[BIZTPOL] Észak-Korea

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
A nyelv átalakulása az élő nyelveknél azért gyakori dolog, ha mától a világon mindenki egy nyelvet beszélne, és mondjuk elkezdődne a mars kolonizációja, akkor még a modern kommunikációs eszközeink ellenére is, beavatkozás nélkül elég hamar újra nem értenénk egymást.
Amúgy a koreai királyságok legalább 3000 pár száz évesek de inkább több, és ebből legalább 2000 az amikor nem egy állam hanem több volt. Nagyon érdekes történelmük van és jól követhető vonalon zajlanak az események. (A Goguryeo-Tang háborúkról akit érdekelnek az ilyenek és nem hallott annak érdemes utána olvasni, kapásból tudnék jó pár nevet akikhez sok érdekes cselekedet köthető de csak kettő: Eulji Mundeok és Yi Sun sin, utóbbi ha a nyugati kultúrkörbe születik nagyon híres lenne )
Szóval az egyesítés innen nézve magától értetődő, nehéz és hosszú birkózás ami lehet egy váratlan gyors fordulattal fejeződik be( három királyság korának vége, bár ez annyiban másabb hogy mindkét állam mögött áll egy külső hatalom, igaz azok motivációi mit sem változtak ) függetlenül attól hogy az átlag déli polgár éppen mit gondol.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 961
113
(áthoztam nyugat európából, ne ott offoljunk)
Mindenképpen egyesülniük kell. A mostani állapotba be van kódolva a háború. Ki tudja a puffancs után ki jön, vagy mikor puccsolják meg a vezérkarból. Nem véletlen, hogy délen is jobban félnek egy puccstól és a káosztól, mint egy kiszámítható csak sajátjai körében örjöngő Kim-től. Valószínüleg a puffancs is inkább egy kelet-európai szerű váltást szeretne, ahol lenyúl egy csomó pénzt cserébe szabadon utazgathat a világba.
Es ha delen lesz puccs? Ez ebben a pillanatban igy latszik, mert jol forgott a ket kerek vagy isten tudja de par eve meg ugyanerrol a Kimrol irtak mindent csak jot nem. Honnet gondoljuk hogy o ezt akarja? Mert nekunk (delnek miutan ugye atnyergeltunk 89 utan eszakrol) ez volna a logikus? Tobb mint 70 eve el van ott mindenki a tuzszunettel es az embargoval miert lenne nagyobb kockazata Kim utan egy haborunak? Mert nem ismerjuk az utodjat? Kimet se ismertuk es meg most sem ismeri a vilag hogy kb milyen ember lehet. Csak az a 3-4 kulfoldi vezeto tudja behatarolni akikkel eddig parszor talalkozott.
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 431
10 129
113
A Goguryeo-Tang háborúkról akit érdekelnek az ilyenek és nem hallott annak érdemes utána olvasni, kapásból tudnék jó pár nevet akikhez sok érdekes cselekedet köthető de csak kettő: Eulji Mundeok és Yi Sun sin, utóbbi ha a nyugati kultúrkörbe születik nagyon híres lenne )
Ez itt zanzásítva lett de ez 3 különböző esemény és kapcsolódó név, Sui-Goguryeo háború az Eulji Mundeok, aztán a Tang-Goguryeo háború ehhez több név is lehetne, és Yi Sun shin pedig korea japán inváziójának leghíresebb alakja
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 678
32 332
113
Koreaba nem lessz semmilyen eggyesules es miert is kellene hogy legyen? Kozeledik a ket orszag es ennyi...

Ertem en hogy fujj komunizmus szocializmus meg csunya diktatorok meg a tobbi... Meg azt is hogy ugy belett beszelve az embereknek a szocialista rendszer mocskolasa az elmult evtizedekben hogy rohadt szemet aki mast mer allitani.., /ez a nosztalgia elfojtasa es a mocskolodas azert lett elterjesztve nehogy meg a vegen veletlen visszaljon a regi rend./ ma mar ettol nem kell felni felnott egy generacio lassan a masodik is kezd felcseperedni... Ha az eszakiaknak megfelel hat feleljen... Ha nem felelt volna meg legalabb egy lazadas kitort volna de nem tort ki semmi... Az az o kis orszaguk mit zavar az minket... A deliel meg deliek azoknak is megfelel a rendszeruk miert piszkitsunk bele? Hagyni kell elni eszakkoreat is mint allamot... Nekunk itt europaba mi bajumk van vele most komolyan??? Art nekumk barmivel is???

Emberi jogok meg hasonlok megy a mivskolodas orba szajba a beszamolokbol mid leri hogy kamu egy 10 perces beszelgetesbe 12 x cafolja meg az elozo mondatat az illeto... Csak erteni kell az egeszet nem csak reszleteket... Az eggyik percbe a szokevenyeket evekre gulagoljak ket percel kesobb 5x probalt meg szokni sikertelenul... Egyik percbe a szokevenyek vsaladjat gulagoljak tiz evre egy percre ra a csaladja egy evre ra kovette ot a szokesbe sikeresen... Az eggyik percben eheznek a masikban azt allitja hogy van elelem csak nincs valasztek...

Olyanok ezek mint a maszaly ehezes... Megkerdezik ettel e? A valasz nem. Majd kiderul hogy evett gyumolcot zoltseget es hust is. De vert nem... Mert nalluk a ver az etel a tobbi csak ugy van... Erre elterjedt hogy a maszalyok eheznek jajj a gyerekek napokig nem esznek majd kuldik z elelmet ujra jonnek a hirek hogy allitasuk szerint meg mindig eheznek szerencsetlenek ki megy egy csomo riporter mert budos diktator lenyulja a kajat kiscsavo tolja v a konzervet kerdezik hogy ehe e meg aztmodja igenen 3 napja nm evett... Mire valamelyik nagynegezen rakerdez hogy izlik e neki az amit eszikaz etel mire a kissrac hat az nem etel csak a ver az etel... Kiderult hogy a nagy ehinseg az volt hogy mindennap volt kaja csak epp vert nem ittak igy az o felfogasuk szerint eheztej /verre eheztek szo szerint.../

Ugyhogy szerintem hagyjuk a mediahisztit meg eszak demonizalasat...
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/2019...pott-kim-dzsong-un-eszakkoreai-vezetotol.html
"Újabb levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől az amerikai elnök. Donald Trump kedden a Fehér Házban újságíróknak nyilatkozva a levél tartalmát "csodálatosnak" és "meleg hangúnak" nevezte.
Trump arra számít, "valami pozitív" dolog történik majd Washington és Phenjan viszonyában. A két ország kapcsolatát "nagyszerűnek" minősítette.
Trump kiemelte, hogy Kim Dzsong Un betartotta szavát,
Észak-Korea immár nem hajt végre kísérleteket hosszú hatótávolságú nukleáris rakétákkal.
Donald Trump kijelentései előtt nem sokkal John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó azt hangoztatta, hogy "teljes mértékben lehetséges" egy harmadik csúcstalálkozó is Trump és Kim között, ez csakis az észak-koreai féltől függ. Washington mindenesetre készen áll erre..."



Persze, kommunikáció és a valóság...
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/2019...pott-kim-dzsong-un-eszakkoreai-vezetotol.html
"Újabb levelet kapott Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől az amerikai elnök. Donald Trump kedden a Fehér Házban újságíróknak nyilatkozva a levél tartalmát "csodálatosnak" és "meleg hangúnak" nevezte.
Trump arra számít, "valami pozitív" dolog történik majd Washington és Phenjan viszonyában. A két ország kapcsolatát "nagyszerűnek" minősítette.
Trump kiemelte, hogy Kim Dzsong Un betartotta szavát,
Észak-Korea immár nem hajt végre kísérleteket hosszú hatótávolságú nukleáris rakétákkal.
Donald Trump kijelentései előtt nem sokkal John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadó azt hangoztatta, hogy "teljes mértékben lehetséges" egy harmadik csúcstalálkozó is Trump és Kim között, ez csakis az észak-koreai féltől függ. Washington mindenesetre készen áll erre..."



Persze, kommunikáció és a valóság...
Pojáca. Szankciók változatlanok, az utolsó csúcstalálkozón, Trump szó nélkül lelécelt. Ezt nevezi ő csodálatos kapcsolatnak? Akkor az ő fogalmai szerint milyen a rossz kapcsolat? Nyilván Észak - Korea sem egy minta állam, sőt egy kő kemény diktatúra, de azért Trumpnak nem kellene ekkora színjátékot játszani, ami ráadásul tök átlátszó.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 130
19 915
113
A kínai elnök fogadása.
D9fK7Z0UEAA912W.jpg

D9fK7Z0UYAAScWI.jpg
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/kim-dzsong-un-levelet-kapott-trumptol-7049732/
"Kim Dzsong Un észak-koreai vezető „kiváló levelet kapott” Donald Trump amerikai elnöktől – jelentette a KCNA észak-koreai állami hírügynökség vasárnap.
A hírügynökség hozzátette: Kim Dzsong Un értékeli az amerikai elnök „politikai ítélőképességét és rendkívüli bátorságát”, ezért „figyelmesen tanulmányozni fogja a levél érdekes tartalmát”.
A KCNA nem részletezte, hogy pontosan miről szólt az üzenet. A Fehér Ház egyelőre nem erősítette meg, hogy Trump levelet küldött volna Kimnek. Ezzel szemben a dél-koreai elnöki hivatal jelezte: tud az üzenetről, és kedvezőnek tartja, hogy továbbra is a legmagasabb szinten zajlik párbeszéd Phenjan és Washington között..."
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2019/06/25/eszak-korea_kim_dzsongun_huga_vezeto/
"Vezető pozícióba kerülhetett Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga, Kim Jodzsong a phenjani pártvezetésben - közölte kedden a dél-koreai hírszerzésre (NIS) hivatkozva az MTI. A NIS szerint elképzelhető, hogy jelenleg Észak-Korea második vezető emberének számít.
A szervezet értesülései szerint Kim Jodzsongot a Koreai Munkapárt propagandaosztályának második emberévé nevezték ki, korábbi feladatait pedig - elsősorban a Kim Dzsongun körül ellátott protokollfeladatokat - Hjon Szongvol, az észak-koreai Szamdzsijon nevű zenekar vezetője veszi át.
A múlt héten Kim Jodzsong elkísérte a fivérét Hszi Csin-ping kínai elnökkel tartott találkozójára is, ahol Kim Jongcsol, a Koreai Munkapárt Központi Bizottsága alelnökének társaságában tűnt fel."
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
2019 januárjában feljelentést tett egy férfi a szöuli rendőrségen, miután a dél-koreai főváros egyik éjszakai klubjában, a Burning Sunban bántalmazta az egyik biztonsági őr. A Burning Sun Szöul elitnegyede, Gangnam egyik legmenőbb klubja, a hely egyik tulajdonosa Seungri, a Big Bang nevű K-pop együttes tagja.
A feljelentésből nyomozás, a nyomozásból pedig Dél-Korea legnagyobb szexbotránya lett, kiderült ugyanis, hogy a dél-koreai elit által látogatott klubban nemcsak drogokat árultak és fogyasztottak, de szervezett rendszert alakítottak ki prostituáltak beszervezésére és szórakozó nők bedrogozására, megerőszakolására és lefilmezésére is.
Az utóbbi 3 hónapban 354 embert tartóztatott le a rendőrség a botránnyal összefüggésben, közülük 87 személyt azért, mert prostitúcióban vagy nemi erőszakban segítettek, és már legalább 20 esetről derült ki, hogy a résztvevő nő drog hatása alatt volt. Az ügybe több dél-koreai híresség is belekeveredett, az azóta őrizetbe is vett Seungri mellett a K-pop szcéna több, eddig hisztérikus imádat tárgyát képező sztárját hallgatták ki, és még a Gangnam negyed dúsgazdagságát és gondtalan életstílusát kifigurázó sláger, a Gangnam Stlye előadójának, PSY-nek is le kellett ülnie a rendőrökkel, hogy a gyanúsítottakhoz fűződő kapcsolatáról beszéljen.
„Remélem, mindannyian meghalnak” - Nagyüzemben drogozott be és erőszakolt meg nőket a legmenőbb klubokban Dél-Korea elitje
 
T

Törölt tag 008

Guest
És dél-korea annyira korrupt, hogy múlt héten már a Burning Sun és az Arena is újranyitott. Seungri szabadlábon, Madame Shim nevét nem szabad kiejteni Madame Lim-et meg nem tudják beidézni, de nagyon nem is akarják.
Nagyon nagyon takargatják az ügyet mert a legfőbb ügyészig érnek föl a szálak.
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette