Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fishbed

Well-Known Member
2013. július 5.
811
776
93
Igen, a manyupot azért vezették be, mert előre lehetett látni, hogy a felosztó-kirovó nem fog elégséges lenni. Én egyáltalán nem vagyok híve a manyupnak, ennek oka kissé hosszabb értekezés tárgya lehetne, de abban az időben mégis egy megoldás volt a leendő problémára. A kötelező jellege szükséges volt, mert épp az volt a lényege, hogy az emberekre nem lehetett rábízni, hogy magukról gondoskodjanak. Pont a kötelező jellege volt az egyik lényege.

Nem is volt gond a bevezetésekor vele. Nem vont el pénzt a költségvetéstől. Később keletkezett probléma azzal, hogy az állami rendszert a gazdaság erejéhez képest túlhizlalták. De ez nem a manyup miatt hiányzó pénz miatt volt, hanem a szociális demagógia és a hülye politikusok miatt. Csak ráfogták hogy azért nincs pénz az állami nyugdíjra, mert a manyupba ment. Hát nem amiatt.

A manyup pénzek kezelésében is lettek volna igazítani valók, de az csak korrigálni való volt, nem katasztrofális probléma.

2010-ben a gazdaságot normális állapotban vette át az új kormány. Ezt a fideszes politikusok és maga Orbán is elismerte. A manyup beszántásának nem is ez volt az oka. A rendszer alapvetően működött volna. A probléma az volt, hogy a kormány hozzáértés és felelős program nélkül vágott bele a kormányzásba. Arra számított, hogy majd max nagy lesz a költségvetési hiány. Csakhogy a gazdasági válság miatt az EU-n belül ezt már nem lehetett meglépni. Ezért hozzáértő és felelős gazdaságpolitikai lépések helyett csak azért is alapon inkább beszántották a manyupot, hogy azzal fedezzék az unortodox politikájukat. Ami lényegében óriási elkúrást és lopást jelentett és a pénzt felélték a pillanatnyi haszon reményében.

De valójában most nem is ez igazán a vita tárgya. Orbán anno kiállt az emberek elé és azt mondta, hogy aki nem lép ki a manyupból az nem kap államit (zsarolás) és az államiban lesz egyéni számla (hazugság). Ez utóbbi hazugság nyert bizonyosságot. Egy valódi jogállamban - mint például az USA-ban - lehetne perelni és simán nyerni is emiatt. Nálunk természetesen semmi következménye nem lesz ennek. Állami nyugdíj nem lesz, manyupot ellopták (mert nem lesz a megígért befizetés) és sokak fizetése alacsonyan van tartva, így eleve félre se tudnak rakni. Szóval jól kib*sztak a néppel.
https://24.hu/belfold/2019/04/26/nyugdij-orban-viktor/
Ehhez kapcsolódó cikk! No kommün , ahogy Hofi anyósa mondta.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 679
12 479
113
Mert nem is kell. De egyesek még mindig kiállnak amellett, hogy nemhogy nem büdös a szar, de a szar nem is szar.
Valahol kínos, hogy te, aki műszaki vonalon ennyire törekszel az objektivitásra, a szakmádtól távol eső területeken ennyire kritikátlanul ismételgetsz kétes politikai paneleket.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Úgy látszik, most a nyugdíjjal hergelnek a választásokra, hazafele jövet már ismerős megosztását nézegettem facebook-on ami szerint OV azt mondta, hogy 70 évre emelik a nyugdíjkorhatárt, természetesen nem linkelték a videót amiben ez elvileg elhangzik (vagy csak én hiszem úgy, hogy ha egy politikus nyilatkozik akkor arról videófelvétel készül?).
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 023
26 556
113
Ha jól tudom, a rendőrségnél már hetvenre vették szolgálatba a konyhásokat meg irodistákat. Már aki vállalta...
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
824
4 187
93
Ha jól tudom, a rendőrségnél már hetvenre vették szolgálatba a konyhásokat meg irodistákat. Már aki vállalta...
75-re, nem is 70re. Csak jelzem, hogy nincsenek konyhàsaink, mindenhol külsös, civil cèg ètkeztet szerzödés alapjàn.Takaritoink sincsenek sehol, az is külsös cèg. A civil irodistàink, akik eddig közalkalmazottak voltak, most meg RIASZosok lettek, meg hogy tudnànak 70ig szerzôdni, mikor 65 év a nyugdijkorhatàr?
 
  • Tetszik
Reactions: Matróz Kommandó

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Miért lenne szánalmas? Orosz rakétával űrhajóst küldeni az ISS-re, kubai szivart szívni, örmény konyakot inni, kínában mobilt gyártatni sem szánalmas, minden nemzet valami másban jó, tehát Kimék sem nézik le a német autógyártást, legfeljebb a kapitalizmust mint gazdasági rendszert és a nyugatot mint kulturális példát nézik le, ha lenézik egyáltalán.

Azért valahol szánalmas, hogy a lenézett, hanyatló nyugat által gyártott gépkocsikban tudnak csak közlekedni a kelet diktátorok. Így volt ez 30 éve is, meg most is.
https://index.hu/kulfold/2019/04/26/daimler_panceloauto_kim_dzsongun_szankcio/
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Miért lenne szánalmas? Orosz rakétával űrhajóst küldeni az ISS-re, kubai szivart szívni, örmény konyakot inni, kínában mobilt gyártatni sem szánalmas, minden nemzet valami másban jó, tehát Kimék sem nézik le a német autógyártást, legfeljebb a kapitalizmust mint gazdasági rendszert és a nyugatot mint kulturális példát nézik le, ha lenézik egyáltalán.
A szocialista országok általában semmiben sem jók, néhány kivételtől eltekintve. A példákat amiket felsoroltál, azoknak mind van alternatívája, a jelenlegi orosz rakéta kivételével, ami ideiglenes állapot. Visszatérve az eredeti kérdésre az, hogy a szocialista országok nem voltak képesek egy normális személygépkocsit legyártani, röhejes.
 
  • Tetszik
Reactions: SilvioD

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 458
23 926
113
A szocialista országok általában semmiben sem jók, néhány kivételtől eltekintve. A példákat amiket felsoroltál, azoknak mind van alternatívája, a jelenlegi orosz rakéta kivételével, ami ideiglenes állapot. Visszatérve az eredeti kérdésre az, hogy a szocialista országok nem voltak képesek egy normális személygépkocsit legyártani, röhejes.
ültél már ladában? én pl visszasírom az a tágas belsőt
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 107
33 379
113
A mindennapos hasznalati targyak viszont strapabiroak voltak. Mig ma ez nem mondhato el volt mar olyan mig hazahoztam a muamyag kukaslapatot szettort... /es meg csak nem is a legolcsobb volt anyag is volt benne latszolag.../Nem birta az uveg asvanyvizzel egy szatyorba... Szoci muamyag lapatot kellett elokeresni ami mar ezer eve a muhelybe van... Mondjuk a legjobb a regi fem szemeteslapat. /valahol meg annak is lennie kell.../
De ez csak egy pl volt ez mindenre igaz... Kocsit lehet nem gyartottak fu de supert de durva hogy a mai napig is az utakon vannak... Az a rendszer is kedvezett valakiknek ez a rendazer is kedvez. Az se tetszett mimdenkinek ez se tetszik... Mimdegyik rendszerrel ez a helyzet... Akkor a szocialistak autot nem tudtak normalisat gyartani ma ez megy de sajnos elelmiszert nem tudnak normalisat gyartani... A gyogyszerarak az egekben a fughosegek csucsrajaratva ember helyett gepek jelentenek ez se jobb... Csak nagyobb szabadsag illuzioja...
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Komoly? Mert ha igen akkor ezer hála, nem akarok több pénzt marvelre költeni az utóbbi sz@r filmjeik miatt.
Ne ennyi alapján ítéld meg, sztem teljesen nézhető, elég jól van megírva, jók a dialógusok, jó a tempója, és kellően látványos is. Nyilván túl van hypeolva, művészileg egy fing, de a maga kategóriájában sztem jó mulatság. Ha már popcorn-mozi, akkor soha rosszabbat.