németként vagy európaiként nem nagyon mehetsz oda szociális boltokhoz, ők simán. Fele, harmada az ára az alapélelmiszereknek. Internet, telefon ingyen, mert alapjog és nehogy már emiatt ne tudjon munkát találni. Ha van gyerek, akkor a lakás automatikus, minden mást felülír. Ha nincs gyerek, de út közben kiokosítják őket, akkor sokan lesznek "házasok".

Nem véletlenül van az, hogy nagyon sokan úgy írják le vagy ejtik ki az ország nevét, hogy Germoney.

Ez az egész valami egészen beteges társadalom-kísérlet. Annyira kilóg a lóláb, hogy az rettenetes. Csoport szinten, vagy ismerősi körben már lehet erről beszélni. Azt már általánosan hallom, hogy a média rettentessen ferdít. (hozzáteszem, a Rundfunkbeiterag-ot a ARD és ZDF működésére költik, erre olyan 240€/év/háztartás a költség, de valahogy az államnak kellett tavaly a nyugdíjalapjukat meglöknie majd 800 millió ójróval..) A politikai paletta agyrém. A német politika annyira agyrém. Be van tojva az összes politikus, hogy "úristen, mi fognak rólam írni a Spiegel-ben", vagy "jaj, vajon mit szólnak ehhez majd Brüsszelben!?". Spiegel, ARD, ZDF, FAZ meg az összes *.allgemeine nevű újság full balos, ezeknek az új elnevezése a post68er.

Teljesen mindegy, hogy melyik festékből keverik a paletta színeit, egy gyártó. Az AfD és abból a kottából olvas, egy kicsit direktebben, egy kicsit szókimondóbban, de ennyi. CSU/Linke/FDP/SPD/CDU/Grüne egy branch, velejéig fantáziátlan, üres szar. Gyorsan kitalálnak maguknak valami bullshit-et és azt harsogják.

Mindenkiből SJW-t kell faragni, de ez a nagy igazságérzet vagy smúzolás addig tart, amíg nem kerül pénzbe vagy esetleg beverhetik a pofánkat. Nekem nincs bajom se bőrszínnel, se vallással, nekem a viselkedéssel van, de azzal nagyon. Ha valaki meg a "vallása" miatt viselkedik balfasz módon, az pech.

Tavaly utaztam repülővel. Valamelyik tagnak baja volt egy másik utassal. Beindul a rasszista lúzung. Mondom, erre most kíváncsi leszek, hogy mi lesz. Direktbe senki nem megy oda, hanem olyan 10 méterről osztják az észt meg az utaskísérőt basztatják, hogy csináljon valamit. Szerencsétlen csaj volt vagy 40kg. A pilóta beszólt a hangszórón, hogy addig nem indul el, amíg megy a balhé. Na, ez viszont már gond. Felkeltem, magyarul elmondtam a fasznak, hogy visszaraklak anyádba, ha nem fogod be a pofádat, majd a nyomaték kedvéért lenyomtam az ülésbe a nyakánál fogva. Sok mondanivalója már nem volt. Erre taps, gratuláció.

Ekkor átváltottam németre, és elküldtem az egész kibaszott kimutató bandát a jó kurva anyába. Azért, mert ilyen puhapöcsök, ezért történhetett meg Köln, meg van az, hogy még mindig be vannak szarva attól, hogy a fejükre olvassák a második világháborút. Ha a helyzet/érdek úgy hozza, így is úgyis le lesznek nácizva, akkor meg minek ez a smúzolás!? Egyetlen őszinte gesztust itt csak akkor látok, valakinek hirtelen kiadása van valami miatt, az összes többi momentum egy színjáték. Ha annyira fontos lenne bármilyen érték, akkor nem a szavak szintjén lenne a szájkarate, hanem tennének is érte és nem az lenne a legfontosabb a politikai kérdés, hogy mint gondolnak rólunk külföldön, hanem milyen országot adok át a következő generációnak. Jah és igen, nekem is "migrációs hátterem van". Elindulhatunk végre!?

Szerintem már tuti B-listán vagyok.
Hát ja te csak egy beilleszkedésre képtelen Kelet Európai vadember vagy;) Egyébként hasonló élményeim nekem is vannak már FRO ban. Az itteni ismerőseim körében elkönyveltek valami szélsőjobbos mindent és mindenkit gyűlölő náci ivadéknak, csak mert beszélek arról amit sokmindenki lát ugyan, de amiről (még) kevesen beszélnek nyíltan. Már hozzá szoktam.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Azért ugye azért vágod, hogy az én mondatomnak van értelme, a tiédnek meg nincs? :)
Az övének is van, maximum nem érted.

Amúgy ha az ember kimegy külföldre vagy esetleg hosszabb ideig ott tanul/melózik akkor meg sem fogalmazhat kritikát az adott országgal/néppel szemben? Nem lehet hogy egyszerűen csak a médiában túltolt bezzegezés helyett mellbevágja a valóság?
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/01/08/lehet_hoban_biciklizni_csak_ezekre_kell_odafigyelni/

Most lehet, hogy én hülyültem még és a fizikát elfelejtettem?




Első fékkel...? Amikor a súlypont az erő támadáspontja mögött van? Ez olyan, mintha egy pálcát alulról egyensúlyozna az ember. Hátsó fékkel meg olyan, minta egyik végénél fogva lógatna.

Egy biztos, csak első fékkel önmagában tilos fékezni. Tehát csak hátsóval, vagy hátsó+elsővel szabad.
Ha nem ölsz meg rögtön, akkor felvetném azt a gondolatot, hogy esetleg a csúszós felület lehet a cikkbeli állítás oka? Mármint, hogy csúszós felületen az elsővel picivel jobban fékezzünk, mint a hátsóval (természetesen egyszerre a kettőt, így értendő).
Mivel a kerékpár előrefelé bólint fékezéskor, így elképzelhető, hogy az első kerék jobban az úttestre nyomódik (jobban tapad), mint a hátsó?
Vagy ez eszeveszett hülyeség?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 978
113
Te bagoly, szerintem az hogy szinte a hátsó keréken ülsz többet nyom a latba. Esetleg nem lehetséges hogy a cikk írója azért ajánlja az első féket mert fél hogy kicsúszik alóla ha a hatsoval fékez? Biztos valami gyerekkori zsigulis emlékei lehetnek a kifarolo járművekről és a bicikli is hatsokerekes meghajtású. De amúgy kérdezd meg molnit ,ő szokott biciklizni, talán kipróbálja most a hóban.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Rosszul írtam. 1440ben már biztos volt karóbahúzás.


Elég elterjedt kivégzési mód volt a 15. 17. században.