[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
https://index.hu/kulfold/ep/2019/07...k_ep_europai_parlament_szavazas_megszavaztak/
"Szűken, de megvolt a többsége a német politikusnak az Európai Parlamentben.
383 támogatták, 327 ellenezték, 22-en tartózkodtak, így az Európai Parlament megszavazta az eddigi német védelmi miniszter Ursula von der Leyent az Európai Bizottság új elnökének. A többséghez az összes hivatalban lévő EP képviselő szavazatának többségére 374 szavazatra volt szükség. Ő az első nő és 1967 óta az első német az Európai Bizottság élén.
Von der Leyen október 31-e után veszi át ténylegesen az Európai Bizottság vezetését a leköszönő Jean-Claude Junckertől..."


Három és fél hónap még Junckeréké...

https://latte.pestisracok.hu/egy-hajszallal/
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Dióhéjban.

-Volt egy Ukrán olasz kettős állampolgár, aki 2014-ben egy szélsőséges félkatonai csoport tagjaként a Donbassi harcoknál mközreműködött egy olasz újságíró (és orosz munkatársa) tüzérségi tűz általi halálában (sajnos sok újságíró halt meg a Donbassi harcokban), információkat adott a helyzetükről. Ezért a múlt héten 24 évre ítélték Olaszországban. (https://karpathir.com/2019/07/13/ol...rajnai-onkentest-egy-ujsagiro-halala-ugyeben/ )
-E közben- bár nincs ezzel közvetlen összefüggésben, a 112. csatornánál (Ukrajna) le akarták adni Oliver tone legújabb dokumentumfilmjét., amit a Nagyon Ukránok nagyon nem akartak, tüntetést is kezdtek a TV épületénél. Később egy gránátvetővel lőtték az épületet. A 112 csatorna rögtön elállt a dokumentum film leadásától.
-A börtönre ítélt olasz miatt Yarosék azt a felhívást tették közre, hogy Ukrajnában ejtsenek túszul olaszokat, hogy elcseréljék az olasz-Ukránt rájuk.
- Ezután történt hogy Salvinit megfenyegették Ukránok, és az ellenük lefolytatott nyomozás során találták meg az olaszok a rakétát.

- Jelenleg elég nagy a pánik Ukrajnában, kiváltképp a Nagyon Ukránok között, mert félnek attól, hogy a választás után (mely következtében az előrejelzések szerint, a Radában eddig irányadó Nagyon Ukrán pártok gyakorlatilag teljesen kiszorulnak majd) eljárásokat indítanak az atrocitások, bűncselekmények, sikkasztások.. miatt (Porosenko ellen több feljelentést tettek, és már nyomozás is folyik), magukra hagyja az EU a Nagyon Ukránokat harcukban, kibékülnek Oroszországgal...
-Különösen nagy a pánik amiatt, hogy Porosenkoék átvilágítanának minden Porosenkoék által kinevezett hivatalnokot, köztisztviselőt, és tiltanák azok brmilyen állami közigazgatási pozícióban maradását, jövőbeni kinevezését- lényegében kisöpörnék a 2014 óta kinevezett teljes garnitúrát, klientúrát- kérdés, milyen mélységig mennének)
-Jelenleg arról írnak a Nagyon Ukránok , hogy Zelenszkij veszélyt jelent Ukrajnára. Másik oldalon arról írnak, hogy az Ukrán tábornokok, akiket még Porosenko rakott kulcspozícióba, puccsot indíthatnak Zelenszkij ellen, de Zelenszkij élete mindenképpen veszélyben.
-Mindeközben az elnökválasztás második fordulója óta ismét erős nehéz tüzérségi tűz éri Donbassban a front vonalmentén a lakóövezeteket és infrastruktúrát. (kiváltképp DNR déli részén a tengerparthoz közel a Novoazovszki területnél)

Mindezek után nem meglepő, hogy Salviniék nagyon komolyan veszik a Nagyon Ukránok általi fenyegetést. (Jelenleg a Nagyon Ukránoknál mint fő ellenség Oroszország és Magyarország után Olaszország is "kezd feljönni" - azt meg az eddigiek alapján érdemes komolyan venni)

Nyugalom, majd jön uli és megszakérti, kiderül hogy egy alternatív univerzumban élünk :)
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette
R

rejsz felügyelő

Guest
Ezt a neten találtam. Csak úgy itthagyom. :D
tumblr_puucgkmIGf1tr3seho1_1280.jpg
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Nem túl fényes jövőkép.
Faji polgárháború
Gazdag István
Megjelent a Demokratában.
" Ezzel a maximálisan provokatív címmel jelent meg Guillaume Faye-nak, a francia Új Jobboldal leginvenciózusabb, legnagyobb hatású és egyúttal legvitatottabb teoretikusának legutóbbi könyve (Guerre civile raciale, 2019). A korábbiakhoz hasonlóan nyilván ez is botrányt fog kavarni, de már csak posztumusz, mert a szerző időközben eltávozott az élők sorából (RIP).

Guillaume Faye neve lapunk régi olvasóinak ismerősen csenghet, egy időben ugyanis rendszeresen válogattam írásaiból a már korábban jobblétre szenderült Új Jobboldal-rovatban (ugyancsak RIP). Az alábbi nyúlfarknyi recenzióval mindkettőjüknek szeretnék emléket állítani.

A „közelgő ciklon előtti diagnózisában”, ahogyan könyvét minősíti, a szerző arra figyelmeztet, hogy a Nyugat „egy újdonság, a faji polgárháború” küszöbén áll, vagy inkább tántorog. „Egy macskát macskának hívok, egy faji polgárháborút… faji polgárháborúnak. Különböző fajú és egymással szemben álló népességek élnek együtt ugyanazon országon belül, és gyűlölik egymást. Nem lesz jobb. Nagyon rosszul fog végződni. Ennek a könyvnek az a célja, hogy ezt bebizonyítsa. És ezt a könyvet Faji polgárháborúnak hívják.”

Az események várható alakulásával kapcsolatban három hipotézist vázol fel. „Az első, a legrosszabb, a behódolás lenne. Egy háborúhoz és annak megnyeréséhez ketten kellenek. Ha az idegen megszállókkal szemben a fehér franciák nem védekeznek, akkor nem lesz háború. Csak rohadás lesz, valódi harc és elszigetelt, bosszú nélküli összeomlás. Ezt a lehetőséget egyáltalán nem zárom ki. A második hipotézis egy faji polgárháború kirobbanása az őshonos franciák és etnikai európaiak vereségével, a saját kollaboráns államuk ellen. A harmadik hipotézis egy győztes polgárháború, felmérhetetlen történelmi következményekkel, köztük az összes politikai paradigmánk összeomlásával.”

Guillaume Faye sajátos, de annál találóbb olvasatát adja egy francia katolikus pap meggyilkolásának is, amely szerinte óriási jelképes jelentőséggel bír. „Ez az első alkalom ugyanis Franciaország történelmének kezdete, valójában Klodvig megkeresztelése óta, hogy muzulmánok meggyilkoljanak egy papot a földünkön, egy templomban, az istenük nevében.” Sajnálatos módon azonban „a rendszer által elaltatott és elkábított, nagyrészt elhülyült és agyatlan franciák nem értették meg, hogy mi történt. Hamel atya indokolatlan leölése (franciául szó szerint: torkának átvágása, akár egy birkáé – G. I.) minimum egy vallásháború kezdetét jelzi, amelyet az iszlám nekünk üzen, szokásához híven véresen”.

Ennek ellenére a franciákat, akár katolikusok, akár nem, ez a gyilkosság sem rázta fel kábulatukból. Guillaume Faye úgy gondolja, hogy „a katolikus hagyományú országok jelenlegi elférfiatlanodása nem más, mint a zsidó–keresztény értékek elhatalmasodásának végső eredménye”, és hogy a migránsajnározó „Ferenc pápa igenis harmóniában, nem pedig ellentmondásban van az evangéliumok tanításával”.

Személyes krédóját könyvének rövid összefoglalójában adja meg, imigyen: „A legcsekélyebb önvédelmi reakció sem érzékelhető vitéz múltú népünk vagy bármely másik európai ország részéről, és a bűncselekmények többségéért felelős arab és fekete muzulmánok elleni megtorlások kezdete még kevésbé. Nem reagálunk, csak siránkozunk, gyertyákat és virágokat teszünk a mészárlások helyszíneire. Ez talán annak az eredménye, hogy a lenti Franciaország elvesztette kollektív energiáját, és kimerülten behódolt a páratlanul kegyetlen (idegen) népességeknek, vagy pedig fél a minden nemzeti fellángolást elnyomó államtól, amely toleráns, hogy ne mondjam, kollaboráns a megszállókkal! Igen, de… egy váratlan szikra kiválthatja, hogy a nyomorban élő, elkeseredett, a nyugalmuktól és kultúrájuktól saját országukban megfosztott és ebbe belefáradt, törvényes önvédelmi érzéstől feltüzelt őshonosok, mondjuk ki a szót, A FEHÉREK megszerveződnek és végre ellentámadást kezdenek. Én nemcsak előre látom ezt a túlélési reakciót, hanem akarom is. Az értelmiségi első feladata közönsége iránt az őszinteség. Nem fogom megkerülni a kérdést mások véleményétől vagy a bíróságoktól félve, amelyek mindenképpen el fogják ítélni könyvemet, anélkül hogy elolvasnák. Már az elején válaszolok nekik: igen, azt kívánom, hogy a népem fellázadjon, újra megtalálja a büszkeségét, amelyet sohasem kellett volna elveszítenie, és végső győzelmet arasson. Mindennél jobban akarom ezt. Muszáj. Kimondtam.”

Az általános gyávaság, a semmitmondó mellébeszélés, a nyálas konformizmus korszakában a hideg futkározik az ember hátán ilyen szavak hallatán. Guillaume Faye, „a Nyugat válságának nagy gondolkodója” (Jared Taylor) már nem érhette meg annak az európai közvélemény-kutatásnak az eredményét, amely – egyébként sajnos teljesen jogos – pesszimizmusa ellenére talán némileg jobb kedvre deríthette volna honfitársaival kapcsolatban. Eszerint ugyanis a hat vizsgált európai ország (Franciaország, Németország, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország) lakosai közül leginkább a franciák gondolják úgy, hogy a jelenlegi helyzet megváltoztatásához forradalomra van szükség. Tíz közül négy francia osztja ezt a vélekedést. (Dégoût, colére, envie de révolution…, atlantico.fr, 2019. március 20.)

Ha tehát valaha még egyáltalán esély lehet egy új európai reconquistára, az valószínűleg Franciaországból fog elindulni. Egyrészt, mert talán egész Európában ott a legrohadtabb a helyzet, amelyet eklatánsan tükröz a macronizmus mint patológia, másrészt pedig, mert történelmi, szociológiai, antropológiai okokból az összes európai nép közül mégis a franciákban lappang még leginkább a zsarnoksággal, adott esetben a demokratikus totalitarizmussal szembeni lázadás szelleme. Egyértelmű, hogy ez a rendszer békés úton, parlamenti locsogással nem reformálható meg, és ami a legjobb hír: a fenti felmérés szerint már a németek húsz százaléka is így gondolja. Potenciálisan tehát minden ötödik német – legalábbis elvileg – kész a forradalomra. Mindenesetre, az érintettek kezdhetnek rettegni."
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
Azt vágja a csávó hogy az iszlám nem rassz hanem vall... Ideológia? Az tér be aki akar. Ki nem lehet, de a bőrszínnel szemben ez választható. Amúgy nem beszél teljesen légből kapott dolgokat. Csak szerintem a törés nyugat és kelet Európa között lesz. Ott lesz Behódolás, itt nem valószínű.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Azt vágja a csávó hogy az iszlám nem rassz hanem vall... Ideológia? Az tér be aki akar. Ki nem lehet, de a bőrszínnel szemben ez választható. Amúgy nem beszél teljesen légből kapott dolgokat. Csak szerintem a törés nyugat és kelet Európa között lesz. Ott lesz Behódolás, itt nem valószínű.
A faj, fajiság jóval azelőtt ismert és használt fogalom volt hogy az orvostudomány bármit megállapított volna róla. Mást ért a faj kifejezés alatt egy orvos és mást egy politikus, író vagy filozófus.
Szerintem is lesz egy törésvonal, a nyugatiak észheztérésében meg csak bízni tudok.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 612
113
Nem túl fényes jövőkép.
Faji polgárháború
Gazdag István
Megjelent a Demokratában.
" Ezzel a maximálisan provokatív címmel jelent meg Guillaume Faye-nak, a francia Új Jobboldal leginvenciózusabb, legnagyobb hatású és egyúttal legvitatottabb teoretikusának legutóbbi könyve (Guerre civile raciale, 2019). A korábbiakhoz hasonlóan nyilván ez is botrányt fog kavarni, de már csak posztumusz, mert a szerző időközben eltávozott az élők sorából (RIP).

Guillaume Faye neve lapunk régi olvasóinak ismerősen csenghet, egy időben ugyanis rendszeresen válogattam írásaiból a már korábban jobblétre szenderült Új Jobboldal-rovatban (ugyancsak RIP). Az alábbi nyúlfarknyi recenzióval mindkettőjüknek szeretnék emléket állítani.

A „közelgő ciklon előtti diagnózisában”, ahogyan könyvét minősíti, a szerző arra figyelmeztet, hogy a Nyugat „egy újdonság, a faji polgárháború” küszöbén áll, vagy inkább tántorog. „Egy macskát macskának hívok, egy faji polgárháborút… faji polgárháborúnak. Különböző fajú és egymással szemben álló népességek élnek együtt ugyanazon országon belül, és gyűlölik egymást. Nem lesz jobb. Nagyon rosszul fog végződni. Ennek a könyvnek az a célja, hogy ezt bebizonyítsa. És ezt a könyvet Faji polgárháborúnak hívják.”

Az események várható alakulásával kapcsolatban három hipotézist vázol fel. „Az első, a legrosszabb, a behódolás lenne. Egy háborúhoz és annak megnyeréséhez ketten kellenek. Ha az idegen megszállókkal szemben a fehér franciák nem védekeznek, akkor nem lesz háború. Csak rohadás lesz, valódi harc és elszigetelt, bosszú nélküli összeomlás. Ezt a lehetőséget egyáltalán nem zárom ki. A második hipotézis egy faji polgárháború kirobbanása az őshonos franciák és etnikai európaiak vereségével, a saját kollaboráns államuk ellen. A harmadik hipotézis egy győztes polgárháború, felmérhetetlen történelmi következményekkel, köztük az összes politikai paradigmánk összeomlásával.”

Guillaume Faye sajátos, de annál találóbb olvasatát adja egy francia katolikus pap meggyilkolásának is, amely szerinte óriási jelképes jelentőséggel bír. „Ez az első alkalom ugyanis Franciaország történelmének kezdete, valójában Klodvig megkeresztelése óta, hogy muzulmánok meggyilkoljanak egy papot a földünkön, egy templomban, az istenük nevében.” Sajnálatos módon azonban „a rendszer által elaltatott és elkábított, nagyrészt elhülyült és agyatlan franciák nem értették meg, hogy mi történt. Hamel atya indokolatlan leölése (franciául szó szerint: torkának átvágása, akár egy birkáé – G. I.) minimum egy vallásháború kezdetét jelzi, amelyet az iszlám nekünk üzen, szokásához híven véresen”.

Ennek ellenére a franciákat, akár katolikusok, akár nem, ez a gyilkosság sem rázta fel kábulatukból. Guillaume Faye úgy gondolja, hogy „a katolikus hagyományú országok jelenlegi elférfiatlanodása nem más, mint a zsidó–keresztény értékek elhatalmasodásának végső eredménye”, és hogy a migránsajnározó „Ferenc pápa igenis harmóniában, nem pedig ellentmondásban van az evangéliumok tanításával”.

Személyes krédóját könyvének rövid összefoglalójában adja meg, imigyen: „A legcsekélyebb önvédelmi reakció sem érzékelhető vitéz múltú népünk vagy bármely másik európai ország részéről, és a bűncselekmények többségéért felelős arab és fekete muzulmánok elleni megtorlások kezdete még kevésbé. Nem reagálunk, csak siránkozunk, gyertyákat és virágokat teszünk a mészárlások helyszíneire. Ez talán annak az eredménye, hogy a lenti Franciaország elvesztette kollektív energiáját, és kimerülten behódolt a páratlanul kegyetlen (idegen) népességeknek, vagy pedig fél a minden nemzeti fellángolást elnyomó államtól, amely toleráns, hogy ne mondjam, kollaboráns a megszállókkal! Igen, de… egy váratlan szikra kiválthatja, hogy a nyomorban élő, elkeseredett, a nyugalmuktól és kultúrájuktól saját országukban megfosztott és ebbe belefáradt, törvényes önvédelmi érzéstől feltüzelt őshonosok, mondjuk ki a szót, A FEHÉREK megszerveződnek és végre ellentámadást kezdenek. Én nemcsak előre látom ezt a túlélési reakciót, hanem akarom is. Az értelmiségi első feladata közönsége iránt az őszinteség. Nem fogom megkerülni a kérdést mások véleményétől vagy a bíróságoktól félve, amelyek mindenképpen el fogják ítélni könyvemet, anélkül hogy elolvasnák. Már az elején válaszolok nekik: igen, azt kívánom, hogy a népem fellázadjon, újra megtalálja a büszkeségét, amelyet sohasem kellett volna elveszítenie, és végső győzelmet arasson. Mindennél jobban akarom ezt. Muszáj. Kimondtam.”

Az általános gyávaság, a semmitmondó mellébeszélés, a nyálas konformizmus korszakában a hideg futkározik az ember hátán ilyen szavak hallatán. Guillaume Faye, „a Nyugat válságának nagy gondolkodója” (Jared Taylor) már nem érhette meg annak az európai közvélemény-kutatásnak az eredményét, amely – egyébként sajnos teljesen jogos – pesszimizmusa ellenére talán némileg jobb kedvre deríthette volna honfitársaival kapcsolatban. Eszerint ugyanis a hat vizsgált európai ország (Franciaország, Németország, Ausztria, Spanyolország, Olaszország, Lengyelország) lakosai közül leginkább a franciák gondolják úgy, hogy a jelenlegi helyzet megváltoztatásához forradalomra van szükség. Tíz közül négy francia osztja ezt a vélekedést. (Dégoût, colére, envie de révolution…, atlantico.fr, 2019. március 20.)

Ha tehát valaha még egyáltalán esély lehet egy új európai reconquistára, az valószínűleg Franciaországból fog elindulni. Egyrészt, mert talán egész Európában ott a legrohadtabb a helyzet, amelyet eklatánsan tükröz a macronizmus mint patológia, másrészt pedig, mert történelmi, szociológiai, antropológiai okokból az összes európai nép közül mégis a franciákban lappang még leginkább a zsarnoksággal, adott esetben a demokratikus totalitarizmussal szembeni lázadás szelleme. Egyértelmű, hogy ez a rendszer békés úton, parlamenti locsogással nem reformálható meg, és ami a legjobb hír: a fenti felmérés szerint már a németek húsz százaléka is így gondolja. Potenciálisan tehát minden ötödik német – legalábbis elvileg – kész a forradalomra. Mindenesetre, az érintettek kezdhetnek rettegni."
Szép írás, elgondolkoztató, de szerintem már késő franciaországnak, de úgy németesen "álle cuzámme" nyugat európának.
 

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
Azt vágja a csávó hogy az iszlám nem rassz hanem vall... Ideológia? Az tér be aki akar. Ki nem lehet, de a bőrszínnel szemben ez választható. Amúgy nem beszél teljesen légből kapott dolgokat. Csak szerintem a törés nyugat és kelet Európa között lesz. Ott lesz Behódolás, itt nem valószínű.
A muszlimok közt is nagy a rasszizmus. Egymást is utálják, bármit mondott Mohamed.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 118
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190717-svedorszag-haboru-bunozes-migracio.html

Agitpropot félretéve, Malmö valóban cudar hely. Ha belegondolok hogy 30 évvel ezelőtt Svédország volt a világ egyik legélhetőbb, legnyugodtabb, legtisztább országa...

S az igazán nagy blama, hogy ŐK még nagy gyarmattartók sem voltak, konkrétan magukat szopatták meg.

Csak gratulálni tudok a nyílt társadalom ötletéhez mindenkinek, aki ezt komolyan hasznosnak gondolja!
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190717-svedorszag-haboru-bunozes-migracio.html

Agitpropot félretéve, Malmö valóban cudar hely. Ha belegondolok hogy 30 évvel ezelőtt Svédország volt a világ egyik legélhetőbb, legnyugodtabb, legtisztább országa...

S az igazán nagy blama, hogy ŐK még nagy gyarmattartók sem voltak, konkrétan magukat szopatták meg.

Csak gratulálni tudok a nyílt társadalom ötletéhez mindenkinek, aki ezt komolyan hasznosnak gondolja!


Igazából, ha belegondolunk, az Afrikai és arab /muszlim országok lényegében Európai gyarmatokat szereznek/hoznak létre éppen- a létrehozás különböző folyamatait "csodálhatjuk" meg most éppen a "Nyugati" országokban.

Ami viszont a jelen korban "világcsúcs" hogy a fejletlenebb országok hódítják meg a fejlettebb országokat, azonkívül a gyarmatosítás is csak a folyamat része lesz, hiszen a céljuk a hódítás-honfoglalás.
De a gyarmatosítás egyik velejárója az, hogy a gyarmatosítottat a gyarmatosító irányítja, és ez már sok esetben és területen már megfigyelhető, többek közt a "Nyugati" országok médiájában, igazságszolgáltatásában, politikájában.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190717-svedorszag-haboru-bunozes-migracio.html

Agitpropot félretéve, Malmö valóban cudar hely. Ha belegondolok hogy 30 évvel ezelőtt Svédország volt a világ egyik legélhetőbb, legnyugodtabb, legtisztább országa...

S az igazán nagy blama, hogy ŐK még nagy gyarmattartók sem voltak, konkrétan magukat szopatták meg.

Csak gratulálni tudok a nyílt társadalom ötletéhez mindenkinek, aki ezt komolyan hasznosnak gondolja!
Na na! Ezt az index es a megszólaltatott határátkelt honfitársaink nem így latják. Nincs ott semmi gond, max elszigetelt esetek vannak. De az meg hol nincs?