Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 725
3 825
113
Csatlakoznék. Szemészeti szakrendelés: időpont nincs, mert amíg a szoftver engedi, minden hely betelt, talán tessék később próbálkozni. 4 hónapra előre nincs. Másik: menj be egy tüdőosztályra Magyarország keleti felében. Rögtön halálos beteg leszel...csal a látványtól. (pl. Miskolc, Debrecen)
Ez úgy, ahogy van, baromság!!!!!!!! Személyes tapasztalat! Pár éve (Az ország 2. legnépesebb városa) Ki-ne-merd mondani DEBRECEN városában, a Kenéziben, cirka 20 perc tüdőtükrözés után( megjegyzendő kurvára hasonlít a vizes fullasztásos kihallgatási technikára) kb 2dl vért kiköhögve a osztályra való felvétel során sem lettem halálos beteg! Elláttak és kettő hét után hazaküldtek! Azóta sportolok és egészségesen élek. ;)
 

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
505
1 389
93
Nálunk olykor elfőfordul vmi fekete, termetes és nagyon fürge pókfaj. Az az egyetlen, ami rámhozza a frászt :)
Farkaspók vagy cselőpók néven keress rá. Szerintem az lehet!
Pár éve voltam Ausztráliában, ott a helyiek azzal kezdték, hogy van a háromlépéses pók, meg az ötlépéses kígyó. Azokat kerüljük nagy ívben!
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 379
8 565
113
De az egészségügynek mi a franc köze van Schwarzihoz, Kurzhoz, vagy a német repülőtaxihoz?
Gratulálok, hogy mentegeted a szemetelést és még tapsikolsz is hozzá.

A Beszélgető általános beszélgetős topik, belefér a bulvár is... Berakni is csak olyan híreket raktam be, ami általában érdekelni szokta azokat, akiket a haditechnika is érdekel.
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 379
8 565
113
Most leírhatnám ugyanezt tapasztalatból, de közben eltűnődtem hogy talán a vaksi szemem csapta be a tompa agyamat és mégsem úgy volt hogy a sima TB-ben láttak el korrektül, és volt röntgen, CT, szívultrahang napokon belül amikor szükség volt rá, nagyon lelkiismeretes és hozzáértő személyzettel, miközben egy vasat se fizettem paraszolvenciában (nem hagyták), legfeljebb az épület volt kopott de amúgy funkcionális, no meg a kaja, az elég tré volt.

De lassan kezdek rájönni, hogy igazából nem is TB-n voltam, hanem tuti magánrendelésen, csak biztos nem vettem észre amikor lehúztak amúgy full ugyanazok a - magánrendelőben is is dolgozó - szakorvosok, akik amúgy ott is full ugyanazokat a gépeket és laborokat használják, ugyanazt a szaktudást adják, mint a TB. ;)

Legalábbis az ismerős szakorvos akivel jóban vagyok ilyesmit magyarázott - ugyanazok a szakorvosokkal, ugyanazok laborokkal van szerződés, ahova ő is küldene, meg hogy mellesleg őt se fizették ki rendesen a magánban, mert kb. arról szólt hogy volt csicsa 2milliós recispult, aztán gyakorlatilag átküldtek az álllamiba, a plusz szolgáltatás adott esetben a szép környezet volt meg egy kis beépített korrupció és ismerős az adott osztályon, aki előre vesz.

Ott is hagyta a fenébe a magánrendeléseket és maradt az államiba, ahol persze mondja hogy kellene több pénz normálisan kiméző rendelőre (és igaza is van), de amúgy az orvosi gépek full high tech amennyire lehet.

Nekem ebből az jött le hogy lehet csicsa kórházra költeni, meg lehet amúgy rohadt drága orvosi felszerelésre költeni, és inkabb arra költik, az orvosi infrastruktúra meg egyelore marad ronda de alapvetően funkcionális.

Hát a kognitív disszonancia nagy úr... Tényleg nem érdemes pusztán a saját élményeid alapján ítélni. Az összeomlás az életben ritkán következik be folyamatosan, a legtöbb esetben folyamatos a romlás, de az összeomlás csak a legvégén történik meg hirtelen. Most még csak kevesebb a műtét, többet túlóráznak az EÜ-alkalmazottak, kevesebb a gyógyszertartalék, leromlottabbak a kórházak, egyre idősebb az orvostársadalom stb. Épp arra épít a kormány, hogy ezek nagy része eddig is volt, megszokták az emberek, így nem tűnik fel. Csak a legvégén meg majd nem lehet megfogni az összeomlást, annyira erőteljes lesz. Mostani hír, hogy a bp-i sürgősségi ellátás már nem biztos, hogy el tudna látni egy tömeges balesetet, annyira legyengült.
 
T

torsen

Guest
Ez úgy, ahogy van, baromság!!!!!!!! Személyes tapasztalat! Pár éve (Az ország 2. legnépesebb városa) Ki-ne-merd mondani DEBRECEN városában, a Kenéziben, cirka 20 perc tüdőtükrözés után( megjegyzendő kurvára hasonlít a vizes fullasztásos kihallgatási technikára) kb 2dl vért kiköhögve a osztályra való felvétel során sem lettem halálos beteg! Elláttak és kettő hét után hazaküldtek! Azóta sportolok és egészségesen élek. ;)

DE Tüdőklinika: halálsor. Miskolci kórház dettó. Amit Te írtál valószínűleg igaz. Én nem mondom, hogy "baromság", ez a mondat Téged minősít. De nálad már ez a normális. Én egy idős rokonommal jártam végig jó néhány kórház tüdőosztályát. Te egy helyen voltál...mi a baromság?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Mostani hír, hogy a bp-i sürgősségi ellátás már nem biztos, hogy el tudna látni egy tömeges balesetet, annyira legyengült.
Kamu hir volt.
Teljesen termeszetes, hogy idonkent megtelnek az intenziv osztalyok is. A tomeges balesetek ellatasanak tartaleka pedig mindig(!) maga a rendszer. Nem ulnek emberek az ugyeletben arra varva, hatha tortenik valami tomeges tragedia, hanem olyankor behivnak mindenkit akit ernek, illetve a nem kozponti/traumatologiai ITO-k is atvesznek betegeket.
 
  • Tetszik
Reactions: kiskrumpli and fip7

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Másik: menj be egy tüdőosztályra Magyarország keleti felében. Rögtön halálos beteg leszel...csal a látványtól. (pl. Miskolc, Debrecen)
Ez nem igaz. :hadonaszos:
...
A pulmonoligai mindenhol putri. :)


A pulmo az egyik legszeparaltabb osztaly. Mas helyen van a rehab, mas helyen a mutetek, viszgalatok. Mashol van a tbc-s beteg es megint mashol a transzplantalt, a rehabos stb, stb. A beteganyag es a kezelesek jellege miatt mindig van olyan resz ami tenyleg putri. ( Mondjuk en azt is birom ). Habár aki idos korara sem tud osszeszedni valami rendes mozgasszervi zavart, hogy fiatal gyogytornasz lanyok kezeljek, az meg is erdemli. :p:D
 
  • Tetszik
Reactions: torsen

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Más: Gripen géppár zajong Budapest fölött. A Flightradaron HATWN szintén Bp. fölött köröz. Ezek ugyanazok? Most nem tudok rákeresni.
 
T

torsen

Guest
Ez nem igaz. :hadonaszos:
...
A pulmonoligai mindenhol putri. :)

Hát pont ezt mondom... az okok engem nem érdekelnek, csak az állapotok. Nyilván azt a fenntartónak/üzemetetőnek vagy tudja az anyám kinek kellene látni, hogy ha ez egy pénzigényesebb/gondozásigényesebb/szervezésigényesebb szakterület, akkor többet kellene rá áldozni, hogy hozza legalább a többi osztály színvonalát. De így!?
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 679
12 479
113
A kórháztémához:

Az eddigi tapasztalatok a családban és a magam részéről nem mutatnak egyezést az itt halálgyárazók tapasztalataival. Kisvárosi, megyeszékhelyi, budapesti kórházak vannak tapasztalati listán, mindenhol emberséges bánásmód volt a jellemző.
Lehet, hogy azért van, mert kedvesek, udvariasak és türelmesek vagyunk a személyzettel? Nem tudom. Kevés elemes mintám van, nem is biztos, hogy ugyanabból a range-ből és ezért nem követném el azt a hibát, hogy ebből általánosítok.
Ha a kormánymédiát nézem, akkor az jön le, hogy már a körzeti orvos is tud majd holnaptól szívműtétet csinálni.
Ha az ellenzéki médiát nézem, akkor az jön le, hogy az összes kórház az összeomlás szélén áll.
Ha a CNN-t nézem, akkor az oroszok már le is bombázták őket.

Maradok a saját tapasztalataimnál, és a "nekem hiszel vagy a szemednek" jellegű kommenteket meg csúnyán kiröhögöm... :p:D
 

magyar_katona

Active Member
2018. június 22.
105
83
28
Hát elég rég jártam erre, néha ha volt időm olvasgattam a fórumot és a cikkeket persze. De most, olvastam a Totalcar cikkjét a mostani eszköz kiállításról. Még itt nincs is semmi ,de utána a Facebook kommenteket elolvastam...... Hát ilyenkor értem meg miért ide jövök ha érdekelne valami a haditechnikáról.... Elképesztő mennyiségű kaki folyik a komment szekcióban ott, rendes eldurrant az agyam. Gondoltam írok ide inkább magam megnyugtatására, hogy olyan helyen is járjak ahol konyítanak a dologhoz.:D:D:D
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Lehet, hogy azért van, mert kedvesek, udvariasak és türelmesek vagyunk a személyzettel?
Mire talalkozol egy atlagos eu dolgozoval o mar tul van sok ezer, akar tobb tizezer hasonlo talalkozason. Hamar levagjak milyen emberrel van dolguk. Oke, a merleg elbillenhet a turemlesebb iranyba, vagy neha ok is kijohetnek a sodrukbol, de az alap eset az megis csak az. hogy tit-for-tat. Hasonloan mint a burokrataknal, a rendoroknel, a boltosoknal, vagy akar csak a kocsmarosnal. :).
 
  • Tetszik
Reactions: phaidros

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
akkor többet kellene rá áldozni, hogy hozza legalább a többi osztály színvonalát.
Olyan soha nem lesz. Mashogy iteli meg a tarsadalom a pulmonoligai betegeket,( mert ott van a sok "koszos" tbs-s, a "bunos" dohanyosok, stb.) mint pl. egy gyerekosztalyt, ami mindig sokkal tobb forrast fog talalni.