Szállítógépek váltása a MH-nél

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 526
72 522
113
Valaki tud valami bovebb infot aKC-390es rol ami csak ugy eljott Papara?


Itt is ez a téma már egy ideje...


Most fordul a final-re.
aa.png
 
W

Wilson

Guest
Azon csodálkozom hogy csak a brazilok törtetnek ilyen látványosan amikor tudja az összes gyártó hogy mi a szitu

Mivel vadonatúj tipusról van szó, ráadásul az Embraer teljesen új versenyző ezen a piacon az Embraernek ezt kell csinálnia rá kell mozdulnia minden lehetséges megrendelésre még ha csak pár gépről esetünkbe 3 darabról van is szó.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Csak hogy itt is meglegyen:
"Június 23-25 között Magyarországon is megmutatta magát a brazil Embraer KC-390-es rámpás szállító-repülőgép. Az eszközt nem csupán a Pápa Bázisrepülőtéren tekintették meg a szakemberek, de a Balaton felé egy gyakorló repülésre is elkerült. Sőt, ennek során a légi utántöltési képességét is tesztelték – pontosabban a magyar Gripenek pilótái azt próbálhatták ki különböző kötelékekben, mennyire alkalmas erre a gép áramlási környezete."
Link @Centurio tól:
https://nepszava.hu/3046646_brazil-gepekre-cserelheti-a-honvedseg-utolso-elaggott-ancsajat
 
  • Tetszik
Reactions: alfa74

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Brazil᾿s DESAER (Desenvolvimento Aeronáutico) plans to develop a multipurpose military configuration of its forthcoming ATL-100 (Aeronave de Transporte Leve) light transport aircraft for local and foreign customers.


Beginning in 2022, the company plans to develop the military version for roles such as troop transport, logistics, humanitarian aid, search and rescue, maritime patrol, liaison and observation, medical evacuation, border surveillance and security, and special operations, the company told Jane's . The troop transport configuration, for example, is envisioned to lift 19 personnel or twelve fully equipped paratroopers and two controllers.

The company noted that it is finalising self-funded preliminary studies of the civilian version, and is in talks with five companies about potential collaboration with the goal of flight testing the first prototype in 2021.

Pratt & Whitney Canada's PT6A-65B and GE Aviation's Catalyst turboprop aircraft engines are being considered to power the aircraft. DESAER is also in negotiations with Collins Aerospace and AEL Sistemas over the supply of the aircraft's avionics and communications components.



p1749053_main.jpg





5-atl100-medidas_orig.png




4-atl100-interno_orig.png







http://desaer.com.br/

"Vegyünk ötöt"-re felkészülni, 3, 2, 1...
 
W

Wilson

Guest
Nagy a csend a szállítógép beszerzés körul pedig az ancsák már nem nagyon repülhetnek,kíváncsi vagyok meddig húzzák a beszerzést.
 

ZRÍNYI 20!026

Well-Known Member
2017. szeptember 20.
2 023
3 901
113
Nagy a csend a szállítógép beszerzés körul pedig az ancsák már nem nagyon repülhetnek,kíváncsi vagyok meddig húzzák a beszerzést.
Már szinte biztosra vehető a Brazil gép! Már csak azért is, mert az átmeneti időre az Ancsák közül lesz felújítva 2-3 darab!
A bejelentést nem kapkodják el! Talán ha majd lesz konkrét ütemterv!
 
  • Tetszik
Reactions: blogen and gacsat

Madár Fokker

Well-Known Member
2017. december 17.
503
1 381
93
Már szinte biztosra vehető a Brazil gép! Már csak azért is, mert az átmeneti időre az Ancsák közül lesz felújítva 2-3 darab!
A bejelentést nem kapkodják el! Talán ha majd lesz konkrét ütemterv!
Én kb. fél éve hallottam egy pletykát (kerítésen kivülről). Abban típust nem említettek, csak azt, hogy "390" lesz az egyik kijelölt oldalszám. Sok fantázia nem kell továbbgondolni.
 
W

Wilson

Guest
Mi i
A SAAB leszállította az UAE nek az elsô GlobalEye gépet a megrendelt háromból
https://www.janes.com/article/95842/uae-receives-first-globaleye-aew-c-aircraft
p1745894_main.jpg

"... The GlobalEye is built around the Saab Erieye Extended Range (ER) radar that is housed in the same external dorsal 'plank' as the company's original Erieye system. Equipped with Gallium Nitride (GaN) and other technologies, the Erieye ER is an active electronically scanned array (AESA) system that doubles the radar's power efficiency compared with previous Erieye iterations. It has a range in excess of 650 km that can be extended by focusing the radar's energy.
Saab said the Erieye ER is resistant to jamming and features all-weather functionality in all domains (air, sea, and land surveillance), as well as an "extremely high" tracking-update rate against targets of interest...
"

Nekünk is leszállíthatnának párat.