[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kiskrumpli

Well-Known Member
2017. szeptember 29.
628
2 644
93
Kis Epstein-összefoglaló a pillanatnyi helyzetről: https://newspunch.com/new-york-judge-keep-2008-epstein-documents-secret/
Bocs, ha vki unja ezt a témát, de ez az utóbbi évek legérdekesebb sztorija az USA "elitjének" feltételezett mocskos ügyeivel kapcsolatban. Soha ennyire közel nem kerültek legalább a részleges lebukáshoz, mint most -- még akkor is, ha esetleg kinyírják a faszit, mielőtt vallomást tehetne.
Bejött. Ja bocsánat, "öngyilkosság" történt. Miután már egyszer pár hete el akarták tenni láb alól.
https://index.hu/kulfold/2019/08/10/jeffrey_epstein_ongyilkossag_borton/
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
1565453016849.jpg
 

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 314
13 358
113
Az a baj, hogy ez egy életkép lényegében. Egy gyalázatos életkép.
Elment mellettük a világ, erre gyakorlatilag úgy védekeznek, hogy még mindig a hadsereg titsztikara lényegében fehér, a rendőrség vezetése lényegében fehér, a Nemzeti Gárdák gyakorlatilag fehérek. Mindeközben már gyakorlatilag - hivatalosan elismerten is - Texasban is több a spanyol ajkú-latin, mint a nem spanyol ajkú fehér.
Délen lassan mindenhol többségbe kerülnek a spanyol ajkúak. Ahol meg még nem, ott az ázsiaiakkal... együtt kerülnek többségbe.
Viszont. A nincstelenség elől menekülve feketék és spanyol ajkúak milliói menetek a seregbe. A Nemzeti Gárdákba ugyan csak kisebb számban kerüülnek be, viszont a leszerelés után hazamennek. Ahol már a legtöbb helyen többségbe kerülnek/kerültek. Katonailag kiképzett spanyol ajkúak (és feketék..) milliói...

Erre meg a Nemzeti Gárdák fejlesztésével, a rendörség katonai technikákkal (is) való ellátásával válaszolnak? Az ázsiaiak , kínaiak... millióit gyakorlatilag elllenségnek, és lassan potenciális árulóknak kezdik nézni. Viszont Délen, Dél-Nyugaton, Nyugaton, az ázsiaiak miilliói, és spanyol ajkúak tízmilliói békésen élnek meg egymás mellett.. Az azért végtelen leegyszerűsítés lenne, hogy ebben a békés együttélésben az ázsiaiak az agy, és a spanyol ajkúak az erő, viszont ezeket a folyamatokat erőszakkal, terrorral visszakényszeríteninem lehet. Mikor Délen, Dél-Nyugaton, Nyugaton... a spanyol ajkú és ázsiai többség a legalsóbb szinttől a legfelsőbb szintig át tuggya majd venni a régiók városok irányítását, előáll majd egy a mostanitól gyökeresen eltérő helyzet.

Viszont ha a mostani események hatására a spanyol ajkúak (is) elkezdenek fegyverkezni, a helyzetet nevezhetjük majd polgárháborúnak, konfliktusnak, háborúnak, szabadságharcnak. Bárminek. De akkor több mint vélhetően harc lesz.
Azt látjuk, hogy mi történik Ukrajnában, ahol egy kisebbség próbál uralkodni a többségen. Nem működik. Pedig külföldről rengetegen támogatják azt a kisebbséget, akik mint egy kaszt akarnak uralkodni a többségen. Egyetlen mázlijuk egyelőre az, hogy a többséget támogató egy szem államnak hosszabb távú céljai vannak És a jelek szerint ez nem így lesz a végtelenségig.

Az USA problémája viszonta az, hogy a spanyol ajkúak mögött ott áll gyakorlatilag Közép és Dél Amerika, de még inkább az, hogy a kínaiak mögött meg ott áll Kína. (és a Fülöp Szigeteki milliók mögött is lehet akár kínai támogatás - több mint valószínűleeg van is) A spanyol ajkúakat ki támogatná pénzzel? Bárki, akik az USA szankciói alatt állnakl - legfőképpen Oroszország. De lényegében pénz dolgában akár Mexikó is. Kínának meg ugye annyi pénze van, hogy már korlátozni akarja most is az USA az USA beli pénzügyi... lehetőségeiket, felvásárlásaikat. Márpedig ha Kína a jelenleginél is nahgyobb mértékben és koncentráltan felvásárlásokat beruházásokat folytat Délen. Dél-Nxugaton, Nyugaton, akkor megteremtheti a spanyol ajkú többség gazdaságát, ehhez hozzájön az, hogy Mexikó i pénzek tömege van már ezeken a területeken a gaazdaságban.

És ez csak egy részee azoknak az okonak, amiért Trumpék azt teszik amit tesznek (többek közt Venezuela, "szankciózása", Kuba újabb gyakorlatilag blokádja, Mexikó és az egész spanyol ajkú térség fenyegetése..Brazíliának való "hízelgés") Ha Kína és Oroszország kiszorítja az USA-t Közép és Dél Amerikából, lényegében ott egy új történet kezdődik- az Észak amerikai kontinses pedig egy átlagos kontines lehet- akár tele országokkal.

Wow... fogalmad sincs igazából semmiről az amerikai helyzettel kapcsolatban, de az RT irányelvek azok mennek.... /facepalm

Na jó hadd segítsek - mint egy olyan személy, akinek a családjának nagyobbik része amerikai állampolgár, némileg belelátok az állapotokba + egy kis józan ész.
Spanyol ajkúak meg kínaiak (+ gondolom a feketék) polgárháborúban elszakadni akarnak... he?
Kb. ez lenne az utolsó, amire ezek az emberek vágynak.
Nem tudom, megfigyelted-e, hogyan mozognak a népek - legyen az mikro vagy makro szinten. utca vagy kontinens szinten ha jobban tetszik. Mindig a barnák mennek a fehérek közé. Soha nem fordítva. A fehérek országába, a fehérek utcájába, a gyerekeiket a fehérek osztályaiba akarják íratni, etc... mégis mi a francnak akarnának elszakadni, egy saját országot kialakítani? Hát van nekik egy rakás, szerte a kontinensen/bolygón XD

Meg aztán ok, leszakítanak egy darabot az USA-ból.... és aztán? Egy ideig élvezik az szép barna bőrű state örömeit - aztán felélik a készleteket, az infrastruktúrát és welcome egy újabb Dél-Afrika szintű pöcegödör (vagy Mexikó v2). Ahogy az összes patkányluk, ahol élnek így néz ki, mert hány országuk is van a spanyol ajkúaknak? (+ a feketéknek egy egész kontinensük??)

Hidd el, ők veled ellentétben pontosan tudják, hogy ezt ki hozza létre és baromira nem olyan hülyék, hogy el akarjanak szakadni tőlük - pedig éppen a fehérek fogadnák ezt örömmel, területvesztés árán is, ha megszabadulnának ezektől. Neeem... az összes spanyol, néger, etc... foggal-körömmel fog ragaszkodni mindörökké, hogy minél közelebb beépüljenek a fehér társadalomba (szegregáció miatt kik sírnak a leghangosabban?), ahogy itt is, és mindenhol a világon (belpolba ne menjünk bele...).

A kínaiak kicsit más tészta, de ők meg baromira nem kérnek a komcsi Kínából.

Szóval ezt az elszakadást meg polgárháborút felejtsd el, azt pont nem ők fogják kezdeni - inkább a fehér lakosság, akiknek elegük van a pióca segélyes népekből. Legalábbis az én ismeretségi körömben ez a döntő hozzáállás...
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 476
113
https://kitekinto.hu/2019/08/07/eur...rmeszetes-fold-veszett-oda-az-usa-ban/174100/
"A „Center for American Progress” nevű kutatóközpont egyik friss jelentése kimutatta, hogy az USA 2001 és 2017 között nagyjából 10 millió hektárnyi természetes földterületet veszített, ami egy illusztratív példával élve nagyságrendileg 9 Grand Canyon nemzeti parkot tesz ki."
Ők aztán mindent feláldoznak a pénz és a profit oltárán...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
https://kitekinto.hu/2019/08/07/eur...rmeszetes-fold-veszett-oda-az-usa-ban/174100/
"A „Center for American Progress” nevű kutatóközpont egyik friss jelentése kimutatta, hogy az USA 2001 és 2017 között nagyjából 10 millió hektárnyi természetes földterületet veszített, ami egy illusztratív példával élve nagyságrendileg 9 Grand Canyon nemzeti parkot tesz ki."
Ők aztán mindent feláldoznak a pénz és a profit oltárán...
Már az elejétől elég eszetlenül próbálkoztak, pl. egy csomó préri-jellegű területen alakítottak ki farmokat, ahol a természeti viszonyok miatt nem voltak sikeresek a növénytermesztési kísérletek. De azért a természetes viszonyokat sikerült annyira feldúlni, hogy a közeli városokat ellepje a tönkrement, kiszáradt földekről származó por.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
c7bf15007cbc0e4cc968730e69a6952cea64a6dc3f2e0fd4f7af2e95fe551e5f.png

A "halott epsteinről" a hordágyon készült egyetlen lesifotó alapján úgy tűnik, az egy másik faszi volt. Közben ezerrel pörög a kamukörhinta, az orvosok nem tudják megmondani, hogy felakasztotta-e magát, vagy miben halt meg. Pedig azért egy önakasztást elég könnyű diagnosztizálni, mert van valami kötélféle az illető nyakán. :) Ez az egész ügy irtó büdös.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
c7bf15007cbc0e4cc968730e69a6952cea64a6dc3f2e0fd4f7af2e95fe551e5f.png

A "halott epsteinről" a hordágyon készült egyetlen lesifotó alapján úgy tűnik, az egy másik faszi volt. Közben ezerrel pörög a kamukörhinta, az orvosok nem tudják megmondani, hogy felakasztotta-e magát, vagy miben halt meg. Pedig azért egy önakasztást elég könnyű diagnosztizálni, mert van valami kötélféle az illető nyakán. :) Ez az egész ügy irtó büdös.
Milliárdos, túl sokat tud, valószínűleg valami "halott kéz" (tudod mint nukleáris opció) dologgal bebiztosította magát arra az esetre ha baja esne, így inkább eltüntették -új személyazonosság, vagyona megmarad stb....
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Wow... fogalmad sincs igazából semmiről az amerikai helyzettel kapcsolatban, de az RT irányelvek azok mennek.... /facepalm



Na jó hadd segítsek - mint egy olyan személy, akinek a családjának nagyobbik része amerikai állampolgár, némileg belelátok az állapotokba + egy kis józan ész.

Spanyol ajkúak meg kínaiak (+ gondolom a feketék) polgárháborúban elszakadni akarnak... he?

Kb. ez lenne az utolsó, amire ezek az emberek vágynak.

Nem tudom, megfigyelted-e, hogyan mozognak a népek - legyen az mikro vagy makro szinten. utca vagy kontinens szinten ha jobban tetszik. Mindig a barnák mennek a fehérek közé. Soha nem fordítva. A fehérek országába, a fehérek utcájába, a gyerekeiket a fehérek osztályaiba akarják íratni, etc... mégis mi a francnak akarnának elszakadni, egy saját országot kialakítani? Hát van nekik egy rakás, szerte a kontinensen/bolygón XD



Meg aztán ok, leszakítanak egy darabot az USA-ból.... és aztán? Egy ideig élvezik az szép barna bőrű state örömeit - aztán felélik a készleteket, az infrastruktúrát és welcome egy újabb Dél-Afrika szintű pöcegödör (vagy Mexikó v2). Ahogy az összes patkányluk, ahol élnek így néz ki, mert hány országuk is van a spanyol ajkúaknak? (+ a feketéknek egy egész kontinensük??)



Hidd el, ők veled ellentétben pontosan tudják, hogy ezt ki hozza létre és baromira nem olyan hülyék, hogy el akarjanak szakadni tőlük - pedig éppen a fehérek fogadnák ezt örömmel, területvesztés árán is, ha megszabadulnának ezektől. Neeem... az összes spanyol, néger, etc... foggal-körömmel fog ragaszkodni mindörökké, hogy minél közelebb beépüljenek a fehér társadalomba (szegregáció miatt kik sírnak a leghangosabban?), ahogy itt is, és mindenhol a világon (belpolba ne menjünk bele...).



A kínaiak kicsit más tészta, de ők meg baromira nem kérnek a komcsi Kínából.



Szóval ezt az elszakadást meg polgárháborút felejtsd el, azt pont nem ők fogják kezdeni - inkább a fehér lakosság, akiknek elegük van a pióca segélyes népekből. Legalábbis az én ismeretségi körömben ez a döntő hozzáállás...





Gyakorlatilag még csak nem is arra reagáltál amit írtam, hanem kreáltál magadnak valamit, amire reagáltál, és láthatólag az nem zavart hogy én mit és miről írtam.

Kiragadni egy szót, egy mondatot, belehelyezni egy másik témába, felépíteni valamit amit te találsz ki, azt nevetségessé, hiteltelenné tenni, majd kigúnyolni... (Sajnálom, ha az, amit mindennap láttál magad körül és évtizedekkel ezelőtt ismertél, szétbomlani látod.Tényleg. (Bár ezt a mai USA területén átélték már az indiánok és a spanyolok is) Ezt senkinek sem kívánom. Ugyanakkor a John Bolton féléket, követőit- és a hasonszőrűeket, és az újkori Mccartistákat- a McCainistákat nem tudom sajnálni, mert sokkal súlyosabbá teszik saját országuk helyzetét fanatizmusukkal.)

De azért egy mondatot arról, ami az írásom lényege volt. A spanyolokat lenézni, gazdaságilag, társadalmilag, katonailag, történelmileg kinevetni, a jelenlegi Nyugat, Dél-Nyugat, Dél(és lassan Észak-Kelet) folyamatait , etnikai és születési arányait figyelmen kívül hagyni, talán Az USA középső területein lehet/könnyebb (gondolom leginkább ha egyébként figyelmen kívül hagyod a világot) egyébként talán egyivásúak társaságában Washingtonban, az NSA... hivatalaiban is lehet. De Legalább az USA hivatalos statisztikáit olvassák legalább (népesedés, születési arányok, hivatalosan 18 % spanyol ajkú -latin, egyébként talán már most 25-30 % az illegális bevándorlók sok milliójával, + azokkal, akik kezdik a spanyol gyökereiket elismerni) ezeken a helyeken. A menedék városok és területeit, annak híreit olvasni. Azt hogy mi történt az elmúlt napokban.!. A kiképzett , amerikai állampolgársággal (is) rendelkező spanyol ajkúak milliót lebecsülni - még csak elképzelni sem tudom hogy mi vehet rá valakit hogy ezt gondolja.Kivéve ha ez a munkája hogy ezt mondja.

Ami a spanyol ajkú-latin, és ázsiai területek (Nyugat, Dél-Nyugat, Dél) függetlenedési gazdasági... lehetőségeit és jövőjét közvetlenül és most befolyásolja, az többek közt az USA kereskedelmi háborújának eredménye. Kína ezután nem akar majd olajat, mezőgazdasági terméket venni az USA-tól. Nyilvánvalóan az ott kieső bevitelt Közép és Dél Amerikából (isa) fogja pótolni, ami azt jelenti, hogy Kína és Oroszország pozíciói már most egy csapásra javultak Közép és Dél Amerikában (is)

Azonkívül, jelenleg gyakorlatilag már úgy áll, hogy az USA Közép és Dél-Amerikai kereskedelme (ahol belátható időn belül a folyamatok alapján dominálhat már a Kínai és orosz kereskedelmi fölény) szárazföldön nagyrészt már az USA spanyol ajkú többségű területin keresztül történhet csak... (Azt hinni, hogy a Nyugat, Dél-Nyugat, Déli területek összeomlanának Észak nélkül, egy igen merész, -és nem túl megalapozott gondolatmenet lenne. )

Az USA etnikum alakulással kapcsolatos elemzések nem mernek túl menni 2050-nél. Márpedig akik most születnek, akkor lesznek 30 évesek. (és a hivatalos elemzések is azt mondják, hogy 2050-re országosan legalább 30 % lesz a spanyol ajkúak száma - Trump meg vélhetően inkább amiatt pánikol, amit a nem hivatalos számok-illegális bevándorlók számai is mutatnak)
Jelenleg már a nem spanyol ajkú fehérek lassan kevesebben születnek országosan a többi etnikumhoz képest.(és ehhez jön a nem pontosan kimutatható spanyol ajkú migránsok folyamatos áradata)

De legalább fél részegen a haverok között remélem még az NSA-sek sem mondják azt, hogy elhiszik a hivatalos szólamokat aqmiket "lenyomnak".. (amikkel teletömik a világhálót)

Mindettől függetlenül ha már az afroamerikaiakat kezdted lenézni, velük kapcsolatban van egy érdekesnek mondható folyamat. Ugyanis az afroamerikaiak kezdenek nagyobb számban áttérni a muszlim hitre. Ez meg amúgy egyébként is nagyon messzire vezet. (és ők nem igazán a spanyol ajkú területeknél kezdenek számottevő csoportosulásnak mondható kisebb különálló területeket kialakítani - lásd Detroit)



Mindenki másnak mondom.

Többen, nagyon sokszor és részletesen írtunk az USA folyamatairól. Sok cikket tettünk be, videókat tettünk fel, - többek közt a Venezuelai helyzet idején az USA Nyugati részén történt USA katonai mozgásokról, hadgyakorlatokról. (és ekkortájt volt, hogy a Brazil elnöknek nyilvánosan belebegtette Trump a NATO tagfelvétel lehetőségét- amire gyakorlatilag senki nem reagált a világ politikusai közül, köztük az EU politikusai sem- látványosan ignorálta mindenki a témát)
Rengeteg Trump kijelentéseivel kapcsolatos cikket tettünk be.
Ezenkívül kis utánajárással bárki meg tudja nézni az USA statisztikai adatait. Köztük a népességre vonatkozóakat
Utána lehet nézni az USA államadósságának, gazdasági helyzetének, külkereskedelmének.
Trump nekiment Kínának, Oroszországnak, Iránnak. Ennek következtében a folyamatok arra utalnak, hogy Kína nagyon megsértődött, és a kieső USA kereskedelem egy részét Közép és Dél Amerikával pótolja. Ami rengeteg mindent fog maga után vonzani. Ezeknek a híreknek is bárki utána tud nézni.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Gyakorlatilag még csak nem is arra reagáltál amit írtam, hanem kreáltál magadnak valamit, amire reagáltál, és láthatólag az nem zavart hogy én mit és miről írtam.

Kiragadni egy szót, egy mondatot, belehelyezni egy másik témába, felépíteni valamit amit te találsz ki, azt nevetségessé, hiteltelenné tenni, majd kigúnyolni... (Sajnálom, ha az, amit mindennap láttál magad körül és évtizedekkel ezelőtt ismertél, szétbomlani látod.Tényleg. (Bár ezt a mai USA területén átélték már az indiánok és a spanyolok is) Ezt senkinek sem kívánom. Ugyanakkor a John Bolton féléket, követőit- és a hasonszőrűeket, és az újkori Mccartistákat- a McCainistákat nem tudom sajnálni, mert sokkal súlyosabbá teszik saját országuk helyzetét fanatizmusukkal.)

De azért egy mondatot arról, ami az írásom lényege volt. A spanyolokat lenézni, gazdaságilag, társadalmilag, katonailag, történelmileg kinevetni, a jelenlegi Nyugat, Dél-Nyugat, Dél(és lassan Észak-Kelet) folyamatait , etnikai és születési arányait figyelmen kívül hagyni, talán Az USA középső területein lehet/könnyebb (gondolom leginkább ha egyébként figyelmen kívül hagyod a világot) egyébként talán egyivásúak társaságában Washingtonban, az NSA... hivatalaiban is lehet. De Legalább az USA hivatalos statisztikáit olvassák legalább (népesedés, születési arányok, hivatalosan 18 % spanyol ajkú -latin, egyébként talán már most 25-30 % az illegális bevándorlók sok milliójával, + azokkal, akik kezdik a spanyol gyökereiket elismerni) ezeken a helyeken. A menedék városok és területeit, annak híreit olvasni. Azt hogy mi történt az elmúlt napokban.!. A kiképzett , amerikai állampolgársággal (is) rendelkező spanyol ajkúak milliót lebecsülni - még csak elképzelni sem tudom hogy mi vehet rá valakit hogy ezt gondolja.Kivéve ha ez a munkája hogy ezt mondja.

Ami a spanyol ajkú-latin, és ázsiai területek (Nyugat, Dél-Nyugat, Dél) függetlenedési gazdasági... lehetőségeit és jövőjét közvetlenül és most befolyásolja, az többek közt az USA kereskedelmi háborújának eredménye. Kína ezután nem akar majd olajat, mezőgazdasági terméket venni az USA-tól. Nyilvánvalóan az ott kieső bevitelt Közép és Dél Amerikából (isa) fogja pótolni, ami azt jelenti, hogy Kína és Oroszország pozíciói már most egy csapásra javultak Közép és Dél Amerikában (is)

Azonkívül, jelenleg gyakorlatilag már úgy áll, hogy az USA Közép és Dél-Amerikai kereskedelme (ahol belátható időn belül a folyamatok alapján dominálhat már a Kínai és orosz kereskedelmi fölény) szárazföldön nagyrészt már az USA spanyol ajkú többségű területin keresztül történhet csak... (Azt hinni, hogy a Nyugat, Dél-Nyugat, Déli területek összeomlanának Észak nélkül, egy igen merész, -és nem túl megalapozott gondolatmenet lenne. )

Az USA etnikum alakulással kapcsolatos elemzések nem mernek túl menni 2050-nél. Márpedig akik most születnek, akkor lesznek 30 évesek. (és a hivatalos elemzések is azt mondják, hogy 2050-re országosan legalább 30 % lesz a spanyol ajkúak száma - Trump meg vélhetően inkább amiatt pánikol, amit a nem hivatalos számok-illegális bevándorlók számai is mutatnak)
Jelenleg már a nem spanyol ajkú fehérek lassan kevesebben születnek országosan a többi etnikumhoz képest.(és ehhez jön a nem pontosan kimutatható spanyol ajkú migránsok folyamatos áradata)

De legalább fél részegen a haverok között remélem még az NSA-sek sem mondják azt, hogy elhiszik a hivatalos szólamokat aqmiket "lenyomnak".. (amikkel teletömik a világhálót)

Mindettől függetlenül ha már az afroamerikaiakat kezdted lenézni, velük kapcsolatban van egy érdekesnek mondható folyamat. Ugyanis az afroamerikaiak kezdenek nagyobb számban áttérni a muszlim hitre. Ez meg amúgy egyébként is nagyon messzire vezet. (és ők nem igazán a spanyol ajkú területeknél kezdenek számottevő csoportosulásnak mondható kisebb különálló területeket kialakítani - lásd Detroit)



Mindenki másnak mondom.

Többen, nagyon sokszor és részletesen írtunk az USA folyamatairól. Sok cikket tettünk be, videókat tettünk fel, - többek közt a Venezuelai helyzet idején az USA Nyugati részén történt USA katonai mozgásokról, hadgyakorlatokról. (és ekkortájt volt, hogy a Brazil elnöknek nyilvánosan belebegtette Trump a NATO tagfelvétel lehetőségét- amire gyakorlatilag senki nem reagált a világ politikusai közül, köztük az EU politikusai sem- látványosan ignorálta mindenki a témát)
Rengeteg Trump kijelentéseivel kapcsolatos cikket tettünk be.
Ezenkívül kis utánajárással bárki meg tudja nézni az USA statisztikai adatait. Köztük a népességre vonatkozóakat
Utána lehet nézni az USA államadósságának, gazdasági helyzetének, külkereskedelmének.
Trump nekiment Kínának, Oroszországnak, Iránnak. Ennek következtében a folyamatok arra utalnak, hogy Kína nagyon megsértődött, és a kieső USA kereskedelem egy részét Közép és Dél Amerikával pótolja. Ami rengeteg mindent fog maga után vonzani. Ezeknek a híreknek is bárki utána tud nézni.
Olvastam egy jó könyvet. Elgondolkodtató. Ez a század így vagy úgy de kitart az USAnak. Oroszok nem ellenfél, Kína sima ügy, hiába gondoltam én is úgy hogy kihívó, de nem lesz. Ahogy telik az idő, ha kap még egy ciklust, Kína kivéreztetését már Trump szépen elkezdi. Ld. Gazdasági háború és Hong Kong stb..
Viszont Mexikó lassan feljön. Ráadásul egyenesen a déli határnál. A mexikói bevándorlok épp azon a területen koncentrálódi
nak, ami régen Mexikohoz tartozott. Plusz egy motiváció. Megőrzik a nyelvüket és a kulturális kapcsolataikat is a déli anyaorszaggal. Párhuzamos társadalom. Az idő nekik dolgozik. Magasabb gyerekszam + folyamatos utánpótlás Mexikobol. Lassan a helyi politikusok tanulnak spanyolul ha labdába akarnak rúgni a kormányzóválasztaáokon. A század második felére ez is kevés lesz, mert megjelennek délen az etnikai alapon szerveződő mexikói pártok és tarolnak. Ekkora kihívás még nem érte az USAt. Vagy lesz rá válasza vagy elbukik. Vagy hülyeség az egész. o_O
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Olvastam egy jó könyvet. Elgondolkodtató. Ez a század így vagy úgy de kitart az USAnak. Oroszok nem ellenfél, Kína sima ügy, hiába gondoltam én is úgy hogy kihívó, de nem lesz. Ahogy telik az idő, ha kap még egy ciklust, Kína kivéreztetését már Trump szépen elkezdi. Ld. Gazdasági háború és Hong Kong stb..
Viszont Mexikó lassan feljön. Ráadásul egyenesen a déli határnál. A mexikói bevándorlok épp azon a területen koncentrálódi
nak, ami régen Mexikohoz tartozott. Plusz egy motiváció. Megőrzik a nyelvüket és a kulturális kapcsolataikat is a déli anyaorszaggal. Párhuzamos társadalom. Az idő nekik dolgozik. Magasabb gyerekszam + folyamatos utánpótlás Mexikobol. Lassan a helyi politikusok tanulnak spanyolul ha labdába akarnak rúgni a kormányzóválasztaáokon. A század második felére ez is kevés lesz, mert megjelennek délen az etnikai alapon szerveződő mexikói pártok és tarolnak. Ekkora kihívás még nem érte az USAt. Vagy lesz rá válasza vagy elbukik. Vagy hülyeség az egész. o_O

Jelenleg amit hivatalosan elismernek az egész USA-ra nézve 18% spanyol ajkú-latin. Nem hivatalosan az illegálisokkal... együtt már most akár 25 % fölött lehet.. Ha utánanéz egy kicsit az ember, New York egészen megdöbbentő.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 687
90 781
113
Jelenleg amit hivatalosan elismernek az egész USA-ra nézve 18% spanyol ajkú-latin. Nem hivatalosan az illegálisokkal... együtt már most akár 25 % fölött lehet.. Ha utánanéz egy kicsit az ember, New York egészen megdöbbentő.
Sztem New York nem számít. Ők még beilleszkedhetnek. Texas, Új-Mexikó, Kalifornia, Arizona.