[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 739
113
Winsto

Sir Winston Churchill , Margaret Teacher, Charles De Gaulle, Franklin Roosevelt-karizmatikus, "leválthatatlan" vezetők voltak mind. Gondolom a leválthatatlant te is úgy értetted , hogy annyira erős társadalmi támogatottságú, hogy szóba sem jöhet egy másik jelölt megválasztása. Még Tony Blair is majdnem kibírt 12 évet, Irak egy kicsit leamortizálta. Az USA lobbicsoportjai már rögtön Roosevelt után tettek róla hogy ilyen hosszú regnálás még egyszer elő ne fordulhasson: azóta csupán maximum kétszer lehet elnök egymás után ugyanaz a személy. Ezzel is védik a demokráciát, hogy az erős elnöki hatalom ne tudjon időben korlátlanul regnálni...ha meg nem a demokrácia erősödik evvel hanem a lobbicsoportok, akkor úgy van jól. Megjegyzésképpen: Ő az a Roosevelt aki az 1929 es világválságból kivezette az USA-t, nem utolsósorban tröszt és monopóliumellenes intézkedéseinek köszönhetően. Nevéhez fűződik a NEW DEAL meghirdetése, ami gyakorlatilag az új "egyezség" új "leosztás" jelentést hordozza (a kapitalista állam társadalmi csoportjai között feltételezhetően) sokatmondóan...
Csak mondom, hogy ezek a személyek nem voltak ínyére a "demokráciáknak", de amúgy nyugatiak.
Amit Oroszország kapcsán századszorra sem vagy (és aktivista barátaid sem ) hajlandó meghallani az az a történelmi TÉNY, hogy Európát -az utóbbi pár száz évben-mindig sikerült valahogy összeveszetni Oroszországgal, ami többedjére azért már elég gyanús, főleg azt látván hogy mekkora potenciál képződne CSAK avval ha Európa és Oroszország CSUPÁN gazdaságilag összezárnának és megszűnne a jórészt mesterségesen keltett acsarkodás. Persze erről beszélni sem szabad hiszen még elkondolkodnának a jóemberek mi is zajlik itt a nevükben...
Ki lehet csavarni természetesen, hogy Orosz meg Szovjet diktatúra, autoriter vezetés stb, de ezzel továbbra is csak a félrebeszélés megy. Örökké ti sem kendőzhetitek el a valóságot, bármilyen jól "dolgoztok"...

A felsorolt történelmi személyek (Adenauer és Kohl kimaradtak) miután elvesztették a választást vagy lemondtak (Roosvelt kivétel és nem is európai) hazaköltöztek, gondolom kertészkedtek meg nevelték az unokákat. De ez mégis mennyiben befolyásolja a mai orosz-európai viszonyt ?

"Szóba sem jöhet egy másik jelölt megválasztása" Medvegyevnek azért érdemes lenne utánaolvasni !

"Oroszok európaiak összeugrasztása" "az utóbni pár száz évben" európa nagyrészt egymással is marakodó àllamokból állt, időnként változóan orosz szövetségesként vagy ellenségként. Elképesztően érdekelne ki kit kivel ugrasztott össze és hogyan?

"Európa és Oroszország gazdaságilag összezárnának" Erről a döntéshozóknak kellene megegyezni. Simán lemaradhattam valamiről, de én nem tudok ilyen irányú egyeztetésekről, tárgyalásokról, még nyilatkozatokról sem. Nekem inkább úgy tűnik európa magával is képtelen összezárni.

"Aktivista haverok", "jól dolgoztok" Az ilyen jellegű kijelentéseket akár kerûlhetnénk is.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
A jó kapcsolat már 2008-ban megtört, akkor mutatta be Putyin hogyan sérti meg egy másik ország határát katonai beavatkozással, hogy aztán bábállamokat hozzon létre a területükön, amelyek célja az adott állam EU és NATO csatlakozásának akadályozása. Ez után már nem ugyanúgy tekintettek Putyinra az európai vezetők, de még megpróbálták normalizálni a viszonyt. Viszont amikor ugyanezt még egyszer megismételte, azzal már eljátszotta a lapjait.

Alapvető nézetkülönbségeink vannak. Szerintünk a 91-ben függetlenné vált államok azok valóban független államok, akiknek minden joga megvan ahhoz, hogy a saját sorsukról döntsenek. Ha integrálódni akarnak valahova akkor választhatják Oroszországot és választhatják az EU-t, vagy akár azt is választhatják, hogy nem integrálódnak sehova. Mi ezt rájuk hagyjuk és tiszteletben tartjuk a saját jogukat, hogy döntsenek. Mi nem büntettük Belaruszt azért, mert Oroszországot választotta, nem büntettük Örményországot azért mert Oroszországot választotta, és pláne nem támadtuk meg őket ezért, tiszteletben tartottuk a választásukat. A putyini Oroszország viszont kétségbe vonja ezen államok jogát az önrendelkezéshez és erőszakkal lép fel ha nem őket választják, hanem az EU-t. Ez mérgezte meg Oroszország kapcsolatát az EU-val, hogy sorban megtámadják azokat akik hozzánk akarnak csatlakozni.

Putyin pedig soha nem volt nagyon népszerű Európában, a szélsőjobb hőse ő, azoké akiknek imponál a militarizmus és az erőszak, de Európában az ilyen militáns szélsőjobb csak egy szűk kis közeg, hangosan ordítanak de nincsenek sokan.

Problémád van a memóriáddal, lecitint ajánlanék.
Gyengébbek kedvéért ismét leírom: a grúz-orosz háborút a grúzok robbantották ki. Ezt az ENSZ állítja!

Grúzia 1991-ben kiáltotta ki függetlenségét, ami után Dél-Oszétia, Abházia és Adzsaria kikiáltotta saját függetlenségét, de ezt más országok nem ismerték el, azonban a területeknek sikerült megakadályozniuk, hogy Grúzia visszafoglalja őket.

Ismétlem: ezek az országok 1991-ben kiáltották ki a függetlenségüket, akkor amikor a grúzok is. Ha a grúzoknak joguk volt, nekik miért ne lett volna rá joguk?
Szóval nyomasd máshol a hülyeségeket.
 

kopoltyu

Well-Known Member
2017. február 3.
116
282
63
Problémád van a memóriáddal, lecitint ajánlanék.
Gyengébbek kedvéért ismét leírom: a grúz-orosz háborút a grúzok robbantották ki. Ezt az ENSZ állítja!

Grúzia 1991-ben kiáltotta ki függetlenségét, ami után Dél-Oszétia, Abházia és Adzsaria kikiáltotta saját függetlenségét, de ezt más országok nem ismerték el, azonban a területeknek sikerült megakadályozniuk, hogy Grúzia visszafoglalja őket.

Ismétlem: ezek az országok 1991-ben kiáltották ki a függetlenségüket, akkor amikor a grúzok is. Ha a grúzoknak joguk volt, nekik miért ne lett volna rá joguk?
Szóval nyomasd máshol a hülyeségeket.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Kaukázusontúli_Szovjet_Szövetségi_Szocialista_Köztársaság ha ez ugy van ahogy le van irva akkor abhazia teljesen jogosan jelentette be fuggetlenseget .
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Az USA államadósságát elég szépen rendezni lehetne azzal, ha államosítanák a FED-et, aztán elinflálnák a dollárt. De hát melyik USA elnök maradna életben egy ilyen döntés előtt/után? :rolleyes:

Szerintem az elinflálás sem túl jó ötlet számukra.
Ha a dollár tartósan és jelentősen gyengyülne, akkor egykettőre elveszítené a tartalékvaluta szerepét, ami nagy keresletcsökkenést eredményezne a dollár iránt, vagyis méggyorsabban és még durvábban gyengülne, hisz ki akarná dollárban tartani a pénzét, ha tudja, hogy az folyamatosan egyre kevesebbet fog érni?
Az importtermékek nagyon megdrágulnának és mivel nagyon sokat importálnak, így jelentős éleszínvonalcsökkenés lenne a vége.
Mindeközben pedig az euró, a jen és a yuan venné át a tartalékvaluta szerepet, annak minden pozitív hozadékával együtt.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Szerintem az elinflálás sem túl jó ötlet számukra.
Ha a dollár tartósan és jelentősen gyengyülne, akkor egykettőre elveszítené a tartalékvaluta szerepét, ami nagy keresletcsökkenést eredményezne a dollár iránt, vagyis méggyorsabban és még durvábban gyengülne, hisz ki akarná dollárban tartani a pénzét, ha tudja, hogy az folyamatosan egyre kevesebbet fog érni?
Az importtermékek nagyon megdrágulnának és mivel nagyon sokat importálnak, így jelentős éleszínvonalcsökkenés lenne a vége.
Mindeközben pedig az euró, a jen és a yuan venné át a tartalékvaluta szerepet, annak minden pozitív hozadékával együtt.
Amilyen államadósság van náluk, előbb utóbb életszínvonal csökkenésnek kell jönnie, mese nincsen.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 336
54 909
113
Arról nem is beszélve, hogy a belső gyártás olcsóbb lenne az inflációval. Szerintem jót tenne a külkereskedelmi fizetési mérlegüknek :)
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Szerintem az elinflálás sem túl jó ötlet számukra.
Ha a dollár tartósan és jelentősen gyengyülne, akkor egykettőre elveszítené a tartalékvaluta szerepét, ami nagy keresletcsökkenést eredményezne a dollár iránt, vagyis méggyorsabban és még durvábban gyengülne, hisz ki akarná dollárban tartani a pénzét, ha tudja, hogy az folyamatosan egyre kevesebbet fog érni?
Az importtermékek nagyon megdrágulnának és mivel nagyon sokat importálnak, így jelentős éleszínvonalcsökkenés lenne a vége.
Mindeközben pedig az euró, a jen és a yuan venné át a tartalékvaluta szerepet, annak minden pozitív hozadékával együtt.
Az összeomlás is egyfajta elinflálás, csak nagyon-nagyon gyors. :)
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Arról nem is beszélve, hogy a belső gyártás olcsóbb lenne az inflációval. Szerintem jót tenne a külkereskedelmi fizetési mérlegüknek :)

Igen ám, de ezzel véget érhetne az amerikai álom. Milyen dolog már, hogy ezentúl csak annyit fogyasztanának, amennyit meg is termelnek? :)
Ha pedig az USA életszínvonal már nem lenne olyan vonzó, akkor előbb utóbb elkezdenének akár Mexikó felé is kacsintgatni a spanyol ajkúak.
A magas életszínvonal mindig könnyebben elsimítja a társadalmi, nemzetiségi problémákat, ha jön egy reccs, könnyen előbújnak a bajok.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Igen ám, de ezzel véget érhetne az amerikai álom. Milyen dolog már, hogy ezentúl csak annyit fogyasztanának, amennyit meg is termelnek? :)
Ha pedig az USA életszínvonal már nem lenne olyan vonzó, akkor előbb utóbb elkezdenének akár Mexikó felé is kacsintgatni a spanyol ajkúak.
A magas életszínvonal mindig könnyebben elsimítja a társadalmi, nemzetiségi problémákat, ha jön egy reccs, könnyen előbújnak a bajok.

Továbbá a másik dolog: gondolom mindenkinek feltűnt, hogy az USA tudósai igencsak nagy százaléka nem amerikában született. A magas fizetésekkel odavozzák a tehetséges embereket a világ minden tájáról. Na vajon hányan költöznének haza, ha hirtelen fele annyit érne a fizetése, mint korábban?
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
A felsorolt történelmi személyek (Adenauer és Kohl kimaradtak) miután elvesztették a választást vagy lemondtak (Roosvelt kivétel és nem is európai) hazaköltöztek, gondolom kertészkedtek meg nevelték az unokákat. De ez mégis mennyiben befolyásolja a mai orosz-európai viszonyt ?

"Szóba sem jöhet egy másik jelölt megválasztása" Medvegyevnek azért érdemes lenne utánaolvasni !

"Oroszok európaiak összeugrasztása" "az utóbni pár száz évben" európa nagyrészt egymással is marakodó àllamokból állt, időnként változóan orosz szövetségesként vagy ellenségként. Elképesztően érdekelne ki kit kivel ugrasztott össze és hogyan?

"Európa és Oroszország gazdaságilag összezárnának" Erről a döntéshozóknak kellene megegyezni. Simán lemaradhattam valamiről, de én nem tudok ilyen irányú egyeztetésekről, tárgyalásokról, még nyilatkozatokról sem. Nekem inkább úgy tűnik európa magával is képtelen összezárni.

"Aktivista haverok", "jól dolgoztok" Az ilyen jellegű kijelentéseket akár kerûlhetnénk is.

HAndrás kezded ezzel: "Oroszország nem a (nyugat) európai normák alapján van irányítva. Egyszemélyi, karizmatikus, leválthatatlan vezető, parlamenti váltógazdálkodás hiánya, kemény kéz politikája, amitøl kirázza a hideg nyugat európát"
Majd mire mondok pár példát ami cáfol téged, ezután pedig még saját magadat is meghazudtolod, hozzáteszel még kettőt (én direkt nem írtam Adenauert és Kohlt sem mert sztem nem azok amúgy).
"Szóba sem jöhet egy másik jelölt megválasztása" Medvegyevnek azért érdemes lenne utánaolvasni !-ez neked hogy jött össze?
Az európaiak marakodásával igazad van, általában akkor jött a konfliktus az Oroszokkal mikor egy erősebb európai hatalom kiemelkedett. De ebbe kár belekötni, mindenki tudja (lám még te is).
""Európa és Oroszország gazdaságilag összezárnának" Erről a döntéshozóknak kellene megegyezni. Simán lemaradhattam valamiről, de én nem tudok ilyen irányú egyeztetésekről, tárgyalásokról, még nyilatkozatokról sem. Nekem inkább úgy tűnik európa magával is képtelen összezárni" (Ja hogy te nem tudtál ilyen egyeztetésekről...)-Így van, bizony lemaradtál.Kezdj el olvasni, akár itt a fórumon jópár évet vissza, és utána formálj véleményt vagy írj le az állításaidat. Közvetlen az Ukrán konfliktus előtt volt egy Orosz ajánlat az Eurázsiai Unió felől az EU nak. EU nem élt vele...
Én keveset szólok hozzá mert itt nagyon jó kommentekből sokat lehet tanulni, addig amíg néhány notórius nick szét nem zavarja az értelmes kommunikációt-általában olyannal ami pont a fővonalas médiában visszhangzik ezerrel (tehát ha arra lennék kíváncsi akkor nem itt lennék...).
"Aktivista haverok", "jól dolgoztok"- Rendben, ebben megkövetlek és elnézést kérek ha ez nem igaz rád.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 178
61 040
113
"Szóba sem jöhet egy másik jelölt megválasztása" Medvegyevnek azért érdemes lenne utánaolvasni !-ez neked hogy jött össze?

Én csak ebbe az egy mondatba kötnék bele. Medvegyev ugyanis nem egy Putyin helyetti másik jelölt, hanem Putyin dublőre, bábfigura az uralkodások közti szünetre, meg egyéb látszatra.
Oroszország geopolitikai sajátossága, hogy jellegéhez megfelelő hatékonyságú vezető uralkodása idejére vele egyenértékű alternatíva nem lehet a láthatáron.
Bújtatva igen, de a felszínen semmiképp. Sztálin után Hruscsov, Hruscsov után Brezsnyev bújt elő, ahogy Brezsnyev után Gorbacsov, vagy ő utána Jelcin. De ezeket a figurákat az elődeik regnálása alatt sehol se találjuk, jelentéktelen csinovnyikok még csupán. Ahogy Putyin is az volt, szürke eminenciás, ráadásul oldalvégről, Szentpétervárról érkezett a Kreml világába, a saját köreivel.
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Én csak ebbe az egy mondatba kötnék bele. Medvegyev ugyanis nem egy Putyin helyetti másik jelölt, hanem Putyin dublőre, bábfigura az uralkodások közti szünetre, meg egyéb látszatra.
Oroszország geopolitikai sajátossága, hogy jellegéhez megfelelő hatékonyságú vezető uralkodása idejére vele egyenértékű alternatíva nem lehet a láthatáron.
Bújtatva igen, de a felszínen semmiképp. Sztálin után Hruscsov, Hruscsov után Brezsnyev bújt elő, ahogy Brezsnyev után Gorbacsov, vagy ő utána Jelcin. De ezeket a figurákat az elődeik regnálása alatt sehol se találjuk, jelentéktelen csinovnyikok még csupán. Ahogy Putyin is az volt, szürke eminenciás, ráadásul oldalvégről, Szentpétervárról érkezett a Kreml világába, a saját köreivel.
Ez még igaz is lehet, de én ezt nem vitattam. Az eredeti megállapítás azt mondja hogy ezek az emberek (felsorolt "karizmatikusok")ha indulnak a választáson, akkor ôk nyerik meg. Pont.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 739
113
HAndrás kezded ezzel: "Oroszország nem a (nyugat) európai normák alapján van irányítva. Egyszemélyi, karizmatikus, leválthatatlan vezető, parlamenti váltógazdálkodás hiánya, kemény kéz politikája, amitøl kirázza a hideg nyugat európát"
Majd mire mondok pár példát ami cáfol téged, ezután pedig még saját magadat is meghazudtolod, hozzáteszel még kettőt (én direkt nem írtam Adenauert és Kohlt sem mert sztem nem azok amúgy).
"Szóba sem jöhet egy másik jelölt megválasztása" Medvegyevnek azért érdemes lenne utánaolvasni !-ez neked hogy jött össze?
Az európaiak marakodásával igazad van, általában akkor jött a konfliktus az Oroszokkal mikor egy erősebb európai hatalom kiemelkedett. De ebbe kár belekötni, mindenki tudja (lám még te is).
""Európa és Oroszország gazdaságilag összezárnának" Erről a döntéshozóknak kellene megegyezni. Simán lemaradhattam valamiről, de én nem tudok ilyen irányú egyeztetésekről, tárgyalásokról, még nyilatkozatokról sem. Nekem inkább úgy tűnik európa magával is képtelen összezárni" (Ja hogy te nem tudtál ilyen egyeztetésekről...)-Így van, bizony lemaradtál.Kezdj el olvasni, akár itt a fórumon jópár évet vissza, és utána formálj véleményt vagy írj le az állításaidat. Közvetlen az Ukrán konfliktus előtt volt egy Orosz ajánlat az Eurázsiai Unió felől az EU nak. EU nem élt vele...
Én keveset szólok hozzá mert itt nagyon jó kommentekből sokat lehet tanulni, addig amíg néhány notórius nick szét nem zavarja az értelmes kommunikációt-általában olyannal ami pont a fővonalas médiában visszhangzik ezerrel (tehát ha arra lennék kíváncsi akkor nem itt lennék...).
"Aktivista haverok", "jól dolgoztok"- Rendben, ebben megkövetlek és elnézést kérek ha ez nem igaz rád.

Allesmor szerint oroszország geopolitikai sajátossága...uralkodása alatt...nem lehet alternatíva. A mai nyugati értékrend ilyen? Hozhatsz történelmi példákat, de a mai aktív politikusoknak kellene megegyezni.
Orosz ajánlat amit a nyugat visszautasított.(kgst 2.0?). Akkor miről beszélûnk? A nyugatnak egyáltalán milyen postacímre kell kûldeni az ajánlatot (bürokratákra tekintettel 4 példányban). Ahol a pisiszûnetről is kétharmaddal kell dönteni+nemzeti vétó, ki jelzi deal or no deal.
Egyáltalán mennyire reális, hogy Putyin meg az isiászos uriember (nem jut eszembe a neve), a propagandafotózás után megbeszélik a gazdasági ügyeket, meg az usa-kína elleni lépéseket?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 979
113
Allesmor szerint oroszország geopolitikai sajátossága...uralkodása alatt...nem lehet alternatíva. A mai nyugati értékrend ilyen? Hozhatsz történelmi példákat, de a mai aktív politikusoknak kellene megegyezni.
Orosz ajánlat amit a nyugat visszautasított.(kgst 2.0?). Akkor miről beszélûnk? A nyugatnak egyáltalán milyen postacímre kell kûldeni az ajánlatot (bürokratákra tekintettel 4 példányban). Ahol a pisiszûnetről is kétharmaddal kell dönteni+nemzeti vétó, ki jelzi deal or no deal.
Egyáltalán mennyire reális, hogy Putyin meg az isiászos uriember (nem jut eszembe a neve), a propagandafotózás után megbeszélik a gazdasági ügyeket, meg az usa-kína elleni lépéseket?


Oroszország mit,és miért.tenne az usa,vagy Kína ellen?
Az usával ugyanúgy boltolnak a lényegi dolgokban,nincs szükségük egymásra igazán,pont lec rják egymást,max az usának kell Oo,mint főgonosz,kb ennyi,Kína deklaráltan stratégiai szövetségesük,mit kellene tenniük?
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az általános nyugalom érdekében ki kellene vonni az amerikai nukleáris arzenált Európából, és fel kellene számolni a kontinensen történő bevetését szolgáló infrastruktúrát is - vélekedett Dmitij Medvegyev orosz miniszterelnök a Luxemburger Wort című lapnak nyilatkozva nagyhercegségbeli keddi látogatásának küszöbén.
Üzentek az oroszok az USA-nak: ezt nagyon nem kéne


Tíz százalékot is emelkedhet a tőzsde, ha megegyezik Kína és az USA a védővámok eltörléséről. Ha nem lesz megállapodás, akkor viszont eshetnek az árfolyamok, Európa pedig rosszul járhat a két ország egyezségével.
Kína után Európát pécézheti ki Donald Trump
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
Status
Not open for further replies.