[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Hegylakó

Well-Known Member
2019. január 17.
1 550
4 704
113
Frissül! – Románok verik az úz-völgyi katonatemetőt védő békés székely tüntetőket (VIDEÓ)
https://pestisracok.hu/frissul-roma...atemetot-vedo-bekes-szekely-tuntetoket-video/
FRISSÜL – A fokozott hatósági jelenlét ellenére a feldühödött románok kitörték az úzvölgyi temető kapuját és beözönlöttek a sírkertbe, kitépték a mogyorófa kereszteket – írja a Székelyhon.ro. A feldühödött csőcselék „ki a magyarokkal az országból” felkiáltással foglalták el a temetőt. Csibra Tibor, portálunk helszínen lévő tudósítója telefonon arról számolt be, hogy verekedésre is sor került. Tudósításunkat gátolja, hogy állítólag a hatság olyan tornyot állított fel, amely megakadályozza az internetes kommunikációt. Hamarosan a helyszínen készült videós anyagokkal és riportokkal jelentkezünk.

Míg helyszínen lévő tudósítónk anyagait várjuk – amelyet helyi sajtóinformációk szerint egy, az internetes adatforgalmat gátló torony tart vissza – a Székelyhon.ro beszámolóira támaszkodhatunk, amely szerint feldühödött román nacionalisták kitörték az úz-völgyi katonatemető kapuját, és gyakorlatilag elfoglalták a területet. Jelenleg folyik a román mise a temetőben, amelynek során felolvassák az állítólag a temetőben nyugvó 142 román katona nevét. A románok szerint állítólag

nem az számít, hogy kihez tartozik a temető, hanem az számít, hogy román földön van.
Korábban a feldühödött román tömeg a dulakodásban több csendőrt is az árokba lökött, portálunk úgy tudja, a románok több békés magyar tiltakozónak is nekiestek, egy idős néninek állítólag kövel törték be a fejét. A magyar tüntetők egy darabig élőláncot alkotva imádkozták a Hiszekegyet, Miatyánkot és Üdvözlégy, Máriát, majd többségük az összetűzéseket elkerülendő, távozott a helszínről.

A ROMÁN KÜLÜGYMINISZTER AZT ÍGÉRTE, NEM LESZ PROVOKÁCIÓ
Időközben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon beszélt Teodor Melescanu román külügyminiszterrel, és nyomatékosan kérte, hogy a csütörtöki úzvölgyi rendezvények kapcsán a román fél ne adjon teret a provokációknak, és tegyen meg mindent a fizikai atrocitások elkerülése érdekében. Közleményük szerint a román külügyminiszter minderre ígéretet tett.
A magyar álláspont változatlan, Románia számunkra az erdélyi magyarság miatt kiemelt jelentőségű ország, ráadásul fontos gazdasági, kereskedelmi partner, a kiegyensúlyozott és fejlődő kétoldalú kapcsolatokban vagyunk érdekeltek
-fogalmazott a közlemény, kiemelve, ugyanakkor ismételten felemelik szavukat az úzvölgyi katonatemetőnek a román szabályokkal is ellentétes átalakítása miatt. Mint írta, természetesen mindenkinek joga van arra, hogy emlékezzen a saját hőseire, halottjaira, de ez nem történhet törvényellenesen és mások kegyeleti jogait sértő módon.

Az elmúlt hónapokban a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a hivatalból érintett magyar Katonai Emlékezet és Hadisírgondozó Igazgatóság többször is tárgyalást kezdeményezett az úzvölgyi temetőben kialakult a helyzetről, a világháborúkban elesett katonák méltó elhelyezéséről, és a méltó megemlékezés kialakításának feltételeiről
-írta Menczer Tamás, hozzátéve, sajnálatos módon ezekre a megkeresésékre a román Hősök Kultuszáért Nemzeti Hivatal érdemben nem reagált.

Ulippó! Putyin személyesen kért meg, hogy nyomjam ezt a piszok fakenewst! Meg kell dolgoznom a lóvéért! Tudod, leesett a rubel árfolyama...
Szankciók! :rolleyes:
 

alba

Active Member
2016. augusztus 15.
136
90
28
A kormánynak most kellene idegből az asztalra csapni és követelni mind bukaresttől és Brüsszeltől hogy fejezzék be a Magyar ellenséget és a Magyarság eredetének pusztítását! :hadonaszos::hadonaszos::hadonaszos:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Hegylakó

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
Hirtelen rendeljünk még 200leót,vagy 60 gripent,másból úgysem értenek.
Hála istennek a mostani szövetségi rendszerben ezt szankcionálni fogják....:rolleyes::D
Meg amúgyis mindig jó vége volt a nyugati szövetségeinknek,főleg ha a románok is lenne voltak.:)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 378
23 034
113
Úz völgye "szövetségeseink"

https://foter.ro/cikk/20190606_elsz...k_magyarokat_dobaltak_meg_roman_nacionalistak




Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter telefonon beszélt Teodor Meleșcanu román külügyminiszterrel, és nyomatékosan kérte, hogy a csütörtöki úzvölgyi rendezvények kapcsán a román fél ne adjon teret a provokációknak, és tegyen meg mindent a fizikai atrocitások elkerülése érdekében
"A magyar álláspont változatlan: Románia számunkra az erdélyi magyarság miatt kiemelt jelentőségű ország, ráadásul fontos gazdasági, kereskedelmi partner, a kiegyensúlyozott és fejlődő kétoldalú kapcsolatokban vagyunk érdekeltek" - fogalmazott a közlemény, kiemelve: ugyanakkor ismételten felemelik szavukat az úzvölgyi katonatemetőnek a román szabályokkal is ellentétes átalakítása miatt. Mint írta: természetesen mindenkinek joga van arra, hogy emlékezzen a saját hőseire, halottjaira, de ez nem történhet törvényellenesen és mások kegyeleti jogait sértő módon.
 

marton

Well-Known Member
2013. április 16.
1 039
715
113
Szerintem kijött valami negyed-féléves adat , hogy mégnagyobb kaksziban van a gazdaságuk mint azt eddig jelezték,, pár nap múlva kéne bejelenteni, erre kellett egy kis "magyarkártya", hogy ne a pénzzel, számlákkal foglalkozzon a primitív oláh, hanam az ősellenséggel.. :/
 

balkáni

Well-Known Member
2016. szeptember 26.
572
780
93
Szerintem kijött valami negyed-féléves adat , hogy mégnagyobb kaksziban van a gazdaságuk mint azt eddig jelezték,, pár nap múlva kéne bejelenteni, erre kellett egy kis "magyarkártya", hogy ne a pénzzel, számlákkal foglalkozzon a primitív oláh, hanam az ősellenséggel.. :/
Így is meg lehet vígasztalódni.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Így is meg lehet vígasztalódni.

Ez legyen a legnagyobb örömük, de komolyan.
Ha jobban belegondolok, akkor nálunk a gyuribázás is kb ugyanaz, mint ott a magyar-kártya.Nálunk is van azért mit elfedni ilyen-olyan ügyekkel.Mondjuk a vén gazember meg is dolgozott érte, de a magyarok pusztán a létezésük okán kapnak pofonokat "Romániában".