[BIZTPOL] Közép- és Dél-Amerika

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
A hadsereg semmit nem tesz az ellen, hogy Guaido megbuktassa a levitézlett buszsofőrt. Maduro már kubai katonákat hívott volna, hogy megvédjék őt, ennyire van mellette a venezuelai hadsereg, de Trump visszafordította a kubai hajókat.

A tömegek pedig világosan megmutatták ki mögött állnak.
21830865_0.jpg
Igen, világosan megmutatták. S te is világosan megmutattad, ki áll mögötted. :)
 

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
https://alfahir.hu/2019/01/31/juan_guaido_venezuela_europai_parlament

Elismerte Venezuela ideiglenes államfőjeként Juan Guaidót, az ellenzéki többségű törvényhozás elnökét csütörtökön az Európai Parlament

Mi történt?Ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetet megértsük, érdemes áttekinteni a venezuelai demokratikus parlamentarizmus jelenlegi állapotát, amit röviden úgy is összefoglalhatnánk, hogy tulajdonképpen nem létezik. Nicolás Maduro a megválasztott és ellenzéki többségű parlamentet gyakorlatilag megfosztotta jogaitól,
Az Európai parlament egy idiótákből álló szuicid trágyahalom, aki azt ismer el annak, amire az ő ki9s gazdija utasítja. Ezek a töküket levágnák két euróért. :)
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
A hadsereg semmit nem tesz az ellen, hogy Guaido megbuktassa a levitézlett buszsofőrt. Maduro már kubai katonákat hívott volna, hogy megvédjék őt, ennyire van mellette a venezuelai hadsereg, de Trump visszafordította a kubai hajókat.

A tömegek pedig világosan megmutatták ki mögött állnak.
21830865_0.jpg

"A hadsereg semmit nem tesz az ellen, hogy Guaido megbuktassa a levitézlett buszsofőrt."

Félig tele van a pohár vagy félig üres?
Az, hogy a hadsereg nem tesz semmit az azért van, mert Maduro mögött állnak, aki nem olyan hülye, hogy ártson Guaidonak.


"Maduro már kubai katonákat hívott volna, hogy megvédjék őt, ennyire van mellette a venezuelai hadsereg, de Trump visszafordította a kubai hajókat."

Ez is annyira igaz, mint az, hogy 1956-ban már úton voltak az amerikai tankok a szovjetek kiverésre.Trump amúgy személyesen feküdt eléjük?

"A tömegek pedig világosan megmutatták ki mögött állnak."

Mind a 10-en?Ne haragudj, de röhejes amit csinálsz.Ez lenne a tömeg?Ennél azért komolyabbnak gondoltalak még akkor is, ha azért nagyon magasra nem értékeltem a tevékenységedet eddig se.
A Jobbik majálisán többen voltak.Lehet ingyen rántották kellett volna Guaidonak osztania és nem hülyeségeket beszélni. :D
Egy 30.000.000 lakossal rendelkező országban ez semmi.Ha ezt tömegnek nevezed, akkor a sárga mellényesek mik?(akik azért többen vannak).
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Van itt kérem minden, toketeln ellenzék, idióta külügyminiszter, naiv elnök, saját képességeit és lehetőségeit teljesen félreismerő ellenzéki vezér :)

"Trumpot is átvágták az újabb venezuelai rendszerváltással

A venezuelai ellenzék keddi harcias bejelentése azt sugallta, hogy a május 1-re meghirdetett tömegtüntetések előtt a katonai-karhatalmi alakulatok tömegesen pártolnak el Nicolás Maduro hatalomban lévő elnöktől....Majd pedig a munka ünnepén ezrek vonultak az utcákra, és nem milliók, ahogy azt Guaidó előrevetítette. Katonák pedig inkább a rezsim oldalán sorakoztak fel....John Bolton, a venezuelai rendszerváltást szívügyének tekintő fehér házi nemzetbiztonsági főtanácsadó be is vallotta, hogy az volt megbeszélve, a vezérkar egyes tagjai közös memorandumot írnak alá az ellenzéki vezetővel, a legfelsőbb bíróság pedig megvonja a legitimációt alkotmányozó nemzetgyűléstől, Csakhogy Bolton szerint „tisztázatlan okokból kifolyólag“ nem a tervek szerint ment előre a folyamat“; és sem Vladimir Padrino López védelmi miniszter, sem Maikel Moreno, legfőbb bíró, sem Rafael Hernández Dala, az elnöki testőrség vezetője nem állt át az ellenzék oldalára. Bolton az amerikaiakkal nem szimpatizáló kubai vezetést vádolta azzal, hogy lebeszélte az átállásról a leendő venezuelai puccsistákat, és egyébként is, Havanna tartja lélegeztetőgépen elvtársait – ami a kubai gazdaság lehetőségeit tekintve a CIA szerint is képtelenség."

https://index.hu/kulfold/2019/05/02/venezuela_hatalomatveteli_kiserlet_maduro_guaido_bolton/

Ez (meg az elmúlt hónapok) kínosságát tekintve az USA-nak még meg sem közelíti a több évtizedes folyamatos Kubai fiaskót, de azért már alakul. Talán le kellene vonniuk Trumpéknak a következtetést, hogy az a "régi iskola", melyhez Bolton is tartozik (meg amúgy a "héják" többsége is), se nem túl modern, sem nem tanulóképes. És láthatólag még csak nem is túl okos.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 395
4 392
113
Nem, nem tehetik meg. Ha SDN listással kereskedsz te is oda kerülsz. Letiltanak minden számládat, leb@sznak a swiftről zárolnak mindenedet és így jártál.
https://www.treasury.gov/ofac/downloads/sdnlist.txt
Keress rá venezuelára. Jó sokszor szerepel rajta. Ha az USA megszankcióz, véged.
Biztos van egy jópár antidemokratikus ország ami mérete miatt fittyet hány az USA-ra azok pl nyugodtan finanszírozhatnák Venezuelát. Miért nem akarják jobban a felszínen tartani őket?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Csekély tudásod a 444 szintjét veri. Venezuela készlete palaolaj 35 dolláros kitermelési áron. A venezuelai olajtársaság bankszámláit az USA befagyasztotta Gauido bemondása alapján s most ugyanúgy lenyulja az USA a venezuelaik pénzét, mint az UNIO tagállamaiból egyesek a libiai vagyont. Ha nem a 444-en nevelkedtél volna, nem kerülte volna el a figyelmedet. :)

A személyeskedést akár mellőzhetnénk, úgy vélem én sem emlegettem olvasotsságoddal kapcsolatban az világfigyelő szinvonalát!
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 030
2 707
113
Az Európai parlament egy idiótákből álló szuicid trágyahalom, aki azt ismer el annak, amire az ő ki9s gazdija utasítja. Ezek a töküket levágnák két euróért. :)

És ez a venezuelai parlamenti vagy elnökválasztás eredményét, Maduro vagy Guaido otthoni támohatottságá mennyiben befolyásolja?
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 990
113
Biztos van egy jópár antidemokratikus ország ami mérete miatt fittyet hány az USA-ra azok pl nyugodtan finanszírozhatnák Venezuelát. Miért nem akarják jobban a felszínen tartani őket?
Hát szerintem mert ez azért tényleg az USA hátsó udvara és csak annyira piszkítanak bele, hogy bosszantó legyen, de nem többet :D
De amúgy az aranyos, hogy kibertámadással megbénítod egy nyomorult ország teljes energiahálózatát majd teleharsogod a médiát, hogy nézzétek szegényeknél már villany sincs. A pofán lévő bőr vastagsága a végtelennel vetekszik.
 

Premortem

Well-Known Member
2017. november 9.
442
680
93
Guaido otthoni támogatottsága kiderült az elmúlt hetekben, tehát terelhetnénk egy kissé komolyabb mederbe a beszélgetést a mainstream lózungoknál. Nincsenek jófiúk, hatalmi harc van geopolitikai kibicekkel.

És ez a venezuelai parlamenti vagy elnökválasztás eredményét, Maduro vagy Guaido otthoni támohatottságá mennyiben befolyásolja?
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
"Elismerte Venezuela ideiglenes államfőjeként Juan Guaidót, az ellenzéki többségű törvényhozás elnökét csütörtökön az Európai Parlament"
Nem zavarja a gazdáidat, hogy saját magadnak is ellentmondva hülyeségeket irkálva őket is lejáratod?
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Ez (meg az elmúlt hónapok) kínosságát tekintve az USA-nak még meg sem közelíti a több évtizedes folyamatos Kubai fiaskót, de azért már alakul. Talán le kellene vonniuk Trumpéknak a következtetést, hogy az a "régi iskola", melyhez Bolton is tartozik (meg amúgy a "héják" többsége is), se nem túl modern, sem nem tanulóképes. És láthatólag még csak nem is túl okos.

Irakban is "alig várták őket", Iránban is, ahogy korábban Vietnamban. Valahogy képesek mindig a legkisebb befolyással bírót támogatni, aztán csodálkozni, hogy kivonulásuk után azonnal bukik a rendszer. Korea volt az utolsó "győztes" háborújuk, bár annak még nincs vége, hivatalosan nem zárták le, de mivel Szöul nincs messze a határtól, és ÉK tényleg beteg rezsimet hozott létre, pontosabban sajnos az embargo beteg rezsimet szűlt, talán DK az egyetlen, ahol tényleg partnerként tekintenek rájuk és ha kivonulnának se távolodnának el tőlük.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 691
32 351
113
Irakban is "alig várták őket", Iránban is, ahogy korábban Vietnamban. Valahogy képesek mindig a legkisebb befolyással bírót támogatni, aztán csodálkozni, hogy kivonulásuk után azonnal bukik a rendszer. Korea volt az utolsó "győztes" háborújuk, bár annak még nincs vége, hivatalosan nem zárták le, de mivel Szöul nincs messze a határtól, és ÉK tényleg beteg rezsimet hozott létre, pontosabban sajnos az embargo beteg rezsimet szűlt, talán DK az egyetlen, ahol tényleg partnerként tekintenek rájuk és ha kivonulnának se távolodnának el tőlük.
Koreat is buktak.
Es amint kivonulnanak bizomy bizony eltavolodnanak usatol. Hisz hogy bentvannak is tavolodnak :)
 

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
402
635
93
Irakban is "alig várták őket", Iránban is, ahogy korábban Vietnamban. Valahogy képesek mindig a legkisebb befolyással bírót támogatni, aztán csodálkozni, hogy kivonulásuk után azonnal bukik a rendszer. Korea volt az utolsó "győztes" háborújuk, bár annak még nincs vége, hivatalosan nem zárták le, de mivel Szöul nincs messze a határtól, és ÉK tényleg beteg rezsimet hozott létre, pontosabban sajnos az embargo beteg rezsimet szűlt, talán DK az egyetlen, ahol tényleg partnerként tekintenek rájuk és ha kivonulnának se távolodnának el tőlük.
Ruszkikat is várták 70 éve aztán az összes országtól eltávolodtak, polgárháborúk lettek. Vagy az afrikai gyarmatok franciáknak, angoloknak. Egyik nemzet se fogja sokáig elviselni a másikat. Az "eltávolodás" egy teljesen normális dolog. Ettől függetlenül erős szövetségesek maradhatnak ha támadás éri őket. Akármennyire veszik össze USA DK-val vagy Japánnal tök mindegy, ha jönnek a vörösök ott lesznek egymásnak. Fordítva is igaz... talán...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 563
80 936
113
Ruszkikat is várták 70 éve aztán az összes országtól eltávolodtak, polgárháborúk lettek. Vagy az afrikai gyarmatok franciáknak, angoloknak. Egyik nemzet se fogja sokáig elviselni a másikat. Az "eltávolodás" egy teljesen normális dolog. Ettől függetlenül erős szövetségesek maradhatnak ha támadás éri őket. Akármennyire veszik össze USA DK-val vagy Japánnal tök mindegy, ha jönnek a vörösök ott lesznek egymásnak. Fordítva is igaz... talán...

Szovjeteket. nem a ruszkikat.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113