Il-112 / Il-212 (Iljusin, Oroszország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
UAC informátor szerint már megkezdődtek az áttervezési munkák, főként a teherrámpát és tehertérajtókat illetően. Az első prototípus esetén 1 tonnás szerkezeti tömeg csökkenést lehet vizionálni, míg a harmadik példánynál ez már minimum 2 tonnás lesz. Továbbá a sturman (azt hiszem navigátor magyarul) szerepe is felszámolásra kerülhet a típuson a tömegcsökkentés jegyében.
https://tass.ru/armiya-i-opk/6652532
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
UAC informátor szerint már megkezdődtek az áttervezési munkák, főként a teherrámpát és tehertérajtókat illetően. Az első prototípus esetén 1 tonnás szerkezeti tömeg csökkenést lehet vizionálni, míg a harmadik példánynál ez már minimum 2 tonnás lesz. Továbbá a sturman (azt hiszem navigátor magyarul) szerepe is felszámolásra kerülhet a típuson a tömegcsökkentés jegyében.
https://tass.ru/armiya-i-opk/6652532
Két és fél tonnát nem lesz egyszerű "lefaragni"... :(
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 577
5 985
113
2t-t biztosan lefaragtak-amiről még korábban írtak.
.
.
Az első repülés után a túlsúly annyira veszélyes volt, hogy repülésképtelennek kellett a gépet minősiteni? Mert amúgy másként folytathatták volna addig a berepülési program legalább egy részét, hogy ne vesztettek volna egy full évet....
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 731
80 567
113
Miután sikeresen megoldották a gép tömegének csökkentését már le is festették az első gépet.
116376455_854564384950451_3536158213538636326_o.jpg
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ennek is műanyag szárnya lessz? ha már az MSz-21hez kiépítik a háttéripart.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 085
60 173
113
Elviekben a hajtóművekben is van még potenciál. A TV7-117-es a Pratt&Whitney canada PW100-as családdal egy kategória, abból meg vannak 5-6000 lóerős verziók is. A Klimov a TV7-117-essel meg valahol 3000 lóerő környékén szenved. Ha megoldják a megbízhatósági és teljesítmény problémákat, akkor az Il-122V-be simán kerülhet a jelenleginél kétszer nagyobb tengelyteljesítményű orosz hajtómű is. Ezzel viszont nem csak az An-24-es és 26-os örökébe léphet a gép, de akár az An-32-esébe is és a valamivel nagyobb C-27J Spartan teljesítményével kerülhet egy szintbe.
 
W

Wilson

Guest
Oroszország megoldást talált a "túlsúlyos" Il-112V problémájára





Úgy tűnik, hogy az Aviation tervezői. S. V. Ilyushin "kitalálta, hogyan lehet megoldani a" túlsúly "problémáját az ígéretes Il-112V-n. A "Army Standard" című újság szerint az új generációs hazai katonai szállító repülőgépek tömege kisebb szerkezeti elemek eltávolításával csökkent.

A kiadvány szerint a könnyű szállító repülőgépeknél módosítják a hajtóművet fedő fém burkolatokat és a fülke burkolatát,. A szakértők ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy egy ilyen döntés semmilyen módon nem befolyásolja a repülőgép szilárdsági jellemzőit.

Ennek a könnyű szállító repülőgépnek a,( Il-112 kódnevű) projektje a 90-s évek közepére nyúlik vissza . Kezdetben az Il-114 rövidített változata volt. Később azonban ezt a projektet átnevezték az Il-112V-e. Fejlesztése a 2000-s évek elején kezdődött.

2014-g a projektet az elégtelen finanszírozás miatt többször felfüggesztették. Ugyanakkor 2011 májusában a Honvédelmi Minisztérium teljesen felhagyott az Il-112V-l az An-140 javára.

2014-n az orosz katonai vezetés és az. SV Ilyushin ”szerződést írt alá az Il-112V fejlesztéséről. A könnyű szállítógép első repülésére 2019 márciusában került sor. Később kiderült, hogy jelenlegi súlya meghaladja a tervezettet.

Meg kell jegyezni, hogy az Il-112V sorozatgyártása a fegyveres erők újrafegyverzésének állami programjának kiemelt feladata. Feltételezzük, hogy az új szállító repülőgépek első tétele a Repülőgép-erők számára 35-35 járműből áll majd.

Forrás:topcor.ru
 

maxim

Active Member
2011. március 8.
138
222
43
Itt meg keszitik elo, de mar allitolag a levegoben van:


Meg is tortent, itt vannak a kepek: