Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Több rendőr-rendőrállam, ilyen baromságot.. Elég lenne, ha mondjuk a hat évvel ezelőtti létszám meglenne, nem tudom miért kell mániákusan magyarázni, hogy nem baj, ha kevesebb több százzal, akár ezerrel az állomány, sőt jó, mert a Gyurcsány (ki az?) rendőrállamot kiáltana?
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 332
76 970
113
Csak kivàncsisàgból kérdem, Szolnokon milyen veszèlyek leselkednek éjszaka egy àtlagos, nem részeg emberre?

Belvárosban kb semmi.A külvárosban meg attól függ,hogy mere vagy.Van 2-3 olyan rész ahová nappal sem megy az ember.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Szóval mindenkinek van panaszkodó rokona,csak épen egyik sem akar hazaköltözni arról a rothadó,migráncsverte nyugetról a mi szép,jólműködő,tejjel-mézzel folyó Magyarországunkra.Forditva mintha páran akarnának költözni.....
Ne legyél retardált, senki nem írta hogy itthon kibaszott jó minden és egyből rohanni kell visszafelé. A tény hogy vannak nyugaton olyan zónák ahol az állam se tud rendet tartani és a mi cigányainknál sokkal életképesebb és agresszívabb söpredék diktál a mindennapokban.
Lényeg különben tényleg az,hogy ha a fehér nők nem szűlnek,a szinesek meg igen,hosszú távon tényleg meg fog változni az európai népesség.De volt már ilyen.Ha a megnemszülető fehér gyerekek nyitvahagyja az életteret,azt betölti más.Hitler miatt ugyan a szociális darwinizmus csúnya dolog,de attol a törvényszerűségei működnek.Ahogy ezt maga Darwin megirta
Azért remélem nem gond ha esetleg néhány fehér embernek is lesz néhány szava ezzel kapcsolatban.
Az remélem mindenkinek tiszta hogy embertelen véres és brutális lesz egy komolyabb összeütközés két ennyire eltérő kultúra/civilizáció között?
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Hát, mondjuk ennek a "szar rendszernek" köszönhetem, hogy élek ... pár hét híján 8 éve mondta az orvos, hogy nem kell karácsonyi ajándékban gondolkodni és lett azonnal műtéti időpont, laza kis szervkivételre, meg még egy, remek szakellátással és karácsonyra nem, hogy nem murdeltem meg, de már el is felejtettem ezt az egészet, pedig nem volt kis menet. Pedig én még a kezelőorvosomnak, akihez kb. 15 éve járok egy fillért sem adtam.
Nem mondom, hogy hibátlan, nem mondom, hogy tökéletes, se azt, hogy sok az orvos, de én meg vagyok elégedve vele, mert ha senki nem ülne a váróban, akkor igen gyanús lenne a dolog, de valahogy megnyugtat, hogy egy-egy orvos ekkora szaktekintélynek örvend (kollégái elmondása alapján is), hogy nem csak Magyarország majd minden tájáról, de Németországból és rendszeresen Romániából, Szerbiából is járnak hozzá. Úgy gondolom, hogy megéri várni, mint ahogy 15 éve is vártam és most is kell.

Tuti módszer meg nincs. De kipróbáltam ezt is, meg azt is, sok éven át, volt, hogy 2 napi rendszerességgel; így mertem nyilatkozni, és nem élből leszarozni az egészet úgy, ahogy van. De mindenki úgy és oda jár, ahova akar. Meg mindenki úgy hőzöng, és elégedetlenkedik, ahogy akar, de az pont jó út mind az onkológiára, mint más osztályra. ;)
Ennek örülök őszintén, hidd el, személyében én amúgy sem akarok senkit megbántani. Le a kalappal előtted! Nekem viszont sajnos két közeli rokonom ment el rákban, lelkiismeretes, de túlterhelt orvosok mellett, szóval ami az onkológiákon folyik, az minden, csak nem jó tapasztalat.....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Több rendőr-rendőrállam, ilyen baromságot.. Elég lenne, ha mondjuk a hat évvel ezelőtti létszám meglenne, nem tudom miért kell mániákusan magyarázni, hogy nem baj, ha kevesebb több százzal, akár ezerrel az állomány, sőt jó, mert a Gyurcsány (ki az?) rendőrállamot kiáltana?

Pedig van, aki így véli. Nem mondtam, hogy ez a normális, de vannak ilyen vélemények.
Egyébként nem biztos, hogy nagyobb állomány kellene, hanem hatékonyabb feladatellátás, hatékonyabb bírósági eljárás, hatékonyabb büntetés végrehajtás... meg mindenhol kevesebb bürokrácia.
Ha beleszemezgetünk, akkor milyen dolog az, hogy a rendőrséghez érkező bejelentések nagy (3/4?) része olyan bejelentés, aminek semmi oka, hogy a rendőrség foglalkozzon vele, de mégis kell. Mennyi erőt köt ez le?
Milyen dolog, hogy évekig elhúzódnak bírósági ügyek? Egy jobb ügyvéd majd' a végtelenségig tudja húzni az időt. Miért nem lehet a tök egyértelmű ügyeket is egy menetben, gyorsan lezárni?
Milyen dolog, hogy a bv.-ból jó magaviselettel szabadulhatnak fenygető üzeneteket küldözgetők, vagy kártérítéseket kapnak emberkínzó gyilkosok rossz tartási körülményekre hivatkozva?
Ezek nem létszámkérdések. -Szerintem.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Ennek örülök őszintén, hidd el, személyében én amúgy sem akarok senkit megbántani. Le a kalappal előtted! Nekem viszont sajnos két közeli rokonom ment el rákban, lelkiismeretes, de túlterhelt orvosok mellett, szóval ami az onkológiákon folyik, az minden, csak nem jó tapasztalat.....
Nekem is volt közeli jóbarátom, aki rákban ment el. De annak sokkal több összetevője volt, hogy leszarozzam a rendszert- mert pl. Ő nem élt a rendszer kínálta lehetőségekkel, pedig megtehette volna. Ennek is több oka volt, de nem a lehetőség hiánya.
Persze azokról a -vidéki- onkológusokról is meg van a véleményem, főleg azért, mert busásan meg lettek fizetve és nem tudták elmondani, hogy mi-miért, mi mivel jár... másik városban, maszek rendelésen meg a másik onkológus (igaz magánrendelésen) egy "zsebpénznél" kevesebbért 1 órán keresztül válaszolt a kérdéseinkre.
Más ismerőseimnek, rokonaimnak meg jól sikerült, akár pesti onkológia nélkül is.
Szóval ez a dolog sem fekete-fehér. Ezért nem feltétlen lehet teljesen lehúzni a rendszert.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Még a hatékonyabb feladatellátáshoz is nagyobb állomány szükséges, de amihez igazán kellene az a prevenció. Én nem akarom, hogy kiégett, fáradt, unott rendőrök kérdezzék meg huszadszorra is tőlem, hogy biztos feljelentést akarok-e tenni, nem ezért fizetem őket az adómból, még ha tudom is mennyit túlóráznak és dolgoznak.
 
M

molnibalage

Guest

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 857
15 243
113
A teljesség kedvéért a zeal fele tempó az, hogy miután a hülyeségeidet az eüről tovább nyomtad privátban nekünk (kb bibis lett a lába, és nem ugrott mindenki azonnal + teljesen rossz helyre is ment vele), zeal tök türelmesen elmagyarázta neked hogy mi a rendszer, hova kell menned, hogy lehet megoldani.

Molni féle válasz persze az volt hogy RENDSZER VAN ÉRTEM NEM ÉN A RENDSZERÉRT.

Semmit sem fogott fel belőle, ugyanazt a marhaságot nyomta tovább.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 043
10 096
113
Ismerem a számokat. De ez nem Hollandia. A matekot csesztel elvégezni. Csak a szokásos zeal féle tempó...
https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europe
Cyprus 25.4
Bulgaria 11.1
France 8.8
Sweden 8.1
Belgium 7.6
Netherlands 7.1
Austria 6.9
United Kingdom 6.3
Germany 6.1
Switzerland 6.1
Norway 5.7
Greece 5.7
Denmark 5.4
Italy 4.8
Slovenia 3.8
Luxembourg 3.2
Finland 2.7
Spain 2.6
Croatia 1.6
Ireland 1.4
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
826
4 198
93
Belvárosban kb semmi.A külvárosban meg attól függ,hogy mere vagy.Van 2-3 olyan rész ahová nappal sem megy az ember.
Felnőtt, józan férfi sehol nincs veszélyben Szolnokon. Motor ut környéke, Üteg ut, Tücsök sem vészes nappal férfinek. Nőnek is csak éjszaka. Ezért kérdeztem a kedves fórumozót.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Akkor meg jönne:
Több rendőr? -rendőrállam
Több katona - a zorbángyurcsánybajnai háborúra készül
Több közalkalmazott? - Ezek is az én adómból élnek ... úgy se dolgoznak jól ... bezzeg a versenyszféra/multi...
Több egészségügyis? -Bezzeg Nyugaton/Afrikában/romániában kevesebb is ellátja a feladatot ... amúgy is túl sok a kórház
Több tanár? -Úgyse tudnak tanítani.... mer "én jobban tudom" ...bezzeg az én időmben 30 gyerek jutott egy tanárra
Megint megkérdezem,hogy lehet hiány rendőrjárőrböl,orvosbol,tanárbol,stb,mikor veri az 1milkát a közalkalmazotti létszám?
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Felnőtt, józan férfi sehol nincs veszélyben Szolnokon. Motor ut környéke, Üteg ut, Tücsök sem vészes nappal férfinek. Nőnek is csak éjszaka. Ezért kérdeztem a kedves fórumozót.
Hát kb ennyire lehet veszélyes Arnhem is.Vagy még ennyire se.
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
https://en.wikipedia.org/wiki/Islam_in_Europe
Cyprus 25.4
Bulgaria 11.1
France 8.8
Sweden 8.1
Belgium 7.6
Netherlands 7.1
Austria 6.9
United Kingdom 6.3
Germany 6.1
Switzerland 6.1
Norway 5.7
Greece 5.7
Denmark 5.4
Italy 4.8
Slovenia 3.8
Luxembourg 3.2
Finland 2.7
Spain 2.6
Croatia 1.6
Ireland 1.4
A böszmék, a böszörmények meg Árpád népének muzulmán tagjai voltak.És Szicilia is volt muzulmán uralom alatt,hogy a Cordobai kalifátusrol már ne is beszéljünk.Budai pasalikrol ne is beszéljünk.....A történelem kereke is forog.Egyszer fent,máskor lent.
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 174
8 009
113
A teljesség kedvéért a zeal fele tempó az, hogy miután a hülyeségeidet az eüről tovább nyomtad privátban nekünk (kb bibis lett a lába, és nem ugrott mindenki azonnal + teljesen rossz helyre is ment vele), zeal tök türelmesen elmagyarázta neked hogy mi a rendszer, hova kell menned, hogy lehet megoldani.

Molni féle válasz persze az volt hogy RENDSZER VAN ÉRTEM NEM ÉN A RENDSZERÉRT.

Semmit sem fogott fel belőle, ugyanazt a marhaságot nyomta tovább.
Márpedig a rendszer van értünk. Az világos, hogy te a rendszerért vagy.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Megint megkérdezem,hogy lehet hiány rendőrjárőrböl,orvosbol,tanárbol,stb,mikor veri az 1milkát a közalkalmazotti létszám?
1 Millió? Ha megmondod honnan van, akkor hajlandó vagyok elfogadni.

"Boros Péterné, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) főtitkára viszont vitatja a Csepreghy által emlegetett számokat. „A KSH hivatalos adatai szerint Magyarországon a foglalkoztatottak létszáma 2015 szeptemberében 4,2 millió fő volt, a költségvetésből finanszírozott létszám 870 ezer fő, ebben van 150 ezer közmunkás is.


Vagyis 720 ezer főről beszélünk, és semmiképpen sem jön ki az 1 millió állami alkalmazott" – fejtette ki az ATV Start című műsorában." -https://szakszervezetek.hu/hirek/2840-kevesebb-kozalkalmazott-a-munkaadok-tamogatjak-a-tervet

Meg lehet nézni a KSH oldalán. Ott tételesen megvan, hogy melyik szférában mennyien dolgoznak.
Hogy miből, miért van hiány, vagy miért érezi úgy, aki érzi, arról meg mindenkinek megvan a maga véleménye.



 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zeal

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Senki sem azert szuletett meg, hogy teged kiszolgaljon. Kerni lehet es nem kovetelni. Hatalmas a kulonbseg, csak nem mindenki erzi. :rolleyes:
Ahol az ember,az adófizető van a rendszerért,az a diktatúra.És az adójáért az adófizetőnek joga van követelni.A közszolgálatnak az adófizetők közösségét kell szolgálni egy rendes országban.Mo-n viszont ingyenélő,pöffeszkedő,beképzelt,felelőség nélküli diktatúra aparátcsikok vannak még mindig.Tisztelet a kivételnek.De azokat meg kiutálja ez a kontraszelektiv rendszer.Kiszolgálnak akárkit,akármilyen gerinctelen módon,csak fizessen és tartsa meg kivételezett helyzetüket.