[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock

Member
2010. december 30.
580
2
18
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: MiG-29-eseket kaphat Szíria
Nem értem ezt az EU-t...
1. Minek szólnak bele? Pláne drága pénzen. Nem elég a saját bajunk? Milyen előnyöket várnak ettől?
2. Ha már beleszólnak, legalább Irak példáján tanulhatnának, hogy az egész világnak sokkal hasznosabb egy jól bejáratott és ismert arab diktátor, aki rendben tartja az országát, mint a világra rászabadítani egy újabb kezelhetetlen muzulmán időzített bombát és káoszt "arab tavasz" címen.

Az oroszok motivációja legalább érthető, és szerintem a világ is jobban jár Asszaddal. Az utóbbi évtizedek szegény és lepusztult hadseregű Szíriájától már Izraelnek sem kellett félnie, nem értem, miért nem lehetett a világnak csendben hagyni Aszadot rendet tenni, mint ahogy Bahrein esetében is nagy volt a hallgatás, pedig a lázadással ott is bepróbálkoztak.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
khmm... az a gond hogy az lepusztult sereg egy durvanagy tömegpusztító fegyveren ücsörgött/ücsörgött....

 

(arab)diktatúrákra nem a legjellemzőbb, hogy stresszhelyzetben win-win  megoldásra törekednének...

 

azaz, lecsupaszítva: errefele, nekünk az idemenekültektől eltekintve nem baj ha egymást irtják, ha közben nincs vegyifegyvergyártás..

azt meg ha jól emléxem azok a cuccok folyamatos ellenőrzést, utángyártást igényelnek, nem igazán bírják azok hiányát, legalábbis a régebbi generációs = szíriai rendelkezésére álló technológiával gyártottak.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
Khm... egyébként Asszad ugyanaz a kategória, mint ellenfelei, csak öltönyben, svájci bankszámlával.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
hunter said
Azok az ártatlan,szabadságszerető lázadó-ellenzéki--gerillák  ilyent tennének:

 

ttp://hungarian.ruvr.ru/2013_05_31/A-sz-riai-gerillak-ket-vegyi-tamadast-kesz-tettek-elo-Torokorszagban/
Lehet ha valami false flag műveletben gondolkodtak, ezután a törökök oldaláról is csökken majd a támogatottságuk.

 

Kuruc

72000 orosz katona nem döntötte el a helyzetet Afgansztánban, de azt egy cseppet nagyobb falat volt anno. Itt +7000 hezbollah katona támogatása is megérződött. Az oroszok nem éreznék annyira megukénak ezt a harcot, mintha "Mother Russia" -t támadná meg valaki, de a szövetségesi viszony miatt csak jobban hozzá állnának, mint az a zsoldos, akinek tökmindegy melyik oldalon harcol, csak fizessenek érte. Vitya meg egyelőre nem küldi oda őket, ha mégis odakerülnének akkor azt max önkéntességnek lehetne beállítani. A repülési tilalmat majd meglátjuk, egyelőre van ami megakassza.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Izraelnek pont jók a szétforgácsolt, polgárháború sújtotta arab országok, mert így egy támadó jellegű háború gondolata is hiú ábránd tőlük, míg odahaza kell rendet rakniuk, addig az összefogásuk esélye is minimális részükről. Egyszóval az Arab Tavasz Izraelnek olyan jól jött, mint egy falat kenyér. Ettől független Szíria ütőképes maradt és még komoly támadófegyverzetet is kapott az oroszoktól lásd.: Jakhont és Iszkander rendszerek.

A lázadók se csóró gyerekek ám, mögöttük áll Katar,a szaúdi királyi ház, a jordán királyi ház, a libanoni, iraki testvéreik,a törökök, az US,Franciaország,Nagy-Britannia, szóval az egész nyugati világrend.

Mivel a szír fegyverembargó önkényesen fel lett mondva a Nyugat részéről, ezért lesznek leszállítva az S-300-asok és a Mig-29M2-esek + további Jakhontok. Jelenleg 24 készült el, ebből 6-ot biztosan hazavisznek a szerbek és tizet a szírek, a maradékról nem tudni még semmit a médiából.

Sokat olvasok orosz véleményeket és az oroszok nagyon nem szeretik a szunnitákat főleg a csecsen háborúk miatt, mert ugye ott is vastagon a csecsenek mögött voltak/vannak a szaudiak és a többi Öböl-ország, ugyanúgy mint a szerbek ellen anno a koszovóiak vagy a bosnyákok mögött is(+ anno Afganisztán). Harcedzettek azok az emberek(volt szovjet katonák), képesek még harcolni egy közös ellenség ellen(közös sííta-orosz) és komoly tapasztalataik is vannak, nem írnám le őket ilyen könnyen.

Az EU pedig nem határozott közös politikáról a fegyverembargó feloldása ügyében. Pl. Belgium nemet mondott, de Nagy-Britannia,Franciaország ugrásra készen áll, hogy küldjön komolyabb felszerelést nekik. Tehát minden egyes tagország külön fog dönteni és szállítani az ellenzékieknek.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: A Fehér Ház nem zárja ki a repüléstilalmi övezet létrehozását
Repüléstilalmi övezet, amit ők ellenőriznének gondolom. Bár részletekről nem volt szó, de úgy gondolom, ha már "szövetséges" gépek nézelődnek arra (gyanítom mindent látni akarnának fentről), akkor ugyanúgy ott a helye az oroszoknak is. Nem tudom, hogy jönnek ők ezek az ilyen dolgokhoz. Ruandában a népírtás ismerős, egy hírt ha szántak rá, valamelyik újság hátulján.
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
+ tovább is tart a polgárháború(ami igazából nem is annyira polgárháború, hanem intervenció), tehát akár meg is lehetett volna hosszabbítani is.

Repüléstilalmi övezet Líbiában legutóbb a kormánycsapatok szarrá bombázását is magában foglalta. Szóval kissé ferdített a szó ilyennemű használata.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
http://www.washingtoninstitute.org/policy-analysis/view/the-qusayr-rules-the-syrian-regimes-changing-way-of-war
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 160
10 897
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: MiG-29-eseket kaphat Szíria
OFF:
Az EU álláspontja teljesen egyértelmű, lásd a faji zavargásokat.
Angliában, Franciaországban, vagy, legutóbb Svédországban.
Érdekes, hogy egy hétig szarakodik a "rendőrség", mire a nacionalisták, focihuligánok, meg azok, akiknek szimplán tele van a tökük z egésszel összeállnak, és jól megruházzák a bevándorlókat.

http://www.szentkoronaradio.com/kulfold/2013_05_30_mult-heten-zavargasok-tortek-ki-stockholm-bevandorlok-lakta-gettoiban-de-ezuttal-
http://www.szentkoronaradio.com/kulfold/2013_05_30_afrikaiak-verik-a-francia-lanyokat-mert-nem-hajlandoak-a-szexre-video
http://www.szentkoronaradio.com/belfold/2013_05_31_magyarorszag-jol-teljesit-ot-koszovoi-vert-egy-debrecenit

Csak felcsaptam az első oldalt.

Érdekes, a REBISZesek milyen hatékonyak voltak, amikor "büdös magyarok"-at kellett verni...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 044
113
<p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: MiG-29-eseket kaphat Szíria
http://en.ria.ru/military_news/20130531/181443413/MiG-Signs-Attack-Drone-RD-Contract.html

Na akkor már mig-35 is vesznek az oroszok .
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
borisz:

Jelenleg is a Gárda és a hasonló önkéntes alakulatok vannak állandó jelleggel vegzálva és az NBH által figyelve teljes mellszélességgel, akik elkötelezettek a rend megteremtésében és fenntartásában. Ugyanez a helyzet Nyugatabbra,Északabbra csak nem ennyire nyílt a hazafi-ellenesség(mert egészségesebb a többségi társadalom ez ügyben - kevesebb Kádár-i propaganda mosta agyukat). Ugyanígy Angliában az EDL a fő mumus, Svédországban meg az SDP-hez köthető csoportosulások. Könnyebb magyart verni, gázsprével lefújni, mert kultúrlény és nem fog vérbosszút állni 10-20-szoros túlerőben, mint ...

Egy darabig még.

Személyes tapasztalat, hogy a rendőrség személyi állományának a java, a kis 50 kilós szarcsimbókokkal szemben is retteg eljárni sok esetben.

hiryu:

Nem ebből a cikkből merítkeztem, csupán a kronológikusan a hadi helyzetet ábrázoló térképeket elemeztem a LiveLeak-en, de a cikk ugyanezt írja le(mellesleg egész tuti).
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
line_full_grey.gif

John McCain arizonai szenátor Szíriában, a felkelők által ellenőrzött területeken tett előre be nem jelentett látogatást. Találkozott az ellenzéki Szabad Szíriai Hadsereg vezetőivel, és helyi idő szerint péntek este nyilatkozott Washingtonban a sajtónak.

McCain úgy értékelte, hogy a harcmezőn az elmúlt hetekben a kormánycsapatok javára változott a helyzet, mindenekelőtt a légierőnek, valamint a harci járműveknek köszönhetően.
A szenátor kijelentette: a szíriai lázadókat segíteni kell abban, hogy sikerrel vehessék fel a harcot a kormányerőkkel.


 

akkor fogj egy puskát, b+, és segíts.....
 

comandante

Well-Known Member
2010. május 11.
2 536
5 033
113
Jelenleg a felkelők oldaláról ez a helyzet. Lelkesedés és aztán gyors halál. Én továbbra is azt mondom zseniális volt ez a szíriai húzás. Nehéz kimondani de az már látszik hogy ebben a húsdarálóban az összes radikális csapat el fog pusztulni. Mentesítve ezzel a nyugati kormányokat a további kiadásoktól. Ez lehetett a fő cél, és a szíria csak a bónusz lehetne. Egyre inkább kiderül mekkora pénzeket költöttek zsoldra, de szerintem ez még csak morzsa amibe ezeknek az idiótáknak a levadászása kerülne.  Ha ez igy igaz ez az évszázad átverése volt.

http://www.liveleak.com/view?i=ce7_1370021715

A másik hogy az ANNA hírcsatorna videót rendkívül tanulságosak.  Például abban hogy a BMP,T-72 tökéletes védett ar RPG ellen egy felhegesztett betonacél ráccsal.  

A légtérzárral kapcsolatban csak annyit mondanák hogy ez már érvényét vesztette, ugyan is már régen megvalósult, az oroszok által.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 813
81 103
113
A kanibállal nem talákozott McCain Szíriában? Hátha megkínálta volna ot is egy emberi szívvel vagy májjal.:)

Valaki kinyírhatná már azt a Mccaint,  mert nem bír magával.....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 813
81 103
113
Tegnap éllyel Moszkvába érkezett az izraeli titkoszolgálatok magas rangu delegácioja, hogy még egyszer megprobálja lebeszélni az oroszokat az S-300 szállításárol Szíriának.