[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
Idlib déli részét több hónapja tartó bombázással sikerült szarrá bombázni, de nem nagyon lépték át a határt Erdogan és Putyin asztanai paktuma miatt. Legközelebb már Nurszultanban fognak paktálni és Erdogan lehet belemegy, hogy Dél-Idlibet is felosszák, de csak a szarrá bombázott részt fogja átengedni Aszadnak, amit máris milliárdokba kerül újra lakhatóvá tenni, a jelenleg is tartó bombázások után ez a szám csak nőni fog. Addig viszont még sok durva csatát kell megvívniuk mire megszerzik a dél-idlibi romhalmazt.

De ez a szírek gondja, Putyo és Erdo inkább az Sz-400 üzlettel vigasztalódik és térképeket színez.
Azért az már a pofátlanság csúcsa, hogy az USA meg a brüsszeli tartóid szájíze alapján lassan a szélsőséges muszlim terroristákat fogod itt promonálni. De, alig várom. Ha csak egy fél óráig is fenn lesz egy cikked és nem kapsz végleges bannt, nem csak te leszel feljelentve és átnézve még a halott nagyanyád adózása is, de a supporté és az oldal kezelőjéé is..
Nem szeretnék még egy Szatomi69-et itt az oldalon.
Hála isten, egyre keményebben alkalmazzák a törvényeket.
És az idlibi területen bőven van olyan csoport, akik hivatalosan is üldözendők.

Várlak. :)
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Szegény Groznij anno még díjat is kapott az ENSZ-től, amiért olyan szépen újjáépítették a "szarrábombázás" után.Szóval van a "szarrábombázás" után is élet.Papíron Szíriának már évekkel ezelőtt bele kellett volna döglenie a háborúba.De ameddig vannak szövetségesei akiknek van pénzük, addig min izguljanak?
Majd nézd meg 10 év múlva az országot.Ahogyan nem ismersz rá a 10 évvel ezelőtti Szíriára, úgy a 10 év múlva kinéző Szíriára se fogsz.
Erdogan eddig folyamatosan elfogadta a kisebb és kisebb török befolyást és területet Idlíbben.PR-ban meg mindegy, hogy csak egy "szarrábombázott" részt kapnak meg, az a térképeken nem látszik.A Krím is egy porfészek volt a visszacsatolás előtt, ma meg nem kevés pénz ömlik bele, de ki nem sz@rta le, hogy hogyan nézett ki 2014-ben?Nyilván van benne katonai érdek is, ahogyan a Krímben is volt.Idlíbben azt csinálnak a törökök amit akarnak(már amikor a saját terroristáik nem gondolnak másképp) és hát nekem se tetszene ha éket vernének a hazámba.Nem csak abban lehet mérni egy terület értékét, hogy "szarrá" van-e bombázva vagy nincs.Ezernyi más szempontból is megindokolható az, hogy miért KELL visszaszerezni valamit.De ha ezt egy magyarnak (<---bocs ha ez esetleg sértő számodra) el kell magyarázni, akkor komoly gond van valahol.

Van arról valakinek infója, hogy kb mekkora most a szír haderő? Jó pár hónapja volt szó már arról, hogy tízezrével szerelnek le, mert nem kell már annyi katona.
Ez utóbbi már csak azért is érdekelne, mert ebben is meglehet találni az okokat, hogy miért nem foglalják el egyik napról a másikra Idlíbet.
Ha az oroszok vagy az irániak nem segítenek be jobban akkor még az is lehet, hogy török segítséggel az idlibi terroristák legyőzik Aszadot. A törökök már közvetlenül is visszalőnek, ha a megfigyelőpontjaikat tűz éri nehéztüzérséggel válaszolnak, a szír külügy már mentegetőzik, hogy ők nem akarnak a török hadsereggel konfrontálódni.
Szíria nem tudja fegyverrel visszavenni sem a Golánt, sem Tanfot, sem az Eufráteszen túli részt, sem a török Észak-Aleppot, ezek megtámadását a szövetségesei sem támogatják, nélkülük meg nem tudná. De ha a szövetségesei nem segítik jobban lehet még a félig török befolyású Idlibet sem tudja visszavenni.
Vagy ha vissza is veszik akkor is csak totálkáros városokat és falvakat vesznek vissza, sehogy sem jó ez nekik.

Közben a frontvonalak Erdogan és Putyin ceruzájától függenek. Amíg kihegyezik az új ceruzájukat addig is bombázás meg ami a csövön kifér.
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

Öreg

Active Member
2018. február 25.
64
197
33
Elnézve ezeket a videókat azon csodálkozom hagy a picsába tudnak ezek valakit ( valamit ) eltalálni ? Mintha nem létezne irányzék azokon a fegyvereken csak lőnek valamerre.
 
  • Tetszik
Reactions: ghostrider