[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 839
65 459
113
Így első körben egy tipp: Az iráni szájkarate ellenére csak nem fog annyira keresztbe tenni Washington, ha az EU még is csak üzletelgetne Iránnal.
Nem hiszem, tudniuk kell hogy ugyanúgy marad minden Usa részről Irán ügyében. Irán egy másik történet, ahol nem lehet elnéző az Usa EU-val szemben mert szüksége van az EU-ra Irán elszigeteléséhez. Ha engedményt tesz nincs önmagában sok értelme az Usa Irán elleni tevékenységének hiszen az EU-t gyakorlatilag jobb pozícióba hozza ezzel Iránban anyagilag és Izrael lobbija sem ér így semmit ha szabadon kijátszható az embargó. Nem... Ott Brüsszelben a szokásos Washingtonnak való megfelelés, a régi szocialista politika elleni motiváció (bár ez a nyugati szocialista+egyéb balos kormányok fényében érdekes, de szerintem pl mi is egyrészt ezért álltunk a jenki ügy mellé, másrészt hogy ma tudjon valami pozitívat is mondani Viktor a megfelelést elváró jenki nagykövetnek) valamint a vélt/remélt anyagi gazdasági haszon reménye egy újraosztott piacon (kérdés az Usa mit hagyna, szerintem max Toi-Toi wc piacot. :)), továbbá a Kína-Oroszország elleni tevékenységgel függ össze (ami szerintem butaság mert tovább mélyíti a szakadékot, és gazdaságilag előnytelen, főleg hogy az EU-nak kb tökmindegy mi folyik ott a világ végén, sokkal jelenleg Franciaország sem különb szituáció az meg itt van házon belül.).
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
DyMIWa9XQAkrY9I.jpg
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 934
113
Assadnak mennie kell!
Aztán azok mentek akik ezt mondogatták, Assad meg maradt.
Maduro nem olyan jó képességű, mint Assad, de a nép egy jelentős része valószínűleg szereti.
A másik fele meg az imperialista beavatkozást nem szereti, szóval ha a haderő kitart, akkor lehet Maduro is megmarad.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 413
4 447
113
Az elmúlt évek eseményeiből leszűrve a venezuelai népben minimális a támogatottsága Madurónak, ha háború is lenne nem tud elhúzódni mert nincs ki bújtassa az új elnök elől. Valószínűleg úgy jár mint Kadafhi. Ha szerencséje van befogadja egy vele barátságos ország. Ez amerikai beavatkozás nélkül is meg fog oldódni.

Rengeteg váratlan fordulat történik a világban amit nem tudok hova tenni. Brazília jobboldali elnöke átfordította az országot a jenkik oldalára, most meg Venezuela készül beállni a sorba. Lehet Trump tudatos döntések alapján cselekszik? Mióta ő az elnök a jenkik felé lejt minden pálya.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 010
53 997
113
Assadnak mennie kell!
Aztán azok mentek akik ezt mondogatták, Assad meg maradt.
Maduro nem olyan jó képességű, mint Assad, de a nép egy jelentős része valószínűleg szereti.
A másik fele meg az imperialista beavatkozást nem szereti, szóval ha a haderő kitart, akkor lehet Maduro is megmarad.


Assad már nem élne az Oroszok nélkül,Venezuela túl messze van egy olyan szintű Orosz beavatkozáshoz,megegyeznek a yenkikkel,valami marad nekik is, és elengedik Maduro srácot,tök felesleges beleállni az usával szemben ott.
Ami koncessziójuk van, felhúzzák rá az Orosz zászlót,azt kikerülik a yenkik,mint Szíriában,azt kész,show must go on....
A pénztárgép álmában csenget egy kicsit,és aluszik tovább.
 

neptun892

Well-Known Member
2016. augusztus 13.
304
484
63
Tíz venezuelai közül több mint nyolca ellenzi a katonai és nem katonai, nemzetközi katasztrófavédelmi beavatkozásokat, valamint az Egyesült Államok által a baloldali elnök, Nicolás Maduró hatalma elleni kényszerítő kényszerítő szankciókat. A Hinterlaces helyi szavazóvállalat által 2019. január elején készített felmérése szerint a venezuelaiak 86% -a nem ért egyet a nemzetközi katonai beavatkozással, és 81 százaléka ellenzi az amerikai szankciókat, amelyek súlyosan sértették a dél-amerikai nemzet gazdaságát.

A közvélemény-kutatás a Donald Trump-adminisztráció nyilatkozata előtt készült, amely megkezdte a politikai puccsot Venezuelában január 23-án, és megpróbálta a kormányt egy jobboldali ellenzékivel helyettesíteni, amely világossá tette, hogy neoliberális kapitalista gazdaságpolitikát kíván bevezetni. A Hinterlaces-t Oscar Schemel független közvéleménykutató vezeti, aki tapasztalattal rendelkezik számos választással Venezuelában, és üzleti szempontból proaktív. Az ország legtöbb szavazóvállalata, mint például a Datanálisis versenytárs, általában ellenzéki. A Hinterlaces-ek semlegesebbek és gyakran a kormány felé hajlanak, bár Schemel kritizálta Maduro néhány gazdaságpolitikai lépését. Az angol nyelvű médiumok gyakran figyelmen kívül hagyják a Venezuelában végzett helyi felméréseket, és ha azokról jelentést tesznek, hajlamosak az ellenzéki képviselők által vezetett szavazóvállalatok eredményeit közzétenni.

A Grayzone lefordította a Hinterlaces-felmérés eredményeit január 7-től 20-ig. Az alábbi adatok az ország 1580 fő venezuelai közvetlen interjúin alapulnak.

Elfogadja vagy nem ért egyet az amerikai gazdasági és pénzügyi szankciókkal, amelyeket jelenleg Venezuela ellen alkalmaznak, hogy Maduro elnöket eltávolítsák a hatalomból?
81% nem ért egyet
17% egyetért
2% nem biztos

Elfogadja vagy nem ért egyet azzal, ha Venezuelában nemzetközi beavatkozás történne, hogy Maduro elnököt eltávolítsák a hatalomból?
78% nem ért egyet
20% egyetért
2% nem biztos

Egyetért-e vagy nem ért egyet azzal, ha nemzetközi katonai beavatkozás történne Venezuelában, hogy megdöntse Maduro elnök hatalmát?
86% nem ért egyet
12% egyetért
2% nem biztos

Általában egyetért-e vagy nem ért egyet a nemzeti kormány és az ellenzék közötti párbeszédkel az ország jelenlegi gazdasági problémáinak megoldása érdekében?
84% egyetért
15% nem ért egyet
1% nem biztos

https://grayzoneproject.com/2019/01/29/venezuelans-oppose-intervention-us-sanctions-poll/

Hát persze, hogy nincs támogatása Madurónak....
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113

A venezuelai főváros repülőterén tanácskozott Evo Morales és Nicolás Maduro, ahol állítólag teljes támogatást ígért kollégájának a bolíviai elnök.

A bolíviai és a venezuelai elnök pénteken megbeszélést folytatott Caracasban – számolt be a ABI bolíviai hírügynökség.
ga1.gif


Evo Morales New Yorkból hazafelé tartva, a venezuelai főváros repülőterén tanácskozott kollégájával, Nicolás Maduróval. A bolíviai elnök a találkozón teljes támogatásáról biztosította Madurót a hatalomváltási kísérletekkel, valamint - az Egyesült Államokra célozva - az egyes hatalmak beavatkozásával szemben.
ga1.gif


A Moralest szállító repülőgép New Yorkból tartott a bolíviai fővárosba, La Pazba, és azért állt meg Caracasban, hogy feltöltsék üzemanyaggal. Honduras hatóságai pénteken felszólították Venezuela tegucigalpai nagykövetét, Filinto Durant, hogy hagyja el az országot, miután a közép-amerikai ország a magát Venezuela ideiglenes elnökévé nyilvánító Juan Guaidó ellenzéki vezetőt ismerte el államfőnek – írta az El Heraldo hondurasi napilap.

A beszámoló szerint a venezuelai nagykövetet pénteken bekérették a külügyminisztériumba, ahol ismertették vele, hogy Honduras többé nem ismeri el nagykövetként, és öt napot adtak neki arra, hogy családjával távozzon az országból. Előzőleg Honduras egy Guaidó által kinevezett diplomatát ismert el Venezuela képviselőjeként.

(MTI)
https://mandiner.hu/cikk/20190202_talalkozott_a_boliviai_es_a_venezuelai_elnok
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
Az oroszok már Venezuelában vannak!

A venezuelai válságban az „amerikai világbirodalom” betegségének minden tünete megjelenik. A mostani események közvetlen kiváltó oka az, hogy az orosz Rosznyeft szép csendben átvette a kőolajkitermelést. És, ha ebből valaki nem értene esetleg, az orosz TU-160-as nehézbombázók is megérkeztek. Ez pedig kivágta a biztosítékot az amerikaiknál, akik elismerték elnöknek az ellenzék vezérét, Juan Guaidót

A cikk további része:

https://pestisracok.hu/az-oroszok-mar-venezuelaban-vannak/