[BIZTPOL] Románia

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 263
13 645
113
Stay-on-topic.jpg
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Abbol az anarchiabol nem ker senki.
Szóval ami nem autoriter,az anarchia.
Éppenséggel már Antalnak feltették a kérdést,hogy miért nem lett megváltoztatva a bolsevik államstruktúra.Erre mondta a hires tetszettek volna forradalmat csinálni dumát.
A nép nem ezt akarta.A 90es években volt aláirásgyüjtés egy államreform érdekében,új alkotmányért,több mint 1millió aláirással.A parlamenti pártok egységesen megszavazták,hogy az nekik nem kell.A nép nem dönthet az alkotmányrol-nesze neked demokráciát...
2010ben OV is a rendszerváltás teljessé tételének igéretével nyert 2/3ot.Aztán pont az ellenkezőjét csinálta.
Naja,nálunk nem a hatalomba szolnak bele a gazdagok-maga a hatalom gazdagszik."Lopunk.Oszt ako mi van?"
Nagyon eltértünk már a topik témájától és lehet, hogy elmehetünk pihenni pár napra, ha a főnök megelégeli
Ja,lehet,hogy el leszünk küldve pihire.Hűtsük le magunkat a strandon jelszóval!;)
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Egy szebb világban már a profilodért börtön járna provokátor. Amúgy sikerült egy nyelvész oldalt berakni, ez mondhatom "siker" pont a nyelvészek akik nem megbízható forrás, mert csak a találkozást bizonyítja, a rokonságot nem, de lehet ez meghaladja a képességeid. Van egy csomó angol jövevényszavunk mégse vagyunk rokonok a brittekel vagy keltákkal és a többivel. Továbbá én egy személy vagyok, de te úgy látom zavart elme vagy, hogy több személynek címzel valamit.
Ott van a bizonyíték arra, hogy nem igaz az az állítás, hogy nem oktatják a finnek. De te csak mellébeszélni tudsz.
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
https://www.quora.com/Did-you-learn...-or-Bratislava-at-West-Point-Military-Academy

Tudom, hogy nem tekinthető hivatalos forrásnak, de a harcászat tanárom volt vendégoktató 4 évet a westpointon, ő direkt utána járt, illetve már kérdeztem westpointon végzett tiszteket a dologról amikor volt szerencsém velük összeakadni. De ha gondolod megkérdezem haveromat is, hogy járjon utána jelenleg kint van amerikában tanfolyamon.
Nézd, ha nem okoz gondot kérdezd meg, hogy mit tanítanak róla, milyen keretek között, stb..
 

Robur

Well-Known Member
2018. április 9.
3 259
5 303
113
Van abban igazság amit mondasz de kicsit elkanyarodva a témátol,nekem az a bajom a magyar történelem oktatással (ált.isk és középiskolai)hogy a magyar győztes háborúkrol,csatákrol alig tesz említést ha mégis pár sorban elintézik az egészet,A vesztes csatákrol(Muhi,Mohács) bezzeg aránytalanul több szó esik,ez a jelenség szerintem nem egézséges,mivel így már gyerekkorban elkezdik belenevelni az emberekbe ezt a magyaros kisebbségi érzést.Igenis büszkének kellene lennie minden egyes magyar embernek a magyar történelemre, a hivatalos magyar történelem oktatással ellentétben, nem csak vesztes csatáink és háborúink voltak,hanem nagyon sok gyöztes csatája és háborúja volt a magyarságnak.Érdemes azon elgondolkodni,hogy egy keletröl jött nép hont(vissza)foglal Európa kellős közepén,körülvéve számára teljesen idegen népekkel, bármekkora csapás is éri mindig talpra áll,megörzi a nyelvét és kultúráját. Ez szerintem egy óriási teljesítmény erre méltán lehet büszke minden magyar ember.
Érdekes... Amikor még én tanultam akkor beszéltek a kalandozásokról, nándorfehérvári diadalról, 48 győztes csatáiról stb.. Nem tudom te hol tanultál. Az viszony sajnálatos tény, hogy kb. 500 éve nem nyertünk háborút. Ezt elég nehéz úgy kihozni, hogy mit nyertünk fél évezrede.
 
W

Wilson

Guest
Érdekes... Amikor még én tanultam akkor beszéltek a kalandozásokról, nándorfehérvári diadalról, 48 győztes csatáiról stb.. Nem tudom te hol tanultál. Az viszony sajnálatos tény, hogy kb. 500 éve nem nyertünk háborút. Ezt elég nehéz úgy kihozni, hogy mit nyertünk fél évezrede.

Mit tanítottak neked a kalandozásokrol?A nándorfehérvári diadalrol?
 
W

Wilson

Guest
A rendszervaltaskor ugy dontott az orszag, hogy partalapon fogunk politizalni.
Ez a megallapodas mar tobbszor fel lett rugva (pl. NGO-k altal), de attol meg ez egy jo rendszer. Hiaba nyilas dumazol es akarod a sajat kedved szerint atformalni az egesz rendszert. Abbol az anarchiabol nem ker senki.



Mar nem lehet ugy tenni, mintha ezek menekultek lennenek. Migransok.

Migrans, migrans...

Ugy teszel mintha nem jelente veszelyt. A kölni eroszak is csak fidesz propaganda volt? Ne szorakozz mar!
Miert nem allt ki a tobbi part es mondta el az igazat a migransokrol?

Wilson ezt a ballib allaspontot itt mar ezerszer leirtak. Miert kell ezeregyedszerre is elismetelni ezeket?

Elősször is én a véleményemet mondtam el és nem balib álláspontot,másodszor egy szóval sem mondtam,hogy nem jelentenek veszélyt,azt mondtam,hogy a csappból is a migránsozás folyik és a fidesz csak arra használja fel a migráns riogatást,hogy félelemben tartsa az embereket,2015 óta nincsenek mindent letaroló migráns hordák Magyarországon,részben a magyar kerítésnek köszönhetően de sokkal nagyobb részben az EU és a Törökök közti megállapodásnak miatt.
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Az államadósság csökken is (kis mértékben de folyamatosan) meg a szerkezete is változik külsőrőről belsőre (na ezek a kötvények) ami annyiban jobb az államnak hogy külső hitelezők jobban bs tudják hajtani a pénzt mint a belsők ha perkálni kell a kamatot.
Ez sajnos nem igaz. A GDP hez viszonyított adósság ugyan csökken-mert nô a GDP-de nominálisan stagnál, vagy nô az ország eladósodottsága. Szomorú, de ez van.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Érdekes... Amikor még én tanultam akkor beszéltek a kalandozásokról, nándorfehérvári diadalról, 48 győztes csatáiról stb.. Nem tudom te hol tanultál. Az viszony sajnálatos tény, hogy kb. 500 éve nem nyertünk háborút. Ezt elég nehéz úgy kihozni, hogy mit nyertünk fél évezrede.
Ez igy nem igaz.Nyertünk mi háborút az utóbbi 500évben is-csak nem önállóan.Mert nem voltunk önállóak.Ahogy a csehek,horvátok,szlovének,és maguk az osztrákok sem voltak önállóak.Egy összetett középkori birodalmat,aminek részei lettümk-igaz,már az újkorban-elég nehéz a mai nemzetállami felfogással értelmezni.
Luxemburgi Zsigmond alatt meg már voltunk perszonálunióban a Német-Római birodalommal.És mielött császár lett,cseh király is volt,mintahogy II.Lajos is cseh király is volt-ergo a mohácsi csata cseh vereség is volt.
És hamár belelendültem.Mo-nak valójában csak 1868-1918között volt tengerpartja.Elötte a Magyar Szentkorona csatolt társországainak,Horvátországnak és Dalmáciának volt tengerpartja,nem Magyarországnak.
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 878
113
Igen, tudok erről. :) De ez csak annyit jelent, hogy a nyelvin kívül genetikai kapcsolat is volt-van a manysikkal és a hantikkal. Ami nem is túl meglepő. A finnekkel viszont már szinte semmilyen közeli genetikai kapcsolatunk nincs. És épp ezért nem is vagyunk finnugor eredetűek. Sztyeppei (akiket összefoglaló néven szkítáknak is neveznek) néptörzsekből alakulhatott ki a magyar nép és ezen sztyeppei népek nyelvéből-nyelveiből alakult ki a finnugor nyelvcsalád is, ami aztán elterjedt.


Wolfie,megharaplak,már leírtam párszor.:p
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 737
113
Igazából Kelet Európában, nem csak nálunk, a nyugati értelemben vett liberális demokrácia, nem érdekli az átlagembert. Kell a szólásszabadság, demokratikus intézmények, de nagyjából nem megy túl az érdeklődés egy határon. Politikai véleményért senkit nem lőnek le, nem zárnak börtönbe, a gazdaság kapitalista úton, jól halad, választások vannak, ott lehet bárkinek indúlni. Történelmi hagyományai vannak ennek. Mint ahogy a muszlim világ sem kér a nyugati demokráciákból, hiába akarják ott tűzzel, vassal. Talán Latin Amerika is ebben a cipőben van. Kínában sem kell már, amióta felugrott az emberek életszinvonala, ott 89 óta senki nem akar forradalmat csinálni és nem követeli a demokráciát. Alpavetően nagyobb a bizalom, az erős államban, amely élén erős vezető áll. Jó lecke volt hazánkban az 1994-es választás eredménye. 2/3-ot kapott az a párt, akiket 1990-ben még felakasztott volna a nép, az azt megeleőző 40 év diktatúráért. Mindössze 4 évnek kellett eltelnie és egy Horn Gyulai ígéretnek, hogy ha nyernek, 3.60.- lesz ismét a kenyér. Nyertek, nem is akárhogyan. A Fidesz megtanulta ezt a leckét. Nem felejtette el. Nem is fog választást veszíteni, mert ellenfelei nem tanultak meg semmit.

Az általad leírtakkal jelentős részben egyet értek. A problémám az -mert arra válaszoltam-, ha nem gondolom hogy az MTA elnök románbérenc, akkor miért vagyok automatikusan gyurcsány-dobrev támogató?
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Már megint provokálni kell a románokat. Miért kell pont a 100 éves évfordulóra szervezni ezt? Komolyan az az érzésem hogy a kormány direkt akar háborút szítani a románokkal hogy leplezze a hazai tragikus állapotokat. De mégis miben reménykednek? Én biztos nem fogom ilyen erkölcsű emberek parancsait követve az életemet adni.
Most rombolják le az MTA-t és a magyar tudományt. Holnap a sírba teszik az egész országot a provokációikkal. Elegem van.

Megnyugodhatsz. Téged maximum az ellenségeink soroznának be. :p
 
  • Tetszik
Reactions: Gyurma

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Én abbéli meggyőződésen vagyok egyébként, hogy a magyarság, sztyeppei törzsszövetség révén többgyökerű, mivel befogadott idegen népekre (pl. kabarok) van példa nem olyan nehéz belegondolni, hogy korábban is történhetett ilyen a sztyeppei vándorlások folyamán. Szóval én befogadó vagyok a finn-ugor és türk eredetre is.

Ha ránézünk a térképre, akkor a magyarság a kezdeti történelme során a finnugor és a türk népek között helyezkedett el. Tőlünk északra finnugor népek, tőlünk délre türk népek voltak. Logikus, hogy mindkét néppel rokonok vagyunk.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Ha már a magyarság eredete........... upgrade verzió:
Több millió évvel ezelőtt létezett egy a mainál fejlettebb emberiség a Földön. Ez a civilizáció - a mai számára egyelőre érthetetlen módon - eltűnt. A maradék emberiség a magyarok ősei és szájról szájra megőrzött, majd később az újra megismert írások által dokumentált, összes vallás gyökere, amely nem más, mint az előd-civilizáció története. :)