Filmek és sorozatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
Franc se tudja mi volt akkor és ott.
Személy szerint hülyeségnek tartom a CIA beavatkozást, aztán lehet a titkosított akták mélyén olyan dolgok lapulnak amik miatt mindkét félnek jobb hülyének tettetni magát.
 
  • Tetszik
Reactions: megazez

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
816
4 125
93
https://index.hu/kultur/media/2019/06/06/cia_csernobil_putyin_tv_hbo_sorozat/

Ellensorzat készül, ahol a CIA volt a felelős. Az RBMK reaktortípus és a magasan képzett üzemeltetők viszont nem annyira.

Egyetlen angol nyelvű oldal tette fel a hírt, amit átvett a magyar média. Jelzem az angol oldal ez:
https://www.themoscowtimes.com/2019/06/04/putins-media-struggle-to-deal-with-hbos-chernobyl-a65866

Számomra ez egy orosz ellenes propaganda oldalnak tűnik, de lehet tévedek.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 084
60 165
113
Egyetlen angol nyelvű oldal tette fel a hírt, amit átvett a magyar média. Jelzem az angol oldal ez:
https://www.themoscowtimes.com/2019/06/04/putins-media-struggle-to-deal-with-hbos-chernobyl-a65866

Számomra ez egy orosz ellenes propaganda oldalnak tűnik, de lehet tévedek.

Az összes, erről a témáról szóló oldal az általad is linkelt szöveget ismétli, ugyanakkor a nevezett Alekszej Muradov-nál, a szóba hozott rendezőnél egyelőre nem látni semmiféle Csernobillal kapcsolatos munkát, ami készülne.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
https://gnlszinfolt.blog.hu/2019/06...og_ami_egyedulallova_teszi_ridley_scott_muvet

Innen indult a be@_ás. :)

hero_eb20031026reviews08310260301ar.jpg


A moziban nem volt szokványos akkor:

mv5bmje1otc3otaxn15bml5banbnxkftztcwmdm2ntuymw_v1_sy1000_cr0_0_1499_1000_al.jpg


Mert a macska mindenhol van, - talán a Fáraók is ebbe pusztultak be. :D

mv5bn2viztyyzgetmzczni00zgvllwjly2ityzq4otfjzmmyyjm3xkeyxkfqcgdeqxvynjq4ode4mzq_v1.jpg

Les, mint az állat! : :D :D

Van ilyen, alien:


Persze, ha a HTKA Fórum Mindannyiunkat meghívtak volna a Talira, akkor tuti rendet vágtunk volna, legalább 100 parsec környezetben. :D

:hadonaszos::hadonaszos:

:)


 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and fishbed
M

molnibalage

Guest
Lesz meg meglepetes es asztalmarkolas:) Amugy az elso par resz jo ezektol eltekintve.
Végignéztem, bár néhol belepörgettem.
  • A Mt-os robbanásos rész orbitális hülyeség volt, de első blikkre nagyon komoly műszaki ökörséget emlékeim szerint nem láttam, bár nagyon későn nézem meg és itt-ott beletekerve csak olvasva az angol feliratot.
  • Az utolsó részben a tárgyalás során előadott szövegek azért mondjuk úgy, hogy eléggé hogy is mondjam.... Filmszerűek voltak.
Az viszont tetszett, ahogy igen részletesen elmagyarázták, hogy mi volt a kiváltó ok és mi volt a reaktor alapvető viselkedése. Csak aztán teljes katyvasz lett az egész.
  • Ismerteti a pozitív üregtényezőt Legaszov a tárgyaláson, meg még a Xe felhalmozódást is (asszem, valamelyik alsóbb két táblája volt), majd drámaian kinézve kijelenti, hogy nem baj, ha a bíróság ezt nem érti és nem tudja... ha a kezelők sem.
  • Csak ehhez képest a flashback-ben meg az egyik kezelő már mát Xe pit és 24 órás vészleállítás és egyebekről beszél. Na, akkor most bakker tudták vagy sem ezt...? Vagy a Xe pit-et ismerték, de csak az poz. üregtényezőt nem? Kicsit szétesett itt a történet.
  • Azt sem tudom, hogy a valóságban tényleg ennyire erőltette és úgy a tesztet Gyatlov, ahogy. Erősen éreztem azért azt, hogy ez megint filmszerű. Ennek utána kellene nézni.
A többi filmszerű rész is olyan, hogy filmben megállja a helyét és részben mai szemmel rendszer kritika, hogy pl. miért Scserbina lett a főnök (persze közel sem úgy, ahogy a filmben). Hogy azért bízták csak rá, mert jelentéktelennek tűnt a probléma első körben. (Persze nézőkén első gondolat, hogy akkor miért nem cserélték le később...)

Összességében jó sorozat - leszámítva a Mt-os igen súlyos baromságot - de hype nagyobb körülötte, mint a valódi értéke a filmnek. Igen, a felső 10%-ban van, de hogy nálam azért nem no.1 az IMDB top 250 sorozatban az is fix. Ahhoz a Mt-os ökörség túl fájdalmas. Igen, a '80-as éveket szépem újraalkották, de ez úgy 6-10 éve már nem nagy truváj, az Argo filmtől kezdve más sorozat is megcsinálta ezt. Mondhati egy AAA film/sorozatnál ez a minimum.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Tévedések a sorozatban:

http://www.karpatalja.ma/karpatalja...mi-maradt-ki-belole-es-mi-a-legfobb-tevedese/

"A szovjet döntéshozók még közvetlenül a robbanás után sem állították le a csernobili típusú reaktorokat, illetve nem végezték el a szükséges módosításokat – ezt az HBO sorozata állítja. A főhős Legaszov professzor e küzdelemben bukik el, és csak öngyilkossága vezet áttöréshez. Itt azonban a film torzítja a valóságot: a katasztrófa vizsgálatát a szovjet hatóságok gyorsan megkezdték, és igen gyorsan rájöttek a hiba okára – a folyamat nem húzódott évekig. Ám a vizsgálat tanulságait valóban nem kommunikálták a lakossággal....
A film azt suggalja, hogy a titkolózás mindvégig tartott Csernobil ügyében, és végül is ez vezetett a Szovjetunió bukásához. Csernobil a valóságban éppen a Szovjetunió demokratizálásához járult hozzá, igaz, iszonyatos áldozatok árán. Archie Brown brit történész szerint Gorbacsov három hónap múlva leváltotta a baleset felelőseit, és az “emberi hibát” emelte ki a tragédia előidézésében. Tehát nem csupán évek múlva keresték a felelősöket egy leszámolásjellegű kirakatperben....
Az sem igaz szakértők szerint, hogy egy esetleges második katasztrófa még nagyobb, akár “négy megatonnás” robbanást idézett volna elő, ami Hirosimánál is pusztítóbb lett volna, és többek között Magyarországot is súlyosan érintette volna. A megszólaltatott nemzetközi szakértők ugyan nem mertek pontos adatokról nyilatkozni, de szerintük ez túlzás volt a filmben. Az sem igaz, hogy a bekövetkezett katasztrófa már maga is Hirosimával lett volna egyenértékű.

Szintén dramaturgiai túlzás a filmben, hogy az égő reaktormagot, pontosabban annak helyét bórral és homokkal beszóró helikopterek közül az egyik belezuhan a füstölgő erőműbe. Egy helikopter ugyan jóval később, hónapokkal a reaktormag eloltása után lezuhan az erőműnél, de valószínűleg azért, mert egy daruba beakadt. Nem valószínű az sem, hogy az erőmű alatt alagutat fúró bányászok meztelenül dolgoztak volna, talán egy-kettő közülük megtette ezt, de általánosságban ez aligha történt így."
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 700
113
Az "ellen" Csernobil sorozatról először egy videó. Ebben a forgatásról számol be Mozir városának egy lakosa, aki sorkatonát és rendőrt is alakít a sorozatban. Statisztaként volt jelen a forgatáson. Nem is annyira az a lényeg amit mond, hogy milyen sok ember és technika szükséges a forgatáshoz, hanem a 6:11-nél látható forgatási feladatlap,vagy mi, jobb szót nem tudok rá. Ott láthatjuk rajta az NTV logója mellett azt,hogy Alekszej Muradov lesz a rendező, Robert Filatov pedig az operatőr. A napi időjárást is láthatjuk, meg ami még fontosabb, balra fent a forgatási nap dátumát: 27.06.2018. Vagyis a sorozat annyira "az HBO által bemutatott sorozat sikere után jövő hirtelen ötlete" volt az oroszoknak, hogy már tavaly nyáron zajlott a forgatása... Plusz a videó feltöltésének dátuma is elég árulkodó
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 700
113
Rövid cikk a sorozatról és interjúrészlet Alekszej Muradov rendezővel: " a Csernobilról szóló filmsorozat elkészítésének gondolata 5 évvel ezelőtt merült fel bennem először. A nézőknek be akarjuk mutatni,mi történt a robbanást megelőző órákban,a robbanáskor, és az azt követő hónapokban. A nézők rengeteg drámai és tragikus történetszállal találkoznak majd."
A sorozat fő történetszála: "1986-ban a KGB ukrán SZSZK beli igazgatóságának feltűnik,hogy a CIA fokozottan érdeklődik a Csernobili Atomerőmű iránt. Rájönnek, hogy az amerikaiaknak egy Albert Lenz nevű ügynököt(Dmitrij Uljanov) sikerült bejuttatniuk Pripjaty városába. Az ellenséges ügynök tevékenységének megállítására a Pripjatyba vezénylik a katonai kémelhárítás alezredesét, Andrej Nyikolajevet (Igor Petrenko). Azt már csak én teszem,hozzá,hogy ez a szereposztás elég sok jót ígér, mert ők az "Alvók" sorozatban már nagyon jól alakítottak ilyen szerepeket.
https://www.vokrug.tv/product/show/chernobyl_2018/
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 429
18 850
113
Valaki nem ismer egy olyan filmet ami egy óceánjárón játszódik és valami szörnyeszerű lény megeszi az embereket ?
És valami furcsa mingiun féle nagy tűzerejű fegyvereik vannak a túlélőknek ? Majd az egyik tag mondja ."ezek nem eszik az embereket hanem isszák"
Majd a film végén egy furcsa üvőltés és megmozdul egy egész sziget.

Régen láttam de csak ennyire emlékszek belőle
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 611
113
Valaki nem ismer egy olyan filmet ami egy óceánjárón játszódik és valami szörnyeszerű lény megeszi az embereket ?
És valami furcsa mingiun féle nagy tűzerejű fegyvereik vannak a túlélőknek ? Majd az egyik tag mondja ."ezek nem eszik az embereket hanem isszák"
Majd a film végén egy furcsa üvőltés és megmozdul egy egész sziget.

Régen láttam de csak ennyire emlékszek belőle
Kísértethajó 1998
 
  • Tetszik
Reactions: Roni and fip7

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 028
6 340
113