[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Mindenkit, volt akit többször is.

1862 - létrehozzák Romániát mint Ottomán vazallus államot
1866 - a románok szabadulni akarnak az ottomán támogatástól és belső puccsot csinálnak, de azzal győzik meg a törököket, hogy az új porosz királyuk révén végül is egy oldalon állnak.
1877 - nyílt árulás, a románok megtámadják a Török Birodalmat.

1877 - Szövetség az oroszokkal és más balkáni államokkal a törökök ellen
1881 - titkos tárgyalások az oroszellenes hármasszövetséggel
1883 - titkos egyezmény a hármasszövetséggel

1912 - Románia semlegességi szerződése a Balkán-szövetséggel
1913 - nyílt árulás, megtámadják Bulgáriát

1914 - Románia elárulja a hármasszövetséget, nem támogat minket a háborúban
1915 - titkos tárgyalások kezdődnek az Antanttal
1916 - nyílt árulás, megtámadnak minket!

1916 - a románok szövetségre lépnek az Antanttal
1917 - nyílt árulás, fegyverszüneti tárgyalások a Központi Hatalmakkal

1918 máj 7 - a második bukaresti szerződés a Központi Hatalmakkal
1918 nov 10 - megszegik a szerződést és hadat üzennek a Központi Hatalmaknak

1918 - a második szövetség az Antanttal
1939 sept 6 - nyílt árulás, Románia deklarálja semlegességét

1921 - Románia szövetségre lép Jugoszláviával és Csehszlovákiával (Kisantant)
1941 - nyílt árulás, Románia támogatja Jugoszlávia lerohanását

1940 - szövetség a Háromhatalmi paktum államaival
1943 - titkos tárgyalások az Egyesült Nemzetek hatalmaival
1944 - nyílt árulás, az Egyesült Nemzetek oldalán megtámadják a Háromhatalmi paktum államait

1955 - a románok szövetségre lépnek a Varsói szerződés államaival
60-as évek eleje - titkos tárgyalások Kínával a szovjetek ellen
1968 - nem támogatják a Varsói szerződés invázióját Csehszlovákia ellen
60-as évek vége - titkos tárgyalások az USA-val, hogy semlegesek lesznek a harmadik világháborúban

2004 - csatlakoznak a NATO-hoz.
Feltehetően 2007-10 környéke óta a NATO összes ellenségével folytattak titkos tárgyalásokat és lehetséges, hogy már van titkos szerződésük is az árulásra az eddigiek dinamikája alapján!
Én még odaírnám a marosvásárhelyi etnikai támadást is a magyarok ellen, a "fekete márciust", a gyomrom felfordult attól..
 
  • Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Jó hát az index sza(g)kértelme olyan mint kb az összes többi bulvár firkászé,igen erősen a nulla felé konvergál :rolleyes:
Ne legyél már ilyen elfogadó, beletörődő!! :hadonaszos: Mi az hogy "JÓ..."?!! Írd azt, hogy "Szégyen, de az index ...."!! :mad::( Ennyit azért talán megérdemelnek ... :p:D
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 492
113
Nekem is elsőre akaratlanul az csúszott ki a számom: hogy néz ez ki?
Megnéztem a művész többi szobrát. Nekem nagyon nem tetszik ez a stílus. Legalábbis nem való minden alkotáshoz, mint ahogy nem tetszik a veszprémben felállított Mihály arkangyal szobor sem. Ebben a szoborban semmi Hunyadi karakter nincs, csak egy Vlad Tepes arcú rozzant mesefigura. Egy valamire való -katona- szobor kb. itt kezdődik:

5b79697e6c412e3a32cc8bc71b12cf80_1.jpg
Vagy egy ilyen színvonalú szobrot.
https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1908/2019080289.jpg?w=644&h=429
Felavatták az Árpád és vezérei szoborcsoportot Ópusztaszeren
https://www.origo.hu/kultura/20190802-felavattak-az-arpad-es-vezerei-szobrat-opusztaszeren.html
 

Schurrer

Well-Known Member
2019. március 9.
1 053
792
113
Szóval lengyel, szlovák, magyar légtérben át ment a cucc Szerbiába, jogszerűen, ez is kiderült. Gratulálok! :D
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 375
7 851
113
Fogadjunk ránéztek a térképre, pontosabban szóltak nekik kommentekben, hogy azért ennyire még nem hülye az átlag magyar, pontosítást eszközöltek inkább.
Azért érezhetően megprobálták még csűrni csavarni a dolgot hogy nemzetközileg (nyugati liberális szabadság szemmel) ezt nem lehetne......
Korábban már írtam. Gyerekes szintre nem nagyon kellene lemenni a Natonak se. Halovány fény hogy az index keresésére nem reagáltak a megkérdezett felek.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz and megazez

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 743
4 492
113
Kemény kritika a bolgárok miniszterelnökétől.

Szemetelő román turisták hurcolták be a sertéspestist Bulgáriába az ottani kormányfő szerint.

Bojko Boriszov bolgár miniszterelnök szerint az úton-útfélen szemetelő román turisták hurcolták be hazájába a sertéspestis vírusát. A román külügyminisztérium „szerencsétlennek” nevezte a kormányfő nyilatkozatát.

Bojko Boriszov bolgár kormányfő a román turistákat okolja a sertéspestis terjedéséért Bulgária kormányfője a balkáni ország állat-egészségügyi hatóságainak képviselőivel és sertéstenyésztőkkel folytatott szombati megbeszélését követően nyilatkozott arról, hogy szerinte elsősorban a romániai turisták okolhatóak a kór bulgáriai megjelenéséért.

Bojko Boriszov egyszerűen neveletleneknek és kulturálatlanoknak nevezte a románokat, akik szerinte nem használják a szemeteskukákat, hanem az út szélén dobálják el a hulladékot.
Jönnek, esznek és dobálnak” – fogalmazott a miniszterelnök a felháborodott sertéstenyésztőkkel tartott egyeztetést követően.

Boriszov hozzátette azt is, hogy naponta 5700 román rendszámú gépjármű lép be országa területére a Giurgiu–Ruse dunai határátkelőn keresztül, és szerinte ezek a gépkocsik alapvetően hozzájárulnak a sertéspestis terjedéséhez. Bulgária északi régióiban az elmúlt hetek során több tízezer állatott ítéltek kényszervágásra magángazdálkodásokban és hizlaldákban a sertéspestis felbukkanása miatt.

A román külügyminisztérium nem sokkal később közleményben reagált a bolgár miniszterelnök szavaira, amelyeket „szerencsétleneknek” nevezett. A külügyi tárca szerint Boriszov kijelentéseit a román állat-egészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság hamarosan „műszaki érvekkel” fogja megcáfolni. „Ezen túlmenően nem tehetjük meg, hogy ne fejezzük ki meglepetésünket és csalódottságunkat a bolgár kormányfő szerencsétlen kijelentése kapcsán, amellyel azokat a román turistákat illette, akik alapvetően hozzájárulnak Bulgária össztermékének (GDP) gyarapodásához” – állapította meg kommünikéjében a bukaresti külügyminisztérium.

Egyébként kisebb szünet után az elmúlt napokban ismét több sertéspestis-gócpontot azonosítottak a hatóságok Romániában. Legutóbb Brăila megyében 17 helyszínén foganatosítottak állat-egészségügyi karantént, közel 500 állatot magángazdaságokban, több mint háromezret pedig Însurăţei városának egyik sertéshizlaldájában pusztítottak el a szakhatóságok.

https://kronikaonline.ro/kulfold/sz...&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201908
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 446
17 657
113

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 674
113

Amugy ami ezeket a statisztikakat illeti, a balti orszagoknal ez az adat mikepp alakul ki? Mert ott sok meg a SZU alatt bekoltozott/szuletett orosz is el, de ugy hallottam nem minden allamban van rendes allampolgarsaguk(?nem mehetnek az EU-ba?). Gondolom, ha modjuk van ra kivandorolnak gazdagabb orszagkba. Ezek a statisztikak oket is tartalmazzak, vagy hogy van ez, mert szerintem sokat valtoztat a kepen nem?
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 446
17 657
113
Amugy ami ezeket a statisztikakat illeti, a balti orszagoknal ez az adat mikepp alakul ki? Mert ott sok meg a SZU alatt bekoltozott/szuletett orosz is el, de ugy hallottam nem minden allamban van rendes allampolgarsaguk(?nem mehetnek az EU-ba?). Gondolom, ha modjuk van ra kivandorolnak gazdagabb orszagkba. Ezek a statisztikak oket is tartalmazzak, vagy hogy van ez, mert szerintem sokat valtoztat a kepen nem?
Igazából foggalmam sincsen ebben nem vagyok szakértó. Ha az Eurostat adatait nézem ott van egy táblázat a kivándorlás mértékére országokra lebontva, de én ott csak 2017-ig szóló adatokat találok: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/tps00177/default/table?lang=en
Hátha van itt okosabb aki erről többet tud :)
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Pedig pont Erdély nem volt soha az övék. Maximum Pariumig terjedhetett ki valamennyire a fennhatósága Morvaországnak, ami ugye még csak nem is slotákia.
3sUHuBrpmuwgi1PLxqtk0YXfgCj43beE9OrOKOcihtA.jpg


Javaslom átvizsgálásra a sötétzöld területet. Na ezt a s.ggükbe :D

Nem lenne teljesen hülyeség a szlovákokat a románok ellen hangolni. Addig sem velünk foglalkoznak, na meg bármikor jó éket verni a kisantant országai közé.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Jelentsük ki, hogy megengedjük a szlovák felszabadító csapatok átvonulását a Tiszántúlon, Székelyföldön keresztül a regátba!:p

Akár még kíséretet is adunk, persze szigorúan mögöttük, végül meg felosztjuk, mi befészkelünk Erdélybe és Partiumba, a románia többi részét vihetik
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55