• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 487
113
https://m.origo.hu/nagyvilag/20190725-oriasit-teved-aki-szerint-elpusztult-az-iszlamallam.html
"2014 júliusában az egész világot megdöbbentette az Iszlám Állam felemelkedése, és az a brutalitás, ahogyan ellenfeleivel végzett. Akkor úgy tűnt, hogy a terrorszervezet megállíthatatlan lesz, de egy széleskörű nemzetközi koalíció mára vereséget mért rá, és felszámolta a területét. Mindezek ellenére a szervezet egykori vezetői és tagjai a világban szétszóródva továbbra is súlyos veszélyt jelentenek a biztonságra."
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 845
9 666
113
Úgy tűnik Török S400 / F35 ügyben Trump fog meghátrálni (ismét…:mad:)
Trump kérésére Lindsey Graham szenátor felhívta Mevlut Cavusoglu Török külügyminisztert hogy elmondja, a Törökök akkor is elkerülhetik a szankciókat és megkaphatják az F35-ket ha nem "aktiválják" az S400 rendszert ("..just don’t activate the Russian-made S-400 missile defense system...")

Nem aktiválni pedig ugyebár jelenthet bármit…
Simán belefér hogy a Törökök használják - sőt esetleg gyártják is - a rendszert, csak nem kapcsolják össze a NATO közös légvédelmi rendszerével.
Szerintem ez az jelenti hogy ebben a vitában Törökök győztek és az USA pedig ismét meghátrált.

Bennem ez súlyos kérdéseket ébreszt az USA világpolitikai helyzetét illetően. Úgy tűnik a birodalom túllendült a tetőponton és elindult a lejtőn…
Ehhez azt hiszem kell valami teátrális kísérőzene.
Wagner - Gotterdammerung (Az Istenek alkonya..)

Lehet, hogy ez is közrejászott:

A Boeing-megrendelések lemondásával fenyeget a török elnök

Közel száz gépes rendelés visszamondása.... A Boeingre amúgy is rájár a rúd mostanában.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 487
113
Amerikai hírszerzők szerint meghalt Oszama bin Laden fia
Hamza bin Laden halott - jelentette amerikai kormányzati és hírszerzési forrásokra hivatkozva az NBC televízió.

A három névtelenül nyilatkozó tisztségviselő nem szolgált részletekkel arról, hogy Oszama bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet egykori vezetője fia és esetleges utódja hol és mikor halt meg, a New York Times forrásai ugyanakkor azt mondták, a műveletben az Egyesült Államok is részt vett.

Az amerikai külügyminisztérium februárban egymillió dolláros vérdíjat ajánlott fel annak, aki információkat tud nyújtani Hamza bin Ladenről. Amerikai hírszerzési értesülések szerint ugyanis ő volt a terrorszervezet új vezetője, apja - akivel 2011-ben a pakisztáni Abbottábád városkában amerikai kommandósok végeztek - állítólag kifejezetten erre képezte ki.


Újságírók megkérdezték Donald Trump elnököt is erről, ő azonban elhárította a választ: „Ezt nem akarom kommentálni”.
Hamza bin Laden utolsó közleményét az al-Kaida 2018-ban hozta nyilvánosságra. Ebben az akkor 29 éves terrorista megfenyegette Szaúd-Arábiát és lázadásra szólította fel az Arab-félszigeten élőket. Két éve, 2017-ben Ali Soufan terrorelhárítási szakértő és az FBI egyik volt munkatársa egy cikkben azt írta: az Iszlám Állam „kalifátusának” összeomlásával Hamza az, aki a legalkalmasabb a globális dzsihadista mozgalom összefogására. Peter Bergen al-Kaida-szakértő szerint ugyanakkor kérdéses, részt vett-e az al-Kaida tényleges irányításában, vagy csak készült egy ilyen szerepre.

Hamza bin Ladenről annyit tudni, hogy valószínűleg 1989-ben született, és amikor apja 1996-ban Afganisztánba ment, őt is vitte magával. Oszama bin Laden abbottábádi rejtekhelyén őt nem találták, viszont az ott fellelt levelek arra utaltak, hogy az idősebb bin Laden odavárta őt Abbottábádba, hogy folytassa felkészítését a terrorszervezet irányítására. (Guardian, MTI)

https://444.hu/2019/08/01/amerikai-hirszerzok-szerint-meghalt-oszama-bin-laden-fia
 
  • Tetszik
Reactions: szegcsab

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 486
113
Megkezdődött a béketárgyalások újabb, immár nyolcadik fordulója az Egyesült Államok és az afganisztáni tálib lázadók között szombaton Dohában – jelentették be tisztségviselők, kiemelve, hogy a mostani a tárgyalások legfontosabb fázisa.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/201137/
 
  • Tetszik
Reactions: dragonette

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 617
113
A brit lány elmondása szerint az izraeli suhancokat fölmentő, illetve a végén saját magára nézve terhelő vallomását fenyegetések, megfélemlítés hatására tette. A ciprusi rendőrség nem tette lehetővé számára, hogy a vizsgálat idején találkozzon védőügyvéddel, s a zsidó fiatalok szabadon engedését eredményező vallomását valójában a ciprusi rendőrség fogalmazta meg.
https://kuruc.info/r/4/201214/
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 486
113
A brit lány elmondása szerint az izraeli suhancokat fölmentő, illetve a végén saját magára nézve terhelő vallomását fenyegetések, megfélemlítés hatására tette. A ciprusi rendőrség nem tette lehetővé számára, hogy a vizsgálat idején találkozzon védőügyvéddel, s a zsidó fiatalok szabadon engedését eredményező vallomását valójában a ciprusi rendőrség fogalmazta meg.
https://kuruc.info/r/4/201214/

De természetesen fel se merüljön bennünk bármiféle olyan gondolat, hogy faji szupremácia, kettős mérce, folyamatos hatalmi visszaélés és hasonlók. A legszemetebb a dologban, hogy hazaérve a tizenkét gyökér ünnepelt, és sokan velük ünnepeltek. És mint tudjuk, a Közel-Kelet Egyetlen Demokráciája nem ad ki senkit, hogy ítélkezhessenek felsőbbrendű népe tagjai felett. A lánynak ez már sajnos halott ügy.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 920
113
Ez egy év eleji interjúrészlet, de most is érvényes.

- Mondhatja, hogy ez a legmélyebb és legszorosabb együttműködés ami valaha is volt Izraellel?
- Így van.
- A légierőnek néha át kell lépnie izraeli oldalra, ezért van széleskörű együttműködésünk az izraeliekkel.
- A becslések szerint kb. 1000 terrorista van a Sinai félszigeten. A minden évi, több mint 1 milliárd dolláros US katonai segéllyel miért nem söpörték még ki őket?
- A US miért nem semmisítette meg a terroristákat Afganisztánban 17 év alatt, tízmilliárd dollárokat elköltve?

Az aktualitást meg az adja, hogy a sinai terroristák kivégeztek 2 embert, mert együttműködtek az egyiptomi erőkkel.
EBSMRS6WkAAghGJ.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Pogány

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Janzennek sajna nem tudok írni, mert az általad küldött linkelt oldalt hiába tekertem 3-3-szor oda-vissza, janzen sehol (ha ilyen akkor nem is baj).

Miértnemjó=janzen. Nekem valahogy jobban kézre áll a régi nickneve. Így már remélem, hogy sikerült megtalálnod az ominózus kommentjét. :)

Ettől függetlenül szerintem nem fontos bárkinek a szintjére lesüllyedni, azon a szinten úgyis legyőz, mert ott ő lesz előnyben az olyan gyakorlata miatt. :)

Igazad van.
De! Sajnálom, már meguntam, hogy próbáltam normálisan beszélni a trollokkal és agitproposokkal. Úgyhogy most már, aki normálisan beszél velem, azzal én is normálisan beszélek, aki meg nem, az a saját stílusában kapja a választ. Nekem is kényelmesebb így.
Zsoltival is teljesen jól elvitáztunk-beszélgettünk itt, mint láthattad, pedig gyakran van és most is volt némi véleménykülönbség közöttünk (mondjuk azért elég sok dologban meg nagyon is egyetértünk).
Meg másokkal is itt a sok év alatt. Boki, molni, stb. Mindegyikükkel normális mederben maradtak a dolgok. Veled is korábban. De van itt pár arc, akik kinyilatkoznak, (ész)érvek és tények, források, bármi nélkül, aztán meg még fölényeskednek, személyeskednek is. Na ezek nem érdemelnek többet annál, mint amit adnak, mint amit hozzátesznek a fórumhoz.

A Boeingre amúgy is rájár a rúd mostanában.

Eléggé "megdolgoztak" érte, hogy rájuk járjon. Szóval nem tudom sajnálni őket.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and zsolti

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 486
113
smeretlen eredetű robbanások történtek péntekre virradóra egy dél-törökországi lőszerraktárban, a Szíriával határos Hatay tartomány Reyhanli városa mellett – jelentette az NTV török hírtelevízió.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/201356/