Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 841
5 037
113
Nallunk a faluba ahol /pill elek az onkormanyzat nyirattatja a fuvet a kozmunkasokkal. Kb 3 hetente... Igy az utcak rendezett es egyseges kepet mutatnak /1500 as falu./ a tanyan legeltetve van :) akinek ninvs mi legelje annak lelegeli mase :) a falu ahol szulettem ott mindenki maganak kellett gondoskodni a haz elotti terulet karbantartasarol rendezeserol. /de aki azt tobbszori alkalommal se tette meg azt akkor az onkormamyzat rendezte termeszetesen utolagos teritessel...

Az tök jó!
Nálunk (Balaton parti város, kertvárosi része) bizony rettenet a helyzet. Magának kellene mindenkinek, de mi olyan szerencsétlen helyzetben vagyunk, hogy a szomszéd telkeknél 7-ből 5 nincs normálisan karbantartva, csurog át a gaz sokszor. Egyik szomszédnál örökség ingatlan és nincs tisztázva a tulajdon!, másik öregasszony, a többi meg szimplán szarik rá.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Mi a baj azzal ha az emberek használják a vizet pl. öntözésre?
Az összes folyóvizünk a Fekete-tengerben köt ki, ha nem használjuk. Ha meg használjuk pl. öntözésre, akkor meg egy része elpárolog, és eső lesz belőle, másik része elszivárog a talajba és nő a talaj vízszintje. Nem?

Az öntözés sivatagosít.
A táblaszintű vizpótlás nem helyettesítí a tájszintű vízmegtartást. Vagyis vissza KELL állítani a természetes vizes élőhelyeket, biztosítani a folyamatos növényboritottságot is, abbahagyni a kényszeres és marha drága " jujjj áll a víz a földeken" levezetést, szivattyúzást, stb.
" A belvíz az a víz aminek helyét felszántották" /Balogh Péter/
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
Lehet kérni a vízműtől locsolócsapos mérőt. Ez csak locsolásra használható és nem kell csatornadíjat fizetni az elhasznált vízmennyiség után.
De amúgy igen, akinek 1 bitnél több agya van az ha lehet kútból és összegyűjtött esővízből locsol.

Akinek meg van még egy bitje, az már mulcsoz, takarónövényez és nem, vagy alig kell locsolni! :)
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 584
63 960
113
En viszonylag surun ultetek a kiskertbe, es igy csak az elejen kell kapalni vagy ontozni. Mikor mar osszeborul minden a gaz se no ki alatta es viszonylag nedvesen marad. Mondjuk pl hagymat 25-10-25-re. De ez csak kiskert, es szerintem nem ezek szamitanak. Latom valami elmeleti szakember vagy a mg teren, mi a velemenyed a tervezett csatornazasi/ontozesi fejlesztesekrol? Legalabbis valamelyik szaklapban mar tobbszor olvastam hogy a 80 - as evek ota lecsokkent teruletet novelni szeretnek.
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Picsának költözik kertvárosba akinek csak nyűg a kert.
Nemrég voltam amúgy Dunakeszi-Göd-Fót háromszögben és borzalom ami ott van. Egymás arcába lett építve az összes új ház az általad említett stílusban plusz a másik probléma: családonként 2-3 autó, kombinálva az elégtelen infrastruktúrával azt fogja eredményezni hogy megállás nélkül mindig dugó lesz.
Még egy 8-10 éve kifejezetten nyugis, kényelmes kisvárosok voltak ezek, sok zöld területtel, most gyakorlatilag pest külvárosai.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 244
24 250
113
Hát ha valamit rosszul látok, győzzetek meg. :)

"Ezek még mit keresnek ott és még dumák vannak az orosz megszállásról. :D

"Richard Grenell német hírportálokon idézett nyilatkozatában sértőnek nevezte, hogy Németország elvárja az amerikai adófizetőktől a több mint 50 ezer amerikai németországi tartózkodásának további finanszírozását, miközben a németek a saját hazai céljaikra használják fel kereskedelmi többletüket."

https://index.hu/kulfold/2019/08/09/nato_vedelmi_kiadasok_fenyegetes/

Inkább mennének haza kapálni az arizóniai sivatagba a kaktuszokat, vagy az is sértő lenne?!

:) :eek::rolleyes::hadonaszos:

https://forum.htka.hu/threads/biztpol-nyugat-európa.639/page-674#post-583616

:)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Nemrég voltam amúgy Dunakeszi-Göd-Fót háromszögben és borzalom ami ott van. Egymás arcába lett építve az összes új ház az általad említett stílusban plusz a másik probléma: családonként 2-3 autó, kombinálva az elégtelen infrastruktúrával azt fogja eredményezni hogy megállás nélkül mindig dugó lesz.
Még egy 8-10 éve kifejezetten nyugis, kényelmes kisvárosok voltak ezek, sok zöld területtel, most gyakorlatilag pest külvárosai.

Én egy olyan utcában lakom, ahol forgalom minimális. Az utca mindkét oldalára felfestették a bringautat. Innentől ugrott a parkolás. Ameddig a saját autóink vannak itthon nincs gond, mert elférnek az udvaron. Ha barát, vagy rokon jön akkor kezdődik a show. Egy bográcsozás, amire érkezne 6-8 autó, megoldhatatlan. Parkoló legközelebb 400 méterre van az is csak 8-10 db. az orvosi rendelő előtt. Átmenő bringás forgalom nincs, az a napi 20-30 helyi bringás évtizedekig tökéletesen elgurulgatott az úton is. Adott egy kihasználatlan bringaút, amivel megbonyolították pár száz ember életét is. Itt ez is katalizálta a házak előtti zöldterületek visszaszorulását.
 
  • Tetszik
Reactions: tonyo and FilcTroll

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113
  • Tetszik
Reactions: megazez

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 127
53 710
113
zeal

Sok tudományba bele írna az fix , csak azt nem tudom eldönteni, hogy működhet-e? És ha működik akkor miért nem verik nagy dobra? Mert nem kis tudományos jelentősége van ennek a találmánynak...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 960
113

>The Tesla car, driving on autopilot, flew into a tow truck at the edge of the road, after which an explosion occurred and the car caught fire.

>The frames show how in the oncoming lane the car explodes twice, after which the fire almost instantly destroys the car. As a result of the accident, the driver of Tesla, the general director of Arikapital managing company Alexey Tretyakov, was seriously injured. He was taken to the intensive care unit in serious condition, and his children who were in the car at the time of the accident also suffered.
 
  • Tetszik
Reactions: Nemerson

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Sok tudományba bele írna az fix , csak azt nem tudom eldönteni, hogy működhet-e? És ha működik akkor miért nem verik nagy dobra? Mert nem kis tudományos jelentősége van ennek a találmánynak...
Gondolom azert, mert nem mukodik. :)
Ez csak egy elnagyolt otlet. A kidolgozastol egy komolyabb penzmag, diploma es sok-sok tapasztalat valaszthatja el az otletgazdat.
Persze ettol meg erdekes. Egy ilyesmi szerkezet egy nap at fogja irni az orvostudomanyt. Ez mar az a pont lenne, ahol valodi valaszokat kaphatnank, nem csak ujabb kerdeseket... :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Inkább itt, mint az USA-topikban vetném fel: epstein feltételezett halála kapcsán az jutott eszembe, hogy vajon a Moszad tanít-e az ügynökeinek eszköz nélküli öngyilkossági technikákat? Elvben lehetséges lenne pl. egy olyan fekvő testhelyzet, ahol a delikvens elszorítja az agyat ellátó fő verőeret a nyakán úgy, hogy a szorítás a beálló ájulás után is megmaradjon, pl. vmi spéci módon fekszik rá a kezeire, és a fej súlya fenntartja a nyomást a nyakon. Ebből a külső szemlélő csak annyit látna, hogy az illető kb. normálisan, az oldalára fekve alszik. Ez lehetne magyarázat epstein két öngyilkossági kísérletére, amikről kb. annyit tudni, hogy magzatpózban fekve, (fél)ájultan, a nyakán ismeretlen eredetű, kisebb sérülésekkel találták meg. Hallott vki ilyesmiről?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Epstein egy perverz balek volt. Simán csak megölték, hogy ne beszéljen a netwörkről, amit másoknak kiépített az amerikai elit mocskosabb részének kompromittálására.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Epstein egy perverz balek volt. Simán csak megölték, hogy ne beszéljen a netwörkről, amit másoknak kiépített az amerikai elit mocskosabb részének kompromittálására.
Nem tudom, de nekem nem tűnik baleknak. Ekkora hálózatot sztem nem építhetett volna csak a saját szakállára, nekem valószínűbb a gumitalpú háttér. Ezt erősíti a maxwell lanyával való kapcsolata, és hogy mekkora gépezet lendült mozgásba, amikor tényleg melegedni kezdett a pite, és a pizzagate-kutatók a moszados és vatikáni szálakat kezdék előhuzigálni.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Nem tudom, de nekem nem tűnik baleknak. Ekkora hálózatot sztem nem építhetett volna csak a saját szakállára, nekem valószínűbb a gumitalpú háttér. Ezt erősíti a maxwell lanyával való kapcsolata, és hogy mekkora gépezet lendült mozgásba, amikor tényleg melegedni kezdett a pite, és a pizzagate-kutatók a moszados és vatikáni szálakat kezdék előhuzigálni.
Ó, dehogy is saját szakállára. Kellett egy tartótiszt neki. Ügynökök tucatjai dolgozhattak azon, hogy más feladataik mellett a körei felé tereljék a potenciális érdekelteket, stb. Egy professzionális hírszerző gépezet egy részlete volt. Igen, Moszad egy ismeretlen mértékű amerikai résztvétellel. Nincsenek összeesküvés elméletek, csak különféle állami és magánszervezetek dolgoznak a régi módszerekkel.

Ugyanez még sértetlenül működik Európában.