[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Hát azért ez más.
Timmermans már csiszolta volna guillotine-t. Gyurcibá közvetlen kapcsolata, büszkén hirdette, az első dolga lett volna leszámolni velünk - és ne felejtsd a magyar ellenzéki kupleráj is pezsgőt bont bármilyen Ovi-ellenes tény hallatán, ez nekik csak muníciót szolgáltatna.
Merkelből pedig fogy az erő, ez szemmel látható. Minden tanácskozáson visszavesz, remeg, a beszédei haloványak, semmitmondók.
Legyen neked igazad!

Én semmi jót nem várok Ursula úrhölgytől!
Semmit.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz
T

Törölt tag 008

Guest
... Viktorék,mert ha valakik emiatt pont a probléma fenntartásában voltak érdekeltek-lásd példáúl Eu-Afrika megállapodás vétózása tavaly-akkor pont ők voltak azok.
Mert egy jogi nyilatkozatban hivatkoztak volna az ensz zozópaktumára? Onnantól hiába nem írtuk alá, ránk is vonatkozott volna ezen a dokumentumon keresztül. A sz@rt is kiperelték volna belőlünk hágában a zozók a helsinkis ügyvédeken keresztül.
Milyen vicces lenne a napi 10 000 migrinek aki a határunkhoz érkezik fejenként 10-15k USD kártérítést fizetni. Nem véletlenül nem írunk alá semmit amiben megemlítik azt a paktumot.
 

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
Biztos vagyok benne, hogy lesz. De most akkor is az van kommunikálva, hogy GYŐZELEM, mert NEM Weber, meg NEM Timmermans!
Ennyit látok ebbe most bele, semmi többet.
Mondjuk szerintem jobb stratégia
Mert egy jogi nyilatkozatban hivatkoztak volna az ensz zozópaktumára? Onnantól hiába nem írtuk alá, ránk is vonatkozott volna ezen a dokumentumon keresztül. A sz@rt is kiperelték volna belőlünk hágában a zozók a helsinkis ügyvédeken keresztül.
Milyen vicces lenne a napi 10 000 migrinek aki a határunkhoz érkezik fejenként 10-15k USD kártérítést fizetni. Nem véletlenül nem írunk alá semmit amiben megemlítik azt a paktumot.
Kár,hogy a többi 27 ország nem így látta,még a másik 3 V4 ország se.De gondolom megint mi voltunk egyedül helikopterek.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 739
113
Háát, annyira gondolom láttad az eddigi kommentjeimet úgy általában, hogy nem teljesen erre gondoltam...

Amire viszont gondoltam, az a teljesség igénye nélkül:

Végre elengedik ezt az "EU majd megoldja" a föld lakosságának minden baját, befogadunk minden harmadik világbelit aki szeretne jobban élni, ezzel többek közt importáljuk a betegségeiket, problémáikat, s valószínű konzerváljuk a szegénységet a kontinensen.

Gondoltam rá hogy nem erőltetjük esetleg tovább azokat az EU-nak egyoldalú kapcsolatokat, barátságokat, amelyek nem előnyösek nekünk, pl. mondjuk mert meg akarják mondani bizonyos "jó barátok" hogy mit hogy csinálhatunk, kivel üzletelhetünk, tőlük mit kell megvennünk ha piacilag előnyös nekünk - ha nem - akkor is.

Az sem lenne utolsó, ha az új EU vezetés a saját őslakos és kultúrálisan ide kötődő tömegeknek javítaná valahogy a gyermekvállalási kedvét, pusztán csak azért hogy ne haljon ki az európai őslakosság. Ebben az is egy fontos elem lehetne, hogy NEM reklámozzuk tovább a gender vonalat, a homoszexualitást. Ezek létező dolgok, de ha rajtam múlna, sokkal inkább megtűrt vonal lenne, mint sem divat, ezt nem propagálni kell, hanem max tudomást venni róla, és kimondani bátran, hogy NEM, nem ez a normális, és NEM, nincs miért reklámozni, mert NEM, nem jó dolog, pláne nem jobb mint a normális párkapcsolat, család, apa-anya-gyerekek.

Valahogy így képzelném el, ismétlem teljesség igénye nélkül.

Pompásan illusztráltad amit írtam. Felsorolsz egy csomó (valóban megoldásra váró) problémát, amiben a nemzeti kormányok döntenek, aztán az eu-nak kellene megoldani!
Migráció: Az eu-nak van ráhatása, a menedékkérelmeket hogyan bírálják el, az elutasítottakat hogyan toloncolják ki? Van ráhatása, mi történik a bolgár-török vagy a görög, olasz spanyol tengeri határon? Valag pénzt fizet a törököknek, hogy ne engedjék tovább a tömeget, ezen túl miféle "hatásköre" van?
"Egyoldalú kapcsolatok": Az eu belepofázhat az egyes tagállamok milyen katonai egyezményeket kötnek mondjuk az usa-val? Milyen csapatokat állomásoztatnak ott, milyen rakétavédelmet telepítenek, erre van jogköre? Én úgy tudom ez szuverén államok önálló döntése! (Mellesleg ha egyeztetnénk, sokkal könnyebb lenne nemet mondani bárkinek!)
Gyerekvállalási kedv: Erre miféle ráhatásuk van, a családpolitika szintén tagállami hatáskör.
Genderpropaganda: feltételezem te sem szeretnéd, ha "brüsszelből" mondanák meg mi jelenhet meg a 444 és 888 portálokon, esetleg bármelyik tv vagy rádióadón!
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 381
113
Legyen neked igazad!

Én semmi jót nem várok Ursula úrhölgytől!
Semmit.
Kezd szórakoztató irányba menni a sztori. A szocik, különösen a német szocik hisztiznek, hogy kihagyták őket a tegnapi megegyezésből és Timmermanst a V4-ek blokkolták. Nem akarják megszavazni a német jelöltet. A bajorok szerint ez európaellenes. Szoval Schultz-ék lesznek a xarosseggűek! :D
Merkel megbuktatását is belengették.
A legszebb az lenne, ha a tegnapi alku nyomán nem csak Weber és Timmermans, hanem Merkel is bukna!!!:hadonaszos::hadonaszos:
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 513
14 960
113
Még az is lehet, hogy végül tényleg valami Kelet-Európai V4 emberke lesz a kompromisszumos megoldás. Bár ennek esélye a nullához konvergál, a néppárti frakciónak és a "lehetséges" szövetségeseiknek van annyi szavazatuk, amivel át tudják nyomni a három jelöltet. A szocik, különösen meg a német szocik hisztizzenek. Merkel anélkül is a végét járja. A védelmi miniszter jelölésével Németország jár jól. Az új miniszter tuti tökösebb lesz. Persze, biztosan lesz csörténk Ursula von der Leyennel, de ez természetes. Engem változatlanul Macron aggaszt. Most, hogy Merkel egyre gyengébb, lassan ideje lenne Macront is kigolyózni valahogy...
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
T

Törölt tag 1526

Guest
"Gazdagabbá tette az életünket" - mesélte Ursula a menekültről akit befogadott az otthonába, majd azt mondta „a gyerekeimnek hihetetlenül tanulságos, hogy láthatják, miken kellett átverekednie magát. Olyan sok menekült akarja megvetni a lábát Németországban, és itt tenni valamit. Ezt a lendületet fel kell vennünk és karolnunk, és akkor sikerül az integráció". Azt is elárulta szerinte mivel kell még Európának többet foglalkoznia: "A menekülteknek joguk van hozzá, hogy megfelelően bánjanak velük. Ez olyasmi, amiről sokat kell még beszélnünk Európában."

Ursula és a menekült barátja.
ursula3.jpg
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Migráció: Az eu-nak van ráhatása, a menedékkérelmeket hogyan bírálják el, az elutasítottakat hogyan toloncolják ki?
Dublini rendelet
Gyerekvállalási kedv: Erre miféle ráhatásuk van, a családpolitika szintén tagállami hatáskör.
Te hol eltel az elmult evekben?
Migracio (kvota) es az abortusz (jog) tamogatasa, kovetelese vs. hatarvedelem (tamogatas hianya) es csaladok tamogatasa (szabalyok felulvizsgalata).
Genderpropaganda: feltételezem te sem szeretnéd, ha "brüsszelből" mondanák meg mi jelenhet meg a 444 és 888 portálokon, esetleg bármelyik tv vagy rádióadón!
Ha a gender baromsagot helyre raknak, azt azert valahogy csak elviselnenk. :)
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Kezd szórakoztató irányba menni a sztori. A szocik, különösen a német szocik hisztiznek, hogy kihagyták őket a tegnapi megegyezésből és Timmermanst a V4-ek blokkolták. Nem akarják megszavazni a német jelöltet. A bajorok szerint ez európaellenes. Szoval Schultz-ék lesznek a xarosseggűek! :D
Merkel megbuktatását is belengették.
A legszebb az lenne, ha a tegnapi alku nyomán nem csak Weber és Timmermans, hanem Merkel is bukna!!!:hadonaszos::hadonaszos:
Engem annyira automatikus gyönyörrel NEM töltene el ha Merkel megbukna, az érdekelne inkább, hogy ki jön utána, és tőle mit remélhetünk??!
 
  • Tetszik
Reactions: notaricon and fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Dublini rendelet

Te hol eltel az elmult evekben?
Migracio (kvota) es az abortusz (jog) tamogatasa, kovetelese vs. hatarvedelem (tamogatas hianya) es csaladok tamogatasa (szabalyok felulvizsgalata).

Ha a gender baromsagot helyre raknak, azt azert valahogy csak elviselnenk. :)
Ennyi, jó hogy nem kezdtem el írogatni. MINDENBE belepofázik az EU, kikövetel, fenyeget. A legtöbb nemzeti kormány pont úgy táncol ahogy kell neki, ha NEM brüsszel véleményét mondják vissza, egyből marha nagy bajok lesznek a civilek jogaival, sérül a demokrácia, hatalmas probléma lesz az ország eladósodásának mértéke, stb stb.
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 046
2 739
113
Dublini rendelet

Te hol eltel az elmult evekben?
Migracio (kvota) es az abortusz (jog) tamogatasa, kovetelese vs. hatarvedelem (tamogatas hianya) es csaladok tamogatasa (szabalyok felulvizsgalata).

Ha a gender baromsagot helyre raknak, azt azert valahogy csak elviselnenk. :)

Migráció. Javits ki ha tévedek de több migráncsot befogadtumk mint a kvóta.
Abortusz. Írországban a 80-as években, népszavazàson úgy döntöttek legyen tiltva az abortusz, aztán pár éve úgy döntöttek legyen engedélyezve az abortusz, végig eu tagként. Nem akarok belpolitizálni, de ha a téma iránt valóban elkötelezett és jelentős felhatalmazású kormány 8 év alatt 1.34 ről 1.51 re tudta felvinni a termékenységi rátát, akkor egy -ebben a témában- semmilyen jogkörrel, hatással nem rendelkező nemzetközi szervezetnek mit kéne csinálni?
Gender baromság alatt nem tudom mit értesz de amíg a tagállamok nem lèpnek addig brüsszel bizosan nem fog semmit csinàlni!
 
T

Törölt tag 008

Guest
Migráció. Javits ki ha tévedek de több migráncsot befogadtumk mint a kvóta....
Nem migránsokat fogadtunk be, hanem menekülteket. Az eredeti ENSZ definíció szerinti valódi menekülteket fogadott be az ország + azokat a pudrékat akiket nem lehetett kitenni, mert akkor nácikok lettünk volna.
Az EU tisztán gazdasági migráncsokat és átvilágítatlan potenciális terroristákat, bűnözőket akart ránkerőszakolni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 985
113
Nem migránsokat fogadtunk be, hanem menekülteket. Az eredeti ENSZ definíció szerinti valódi menekülteket fogadott be az ország + azokat a pudrékat akiket nem lehetett kitenni, mert akkor nácikok lettünk volna.
Az EU tisztán gazdasági migráncsokat és átvilágítatlan potenciális terroristákat, bűnözőket akart ránkerőszakolni.
Illetve egyszerűen ha valaki lefekszik ennek az úthengernek, nem látni hogy hol lett volna a vége.

Lehet hogy én vagyok rosszindulatú/gyanakvó, de el nem hiszem hogy annyival megúsztuk volna amennyit az elején kellett volna a kvótájuk szerint befogadni. Folyamatosan lebegtették azt, hogy majd még igény szerint amennyi jön, azt is szét kell csapni az EU-s tagországoknak egymás közt.

Hát osszák el egymás közt azok akik meghívták őket!!!