[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://index.hu/kulfold/2019/08/04/el_paso_texas_lovoldozes_meszarlas_kialtvanyt_posztolhatott/
"...A támadó Dallas egyik külvárosából, Allenből származik, vagyis valamivel több mint ezer kilométert vezetett azért, hogy öljön.
Egyelőre vizsgálják, hogy rasszista indítékú bűncselekmény történt-e, de az eddigi informácóik alapján több mint valószínű a dolog. Egyrészt El Pasónak jellemzően latino lakossága van, másrészt rendőrségi forrásokra hivatkozva több helyen azt írják, ogy Crusius azt mondta a nyomozóknak, hogy az volt a célja, hogy minél több mexikóit öljön meg.
Ezzel párhuzamosan az FBI vizsgál egy kiáltványt, ami nem sokkal a lövöldözés előtt jelent meg az 8chan nevű fórumon, ami már a christchurchi mészárlás idején is bekerült a hírekbe. A rengeteg kulturális utalással operáló christchurchi merénylő is erre a fórumra töltötte fel a saját kiáltványát a vérengzése előtt.
A négyoldalas szöveget húsz perccel azelőtt posztolták az oldalra, hogy a rendőrséghez befutott az első segélyhívás - írja a BBC. A dokumentumban a szerző egy invázióhoz hasonlítja az USA latino lakosságát, amelyik kulturálisan és etnikailag teljesen rátelepedett az USA lakosságára. Ezen felül a szerző a christchurchi mészárlás elkövetőjével is sorsközösséget vállal..."



El Paso megközelítően kb 700 ezer lakosú. (folyamatosan növekvő lakosság)

2017-es adatok sszerint:
Fehér: 92 %
Csakhogy.
spanyol-latin 82,8 %
nem spanyol ajku fehér 11,8 %
afro-amerikai 3,9 %
ázsiai 1,3%

És ez a hivatalos adat.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Lassan azzal a felülvizsgálattal! Az európai jog szerint igazad lenne, de nem az amerikai jog szerint. Ott a felelősséget másként nézik, pédául az egyik mikrohullámú sütők gyártóját több millióra marasztalták, mert nem írták rá a csomagolásra, hogy nem szabad macskát szárítani benne. Európai fejjel egy ilyen ítélet felfoghatatlan, de nem Amerikában. Ennél a szerencsétlen lánynál feltehetően az volt a kártérítés indoka, hogy a sorompót ki lehetett kerülni, így a vasút nem tett meg mindent a balesetek elkerüléséért. Ez az amerikai precedens jog, és az ügyvédek nem véletlenül keresnek nagyon sokat.

Igen tudom az angol-szász jogrendszer mindig is egy ilyen nyakatekert szar volt. Még a tömeggyilkosokat is képesek elengedni, meg az idiótákat jutalmazni....
Az a bizonyos "ott se vótam" kultúra ott igen magas szintre hágott.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Trump az elsők között jött rá a nyugati világban, hogy a 2008-as globális pénzügyi válság következményeként a 20. század bevégeztetett, annak nemzetközi intézményei pedig a szemünk előtt válnak működésképtelenné. De milyen elképesztő mutatókkal bír az Egyesült Államok a paraván mögött, amelyek destabilizálják az országot, ennek ellenére napi szinten mégsem találkozunk velük?
Valami bűzlik Amerikában – milyen pénzügyi és társadalmi aknák leselkednek?
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 476
113
https://kitekinto.hu/2019/08/06/eur...tott-az-uj-amerikai-vedelmi-miniszter/174094/
"Helyzetértékelést tartott az új amerikai védelmi miniszter.
Washington nem fogja túlreagálni a legújabb észak-koreai rakétakísérleteket, de figyelemmel kíséri őket – jelentette ki kedden Mark Esper amerikai védelmi miniszter tokiói látogatása előtt, és nyilatkozatában kitért a szíriai helyzetre, illetve a japán-dél-koreai kereskedelmi viszályra is."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://latin-amerika.hu/index.php/...garainak-hogy-az-egyesult-allamokba-utazzanak
"Uruguay a tömeges lövöldözések miatt nem ajánlja az állampolgárainak, hogy az Egyesült Államokba utazzanak
Az uruguayi külügyminisztérium hétfőn figyelmeztetést adott ki, amelyben „az egyre növekvő válogatás nélküli erőszak” miatt óva inti az állampolgárait az Egyesült Államokba való utazástól.
A közleményt a texasi El Pasóban történt, huszonkét halálos áldozatot követelő lövöldözés után adták ki. A minisztérium szerint olyan „gyűlölet-bűncselekményekről” van szó, amelyeket „rasszizmus és diszkrimináció motivál”, és amelyek miatt „az év első hét hónapjában már több mint kétszázötvenen haltak meg” az Egyesült Államokban.
Az uruguayi külügyminisztérium nem ajánlja az uruguayi állampolgároknak, hogy bizonyos amerikai városokba, név szerint Detroitba (Michigan), Baltimore-ba (Maryland) és Albuquerque-be (Új-Mexikó) utazzanak. Ezeket a városokat a Ceoworld Magazin 2019-ben „a világ húsz legveszélyesebb városa” közé sorolta.
A figyelmeztetés azt javasolja az uruguayi állampolgároknak, hogy „kerüljék az olyan helyeket, ahol sok ember tartózkodik egyszerre”, például „a vidámparkokat, bevásárló-központokat, művészeti fesztiválokat, vallási rendezvényeket, gasztronómiai vásárokat, és minden más tömegeket vonzó kulturális vagy sporteseményt”.
„Különösen gyerekekkel nem ajánlatos ilyen helyekre menni” – teszi hozzá a minisztérium.
Azi uruguayi minisztérium közleménye előtt egy nappal Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter azt nyilatkozta, hogy országa jogi lépéseket fog tenni, hogy megvédje az Egyesült Államokban tartózkodó állampolgárat...'


Uruquay 3,5 milliós ország Dél-Amerika Déli részén!
Mexikó - és a teljes Dél és Közép-Amerika -joggal dühös.

Itt most legalább részben lehullt egy komunikációs gát, ezt már az USA nem tudja letagadni a világ felé semmilyen "média stoppal". Ugyanis az erőforrásait egyre nagyobb mértékben a belföldre kell irányítania. Íly módon viszont a szellem úgymond kiszabadul a palackból. Ez meg a jelenlegi geopolitikai helyzetben nyilvánvalóan az eddig becsültnél is jobban és gyorsabban ronthatja az USA pozícióit.
És közben Oroszország és Kína már szorosabb biztonságpolitikai-katonai együttműködésbe kezdett. ( Amihez Irán is csatlakozni szeretne - Indiát poedig legalább az oroszok szeretnék-amiért meg az USA küzd éppen, a jelenleg kialakult helyzetben több mint vélhetően hiába. Ami után meg egész Ázsia aztán a Közel Kelet egy része is "eleshet". A törökökeket meg már most bámulja mindenki. (éppen mit is akarnak csinálni)
Ennek egyik nyilvávvaló és látványos jele a Közös légi járőrözés Dél Koreánál. Kevésbé nyilvános de talán még fontosabb (de legalább annyira fontos) része hogy orosz és kínai katonák (is) gyakorlatilag valamilyen pozícióban vannak/állomásoznak Venezuelában. (Nyilvánvalóan nem túristáskodás okán)

Az USA diplomáciájáról-diplomáciai testületéről két alapvető dolgot mindenféleképpen lehet tudni.
1.) Alapvetően szorosan együttműködik a hadsereggel.
2.) Mindig azonnal ugrik az USA érdekeit sértő bármilyen helyzetre eseményre.

Emiatt viszont nyilvánvalóan most elsődleges prioritás lesz az USA diplomácia képviseletei-szolgálatai számára, a világon mindenhol azt kommunikálják (nem utolsó sorban az EU-ban mindenhol...), a jelenlegi USA belföldi események nem gyengítik az USA-t, és teljes mértékben kézben tartják az eseményeket. Mindez viszont nyilvánvalóan nincs így.
Ami viszont rengeteg mindent vonhat maga után... (Többek közt hogy "beszól" a kicsi Uruquay az USA-nak, csak a kezdet)
 
T

Törölt tag 008

Guest
... (Többek közt hogy "beszól" a kicsi Uruquay az USA-nak, csak a kezdet)
És az USA még meg is köszöni, hogy újabb lépést tehet a rendőrállam felé és most meg van indokolva.
Most jön a red flag vagyis social media alapján a profilhoz adnak egy red flaget az összes konzervatívnak így nem kaphat fegyverre engedélyt.
Persze azt elfelejtik, hogy az ohioi antifa szimpatizáns szélsőbalos volt.
Következő lépés a fegyvertartás betiltása lesz de az egyelőre alkotmányellenes szóval a demokratáknak előbb többséget kell szereznie és Trumpot el kell tüntetni.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 125
2 460
113
Ha a fegyvertartáshoz nyúlnak abból polgarháború lesz. Már most is az van csak hideg. Lásd Antifa. Ők egyenlőre csak a szinkék területeken balhéznak, de tervezték hogy lemennek Texasba. Hiba lenne.
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
350
2 003
93
Ha a fegyvertartáshoz nyúlnak abból polgarháború lesz. Már most is az van csak hideg. Lásd Antifa. Ők egyenlőre csak a szinkék területeken balhéznak, de tervezték hogy lemennek Texasba. Hiba lenne.

"Ha a fegyvertartáshoz nyúlnak abból polgarháború lesz". .... akkor, ha alkotmánymódosítás nélkül nyúlnak hozzá.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 890
113
Mindeközben Texasban:


ea68e1b22be6a4638ee71f63f3b86440.jpg


Tetszik ahogy ápolják a hagyományokat :D
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Mindeközben Texasban:


ea68e1b22be6a4638ee71f63f3b86440.jpg


Tetszik ahogy ápolják a hagyományokat :D

Az a baj, hogy ez egy életkép lényegében. Egy gyalázatos életkép.
Elment mellettük a világ, erre gyakorlatilag úgy védekeznek, hogy még mindig a hadsereg titsztikara lényegében fehér, a rendőrség vezetése lényegében fehér, a Nemzeti Gárdák gyakorlatilag fehérek. Mindeközben már gyakorlatilag - hivatalosan elismerten is - Texasban is több a spanyol ajkú-latin, mint a nem spanyol ajkú fehér.
Délen lassan mindenhol többségbe kerülnek a spanyol ajkúak. Ahol meg még nem, ott az ázsiaiakkal... együtt kerülnek többségbe.
Viszont. A nincstelenség elől menekülve feketék és spanyol ajkúak milliói menetek a seregbe. A Nemzeti Gárdákba ugyan csak kisebb számban kerüülnek be, viszont a leszerelés után hazamennek. Ahol már a legtöbb helyen többségbe kerülnek/kerültek. Katonailag kiképzett spanyol ajkúak (és feketék..) milliói...

Erre meg a Nemzeti Gárdák fejlesztésével, a rendörség katonai technikákkal (is) való ellátásával válaszolnak? Az ázsiaiak , kínaiak... millióit gyakorlatilag elllenségnek, és lassan potenciális árulóknak kezdik nézni. Viszont Délen, Dél-Nyugaton, Nyugaton, az ázsiaiak miilliói, és spanyol ajkúak tízmilliói békésen élnek meg egymás mellett.. Az azért végtelen leegyszerűsítés lenne, hogy ebben a békés együttélésben az ázsiaiak az agy, és a spanyol ajkúak az erő, viszont ezeket a folyamatokat erőszakkal, terrorral visszakényszeríteninem lehet. Mikor Délen, Dél-Nyugaton, Nyugaton... a spanyol ajkú és ázsiai többség a legalsóbb szinttől a legfelsőbb szintig át tuggya majd venni a régiók városok irányítását, előáll majd egy a mostanitól gyökeresen eltérő helyzet.

Viszont ha a mostani események hatására a spanyol ajkúak (is) elkezdenek fegyverkezni, a helyzetet nevezhetjük majd polgárháborúnak, konfliktusnak, háborúnak, szabadságharcnak. Bárminek. De akkor több mint vélhetően harc lesz.
Azt látjuk, hogy mi történik Ukrajnában, ahol egy kisebbség próbál uralkodni a többségen. Nem működik. Pedig külföldről rengetegen támogatják azt a kisebbséget, akik mint egy kaszt akarnak uralkodni a többségen. Egyetlen mázlijuk egyelőre az, hogy a többséget támogató egy szem államnak hosszabb távú céljai vannak És a jelek szerint ez nem így lesz a végtelenségig.

Az USA problémája viszonta az, hogy a spanyol ajkúak mögött ott áll gyakorlatilag Közép és Dél Amerika, de még inkább az, hogy a kínaiak mögött meg ott áll Kína. (és a Fülöp Szigeteki milliók mögött is lehet akár kínai támogatás - több mint valószínűleeg van is) A spanyol ajkúakat ki támogatná pénzzel? Bárki, akik az USA szankciói alatt állnakl - legfőképpen Oroszország. De lényegében pénz dolgában akár Mexikó is. Kínának meg ugye annyi pénze van, hogy már korlátozni akarja most is az USA az USA beli pénzügyi... lehetőségeiket, felvásárlásaikat. Márpedig ha Kína a jelenleginél is nahgyobb mértékben és koncentráltan felvásárlásokat beruházásokat folytat Délen. Dél-Nxugaton, Nyugaton, akkor megteremtheti a spanyol ajkú többség gazdaságát, ehhez hozzájön az, hogy Mexikó i pénzek tömege van már ezeken a területeken a gaazdaságban.

És ez csak egy részee azoknak az okonak, amiért Trumpék azt teszik amit tesznek (többek közt Venezuela, "szankciózása", Kuba újabb gyakorlatilag blokádja, Mexikó és az egész spanyol ajkú térség fenyegetése..Brazíliának való "hízelgés") Ha Kína és Oroszország kiszorítja az USA-t Közép és Dél Amerikából, lényegében ott egy új történet kezdődik- az Észak amerikai kontinses pedig egy átlagos kontines lehet- akár tele országokkal.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Az a baj, hogy ez egy életkép lényegében. Egy gyalázatos életkép.....
Sajnos csak így lehet velük. Ebből értenek. A mai napig törzsi szinten gondolkoznak csak az erőből értenek. Ha gyenge vagy, semmibe vesznek és véged.

...Elment mellettük a világ, erre gyakorlatilag úgy védekeznek, hogy még mindig a hadsereg titsztikara lényegében fehér, a rendőrség vezetése lényegében fehér, a Nemzeti Gárdák gyakorlatilag fehérek. .....
Ahhoz, hogy valaki tiszt/vezető legyen iskola kell. Nézd meg az iskolákból a kibukási arányokat. Még úgy, hogy pozitív diszkrimináció miatt teletömik latinókkal meg feketékkel a sulikat kipotyognak. Suli nélkül meg max Martin Schultz lehet vezető. :D

...Az ázsiaiak , kínaiak... millióit gyakorlatilag elllenségnek, és lassan potenciális árulóknak kezdik nézni. .....
Csak a kínaiakat és joggal. Gyakorlatilag nagyon nagy részük vagy beépített vagy bármikor beépíthető/zsarolható a CCP által. Túl sok példa volt erre.

...Viszont ha a mostani események hatására a spanyol ajkúak (is) elkezdenek fegyverkezni, a helyzetet nevezhetjük majd polgárháborúnak, konfliktusnak, háborúnak, szabadságharcnak. .....
Mostani események? Hát....fordítva lesz az. Az MS-13 évek óta az USA egyik legnagyobb fegyveres bűnszervezete 250 000 latino taggal. Pont ennek a letörésére kezdett el intézkedni Trump pár hónapja. A migráncshaddal meg csak jön nekik az utánpótlás. Ettől is fél Trump.

... (és a Fülöp Szigeteki milliók mögött is lehet akár kínai támogatás - több mint valószínűleeg van is) .....
Hát aki onnan eljött az nem biztos, hogy a Duterte/kínai kombót visszasírná. Lehet pont miattuk jöttek el.

Amúgy igen valóban van ott belső probléma bőven, tökéletesen igazad van. Az 5. hadoszlop ott van és ki tudja mi lesz belőle. Ha szétnézünk a világban azt látjuk, hogy az USA picit meggyengült már nem tud mindent lefedni a flottáival és el is kezdtek cincogni az egerek. Ahogy az USAban kitör a balhé a világ tele lesz kissebb háborúkkal, etnikai konfliktusokkal, népirtásokkal. Mindenki kiadja az elmúlt 60 év elnyomott feszkóját az ellenségén.
És lehet tényleg igazad lesz és az USA tele lesz kis országokkal. Szovjet mintára széthullik, de én ennek nagyon kis esélyét látom. Akkor inkább visszahúzódik az USA és a saját belső gondjait kezdi megoldani.....bár Trump pont ezt teszi.