Sz-400 Triumf / S-400 Triumf / SA-21 Growler (Oroszország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1945

Guest
Sz-400 osztályok
download.php

56 osztályt terveztek 2020-ig összesen, ha jól emlékszem?
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
Elgondolkodtam azon, hogy általában miért 2 osztályos ezredek vannak, Valószínűleg azért, mert ha mondjuk van 6 osztályom, akkor melyik variáció a legjobb megoldás.
1. 1×6 osztály 1 ezred (1 rendszer)
2. 2×3 osztály 2 ezred (2 rendszer)
3. 3×2 osztály 3 ezred (3 rendszer)
Mivel a feladat ugyan az, a 3 rendszer a leghatékonyabb. 3 felderítő lokátorral, vezetési ponttal, kiegészítő eszközökkel.
 

varga dima

Well-Known Member
2011. március 3.
2 173
2 918
113
Ennek nem találtam külön toppikot.... Oroszok új anti-rakétát teszteltek.... Hajtómű még a sílóban indul...amikor eléri 3 km/masodperc sebeséget, akkor konténer elengedi.... Jó csunya a hangja......:mad::D


 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and gacsat

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113
Tud olyat is az Sz-400, hogy az automatának kiválasztja a kezelő a célt, amennyiben több pacska látszik egymás mellett (vontatott csali).
Erre szolgál a kézi-követő kerék alatt látható piros hanyattegér.


Innen már rá tudja vezetni egyenként a célokra a rakétát?
Mármint meg tudja a kezelő különböztetni a repcsit a csalitól?
 
M

molnibalage

Guest
És addig? Honnan tudják, mi van a horizont alatt?
#945

Vagy az is előfordulhat, hogy a célpont indítás után süllyed horizont alá. Ez alapján a rakéta az utolsó paraméterekből próbálja a célpontot elfogni a végfázisban a saját radarja használatával. Ha nem telik el túl sok idő a kettő között, akkor erre reális esély van. Ha mondjuk 200 km távolságban megy horizont alá a cél, a rakéta repülési ideje vagy 2,5-3 perc kb. a mesében foga a számolt ütközési pont közelében lenni a rakéta, ha a cél csak 300 m/s-mal repül és 120-140 fokkal eltérő irányba repül két percig. A két számolt ütközési pont a között lesz vagy 30-40 km távolság.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
A fenti plakát miatt még mindig jót röhögök.
:D

Az ábrázol rakéta típusa ЗУР 40Н6Е a felírat szerint...
... de a fejjel lefelé megtükrözött rakéta képen jól olvasható az eredeti felirat: 48H6E3
:oops:
Igazad van, Tiéd a pont. Ennyit a hivatalos plakátokról.
 
M

molnibalage

Guest
Igazad van, Tiéd a pont. Ennyit a hivatalos plakátokról.


Meg csak alsó hangon 4 olyan típus van rajta, ami már nincs hadrendben, de minimum három.

EF-111
F-111
EA-6B
F-117

Még az orosz adatok szerint sem képes átlagos vadászgépet 600 km-től követni zavarásmentes környezetben is. Ez a távolság kb. E-3/B-52 méretű célok ellen értelmezhető.

Az alatta levő táblázatot már tényleg nem tudom hova tenni.
40N6 2000-ben? Még PMU2 sem volt volt akkor a 48N6E2-vel... Még a PMU1 se került hadredbe.
9M96E2 1992-ben?

Mi ez a tömény hülyeség...?
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 034
24 593
113
A dátumokon én is csak csuklottam egyet-kettőt, de gondoltam lássátok, milyen össze-vissza adatokkal csinálnak ilyen táblázatokat.