Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Át lehet jelentkezni. Szólsz a háziorvosnak, hogy mostantól őt szeretnéd és ő intézi. Pénzt kap érted. Ha nem a saját háziorvosodhoz mész azért nem kap pénzt, de az ő betegei elől veszed el az időt. Aztán meg jönnek az ordibálók, hogy nem azé fizetem a TBt hogy itt várjak, mert olyanok mennek be akik nem is ide vannak bejelentve.
Én is 60 km-re a lakcímemtől választottam háziorvost, mert nem otthon laktam de pl sógorom budára járkált át évekig, mert lusta volt átjelentkezni pestre.

Ha meg annyira nagyon beteg vagy, hogy azonnal kell valami, akkor meg ügyelet. Az nem zavar el.
Tekintve, hogy akkor költöztem nem túl rég erre idő sem lett volna ráadásul úgy emlékszem, hogy nem engedték, hogy bejelentkezzek oda. Aztán azóta találtam olyan háziorvost, aki úgy is átvett, hogy nem érdekelte, hogy nem bp-i a lakcímem.

10+ évvel ezelőtt simán elláttak, mindig. Gond nélkül. Ma állítólag minden csudaszép és jó, zakatol a gazdaság, de egyesek szerint nekem kellene nyomozni, hogy hol látnak és és miért téved a EÜ-ben levő háziorvos és én csináljak bukfencezve hátraszaltót, ahogy járt emel is...?

Ez a normális...?

Az külön vicc, hogy 25+ év olvasom és hallom, hogy hát a hálapénz.
Igen zseniális vezetők vannak, akik 25+ év alatt nem képesek megoldani egy ilyen problémát, de "élsportra" (röhögök) és stadionokra arra van pénz. Arra, hogy ne vágják meg az egyetemi férőhelyeket, vezessenek be kvázi tandíjat egyes szakokon (csak az "elit" csemetéi járhatnak majd kávzi oda) és stadionokra arra bezzeg van pénz...

Bocs, megyek hányni.
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Itt kicsit a farkába harap az érvelésed. Hiszen fajlagosan annál olcsóbb egy berendezés használata minél többet használják. Ehhez képest, akkor érdekes, hogy magánban és államiban is ugyanazon berendezéshez zarándokoltam el, csak az egyiknél, a fizettem 25k forintocskát, akkor 3 napon belül adtak időpontot és nem 3-6 hónap múlva.

Akkor hogy is van ez az egész finanszíroszósdi...? Az külön érdekes volt, hogy se előttem se utánam nem volt senki... Akkor miért nem tudtak abban az időpontban +25k fizetése nélkül ellátni...?

Ez a te eseted véletlenül nem az orvos bűne?
Nem ad időpontot az állami rendszerbe, menj hozzá ugyanoda, de magánrendelésre.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
Fészbukra raknék profil képet de úgy szeretném megcsinálni hogy ne lehessen lájkolni és a profil képre katintva ne nagyítsa fel.

Ezt meg lehet csinálni?

:):)
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113
Itt kicsit a farkába harap az érvelésed. Hiszen fajlagosan annál olcsóbb egy berendezés használata minél többet használják. Ehhez képest, akkor érdekes, hogy magánban és államiban is ugyanazon berendezéshez zarándokoltam el, csak az egyiknél, a fizettem 25k forintocskát, akkor 3 napon belül adtak időpontot és nem 3-6 hónap múlva.

Akkor hogy is van ez az egész finanszíroszósdi...? Az külön érdekes volt, hogy se előttem se utánam nem volt senki... Akkor miért nem tudtak abban az időpontban +25k fizetése nélkül ellátni...?
Mert a Magyarországon a magán rendszer lényegében a hálapénz törvényesitett formája.Rendszerproblémás gyakorlatilag az egész ország:(
 
  • Tetszik
Reactions: Robur

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
A szobor fejét kellett volna ellopniuk valahogy, akkor hátha csinálnának egy normális nyak feletti részt...o_O

Ellopták a zimonyi Hunyadi-szobor kardját
Szerdára virradóra ellopták a kilenc napja felavatott zimonyi Hunyadi János-szobor kardját, a hatóságok azonban már el is kapták a tolvajokat – közölte értesülését a Vecernje Novosti című belgrádi napilap az internetes oldalán. Az újság közlése szerint a kard hamarosan visszakerül a helyére.
ga1.gif


A bronzszobor kardját három férfi és egy nő lopta el, a nőt a rendőrség szabadon engedte, két férfit őrizetbe vett, egy után pedig körözést adott ki.
ga1.gif


Hunyadi János egész alakos zimonyi szobrát a múlt hétfőn, az 1456-os nándorfehérvári csata 563. évfordulóján avatta fel Áder János magyar és Aleksandar Vucic szerb államfő. Madarassy István Kossuth-díjas szobrászművész alkotása a Thuróczi-krónikában fennmaradt ábrázolás alapján készült. Hunyadi János egyik kezében kardot, a másikban pajzsot tart.

A szerbek Hunyadi Jánost Sibinjanin Jankóként ismerik, és nevét a szerb emberek körében legalább akkora tisztelet övezi, mint a magyarokéban. A nándorfehérvári csatát – amikor a mai Belgrádot védő magyar seregek megsemmisítő vereséget mértek II. Mehmed török szultán hadaira – a szerb történelemkönyvek a törökök ellen Hunyadi által vezetett magyar-szerb közös küzdelemnek nevezik. Hunyadi János Zimonyban halt meg pestisben, így nemcsak a nándorfehérvári csatának, hanem a hadvezér egész életének is emléket állít a zimonyi Duna-parton felavatott szobor.

(MTI)
https://mandiner.hu/cikk/20190731_elloptak_a_zimonyi_hunyadi_szobor_kardjat
 

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 291
17 363
113
Fészbukra raknék profil képet de úgy szeretném megcsinálni hogy ne lehessen lájkolni és a profil képre katintva ne nagyítsa fel.

Ezt meg lehet csinálni?

:):)
A láthatóságát tudod korlátozni, de azt hiszem, részleges dolgokat, mint amiket írtál, nem tudsz korlátozni. A képra kattintva, az oldalsó szekcióban, a neved mellett, alatt van egy kis földgömb egy lefelé nyíllal, arra kattintva tudod beállítani.
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 777
65 093
113
Valószínűleg senki sem tudja megmondani, hogy a kik hajtottak el több embert rabszolgának, viszont mi magyarok jóval nagyobb területeket végigraboltunk/adóztattunk. A vikingek csak a tenger- és a nagyobb folyópartokat veszélyeztették, míg mi szinte mindenhova eljutottunk lovainkon Európában.

https://hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_kalandozások#/media/Fájl:Kalandozasok.jpg
https://hu.wikipedia.org/wiki/Viking_történelem#/media/Fájl:Viking_expansion.png
Es megse beszel rolunk a kutya se nyugaton, filmeket se csinalnak rolunk, se dokut, sesorozatot. Barmilyen hisztoris vagy mas csenelt nezek a vikingek fullon, meg kicsit a morok, magyarrol egy mukk se.
 

ijasz

Well-Known Member
2013. január 23.
1 895
4 405
113
Kamu duma a kozmetikai ipar az kiserletezik /az alatkiserletek 99% at ok vegzik es meg az se egy eszmeletlen osszeg...
Antibiotikum rezisztenst fejlesztenek a szentek amikor omiattuk valt rezisztense... Hat ne az embereken hajtsak be a tevedesuk arat... Mert ment a gyogyszerlobbi hany orvos bukott meg amikor elkezdtek felgongyoliteni a rendorok... Mi lett a vege??
A szabad hozzaferesu gyogyszerek amik mar tobb evtozede ki vannak fejlesztve miert annyi amennyi?

Penz behuzas az egesz nem kell itt mosdatni.., ha nem az lenne hogy lehetnenek az orszag eggyik leggazdagabb cegei.. Talan az adomanyokbol..

1, OECD országokban TILOS kozmetikai célú állatkísérleteket folytatni, amik amúgy is nagyon drágák. Így, ha nem szabad, nem is vizsgálják be őket ezért a TE 99 %-od a 0%-kal egyenlő. Nem tudni a mellékhatásokat, majd piacra dobás után kiderül, így soha, de soha nem ajánlják a bőrgyógyászok a reklámokban. Amúgy is teljesen fölösleges ennyi szart magunkra kenni.

2, A rezisztencia örök harc marad, mert a baktériumok nagyon gyors generációváltásával és a náluk is létező evolúcióval hozható összefüggésbe. Genetikai eredetű, a baktériumok a génjeikben hordozzák a rezisztenciát.Röviden, az antibiotikum kiirtja a legnagyobb részüket, de hála a természetben előforduló genetikai változékonyságnak, biztosan akad túlélő, aki aztán elszaporodik. Kard és pajzs tipikus esete. Nem a gyógyszergyártó a hülye, hanem aki ész nélkül használja, felgyorsítja a rezisztencia megjelenését.

3, Vannak csúnya dolgok a gyógyszer bizniszben is, de csak annyi, ami más területeken is a gazdasági társaságoknál. A többi Hollywood...
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Es megse beszel rolunk a kutya se nyugaton, filmeket se csinalnak rolunk, se dokut, sesorozatot. Barmilyen hisztoris vagy mas csenelt nezek a vikingek fullon, meg kicsit a morok, magyarrol egy mukk se.

Persze, mert a vikingek szétszóródtak, több uralkodócsaládot is létrehoztak, majd beolvadtak a helyi lakosságba és ma már szinte mindegyik nyugati ország egy kicsit a saját őseiknek is tartják őket.
Míg a mi honfoglalóink meg minden csata után hazatértek és itt alakítottak országot, nem olvadtak be más népekbe.
Amúgy mostanában eléggé felkapott lett a magyar filmgyártás, talán majd a kalandozásokról is lesz egy ilyen sorozat. :)
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
Nem hiszem, hogy a kalandozásokról filmet csinálnánk. Még a Vikings is kínosan kerülte a vikingek és helyi lakosság interakcióit. A kortárs nyugati közegben túl merész lenne a népirtás, tömeges nemi erőszak, rabszolgakereskedelem és széles sávban minden lakott hely felégetésének felmagasztalása, míg a bűntudatkeltéshez azért hála égnek nem elég liberális a magyar társadalom. :rolleyes:
 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
Nem hiszem, hogy a kalandozásokról filmet csinálnánk. Még a Vikings is kínosan kerülte a vikingek és helyi lakosság interakcióit. A kortárs nyugati közegben túl merész lenne a népirtás, tömeges nemi erőszak, rabszolgakereskedelem és széles sávban minden lakott hely felégetésének felmagasztalása, míg a bűntudatkeltéshez azért hála égnek nem elég liberális a magyar társadalom. :rolleyes:

Amúgy sok történelmi jellegű film, sorozattal az a baj, hogy a mai trendek, hozzáállás szerint akar hozni dolgokat.Amiket felsoroltál pl. azok teljesen természetesek voltak abban az időben. Még egymás birtokát is ugyanígy prédálták fel a hős lovagok, földesurak.
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 197
113
Nem hiszem, hogy a kalandozásokról filmet csinálnánk. Még a Vikings is kínosan kerülte a vikingek és helyi lakosság interakcióit. A kortárs nyugati közegben túl merész lenne a népirtás, tömeges nemi erőszak, rabszolgakereskedelem és széles sávban minden lakott hely felégetésének felmagasztalása, míg a bűntudatkeltéshez azért hála égnek nem elég liberális a magyar társadalom. :rolleyes:

A Vikingsben volt azért pár olyan jelenet hogy a templomban miséző helyi lakosokat vigyorogva mészárolják le, hogy mekkora balfékek hogy azt hiszik hogy ez segít. Aztán szépen kipakolják az egész helyet. Nem nagyon volt mosdatás, ellenben dramaturgiai okból érthető, hogy miért nem erre koncentrálnak a jelenetek - fölösleges újra és újra mutatni ezt, mert nem ad hozzá a történethez.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 550
113
A Vikingsben volt azért pár olyan jelenet hogy a templomban miséző helyi lakosokat vigyorogva mészárolják le, hogy mekkora balfékek hogy azt hiszik hogy ez segít. Aztán szépen kipakolják az egész helyet. Nem nagyon volt mosdatás, ellenben dramaturgiai okból érthető, hogy miért nem erre koncentrálnak a jelenetek - fölösleges újra és újra mutatni ezt, mert nem ad hozzá a történethez.
Ja, csak a vikingek hódítottak sokat, míg a kaladozásnál ez a történetényegi része.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Nem hiszem, hogy a kalandozásokról filmet csinálnánk. Még a Vikings is kínosan kerülte a vikingek és helyi lakosság interakcióit. A kortárs nyugati közegben túl merész lenne a népirtás, tömeges nemi erőszak, rabszolgakereskedelem és széles sávban minden lakott hely felégetésének felmagasztalása, míg a bűntudatkeltéshez azért hála égnek nem elég liberális a magyar társadalom. :rolleyes:
A következő nagyobb lélegzetű feldolgozásban a fekete viking férfiak/nők/egyebek a szeretetről, az elfogadásról, toleranciáról és a klímavédelemről fognak előadásokat és "békés" demonstrációkat tartani. A rákövetkező részben pedig "menekülteket" "mentenek" ki a Földközi-tengerről és bemutatják embertelen sorsukat a nagyvilágnak. Harmadik részben pedig a fekete viking bárminemű harcosok megvédik az anyámasszony katonája nyugati fehér embereket a közép-európai csúnya, fosztogató lovasnépektől. És így tovább és így tovább...
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 851
15 197
113
Ja, csak a vikingek hódítottak sokat, míg a kaladozásnál ez a történetényegi része.

Ezen én annyira nem érzékenyíteném a társadalmat, 900-as években és még később is a rendszeres rablóhadjáratok teljesen megszokottak voltak. A katonaság részben ebből tartotta fenn magát. A magyarokat is gyakran maguk a nyugatiak hívták be a szomszédos riválist boldogítani. Persze ment ez nekünk magunktól is, de abban a korban nem volt ebben szinte semmi különös, legfeljebb az arányai voltak eltérőek a jobban letelepedett, és a fél nomád / csóróbb népek között.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Ezen 1 tollvonással lehet segíteni. Fel kell emelni a víz árát (de legalább is sávossá kell tenni az árazást) legalább a mostani 5x-ösére. A nyanya hipszi-hoszi abba fogja fejezni az ilyen irányú hobbiját. Ezért én egy Túró Rudiban fogadok itt veled. És az nem játék ám ! ;):)

Nem akartam tovább rombolni a villanyos beszélgetést ezért átteszem ide.
Igen ez is egy megoldás lehet. Nem a jó megoldás de megoldás. Ha drága lesz a vezetékes víz majd fúrat kutat feketén, aztán minden mehet tovább.

Az egész annak a metaforája akart lenni, hogy a legtöbb ember pont leszarja a környezettudatos hozzáállást.
Mondok még egy példát. 10 éve kirakták nálunk a szelektív gyűjtőket. Úgy néz ki az összes környéke, mint valami hányás. A Junoszty televíziótól a fáradt motorolajon át a nagyi szekrényéig minden oda van kirakva. 6-8 éve háztól elviszik a papírt, zöld hulladékot, van egy PET palackos zsák, meg egy fóliás-fémes-műanyagos. Minden második héten a kuka mellől elviszik, bedobják a teljesen ingyenes cserezsákot. Az utcában rajtunk kívül másik két háznál szoktam látni a zsákokat kirakva. Nem érdekli az embereket, a többségnek ez csak egy felesleges nyűg.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 350
46 154
113
Igen ez is egy megoldás lehet. Nem a jó megoldás de megoldás. Ha drága lesz a vezetékes víz majd fúrat kutat feketén, aztán minden mehet tovább.
Talán megoldásként ezért lehetne a sávos rendszert bevezetni. A kutakra meg már jelenleg is van szabályozás. Elvileg lehet szabadon (ebben azért nem vagyok biztos), csak be kell jelenteni.
De még visszatérve a mamikra. Szerintem fúrt kútból sem tolná kifelé a vizet, mert ott meg a villanyszámlát pörgeti a szivattyú.
Azt gondolom, hogy itt csak kormányzati akarat kell az ügyhöz. Sajnos ezt még nem kezelik olyan égető ügynek... :(
 

migfun

Well-Known Member
2013. május 28.
2 218
4 571
113
Nem akartam tovább rombolni a villanyos beszélgetést ezért átteszem ide.
Igen ez is egy megoldás lehet. Nem a jó megoldás de megoldás. Ha drága lesz a vezetékes víz majd fúrat kutat feketén, aztán minden mehet tovább.

Az egész annak a metaforája akart lenni, hogy a legtöbb ember pont leszarja a környezettudatos hozzáállást.
Mondok még egy példát. 10 éve kirakták nálunk a szelektív gyűjtőket. Úgy néz ki az összes környéke, mint valami hányás. A Junoszty televíziótól a fáradt motorolajon át a nagyi szekrényéig minden oda van kirakva. 6-8 éve háztól elviszik a papírt, zöld hulladékot, van egy PET palackos zsák, meg egy fóliás-fémes-műanyagos. Minden második héten a kuka mellől elviszik, bedobják a teljesen ingyenes cserezsákot. Az utcában rajtunk kívül másik két háznál szoktam látni a zsákokat kirakva. Nem érdekli az embereket, a többségnek ez csak egy felesleges nyűg.
Nálunk mindenki használja (a közös utcai itt is gáz volt, de már évek óta háztól viszik). Nekem a szelektív gyűjtés óta konkrétan a felénél is kevesebbre esett vissza a kommunális hulladék mennyisége. Ergo a csomagolóanyagok teszik ki a szemét 2/3-át. Ha tényleg úgy lenne, ahogy anno tervezve volt, hogy a kukába épített chip leolvasása által mutatott mennyiség után fizetnék, már jóval olcsóbb lenne a szemétdíjam.