[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Semmi hacker...! Adott egy cég ami valószínűleg, a GRU vagy az SzVR fedőcége az USA -ban, és a felmerült gyanúk ellen egyedül fellebbeztek a kb. tucatnyi cég közül, mint jogi személyiség megtehették. Így van egy korlátozott jogkőrű betekintésük a nyomozati anyagokba, amit egyből továbbítottak is az őket alapító v. részben felügyelő, és a működésüket valószínűleg részben finanszírozó szakszolgálatnak. Amely információkat meg az erre szakosodott orosz szerv v. szervek egy idő után ki is szivárogtatott az interneten a "Hibrid Hadviselés" jegyében a megfelelő időpontban...!

Háddeottvanacímbenhogyhackerek!!4
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Nem a megvalósíthatósággal vannak gondok, inkább a jogi oldallal meg amit utána kapnánk nemzetközi szinten.
Már a megvalósítással is lenne problem. Nem valószínű hogy akár - észrevétlenül hozzá tudnánk kezdeni. Kettő perc alatt kiderülne bizonyos tényekből. Ami aztán operatív esetekhez vezethetne.
Jogi szempontból pedig aláírtunk tucatnyi egyezményt ami tiltja. Még az ENSZ-ig se jutna el, maga a NATO (Washington) csapna le minket mint parasztbácsi a spájzos legyet.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Semmi hacker...! Adott egy cég ami valószínűleg, a GRU vagy az SzVR fedőcége az USA -ban, és a felmerült gyanúk ellen egyedül fellebbeztek a kb. tucatnyi cég közül, mint jogi személyiség megtehették. Így van egy korlátozott jogkőrű betekintésük a nyomozati anyagokba, amit egyből továbbítottak is az őket alapító v. részben felügyelő, és a működésüket valószínűleg részben finanszírozó szakszolgálatnak. Amely információkat meg az erre szakosodott orosz szerv v. szervek egy idő után ki is szivárogtatott az interneten a "Hibrid Hadviselés" jegyében a megfelelő időpontban...!

Gyanú ellen nem lehet febbezni, csak az ítélet ellen. A gyanúsítással szemben panasszal élhetsz. Bárki aki érintett (természetes személy, jogi személy nevében a képviseletre jogosult) megteheti.
Nyomozati szakban a perdöntő információk átadása épp arra való tekintettel nagyon korlátozott (vagy sehogy) és szelektált személyi kör (konkrétan védő, gyanúsított) számára hozzáférhetőek, (a nyomozó, ügyész, nyomozási bíró, attól függ ki az illetékes, dönti ezt el) kb olyan volna mint ha sakkmester az ellenfelének a játszma előtt papíron átnyújtaná a lépéstervezetét, teljes stratégiáját.
Érdekes, bár istenigazából gumicsont, hogy Amerikában még mindig ezen rugóznak, hogy Trump meg az oroszok.
Egy szolgálatnak, vagyis az USA-ban szolgálatoknak, az egyik legfontosabb feladata a működése során, hogy a kiemelt eseményeket felügyelje, ilyen egy elnökválasztás példának okáért. És amennyi zsozsóval rendelkeznek, kötve hiszem hogy bárki be tudott volna avatkozni a folyamatokba olyan mértékben, ami eldönt egy választást.
Inkább amcsi belpolitikai játszma, az előző garnitúra küzdelme, utóvédharca.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Nem mondta ki, hogy rendkívüli állapotot hirdet, de leszögezte, hogy mindent előkészített.
Időpazarlás a tárgyalás a déli határon építendő falról – állapította meg Donald Trump elnök a The New York Times című lapnak adott és a lap internetes kiadásában péntekre virradóra megjelent interjújában.
Az elnök hangsúlyozta: a törvényhozók nélkül is folytatja majd az amerikai-mexikói határon építendő fal tervének megvalósítását, akkor is, ha az erről szóló egyeztetések nem hoznak eredményt.
Trump a Fehér Ház ovális irodájában fogadta a lap munkatársait, és azt fejtegette, nem számít arra, hogy a két hét múlva hivatalosan is lezáruló tárgyalások eredményt hoznak, ezért maga tesz majd lépéseket a fal megépítése érdekében.
Trump szerint időpazarlás a falépítésről vitatkozni
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
New Jersey volt kormányzója Trumpot segítve tűnt el a süllyesztőben. Most visszatért, és kinyitotta a száját. Sokan nem örülnek neki.
Chris Christie visszatért! Két éve még úgy tűnt, hogy az egyik legtökösebb republikánus politikus, New Jersey állam egykori kormányzója, akit hat éve még elnökesélyesként emlegettek, örökre eltűnt a politikai süllyesztőben. Nagyrészt régi barátjának, Donald Trumpnak köszönhetően. Christie a vezető republikánus politikusok közül elsőként állt ki az elnökjelöltségért küzdő Trump mellett. Ez nem tett jót a népszerűségének.
Azzal, hogy 2016-ban beállt Trump mellé, támogatottsága a mélybe zuhant. Ehhez jött még a „Bridgegate”, amikor beosztottjai kisstílű politikai bosszúból lezárták a New Jersey-ből a Hudson folyón át New Yorkba vezető, rendkívül forgalmas George Washington híd több sávját, közlekedési káoszt okozva Fort Lee városban. Ezzel büntetették a település demokrata polgármesterét, amiért nem támogatta Christie újraválasztását. Végül mélyponton lévő népszerűséggel távozott a hivatalából.
Új könyvével, és az ahhoz kapcsolt interjúkkal most ezen akar változtatni. És kezd is visszatalálni régi önmagához. Az egykori szövetségi ügyész keményen őszinte, megmondja a magát, és közben látszólag hidegen hagyja, hogy az kinek mennyire tetszik. Most leginkább a Trump körül az elnökválasztás alatt felbukkanó emberekről van meg a véleménye. Köztük is elsősorban Trump vejéről, Jared Kushnerről.

Trump Christie szerint „kisstílű csalókkal, puhány nyápicokkal, és elítélt és még el nem ítélt bűnözőkkel” vette körül magát. Csupa „buta és rossz emberrel”, akik teljesen alkalmatlanok voltak a rájuk bízott feladatok végrehajtására, és tudatlanságuk „monumentálisan ostoba” döntések sorozatát eredményezte.
Éppen ezért véli úgy, hogy nem volt semmiféle összejátszás az elnökválasztási kampány alatt az orosz kormánnyal. Christie szerint egészen egyszerűen annyira amatőrök, naivak és tapasztalatlanok voltak az ott dolgozó emberek, hogy képtelenek lettek volna összehozni egy „Tomy Clancy szintű” összeesküvést. És észre sem vették, hogy a sok gyanús dolog, amit csinálnak, miért is lenne gyanús.
„Trump kisstílű csalókkal, puhány nyápicokkal és buta, gonosz emberekkel vette körül magát”
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
DyXLW73XQAAnS_W.jpg
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 391
113
Trump jó választás volt, a következő évtized Amerika évtizede lesz és olyan pozíciókat fog szerezni a gyengülő vetélytársaival szemben ami későbbiekben létfontosságú és kifizetődő lesz.
Vége a diplomácia korszakának, eljött az erő korszaka.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 083
60 162
113
Trump jó választás volt, a következő évtized Amerika évtizede lesz és olyan pozíciókat fog szerezni a gyengülő vetélytársaival szemben ami későbbiekben létfontosságú és kifizetődő lesz.
Vége a diplomácia korszakának, eljött az erő korszaka.
Éljen éljen! Én már nagyon várom a világvégét!
Éljenek amerikai szuperpozíciói! Éljen a mindent erőből megoldani igyekvő despotizmus! Külön köszöni Irak, Líbia és Szíria népe!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 413
44 019
113
Éljen éljen! Én már nagyon várom a világvégét!
Éljenek amerikai szuperpozíciói! Éljen a mindent erőből megoldani igyekvő despotizmus! Külön köszöni Irak, Líbia és Szíria népe!
Pont hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is, no meg az ha mi elégünk közben, remélem ahol Ő van, az sem marad ki...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 079
11 757
113
Pont hasonló gondolatok fogalmazódtak meg bennem is, no meg az ha mi elégünk közben, remélem ahol Ő van, az sem marad ki...

Nem Őket nem fenyegeti veszély igaz nincs telepített többlépcsős légvédelmük és Hiperszonikus rakéta elhárító rendszerük, és realista katonai elemzők szerint semmilyen védelmük egy Orosz icbm támadás ellen. De a mindent lehengerlő támadás után Ők maradnak, és Túlélnek. mert egyes vezetőik azt állítják.