[HUN] Leopard 2

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 857
15 243
113
Jah csak azzal 10-20 métert nem látsz be egy erdőbe.

#Majdatechnikafejlődik # tízévmúlvabiztosbelátsz #randomtechnologiaimaszlag

A drón lehet hogy önmagában olcsó, de amint egy közepesen használható szintet el akar érni, milliós szenzorerdőt kell rápakolni, miközben a hordozóeszköz továbbra is leküzdhető egyszerű kézifegyverekkel... ez így egy drága hobbi.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and borisz

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 161
10 900
113
De ez az 1986-os hadrend, utana hadosztály helyett dandár lett, ami + 1 zl.

Nem mínusz?

Milyen könnyűlövészről beszélsz te?

Róld! :D ;)

Nem csak a finnek nézték ám meg őket ;) csak náluk bukott ki a dolog mert a spanyolok ugy hirdettek ha jol emlekszem hogy “enyhen hasznalt allapotban” de hat azok inkabb voltak leharcolt telepszokevenek mint enyhen hasznaltak , a tobbivel egyetertek , csak en mar tenyleg annak is orulnek ha sima A4-ek erkeznenek amit aztan mi kuldunk ki hogy az igenyeink szerint legyenek felujitva ( itthonbol kiindulva es sulhet el rosszul is de most legyunk pozitivak)

Használt A4?
Audiból sem kéne. Akkor inkább egy darabig ne építsünk autópályákat, de ha veszünk, akkor ne adjuk az A7+ alá már.
 
M

molnibalage

Guest
Használt A4?
Audiból sem kéne. Akkor inkább egy darabig ne építsünk autópályákat, de ha veszünk, akkor ne adjuk az A7+ alá már.
Igen. Képtelen vagyok megérteni azokat, akik a következő 30 évre 30+ éves technikát akarnak venni, mint "új". Minek? Ez kb. akkora ökörség, mintha UK a "korszerűsítés jegyében" - ha lett volna még - előkaparja a KGV osztály tagját és bohóckodik vele.

(Igen, jól értitek, a '80-as évkben beli Iowa osztály részletes feltámasztását komplett ökörségnek tartom.)
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 161
10 900
113
A szárazföldi harc sokkal kevésbé rendszeralapú mint a vízi vagy légi harcászat.Persze kell a harckocsinak kíséret de két azonos technológiai színvonalon lévő ellenség közül nem feltétlen az fog nyerni aki képes a hálózat alapú hadviselésre.

Sőt. Amelyik képes anélkül is harcolni.

Ha így érted a rendszert akkor valóban igazad van de jól látszik,hogy itthon erről szó sem lesz,hisz drónjaink már most is vannak mint ahogy tüzérséget is vettünk annyit amennyi a 44 Leó támogatásához elég.A gyalogság járművei valóban hiányoznak még de ezen meg konkrétan gőzerővel megy a matek,hogy mi is legyenen meg milyen rendszerben legyen.

Azt mondod, hogy komoly, érdemi előkészítő munka folyik?
 

Anti

Well-Known Member
2018. december 29.
4 872
12 397
113
Mert szerinted hogyan vásárolnak?Rábök valaki valamire és az lesz?

Azért jó volna belelátni hogy hogy is születnek a döntések hisz talán Magyarország az egyetlen ország jelenleg a világon aki arányaiban ilyen mértékben cseréli a technikát. Én azért remélem hogy a szakértőket is bevonját hisz nem csak a rendszer egy egy elemét cserlélik - pl. cseh helikopterek- hanem a komplett rendszert mindenestül.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 335
76 985
113
Azért jó volna belelátni hogy hogy is születnek a döntések hisz talán Magyarország az egyetlen ország jelenleg a világon aki arányaiban ilyen mértékben cseréli a technikát. Én azért remélem hogy a szakértőket is bevonját hisz nem csak a rendszer egy egy elemét cserlélik - pl. cseh helikopterek- hanem a komplett rendszert mindenestül.

Nem mindenki teljesen hülye a Honvédség vezetésében még ha ez az általános vélekedés is.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 579
113
A nehezloveszeknek kell ifv a kozepeseknek apc a konnyu donse el kell e nekik terepjaro meg egyeb kommyu jarmu vagy sem. Ifv bol en meg mindig ascod parti vagyok inkabb legyen kicsit nemet /delnemet./ de legyen tobb... Amenmyivel tobb jon ki a nemet arabol anmyival./ arra van mindenfele platform az arkulonbozet mondjuk mehetne ilyenbe./ egy jo muszaki vagy egyeb jarmu is menthet annyi eletet mint egy egymagaba allo vedettebb platform...
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 579
113
Ascod ra epulo egyeb platformokkal el lehetne szentest is latni muszakiakat ezzel is nohetne a tipus rendszeresitesi db szama... /elobb utobb oda is kell valami.../ha lejarna a szalitasi hatarido lehetne tovabbi opciorol targyalni... Aztan ha lessz meg ra penz beszerezni egy kissebb csomag ifvt + ba /vagy eleve opciosan./
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 048
26 595
113
A nehezloveszeknek kell ifv a kozepeseknek apc a konnyu donse el kell e nekik terepjaro meg egyeb kommyu jarmu vagy sem.
Speciel ez azért nem így megy. Nehézgyalogság is lehet alapvetően APC-vel felszerelve és közepes gyalogság is fullra 8x8-as IFV-el! Mi több, még a könnyűlövészeknek is alapvetően APC-ik vannak, igaz, általában 4x4-es gépek, de akkor mit lépsz, ha ezeket a könnyűlövészeket megerősítik néhány 8x8-as IFV-vel!

Igazából a nehéz és a közepes között a láncos/8x8 és a harckocsik megléte/hiánya lesz a különbség!
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 579
113
Tatara lancos kell a leokhoz nincs mese. /sot meg a pamceltoroknek is a platform kellene./ a tuzerseg tatan is lancos lessz... Ennyi lancos mellett a gumikerek vicces... Hogy a kozepeseknek mi kell az csak tipp bevallom dudiek meg mindig sorolja hogy btr t se hasznaljak.
 
  • Tetszik
Reactions: fedett_mókus

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 579
113
Orulnek eni is mondjuk valami lancosnak a kozepesbe dolgnak is de egy gumist a lancosba dolgot nem csipaznak... :)
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 579
113
Most lehet a mai nap mindenbe ellent fogok mondani mint tegnap. De szerintem a dedikalt pct egyseget felszamolni nagy vetek. Sot... Legyen egy olcsobb altalanos panceltoro eszkoz /atgm./ sok mindenen mindenen is lehet felollem... De maradjon meg egy dedikalt panceltoroegyseg. Topp panceltoro kepesseggel!!! Es topp egyeb celpontokra iranyithato fegyverzetel. /a panceltorok nem ak pancelt tornek /iranyitott raketaval nagyon sok mindenre hasznosak es doktrinajuk szerint alkalmazhatoak./ geppuskafeszek megerositett allas felszamolasara epuletharcaszatra sok sok mindenre.../a rombolopuska se hk panceltorni van nalluk olyan nagy szamban.../
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 192
33 579
113
A panceltorok iranyitott raketas tuzerek./nemileg atalakult mar reg a panceltoro agyuk kora ota./