[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Íme a Francia kormány szóvivője, kiöltözve a nemzeti ünnep alkalmából. Egy igazi divat diktátor:rolleyes:
És a pólófelirat!!!!! Ez egy idézet egy hatvanas évekből való bugyuta popdalból, amit a leghíresebb yé-yé girl, Francoise Hardy énekelt. Arról szól, hogy 'minden korombeli fiú és lány kézenfogva sétál, mert szerelmes, blablabla, csak én járok egyedül, fájdalommal a szívemben, mert senki nem szeret, blablabla.' Külön vicces, hogy Francoise Hardy egy modellalkatú, fehér bőrű jócsaj volt. Íme:

 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
És a pólófelirat!!!!! Ez egy idézet egy hatvanas évekből való bugyuta popdalból, amit a leghíresebb yé-yé girl, Francoise Hardy énekelt. Arról szól, hogy 'minden korombeli fiú és lány kézenfogva sétál, mert szerelmes, blablabla, csak én járok egyedül, fájdalommal a szívemben, mert senki nem szeret, blablabla.' Külön vicces, hogy Francoise Hardy egy modellalkatú, fehér bőrű jócsaj volt. Íme:

Ez a "nő" egész eltében egyedül marad.
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/ep/2019/07...k_ep_europai_parlament_szavazas_megszavaztak/
"Szűken, de megvolt a többsége a német politikusnak az Európai Parlamentben.
383 támogatták, 327 ellenezték, 22-en tartózkodtak, így az Európai Parlament megszavazta az eddigi német védelmi miniszter Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének. A többséghez az összes hivatalban lévő EP képviselő szavazatának többségére 374 szavazatra volt szükség. Ő az első nő és 1967 óta az első német az Európai Bizottság élén.
Von der Leyen október 31-e után veszi át ténylegesen az Európai Bizottság vezetését a leköszönő Jean-Claude Junckertől..."


Három és fél hónap még Junckeréké...
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
Még nem döntötte el.
Hagyd el, nalunk a cegbe jott egy no-no paros nemreg. Aztan az egyik no allitolag ferfi lesz nemsokara, legalabbis elkezdett mar atalakulni vagy hogy hivjak. Most azt varja mindenki mikor fog eloszor bemenni a ferfi wc-be, vagy meddig turik meg a noiben?
 
  • Tetszik
Reactions: Loken

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Salvini kijelentette, hogy komolyan vette egy „ukrán csoport halálos fenyegetését;” ami a neo-náci csoporton való rajtaütéshez vezetett
https://www.rt.com/news/464311-salvini-ukrainian-nazis-plot/

Dióhéjban.

-Volt egy Ukrán olasz kettős állampolgár, aki 2014-ben egy szélsőséges félkatonai csoport tagjaként a Donbassi harcoknál mközreműködött egy olasz újságíró (és orosz munkatársa) tüzérségi tűz általi halálában (sajnos sok újságíró halt meg a Donbassi harcokban), információkat adott a helyzetükről. Ezért a múlt héten 24 évre ítélték Olaszországban. (https://karpathir.com/2019/07/13/ol...rajnai-onkentest-egy-ujsagiro-halala-ugyeben/ )
-E közben- bár nincs ezzel közvetlen összefüggésben, a 112. csatornánál (Ukrajna) le akarták adni Oliver tone legújabb dokumentumfilmjét., amit a Nagyon Ukránok nagyon nem akartak, tüntetést is kezdtek a TV épületénél. Később egy gránátvetővel lőtték az épületet. A 112 csatorna rögtön elállt a dokumentum film leadásától.
-A börtönre ítélt olasz miatt Yarosék azt a felhívást tették közre, hogy Ukrajnában ejtsenek túszul olaszokat, hogy elcseréljék az olasz-Ukránt rájuk.
- Ezután történt hogy Salvinit megfenyegették Ukránok, és az ellenük lefolytatott nyomozás során találták meg az olaszok a rakétát.

- Jelenleg elég nagy a pánik Ukrajnában, kiváltképp a Nagyon Ukránok között, mert félnek attól, hogy a választás után (mely következtében az előrejelzések szerint, a Radában eddig irányadó Nagyon Ukrán pártok gyakorlatilag teljesen kiszorulnak majd) eljárásokat indítanak az atrocitások, bűncselekmények, sikkasztások.. miatt (Porosenko ellen több feljelentést tettek, és már nyomozás is folyik), magukra hagyja az EU a Nagyon Ukránokat harcukban, kibékülnek Oroszországgal...
-Különösen nagy a pánik amiatt, hogy Porosenkoék átvilágítanának minden Porosenkoék által kinevezett hivatalnokot, köztisztviselőt, és tiltanák azok brmilyen állami közigazgatási pozícióban maradását, jövőbeni kinevezését- lényegében kisöpörnék a 2014 óta kinevezett teljes garnitúrát, klientúrát- kérdés, milyen mélységig mennének)
-Jelenleg arról írnak a Nagyon Ukránok , hogy Zelenszkij veszélyt jelent Ukrajnára. Másik oldalon arról írnak, hogy az Ukrán tábornokok, akiket még Porosenko rakott kulcspozícióba, puccsot indíthatnak Zelenszkij ellen, de Zelenszkij élete mindenképpen veszélyben.
-Mindeközben az elnökválasztás második fordulója óta ismét erős nehéz tüzérségi tűz éri Donbassban a front vonalmentén a lakóövezeteket és infrastruktúrát. (kiváltképp DNR déli részén a tengerparthoz közel a Novoazovszki területnél)

Mindezek után nem meglepő, hogy Salviniék nagyon komolyan veszik a Nagyon Ukránok általi fenyegetést. (Jelenleg a Nagyon Ukránoknál mint fő ellenség Oroszország és Magyarország után Olaszország is "kezd feljönni" - azt meg az eddigiek alapján érdemes komolyan venni)