[BIZTPOL] Irán

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 026
66 477
113
Elnézést, sokáig nem voltam. Látom közben a propaganda osztály megszülte az összes frázisát. Irán nem bizonyítottan aknát rak a kereskedelmi partnerei hajójára, nem hódol be, nem kedveli Izraelt, a legszörnyűbb hely a földön. A népe kollektíven és előre bűnös örökre, olyan mint a németek, meg mi magyarok. Elvégre naponta tapasztaljuk, hogyan nyomja el a föld összes népét. Az anyahajói állandóan többezer kilométerre fenyegetik idegen országok partjait, területét, népét, erőforrásait, szüksége van a világon mindenre, hogy a saját elnyomó rendszerét és gazdaságát működtetni tudja. Törvénytelenül adóztatja a népét, kínzótáborokat tartott fent a világ összes pontján ahová csak elért. Rendszeresen bármiféle törvényi eljárás nélkül börtönöz be akár kiskorúakat, a politikai és katonai ellenlábasai családját is kollektív bűnösként jelöli és ledózerolja a házaikat, bojkott alatt tart többmillió elkerített embert a tenger felől is akik nem is az állama részei. Tankhordákat küld ezekre az emberekre, miközben szankciókkal nyomorba taszít világrészeket és a pénz bűvöletében a puszta fogalomért öl.

A szomorú viccet félretéve, a világon van jelentős számú nép, mindegyik egyformán önállóságra törekvő, a sajátjaiért felelő vezetéssel, bármilyen is az a vezetés. Valószínűleg ladagrant és angelsoul és társai nem is fogják fel, hogy a szemellenzőjükön kívül a sötét térben emberek élnek ugyanolyan rideg és számító világnézettel, ugyanolyan birtoklásvággyal és fejlődésképpel, ahogy ezt az uraik teszik. Miért mondanának le arról a hatalomról, ami megvédheti őket? Miért is gonoszabbak ezért azoknál, akik nem csak birtokolják ezt a hatalmat, de már be is vetették? Ha civilek milliói haltak meg egyszerű tehetetlen áldozatként egy végtelen hadjáratban, mivel jobb és tisztább az az ideológia, mint az iráni vágyak és törekvések?

Szóval szerintetek Irán generálja a térség feszültségét már hosszú-hosszú évtizedek óta. Mikor láttatok Irántól olyat, hogy megtámadta egy ország atomlétesítményeit? Mikor láttatok Irántól olyat, hogy reaktorépületet bombáz? A kedvenc létformátok már megtette kétszer, egyedüliként a világban, úgy, hogy neki is van ebből a gonosz atomfegyverből. Persze gondolom ti úgy látjátok, hogy az USA vagy az Izraeli atombomba a demokrácia lágy szellőjével simít végig a hajakon és a liberális eszme világosságát gyújtja be csupán az agyakban, miközben az ember kapitalista dollármilliók torlóhullámaiban ringatózik. A gonosz Irán nem is létező atomfegyvere a legteljesebb félelemmel kell hogy eltöltsön minden embert a béke harcosainak valóságos és hatalmas mennyiségű atomfegyvere által keltett nyugalomérzettel szemben. Amit ti itt folytattok, azt hívják démonizálásnak. Előre bélyegzitek meg a gazdáitok nevében egy ország teljes létét, miközben azt látjuk, hogy hosszú évek óta megy a tervezés, hogyan lehetne lezúzni ezt az országot is. Állandóan megy a riogatás ezzel a velejéig romlott országgal, már Irak teljesen jogtalan szétbaszása előtt is vele ijesztgették a világot, azóta meg nem maradt sok ország arrafelé, amit még szét lehet. És mégsem lehet a szemetekben még csak elméleti joga sem arra, hogy miután végig kellett néznie, ahogy szétmegy a világ körülötte, hogy racionális döntést hozzon. Neki kéne a Közel-Kelet Németországának lennie szerintetek. Miért? Vegye magára Izrael ezt a hálás szerepet, komolyan növelné a respektjüket meg a bizalmat velük szemben. És Iránnak sem kellene atomfegyverre gondolnia, hacsak nem folyik tovább körülötte a cápák körzése. De persze, hogy folyik! Hiszen még ebben a helyzetben is, amikor már kitört az elszigeteltségéből, érdekei, befolyása, ereje, szövetségese van, hajlandó leülni, tárgyalni, megállapodni. Nem Irán rúgta fel a megállapodást, amit ellenőrzötten betartott. Olyan országok nevében terjesztitek az igét, amik be sem engedik a naü embereit. De természetesen ezzel is Irán kelti a feszültséget. Valószínűleg ők vezették be a célzott likvidálást fogalmát is, ami akárhogy is nevezitek, nyers, primitív gyilkosság és sokszor tömeggyilkosság, persze demokratikus járulékos veszteséggel, mint gyerek, feleség, de ez jó. Irán elnökjelöltje bukott meg az iszlám állam pénzelésével és felfegyverzésével szóló levelezésben. A rendszerük nem demokratikus, mert elnyomják az ellenzéküket. A rendszerünk már a gondolatokat is bünteti, a szavakért éveket vesz el. Kristálytiszta szabadságban élünk.

Gondolom erre jönne a kórus, hogy az ellenségnek drukkolok, de ez nem így van. Ugyanúgy nem akarom, hogy idejöjjenek szétbaszni a hazámat, ahogy ők is csak nézik a pusztítást maguk körül. Félnek és ellenállnak.

És igenis Szaúd-Arábia.


Az izraeli katonai- és hírszerzői közösségben komoly vita robbant ki arról, hogy Tel-Aviv végrehajtson-e megelőző csapást Irán nukleáris létesítményeire, amely vitában a megelőző csapás hívei kerekedtek felül. Értesülésünk szerint Alijev azeri elnök hét éve közölte a Bakuba látogató Orbán Viktor kormányfővel, hogy ha Izrael csapást hajt végre Irán ellen, akkor az azeri csapatok azonnal megtámadják Hegyi-Karabah területét Örményországban, amelyet Baku magának követel.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) hétfőn megerősítette, hogy több uránt dúsított Irán, mint amennyit a 2015-ös atomalkuban vállalt. Ebből az iráni vezetés sem csinál titkot. A lépés Teherán válasza arra, hogy Trump elnök az atomalkuban szereplő országoktól függetlenül felmondta az egyezményt (JCPOA) és szankciókkal sújtja a perzsa államot. Ugyancsak hétfőn a Jerusalem Post számolt be arról, hogy az izraeli katonai- és hírszerzői közösségben komoly vita robbant ki arról, hogy Tel-Aviv hajtson-e végre megelőző csapást Irán nukleáris létesítményeire a Begin Doktrína keretében. Ezek a viták nem újak Izraelben, hiszen Netanjahu miniszterelnökként már 2010-ben végre akart hajtatni egy ilyen műveletet Irán ellen, de a Moszad akkori vezetője és a vezérkari főnök kemény ellenállásán akkor ez megbukott. Mindenesetre az elmúlt évtizedben Izraelt sejtik legalább négy iráni nukleáris szakember célzott kivégzése mögött. Bizonyosak lehetünk benne, hogy Netanjahu, aki nemcsak belpolitikailag van most különösen nehéz helyzetben, hanem számos ügyészségi vizsgálat is folyik ellene, újra a katonai opció mellett törne lándzsát. A Jerusalem Post cikke szerint egyébként a mostani vitában egyelőre a megelőző csapás hívei kerekedtek felül. Ehhez természetesen előzetesen meg kell szerezni a Fehér Ház engedélyét is. Az elnök és a Pentagon eddig ellenállt a katonai eszkalációnak, de a külügyminiszter, a nemzetbiztonsági tanácsadó, a CIA vezetője és a közel-keleti térséget is lefedő CENTCOM parancsnoka a katonai megoldás mellett törnek lándzsát. Az orosz külügyminisztérium mindenesetre egy hete már kijelentette, hogy támadás esetén nem fogják magára hagyni Iránt.
Ezt közölték titokban Orbánnal – Izrael készül a megelőző csapásra
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Az izraeli katonai- és hírszerzői közösségben komoly vita robbant ki arról, hogy Tel-Aviv végrehajtson-e megelőző csapást Irán nukleáris létesítményeire, amely vitában a megelőző csapás hívei kerekedtek felül. Értesülésünk szerint Alijev azeri elnök hét éve közölte a Bakuba látogató Orbán Viktor kormányfővel, hogy ha Izrael csapást hajt végre Irán ellen, akkor az azeri csapatok azonnal megtámadják Hegyi-Karabah területét Örményországban, amelyet Baku magának követel.
A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) hétfőn megerősítette, hogy több uránt dúsított Irán, mint amennyit a 2015-ös atomalkuban vállalt. Ebből az iráni vezetés sem csinál titkot. A lépés Teherán válasza arra, hogy Trump elnök az atomalkuban szereplő országoktól függetlenül felmondta az egyezményt (JCPOA) és szankciókkal sújtja a perzsa államot. Ugyancsak hétfőn a Jerusalem Post számolt be arról, hogy az izraeli katonai- és hírszerzői közösségben komoly vita robbant ki arról, hogy Tel-Aviv hajtson-e végre megelőző csapást Irán nukleáris létesítményeire a Begin Doktrína keretében. Ezek a viták nem újak Izraelben, hiszen Netanjahu miniszterelnökként már 2010-ben végre akart hajtatni egy ilyen műveletet Irán ellen, de a Moszad akkori vezetője és a vezérkari főnök kemény ellenállásán akkor ez megbukott. Mindenesetre az elmúlt évtizedben Izraelt sejtik legalább négy iráni nukleáris szakember célzott kivégzése mögött. Bizonyosak lehetünk benne, hogy Netanjahu, aki nemcsak belpolitikailag van most különösen nehéz helyzetben, hanem számos ügyészségi vizsgálat is folyik ellene, újra a katonai opció mellett törne lándzsát. A Jerusalem Post cikke szerint egyébként a mostani vitában egyelőre a megelőző csapás hívei kerekedtek felül. Ehhez természetesen előzetesen meg kell szerezni a Fehér Ház engedélyét is. Az elnök és a Pentagon eddig ellenállt a katonai eszkalációnak, de a külügyminiszter, a nemzetbiztonsági tanácsadó, a CIA vezetője és a közel-keleti térséget is lefedő CENTCOM parancsnoka a katonai megoldás mellett törnek lándzsát. Az orosz külügyminisztérium mindenesetre egy hete már kijelentette, hogy támadás esetén nem fogják magára hagyni Iránt.
Ezt közölték titokban Orbánnal – Izrael készül a megelőző csapásra

Szerintem ennek így semmi értelme…
A kritikus atomlétesítmények (nyilván nem az urán érc bányákat akarnák lebombázni..) mélyen a föld alatt vannak. Izraelnek nincs MOP-ja, de ha kapnának is ilyen bombát, nincs olyan repülőgépük ami képes lenne hordozni (egyedül a MOP-nak van halvány esélye bárminemű kárt okozni a bunkerekben).
De ha még el is vinnék valamivel...azzal hogy kiiktatnak pár ezer centrifugát csak azt érik el hogy az Irániak a következő üzemüket pár száz méterrel mélyebben építik föl ahol aztán már tényleg semmi esély arra hogy bármilyen hagyományos bomba kárt tegyen benne.

Szerintem el kell fogadni hogy Irán képes - és ha tényleg akar akkor fog is - atombombát gyártani.
Ebben csak úgy lehetne megakadályozni ha
- egy olyan rezsimváltást provokálnak ki ami után egy USAval és Izraellel lojális bábkormányt juttatnak hatalomra. Szerintem ennek az esélye pontosan NULLA
- belemennek egy komoly háborúba aminek a végén megszállják az országot, mindent szétcsesznek, majd a végén feldarabolják. Egy ilyen háborúhoz Izrael egymagában édes kevés, de még az USA-nak is v.színű le kéne kötnie a teljes szárazföldi haderejének nagyobbik felét hosszú évekre. Nem hiszem hogy ebbe az USA belemenne.

Az Iráni atomot szerintem kár túlaggódni. Az irániak nem buták és a MAD velük szemben is működne. Amiért én inkább aggódnék az az Iráni atomot törvényszerűen követő Szaudi atom. Velük kapcsolatban már erős kétségem vannak hogy az atom jó kezekben lenne e ?
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 816
113
Szerintem ennek így semmi értelme…
A kritikus atomlétesítmények (nyilván nem az urán érc bányákat akarnák lebombázni..) mélyen a föld alatt vannak. Izraelnek nincs MOP-ja, de ha kapnának is ilyen bombát, nincs olyan repülőgépük ami képes lenne hordozni (egyedül a MOP-nak van halvány esélye bárminemű kárt okozni a bunkerekben).
De ha még el is vinnék valamivel...azzal hogy kiiktatnak pár ezer centrifugát csak azt érik el hogy az Irániak a következő üzemüket pár száz méterrel mélyebben építik föl ahol aztán már tényleg semmi esély arra hogy bármilyen hagyományos bomba kárt tegyen benne.

Szerintem el kell fogadni hogy Irán képes - és ha tényleg akar akkor fog is - atombombát gyártani.
Ebben csak úgy lehetne megakadályozni ha
- egy olyan rezsimváltást provokálnak ki ami után egy USAval és Izraellel lojális bábkormányt juttatnak hatalomra. Szerintem ennek az esélye pontosan NULLA
- belemennek egy komoly háborúba aminek a végén megszállják az országot, mindent szétcsesznek, majd a végén feldarabolják. Egy ilyen háborúhoz Izrael egymagában édes kevés, de még az USA-nak is v.színű le kéne kötnie a teljes szárazföldi haderejének nagyobbik felét hosszú évekre. Nem hiszem hogy ebbe az USA belemenne.

Az Iráni atomot szerintem kár túlaggódni. Az irániak nem buták és a MAD velük szemben is működne. Amiért én inkább aggódnék az az Iráni atomot törvényszerűen követő Szaudi atom. Velük kapcsolatban már erős kétségem vannak hogy az atom jó kezekben lenne e ?

Hát azért a bunkerek bejáratát is elég beomlasztani ahhoz, hogy néhány évvel lelassítsák az irániakat.
Egyébként MOP-juk nincs (legalábbis nem tudunk róla, attól még lehet, hogy csináltak maguknak, bár akkor C-130 Herculessel kellene célbajuttatniuk gondolom, ami felvethet problémákat), de van atomfegyverük. Persze politikai okokból nehéz elképzelni, hogy bevetnék. Bár feltehetően az amcsi B61-11-hez hasonló "bunkerromboló" bomba lenne.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Hát azért a bunkerek bejáratát is elég beomlasztani ahhoz, hogy néhány évvel lelassítsák az irániakat.
A bejáratok bombázása talán egy pár héttel lassítaná le az Iráni atom programot. A bejáratok ideiglenese eltorlaszolásának akkor lenne értelme ha arra számítanak hogy egy gyors szárazföldi akció során a szárazföldi csapatok hamar odaérnek és elkobozzák a bunkerben rekedt eszközöket.
Egyébként MOP-juk nincs (legalábbis nem tudunk róla, attól még lehet, hogy csináltak maguknak, bár akkor C-130 Herculessel kellene célbajuttatniuk gondolom,
C-130-cal? Szerintem azért ennyire ne nézzük le az Irániakat. Irán ellen egy C-130 mint első csapásmérő eszköz egy kicsit vadul hangzik.
...van atomfegyverük. Persze politikai okokból nehéz elképzelni, hogy bevetnék.
Igen, van nekik és ilyenkor látszik hogy az atomot nehéz úgy kezelni mint fegyvert.
Ha Izrael meglepetés szerűen lenukizná Iránt - és beterítené rádióaktív hamuval Afganisztánt, Pakisztánt és É.Indiát - annak azért lennének következményei...:rolleyes:
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 413
44 022
113
Szerintem ennek így semmi értelme…
A kritikus atomlétesítmények (nyilván nem az urán érc bányákat akarnák lebombázni..) mélyen a föld alatt vannak. Izraelnek nincs MOP-ja, de ha kapnának is ilyen bombát, nincs olyan repülőgépük ami képes lenne hordozni (egyedül a MOP-nak van halvány esélye bárminemű kárt okozni a bunkerekben).
De ha még el is vinnék valamivel...azzal hogy kiiktatnak pár ezer centrifugát csak azt érik el hogy az Irániak a következő üzemüket pár száz méterrel mélyebben építik föl ahol aztán már tényleg semmi esély arra hogy bármilyen hagyományos bomba kárt tegyen benne.

Szerintem el kell fogadni hogy Irán képes - és ha tényleg akar akkor fog is - atombombát gyártani.
Ebben csak úgy lehetne megakadályozni ha
- egy olyan rezsimváltást provokálnak ki ami után egy USAval és Izraellel lojális bábkormányt juttatnak hatalomra. Szerintem ennek az esélye pontosan NULLA
- belemennek egy komoly háborúba aminek a végén megszállják az országot, mindent szétcsesznek, majd a végén feldarabolják. Egy ilyen háborúhoz Izrael egymagában édes kevés, de még az USA-nak is v.színű le kéne kötnie a teljes szárazföldi haderejének nagyobbik felét hosszú évekre. Nem hiszem hogy ebbe az USA belemenne.

Az Iráni atomot szerintem kár túlaggódni. Az irániak nem buták és a MAD velük szemben is működne. Amiért én inkább aggódnék az az Iráni atomot törvényszerűen követő Szaudi atom. Velük kapcsolatban már erős kétségem vannak hogy az atom jó kezekben lenne e ?
Ugyan ezt látom én is. Néhány célzott bérgyilkossággal, kibertámadásokkal lassítani lehet, de megállítani már nem, csak olyan áron ami nem érné meg. Szaudi a térség legkiszámíthatatlanabb vezetése, ezt is jól látod.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
"Teherán és Washington csak akkor tárgyalhatna egymással, ha az Egyesült Államok felfüggesztené a szankciókat, és Ali Hamenei iráni legfelsőbb vallási és politikai vezető engedélyezné a megbeszéléseket, idézi Mahmúd Alavi iráni hírszerzési minisztert az IRNA állami hírügynökség csütörtökön.

"Az amerikaiak tartanak Irán haderejétől, és ezért döntöttek úgy, hogy nem indítanak támadást" az iszlám köztársaság ellen - mondta Alavi."

https://index.hu/kulfold/2019/07/04...al_az_usa-val_ha_felfuggesztik_a_szankciokat/
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
Az USA megint provokál az öbölben.
D-oPWrYWkAAixAh.jpg:large

D-kvMmWXsAIARgZ.jpg:large

https://www.moonofalabama.org/2019/...iran-into-shooting-down-another-us-plane.html
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Nekem az a velemenyem hogy az iranirezsim szandekosan akar kiprovokalni egy amerikai legicsapast. Ha lehet egy korlatozottat . A jelenlegi vallasos rezsim egyre ingatagabb labakon all a tarsadalom belefaradt a forradalomba es mar a forradalmi garda brutalitasaval sem tudjak elnyomni az elegedetlenseget. Kell valami ami ujra a figyelmet eltereli es egysegbe rantja az irani tarsadalmat. Az utobbi idoben a kovetkezok tortentek.

Majusban tobb hajot ert hasonlo tamadas az obolben mint a legutobbi. Az USA irant tette feleloss de nem lepett semmit. Erre emeltek a tetet a legutobbival de az USA most sem lepett semmi olyat amit elvartak volna. Erre most a nyugat szamara legerzekenyebb teruleten csinaltak egy ontokonszurast amikor bejelentettek hogy "bibi sokkal tobbet dusitottunk " . Szerintem barmire kepesek hogy egy csapast kiprvokaljanak de ugy nez ki hogy Trump nem akarja megtenni nekik ezt a szzivesseget. Vajon mi lesz a kovetkezo irani akcio mert biztos vagyok benne hogy lesz.
 

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
Az angol amerikai rezsim csak ki akarja provokálni a támadást a kis Irán ellen, hogy bekebelezhesse, és tovább férkőzzön Oroszország felé világuralom felé, csippel a nyakamban. Remélem még vannak támogatók, akiknek létérdekük, hogy ez ne valósuljon meg.

“If Britain does not release the Iranian oil tanker, it is the authorities’ duty to seize a British oil tanker,” Mohsen Rezai said on Twitter.

https://www.reuters.com/article/us-...-retaliation-for-tanker-seizure-idUSKCN1U00S5

 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 821
31 816
113

Kérdés, hogy milyen jogalapra hivatkozhatnak a britek (bár tőlük sosem állt távol a tengeri kalózkodás, se 400 éve, se a két világháborúban stb.), mert hát Irán nem köteles betartani a Szíria (vagy bármely másik ország vagy entitás) elleni uniós szankciókat (márpedig ezekre hivatkoznak a britek). Az EU szankciók ugyebár nem ENSZ szankciók. Vagy EU-s felségterületre lépett be a tanker azzal, hogy áthaladt Gibraltárnál?
 
  • Tetszik
Reactions: zeal and jani22

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 675
32 311
113
A tuntetesek szervezese tavaj nem ert celba amint kihatraltak a tomeg mogul /mert egyre tobb szervezo bukott meg./ vege letta tunteteseknek... Ez nem hozta a vart forgatokonyvet. Idenre ez a terv /tengeri szallitasi utvonal akadalyozasa cimszo../teroristazas mar reg nem jatszik iran esetebe mert az a szumiknak nem tszene az az o cimuk.../de szerintem nem iran reszerol./
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 249
113
Kérdés, hogy milyen jogalapra hivatkozhatnak a britek (bár tőlük sosem állt távol a tengeri kalózkodás, se 400 éve, se a két világháborúban stb.), mert hát Irán nem köteles betartani a Szíria (vagy bármely másik ország vagy entitás) elleni uniós szankciókat (márpedig ezekre hivatkoznak a britek). Az EU szankciók ugyebár nem ENSZ szankciók. Vagy EU-s felségterületre lépett be a tanker azzal, hogy áthaladt Gibraltárnál?
Sajnos lemaradtam az eseményekről, csak ezt vettem észre, - gondoltam hogy másnak több információja van.

Ez biztos ki lesz élezve, mert birkózni akarnak. Majd én is lesem, hogy miért történt.
 

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
Nekem az a velemenyem hogy az iranirezsim szandekosan akar kiprovokalni egy amerikai legicsapast. Ha lehet egy korlatozottat . A jelenlegi vallasos rezsim egyre ingatagabb labakon all a tarsadalom belefaradt a forradalomba es mar a forradalmi garda brutalitasaval sem tudjak elnyomni az elegedetlenseget. Kell valami ami ujra a figyelmet eltereli es egysegbe rantja az irani tarsadalmat. Az utobbi idoben a kovetkezok tortentek.

Majusban tobb hajot ert hasonlo tamadas az obolben mint a legutobbi. Az USA irant tette feleloss de nem lepett semmit. Erre emeltek a tetet a legutobbival de az USA most sem lepett semmi olyat amit elvartak volna. Erre most a nyugat szamara legerzekenyebb teruleten csinaltak egy ontokonszurast amikor bejelentettek hogy "bibi sokkal tobbet dusitottunk " . Szerintem barmire kepesek hogy egy csapast kiprvokaljanak de ugy nez ki hogy Trump nem akarja megtenni nekik ezt a szzivesseget. Vajon mi lesz a kovetkezo irani akcio mert biztos vagyok benne hogy lesz.
A szomorú az, ha valaki kimegy nyugatra, általában elveszti a realitásérzékét. /Vagy nem is volt/ A logika nagyon alacsony fokán lehetne ezeket elhinni.
Az, hogy tudásod semmi Iránról az USA propagandán kívúl, siralmas.
 

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
Nekem az a velemenyem hogy az iranirezsim szandekosan akar kiprovokalni egy amerikai legicsapast. Ha lehet egy korlatozottat . A jelenlegi vallasos rezsim egyre ingatagabb labakon all a tarsadalom belefaradt a forradalomba es mar a forradalmi garda brutalitasaval sem tudjak elnyomni az elegedetlenseget. Kell valami ami ujra a figyelmet eltereli es egysegbe rantja az irani tarsadalmat. Az utobbi idoben a kovetkezok tortentek.

Majusban tobb hajot ert hasonlo tamadas az obolben mint a legutobbi. Az USA irant tette feleloss de nem lepett semmit. Erre emeltek a tetet a legutobbival de az USA most sem lepett semmi olyat amit elvartak volna. Erre most a nyugat szamara legerzekenyebb teruleten csinaltak egy ontokonszurast amikor bejelentettek hogy "bibi sokkal tobbet dusitottunk " . Szerintem barmire kepesek hogy egy csapast kiprvokaljanak de ugy nez ki hogy Trump nem akarja megtenni nekik ezt a szzivesseget. Vajon mi lesz a kovetkezo irani akcio mert biztos vagyok benne hogy lesz.
Tudod, a logikában ismerik a többszereplős játékokat. Ilyenkor is lehet, hogy az egésznek egy harmadik fél az oka, aki végrehajtja a támadásokat, hogy valakire ráverje a balhét. Több ilyen ország is meg lett nevezve. Van, akinek a tánchoz nincs érzéke, s van, akinek a tények elemzéséhez. Ha elolvasnád, amit mások ide írnak, gondolkoznál rajta, nem csak erőltetnéd az USA propagandát, érdekesebb és logikusabb világot látnál meg. Így viszont abban a nagyon primitív látásmódban élsz -segítséggel- hogy egyesek logikátlanul, saját érdekeik ellenére is gonosz dolgokat tesznek, amitől csak a " JÓ ÉS LEGDEMOKRATIKUSABB USA bombázása mentheti meg a világot, és a félmillió halott gyerek szülei hálásan fogják megköszönni a demokráciát.