[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2019/02/28...sa_hanoi_csucstalalkozo_vietnam_megallapodas/
"
  • Megállapodás nélkül, idő előtt ért véget Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor második, vietnámi csúcstalálkozója
  • Még a kétnapos csúcs második napjának elején is bizakodva nyilatkoztak, de aztán váratlanul megszakadtak a megbeszélések, lefújták a közös ebédet, és egy közös nyilatkozat aláírását is
  • Trump azt mondta, hogy az észak-koreaiak azt akarták, függesszék fel az ország elleni összes szankciót, ebbe azonban nem mentek bele
  • Az észak-koreaiak ajánlottak engedményeket, például a jongbjoni nukleáris létesítmény felfüggesztését, de nem elegendőt, és nem az amerikaiaknak fontos területeken
  • Trump azt mondta, hogy a csúcs sikertelensége ellenére jó a kapcsolata Kim Dzsongunnal, és a tárgyalások sem rossz hangulatban szakadtak meg
  • Azt mondta, Kim még szerda este megígérte neki, hogy nem fogja újrakezdeni az atom- és rakétateszteket
  • Egyelőre bizonytalan, hogyan folytatódik a megkezdett folyamat. Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerint alacsonyabb szinten folytathatják a következő hetekben az egyeztetéseket
  • Észak-koreai oldalról egyelőre nem reagáltak a történtekre
Váratlanul félbeszakadtak Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsongun észak-koreai diktátor tárgyalásai a második csúcstalálkozójuk második napján, aminek a végén az eredeti tervek szerint közös nyilatkozatot írtak volna alá. Azonban ehelyett a két vezető külön hagyta el a tárgyalásoknak helyet adó vietnámi Metropole hotelt.
A Fehér Ház első reakciója szerint „jó és konstruktív tárgyalások voltak", de Trumpnak és Kimnek nem sikerült megállapodnia a második csúcson. A Reuters szerint az amerikai oldal azt jelezte, hogy a két oldal kész esetleges további találkozóra a jövőben...
...Trump a hoteljében megtartott sajtótájékoztatón köszönetet mondott a vietnám vezetésnek a csúcs megrendezéséhez nyújtott segítségért...
...Azt mondta, nagyon termékeny tárgyalások voltak, a kapcsolata Kim Dzsongunnal jó. A tárgyalások is baráti hangulatban szakadtak meg. Azonban nem érezték úgy, hogy jó lenne aláírni egy olyan megállapodást, amire most lehetőség lett volna. „Néha fel kell állni, ez pedig most ez a pillanat volt" – mondta.
Azt mondta, hogy Kimnek van egy elképzelése, ami nem egyezik az amerikai elképzelésekkel, de sokkal közelebb vannak egymáshoz az álláspontok, mint egy évvel korábban.
AZ ÉSZAK-KOREAIAK AZT AKARTÁK, HOGY FÜGGESSZÉK FEL AZ ORSZÁG ELLENI ÖSSZES SZANKCIÓT, EBBE AZONBAN NEM AKARTAK BELEMENNI...
...Azt is elmondta, hogy nem akar szigorítani az eddigi szankciókon. Ha sikerülne megegyezni, a jövőben fel akarja oldani a szankciókat, mert Észak-Koreában sok gazdasági, és fejlődési potenciál van.
Azt is elmondta, hogy Kim Dzsongun még szerda este megígérte neki, hogy nem fogja újrakezdeni az atom- és rakétateszteket. Kimmel egyelőre nem állapodtak meg arról, hogy tartanak következő csúcstalálkozót...
...Kim Dzsongun és az észak-koreai delegáció is elhagyta a tárgyalások helyszínét. Észak-Koreai oldalról egyelőre semmilyen nyilatkozat nem érkezett."
 
T

Törölt tag 008

Guest
Borítékolható volt. Az amcsik NEM akarnak megegyezni, mert az közép távon is az US katonák és a THAAD koreai kivonásával járna és elbuknák a hídfőállásukat. Az egyetlent ami kína és oroszország ellen is használható.

Ezért fogja Kim majd Mundzsével folytatni. Kérdés Mundzse hogy tud kibújni az amcsi hurokból.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Tehát készítik elő a terepet, hogy ha pár hónap múlva Kim mégiscsak odaadja az atomját akkor se kelljen feloldani a szankciókat. A teljes megszállásig nem fognak az amcsik megnyugodni.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 328
13 660
113
Tehát készítik elő a terepet, hogy ha pár hónap múlva Kim mégiscsak odaadja az atomját akkor se kelljen feloldani a szankciókat. A teljes megszállásig nem fognak az amcsik megnyugodni.

Ezt te sem gondolod komolyan.
Soha senki, egyik résztvevő sem egy percig nem gondolta komolyan, hogy ÉK leszerel. Soha nem fog.
Az okra pedig jó példa most India meg a pakik marakodása. A kutyát nem izgatná két pöcegödör csapkodása - de mivel két atomhatalom, hirtelen világhír. Ennyi az egész. Súlyuk van az atom miatt.
ÉK az életben nem adja fel ezeket, ahogy a szankciók sem tűnnek el, csak ha valami nagyon nagy változás lesz.
Ez az egész egy politikai színjáték sokrétű céllal. Soha nem volt igazi leszerelési a célja.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 049
6 488
113
Ezt te sem gondolod komolyan.
Soha senki, egyik résztvevő sem egy percig nem gondolta komolyan, hogy ÉK leszerel. Soha nem fog.
Az okra pedig jó példa most India meg a pakik marakodása. A kutyát nem izgatná két pöcegödör csapkodása - de mivel két atomhatalom, hirtelen világhír. Ennyi az egész. Súlyuk van az atom miatt.
ÉK az életben nem adja fel ezeket, ahogy a szankciók sem tűnnek el, csak ha valami nagyon nagy változás lesz.
Ez az egész egy politikai színjáték sokrétű céllal. Soha nem volt igazi leszerelési a célja.

Az Ukránok is folyton azzal jönnek, hogy ha a Szovjetunio szétesésével örökölt atom fegyvereiket nem számolják fel, akkor most senki nem merne velük packázni, milyen nagyon buták voltak, hogy (sok-sok pénzért) hagyták elveszni ezt az adu ászt.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az USA-Észak-Korea csúcs az amerikai elnök elmondása szerint azért ért idő előtt, megállapodás nélkül véget, mert Kim Dzsong Un nem azokat a nukleáris helyszíneket akarta leszerelni, mint amiket ő szeretett volna, cserébe viszont az országa elleni szankciók megszüntetését kérte. Azért nincs harag, tette hozzá Trump.
Túl sokat akart Trumptól Kim, és túl keveset adott volna cserébe
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Donald Trump diplomácia Vietnámja - ezzel a címmel mond véleményt az amerikai elnök és az észak-koreai diktátor eredménytelenül zárult csúcstalálkozójáról a Financial Times publicistája. Kim Dzsongun megint kicselezte a világ első számú vezetőjét - teszi hozzá.
A legtöbb, amit elmondhatunk Kim Dzsongun észak-koreai diktátor és Donald Trump amerikai elnök elrontott hanoi találkozójáról, hogy a világ ennek nyomán nem lett rosszabb hely, mint a csúcs előtt volt - értékeli a váratlanul sikertelenül zárult tanácskozást Edward Luce, a Financial Times Egyesült Államokkal foglalkozó publicistája. A phenjani rezsim megtartja atomfegyver-arzenálját, a washingtoni kormány pedig fenntartja az Észak-Koreával szembeni gazdasági szankciókat.
Rosszabbul is végződhetett volna, ha a két vezető verbális háborút kezdett volna egymás ellen válogatott sértéseket vágva tárgyalópartnere fejéhez. Ezzel visszajuthattak volna oda, ahol egy évvel ezelőtt tartottak, amikor azon lamentáltak, kinek van nagyobb piros gomb az asztalán, amellyel atomesőt zúdíthat a másik országára. Az elhalasztott záróceremónia, amelyen megállapodásokat írhattak volna alá az FT véleményvezére szerint világossá tette Trump diplomáciájának gyengeségét.

Az okos politikusok csak az utolsó pillanatban iktatnak be programjukba nagy csúcstalálkozókat, amelyeken történelminek szánt döntésekről számolhatnak a szavazóknak, mert időt hagynak szakértői-diplomáciai stábjaiknak az esemény és az aláírandó dokumentumok előkészítésére. Az USA jelenlegi elnökének azonban nem erőssége ez a fajta diplomáciai kertészkedés, amelyben hosszú távú célokat követve nevelgetik a nemzetközi kapcsolatokban elérhető eredményeket. Ő meg van győződve arról, hogy egyedül is tető alá tud hozni váratlan megállapodásokat.
Most, hogy a nagy semmivel távozott a vietnami fővárosból, az a kérdés, milyen fejlemények várhatók. Kim, aki a két csúccsal nemzetközi elismertséget szerzett, úgy dönthet, hogy megvárja, amíg lejár Trump mandátuma. Kettejük viszonya végül is meglehetősen viharos: kezdték azzal, hogy nukleáris támadással fenyegetőztek és becsmérlő megjegyzéseket tettek egymásra, majd az elmúlt év közepén kibékültek és egymás vállát lapogatták a tévékamerák előtt.
Tavalyi szingapúri találkozójuk után az USA elnöke azt hitte, elérte, amit elődeinek nem sikerült: megígértette Észak-Korea aktuális diktátorával, hogy teljesen leszereli országa atomfegyvereit, amelyek immáron az USA-t is fenyegetik.
A diplomácia csődje - Trumpot újra leiskolázta Kim
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az Egyesült Államok és Dél-Korea úgy döntött, hogy ezentúl nem tartja meg nagyszabású közös tavaszi hadgyakorlatait, hogy elősegítse a Koreai-félsziget atommentesítését szolgáló erőfeszítéseket, és helyettük egy kilencnapos módosított katonai manővert tartanak hétfőtől.
A Pentagon ügyvezető minisztere telefonon egyeztetett erről Dzsong Kjong Du dél-koreai védelmi miniszterrel, és úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a Key Resolve és a Foal Eagle nagyszabású közös hadgyakorlatokat.
https://index.hu/kulfold/2019/03/03/kozos_hadgyakorlat_del-korea_amerika_valtoztatas/
 
T

Törölt tag 008

Guest
A déliek elkezdtek lobbizni az usanál, hogy a keszongi és a kumgangi projectek ne tartozzanak a szankciók alá mert újrakezdenék, hogy ezzel is segítsék a békülési folyamatot.

https://en.yna.co.kr/view/AEN20190305005551325?section=nk/nk
PCM20190102004265990_P4.jpg


Kíváncsi leszek kapnak-e mentességet.
 
  • Tetszik
Reactions: Python and Nemerson