[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Igen ez így durva egyben. Túl jól éltek évtizedeken át el vannak kényeztetve. Sok igazság van ebben a listában de képtelenség lenne mindezt véghez vinni.

Kicsit olyan a lista, mintha mindent leírtak volna követelésként és most reménykednek benne, hogy 1-2 dolgot megkapnak belőle.
A NATO meg a Frexit szinte kizárt, de a 90%-a olyan, amit biztosan nem kapnak meg, de tudják ezt azok is akik leírták.
Megkapják mondjuk kiskapukkal a 12-est, 17-est meg a 18-ast, azt mehet mindenki haza.Vagy már csak azért sem kapnak semmit, esetleg még több gránátot.Mondjuk ha esze van Macronéknak és meg akarják tartani a pozíciójukat, akkor 1-2 dolgot tényleg megvalósíthatnak.Ha jól válogatnak, akkor szépen leszalámizzák a tüntetőket.
Kicsit mondjuk én késeinek tartom ezt a listát(ezt így most találták ki?), most olyan helyben topogós tüntetések vannak, kicsit több és hangosabb akció volt pár hete.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 295
113
I. ÖKONÓMIA/MUNKA

1. Adózás, beírni az alkotmányban hogy nem vonható le 25% nál nagyobb összeg
2. Azonnali 40%os alapjövedelem, nyugdíj és szociális ellátás növelés
3. Nagy számú közalkalmazott felvétele hogy helyreálljon az állami szolgáltatás minősége (kórházak, posta, iskolák, vasútállomások)
4. 5millió lakás/ház építése hogy ezzel csökkenjen az albérleti díj és hogy ezzel fellendítsék az építő ipart. Szigorúan megbüntetni azokat a polgármesterek et és prefektusokat akik hagyják az utcán élni a hajléktalanokat
5. A bankszféra:kisebbé tenni a bankokat hogy ezáltal jobban ellenálljanak az esetleges krízisnek, megszüntetni egyes bankok monopóliumát, megszüntetni a banki spekulációt *1
6. Megszüntetni az adósságot ennek nem kellene létezni mâr többször vissza lett fizetve minden *2

II. POLITIKA

7. A nép által újraírt alkotmány, a szabad nép érdekében. Bevezetni a référendumokat a fontos kérdésekben amiről a nép szeretne szavazni
8. Beszüntetni à lobbit és a befolyásoló "rendszert" Azonnal eltávolítani a büntetett előéletű politikai szereplőket. Befejezni a mandátum hosszabbításokat.
9. FREXIT azonnali kilépés az EU ból, hogy visszanyerjük à politikai, gazdasági és pénzügyi önállóságot. Visszavezetni a saját pénzt
10. Adócsalás, visszaszerezni az évi 80milliárd eurót amit az állam elszór a CAC 40 en. *3
11. Azonnal befejezni à privatizációt és visszaszerezni a közjavakat: vasút, autópályák, repülőterek stb.
12. Le szedni a felesleges traffipaxokat és befejezni az ezek által kiszabott büntetéseket ami nem más mint egy adó
13. Oktatás: kizárni mindenféle ideológiát az oktatásból és beszüntetni a káros, romboló oktatási technikákat
14. Igazságügy. Le egyszerűsíteni és ingyenesen elérhetővé tenni mindenkinek. Megnégyszerezni az igazságügyi költségvetését, limitálni az eljárások idejét
15. Média. Beszüntetni à monopóliumot és a politika-media barátkozás. A médiák legyenek mindenki által elérhetők és pártatlanok. Befejezni à propagandát. Elven i a médiák állami támogatását (kb 2 milliárd euró évente). Elvenni az újságírók adókedvezményét
16. garantálni az állampolgárok szabadságát,az alkotmányba foglalni hogy az állam nem avatkozhat be az oktatásba az egészségügybe a családba...

III. EGÉSZSÉG/ÖKOLÓGIA

17. Kitolni à gyártók által vállalt garanciát minimum 10 évre és gondoskodni a cserealkatrészekről
18. Betiltani a műanyagpalackok, poharak és csomagolások eladását
19. A Gyógyszeripar befolyásának csökkentés az eü ellátó rendszer és a kórházak állapotának javítása
20. Mezőgazdaság, Betiltani az ONG ket, a rákkeltő/káros permetező szereket és a monokulturát
21. újraiparosítani FRO ot, hogy csökkenjen az import és a környezetszennyezés

IV. GEOPOLITIKA

22. azonnali kilépés à NATO ból megtiltani à hadsereg nemzetközi agressziókban való bevetését
23.Megszüntetni Afrika kirablását, visszaadni az Afrikaiaknak amit a diktátoraik elvettek tőlük. Azonnal házához i a Francia katonákat. Beszüntetni az Afrikai frankót ami szegénységben tartja őket. Egyenlő bánásmódban részesíteni az Afrikaiakat.
24. meg akadályozni a tömeges migrációt mert képtelenség kezelni és képtelenek beilleszkedni. Ők a felelősnek a mély civilizàciós/társadalmi válságért amiben élünk.
25.Külpolitika, a nemzetközi jog és a szerződések tiszteletben tartása

A fordítási hiányosságokért előre is elnézést kérek, nem vagyok tolmács:) À csillaggal jelölt részeknél megállt a tudományom, ezek üzleti szakkifejezések amiket még magyarul sem értek mert bankár sem vagyok:)
Noha vannak támogatandó pontok, a lényeg: a sok büdös pronyó mindent ingyen akar.
 
  • Tetszik
Reactions: silurusglanis

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Összességében elmondhatjuk, hogy a Brexit és a készülő Frexit a brit és francia uralkodóházak műveletei hatalmuk (és országuk) megőrzésére az EU ellenében.
Ez bennem is felvetődött már, és akkor feláll az a konteó, hogy orbánt lázár váltja majd, az arisztokrácia nagy barátja. :) de ez itt off, bocs
 
  • Tetszik
Reactions: Premortem
R

rejsz felügyelő

Guest
Bár van olyan pont ami szimpatikus azért eléggé anarcho-kommunista szaga van az egésznek. Némelyik pont meg kifejezetten megmosolyogtató. Vegyék le a trafipaxokat, a népnek joga van száguldozni. :hadonaszos::D
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
B

b4l4g3

Guest
Hadereje fejlesztésével üzenne a világnak London
"Az Európai Unióból való távozása után védelmi kapacitásainak növelésével kíván fontos nemzetközi szereplő maradni Nagy-Britannia, amelynek védelmi minisztere, Gavin Williamson tegnapi beszédében vázolta fel a brit kormány nagyívű terveit. A tárcavezető Kínát és Oroszországot emelte ki mint a világra leselkedő veszélyforrásokat
Gavin Williamson azt mondta, a világra leselkedő veszélyek miatt szükség van a brit haderő fejlesztésére, illetve arra, hogy fellépjenek azok ellen, akik megsértik a nemzetközi jogot."
Kezdhetik is az usa és izrael bombázását....
09BritReu.jpg
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Hadereje fejlesztésével üzenne a világnak London
"Az Európai Unióból való távozása után védelmi kapacitásainak növelésével kíván fontos nemzetközi szereplő maradni Nagy-Britannia, amelynek védelmi minisztere, Gavin Williamson tegnapi beszédében vázolta fel a brit kormány nagyívű terveit. A tárcavezető Kínát és Oroszországot emelte ki mint a világra leselkedő veszélyforrásokat
Gavin Williamson azt mondta, a világra leselkedő veszélyek miatt szükség van a brit haderő fejlesztésére, illetve arra, hogy fellépjenek azok ellen, akik megsértik a nemzetközi jogot."
Kezdhetik is az usa és izrael bombázását....
09BritReu.jpg

Jézusom, ma mindenki meg van hülyülve!!! Az angolok mint nagyhatalom :p:p:p:p
Vagy 80 éve voltak utoljára faktor!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Hadereje fejlesztésével üzenne a világnak London
"Az Európai Unióból való távozása után védelmi kapacitásainak növelésével kíván fontos nemzetközi szereplő maradni Nagy-Britannia, amelynek védelmi minisztere, Gavin Williamson tegnapi beszédében vázolta fel a brit kormány nagyívű terveit. A tárcavezető Kínát és Oroszországot emelte ki mint a világra leselkedő veszélyforrásokat
Gavin Williamson azt mondta, a világra leselkedő veszélyek miatt szükség van a brit haderő fejlesztésére, illetve arra, hogy fellépjenek azok ellen, akik megsértik a nemzetközi jogot."
Kezdhetik is az usa és izrael bombázását....
09BritReu.jpg

Kínát és Oroszországot emlegetik, de előbb-utóbb az USA riválisai lesznek.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Jézusom, ma mindenki meg van hülyülve!!! Az angolok mint nagyhatalom :p:p:p:p
Vagy 80 éve voltak utoljára faktor!
Van az száz év is. :) Az I. vh. végével már kényszerpályán voltak: pénzügyi csőd, eladósodás, az ipari fejlődés megtorpanása és folytonos hátrálás a világpolitikában. De az USA előretörése miatt ez szükségszerű is volt sztem. Most sem látszik olyan geopolitikai helyzet, technológiai vagy gazdasági tényező, ami visszahelyezné őket a csúcsra.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Van az száz év is. :) Az I. vh. végével már kényszerpályán voltak: pénzügyi csőd, eladósodás, az ipari fejlődés megtorpanása és folytonos hátrálás a világpolitikában. De az USA előretörése miatt ez szükségszerű is volt sztem. Most sem látszik olyan geopolitikai helyzet, technológiai vagy gazdasági tényező, ami visszahelyezné őket a csúcsra.


Az EU-nak pont ez volt a célja, hogy a nyugat-európai hatalmak egyedül már nem voltak képesek belátható időn belül világpolitikai tényező lenni, ezért közösen próbálták meg. Csak hát külön külön töketlenek, így együtt is azok lettek. Jelenleg a történelmet észak-amerikában és a távol keleten írják, meg egy kicsit oroszországban is. De európában a folyamatokat elnézve maximum közép-kelet európa lehet a távoli jövőben egy világhatalom de sokminden kéne ahhoz, és mi nem éljük meg az biztos.
(minimális az esély de nincs kizárva)
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll