• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Itt már be kell avatkoznia a hadseregnek, mert a helyi, belügyi karhatalom képtelen kezelni a helyzetet és egyértelmű az is, hogy az egy ország, két rendszer nem tartható fenn tovább, Hongkongot be kell olvasztani Kínába, mert az autonómiát a felforgatás okafogyottá tette (békés egymás mellett élés volt a konstrukció célja).

Ez szolgálná most legjobban a világgazdaság és Kína stabilitását, amire nekünk magyaroknak is szükségünk van.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 120
113
Ez kemény. Megverte a rendőrt az instant pisztolyt rántott.

Ilyen esetben szerintem minden értelmes civilizáció értelmes rendőre pisztolyt rántott volna. Tömegben kavarodás, kapott rendesen mert alig tudott lábra vissza keveredni, ez azért mégsem járja, hogy intézkedő rendőr simán végignézi hogy lecsavarják, adott esetben akár el is veszik tőle a fegyverét! Nem az a normális, ami nálunk történt pár éve világ szégyenére, ahol Érden a helyi cigányok két járőrtől elvették a fegyverüket, és jól elverték őket... Nem csak kínai, de amerikai és orosz rendőrpáros is kitárazott volna rájuk, majd tárat cserélnek, és megint kitáraznak...
 
T

Törölt tag 008

Guest
Most azzal szívatják a turistákat, hogy aki megérkezik azt nem engedik ki. Eltorlaszolták a poggyászkocsikkal a kijáratot és visszazavarják a turistákat.

És hogy milyen jól működik mindkét oldal fakenews gyára, már itt a félremagyarázás:


Szóval szerintük a rendőrök fegyverrel mentek be egy társukért. Aki nem látta a videót meg benyalja, hogy tényleg ezt történt.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 514
113

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 120
113
Simán lábon lőhette volna őket,2 oka lehet, hogy miért nem tette,láthatóan voltak civilek bőven a váróteremben,féltette a gyerekeket,nőket,mindenkit,ill parancsa volt, hogy nem lőhet,csak ha rá is lőnek.
Megjegyzem,usában már a tepsiben lenne az összes,sanszosan Oo-ban is.
Biztos vagyok benne, USA-ban egyes államokban csak csúnyán nézel és nem vagy együttműködő, azonnal lelőnek. Nem 1 lőszerrel, amíg van a tárban.
Oroszoknál szintén komolyan veszik ha rendőrre támad valaki akár csak verbálisan is, meg kell érteni hogy egy államot annak törvényes rendjét az állampolgár felé a szolgálatban lévő rendőr jelenti. Azt megtámadni normális helyeken instant öngyilkosságnak KELL hogy számítson, különben az az állam nem funkcionál többé mint állam, ahol szabadon kiléphet valaki a tömegből és lekeverhet egy csicskalángost büntetlenül a rendőrnek.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 075
10 210
113
.......a rendőrre támad valaki akár csak verbálisan is, meg kell érteni hogy egy államot annak törvényes rendjét az állampolgár felé a szolgálatban lévő rendőr jelenti. Azt megtámadni normális helyeken instant öngyilkosságnak KELL hogy számítson, különben az az állam nem funkcionál többé mint állam, ahol szabadon kiléphet valaki a tömegből és lekeverhet egy csicskalángost büntetlenül a rendőrnek.


Hú de könnyű lenne innen belpolbűnbe esni....
 
  • Tetszik
Reactions: rejsz felügyelő

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
T

Törölt tag 008

Guest
...Annyira megkérdezném erről a helyzetről a kínai kollégáimat, de még nem akartam velük nagyon kibaszni. Hátha jelent róluk a csoportból egy másik kolléga....
Ha a kontinentális kínából való lehet nem is érti. ADV-sek beszéltek erről, hogy az átlag mainland kínai nem érti az egész hongkongi sztorit.
1, nem is nagyon jut el hozzájuk a cenzúra miatt.
2, ha valaki mégis tud róla akkor meg nem tudja feldolgozni, hogy mi ez a demokratikus jogok hiánya vagy mi, mi a francot akarnak és miért szívatják a többi ott lakót.

Lehet még a HKiak ellen is lennének, mert felfordulást csinálnak.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Engem meglep mind a tüntetők elszántsága, bátorsága, mind a rendőrök töketlenkedése. Annyira megkérdezném erről a helyzetről a kínai kollégáimat, de még nem akartam velük nagyon kibaszni. Hátha jelent róluk a csoportból egy másik kolléga....

Ilyen helyzetben, mikor a tömeg sarokba szorítja a legtöbb emberből kihozza ezt vagy hasonló reakciót. Egyszerűen pánikba esett, mert azt érezte, hogy ezek megölik. Féltette az életét.
 

Groove

Well-Known Member
2017. október 3.
90
271
53
aMY1xN6_700bwp.webp
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány