[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/giuseppe-conte-kormanyalakitasi-megbizast-kapott-7251920/
"Giuseppe Conte kormányalakítási megbízást kapott
Conte az elnökkel tartott találkozója után kijelentette: „hagyományos szerénységgel” fogadta el a megbízást. Az országnak a lehető leghamarabb meg kell találnia a kiutat a politikai válságból, és az új kormány egyik első dolga lesz kidolgozni a jövő évi költségvetést – mondta...
...Conténak várhatóan néhány napba fog telni, hogy összeállítsa kormánya névsorát, és utána erről be kell számolnia az államfőnek, majd a kormánytagoknak le kell tenniük a hivatali esküt."

https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-europai-bizottsag-elnoke-tamogatja-giuseppe-contet-7252883/
"Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke támogatja a kormányalakítással megbízott Giuseppe Conte olasz ügyvezető miniszterelnököt, akivel a nap folyamán kapcsolatba is fog lépni – közölte a brüsszeli testület szóvivője csütörtökön.
„Olaszország központi szerepet játszik európai családunkban, és számítunk aktív hozzájárulására az európai projekthez” – szögezte le Mina Andreeva újságírói kérdésre válaszolva..."

https://magyarnemzet.hu/kulfold/az-...migransokat-segito-civil-szervezetek-7252961/
" „Azt várjuk az új kormánytól, hogy semmisítse meg a Matteo Salvini belügyminiszter alkotta rasszista és részben alkotmányellenes törvényeket, és azonnal vessen véget az emberi jogok semmibe vételének a Földközi-tengeren” – mondta a Sea-Watch nevű német civil szervezet szóvivője, Ruben Neugebauer csütörtökön..."
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 421
17 561
113
A néphadseregben nagyon sokminden nem volt rendben, a felszereléssel is voltak gondok, de ellátás volt 20 évre előre.
No meg ugye a Bundeswehrről beszélünk. Németország, ami elvileg Európa és a világ egyik leggazdagabb országa. Kéne oda nekik egy Hans Von Seeckt.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 934
53 517
113

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Emlékeztek a Generation Identitaire mozgalom migráncsellenes akciójára az Alpokban? Mikor kivonultak transzparensekkel és akit sikerült elkapni azt àtadták a zsaruknak? Megszületett à bírósági ítélet, a szervezetet megbüntették 75000 euróra, 3 vezetőjét 6 hónap börtön és 2000 euró büntetésre ítélték,ezen felül 5 éven át korlátozzák civil, családi és állampolgári jogaikat.
Nem volt semmi féle agresszió, verekedés stb.
A bíróság szerint a szervezet közbiztonságot felforgató tevékenységet űz ami ellenkezik az ország "értékeivel"
https://www.bfmtv.com/police-justic...embres-de-generation-identitaire-1757605.html

Beteg vilàgot élünk, az embercsempészeket meg kitüntetik


Nyugaton nem csak véleményterror van, cenzúra, hanem diktatúra.
A normális emberek elvannak nyomva, a balliberális kormányok kinyilatkoztatták, hogy a hazafiság, patriotizmus = nácizmus. Hivatalból üldözendő. Árulkodó jelek: merkel viszonya a német zászlóhoz és a német himnuszhoz. Az egyiktől undorodik, a másiktól rosszul lesz.

A hazafiságért, ahogy a fenti példa is mutatja, börtön jár.

Dehát mit lehet tenni, ők szavazzák meg azokat, akik ezt teszik velük.

Irritálóan gyenge szar lett a nyugati-európai ember. :confused:

Szánalmat érzek irántuk.
Legszívesebben leköpném őket... pedig nem vagyok ilyen kulturálatlan, de aki ilyen szinten feladja magát, önként, mindenféle harc és ellenállás nélkül azt nem lehet tisztelni.. még hangyafarknyit se.
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Durva mi folyik itt. Nap mint nap megy a francia és fehérellenes propaganda, a migráncsmagasztalás. Sokan vannak ám akiknek ez nem tetszik, őket viszont ellehetetleníti a kormány, a közösségi oldalak brutálisan cenzúrázzák, letiltják őket. Érik a balhé komolyan.A franciák nagy része nem olyan hülye.... A szociális rendszer recseg-ropog, nagyrészt a nem befizető bevándorló tömegek ellátása miatt és egyre csak jönnek. Rendszeresek a rendőrök, a mentők és a tűzoltók elleni támadások, az elkövetők mindig ugyan azok. Nemcsak Martell Károly akadna ki ezen hanem az összes francia uralkodó.... Itt politikai mélyrepülés van De Gaulle távozása óta

Nyeljék csak afrika szennyét... nyeljék csak. Az osztrákok is akik 2015-ben autóikkal jöttek el Pestig, hogy kiszabadítsák a "náci, fasiszta" fővárosból a szegény szerencsétlen agysebészeket és mérnököket. Hadd gazdagodjanak, színesedjenek csak. Jó dolog az - ők azt mondják. Hát akkor hajrá.
 

Magor Zoltán

Active Member
2019. augusztus 7.
88
224
33
Egy két éves cikk a Bundeswehr siralmas állapotáról.
Persze, ahol egy háziasszony a góré, mit is várhatnánk.
https://www.rt.com/news/385336-german-army-mali-problems/

Ezek a női vezetők...pláne férfias szakirányokban vagy hivatások, szervezetek élén...:) mindig megmosolyogtat.

Miért van az, hogy az összes szuper/nagyhatalom honvédelmi minisztere férfi ?

Az Eu ? A nagy, haladó, modern, progresszív eu ? Ott ez a szituáció:
D-iaO4uX4AEdn6N.jpg



Ott vannak ni... a háziasszonyok. Housewifeok... milfek.. igazán tekintélyt parancsoló a megjelenésük, kisugárzásuk ahogy az egy védelmi miniszterhez illik...ott vihognak egymásnak és a fotósnak, mint a tinilányok. A farkamra valóak ezek nem egy védelmi minisztérium élére. Mi történik nyugaton ? Az asszonyok mennek mamutra vadászni vagy mi a kurv@ élet van ? Az ciki, ha igen, mert akkor mind éhen döglünk. Márpedig nyugaton úgytűnik, hogy az asszonyok mennek mamutra vadászni...
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
705
3 000
93
Nyeljék csak afrika szennyét... nyeljék csak. Az osztrákok is akik 2015-ben autóikkal jöttek el Pestig, hogy kiszabadítsák a "náci, fasiszta" fővárosból a szegény szerencsétlen agysebészeket és mérnököket. Hadd gazdagodjanak, színesedjenek csak. Jó dolog az - ők azt mondják. Hát akkor hajrá.

Annyit azért hozzá tennék, hogy a nem nagyvárosi osztrákok azért máshogy látják a dolgokat. És akkor árnyaltan fogalmaztam...
Tőlük hallottam:
- Hány nyelvet kell beszélnie egy bécsi rendőrnek?
- Legalább kettőt, de a német nem feltétel...
 

Lator

Well-Known Member
2017. március 7.
2 426
10 247
113
Nyugaton nem csak véleményterror van, cenzúra, hanem diktatúra.
A normális emberek elvannak nyomva, a balliberális kormányok kinyilatkoztatták, hogy a hazafiság, patriotizmus = nácizmus. Hivatalból üldözendő. Árulkodó jelek: merkel viszonya a német zászlóhoz és a német himnuszhoz. Az egyiktől undorodik, a másiktól rosszul lesz.

A hazafiságért, ahogy a fenti példa is mutatja, börtön jár.

Dehát mit lehet tenni, ők szavazzák meg azokat, akik ezt teszik velük.

Irritálóan gyenge szar lett a nyugati-európai ember. :confused:

Szánalmat érzek irántuk.
Legszívesebben leköpném őket... pedig nem vagyok ilyen kulturálatlan, de aki ilyen szinten feladja magát, önként, mindenféle harc és ellenállás nélkül azt nem lehet tisztelni.. még hangyafarknyit se.
Franciában a hülyébbek (és a kormány) kelet felé köpködnek, hogy arrafele milyen diktatúra van, hogy fasiszták(ez itt nagyon népszerű szó de nincsenek tisztában a jelentésével) Lengyelország, Magyarország, Oroszország stb. A bűnözés statisztikák azonban nem hazudnak, mindig ugyanazok a nevek kerülnek elő Az életszívonal magasabb ugyan mint keleten, amin én nem is csodálkozom mert itt nem volt 40 év kommunizmus, de amíg a keleti országok fejlődnek itt egyre nagyobb gáz van. Rothad a rendszer, az államszintű korrupció és ez a szocialista liberális mindenkit befogadó politika miatt. Nem akarok propagandát tolni csak arról beszélek aminek szemtanúja vagyok. Itt annyira jól éltek a világháború után hogy kikopott belőlük az egészséges gyanakvás, jóléti rendszerben mindenki elkényzlmesedett, amíg van lóvé mindenki befogja. pl egy egyedülálló anyuka 3 gyerekkel havi 1600 euro segélyt kap, plusz igényelhet kormányzati lakást, 100% os eü biztosítás, ingyen magánsuli a kölyköknek stb. Egy munkanélküli, 5 év munkaviszony után kb 1000 eurot kap 2 éven keresztül míg az alapjövedelem kb 1300 euro net amiből adózni kell. Ez a rendszer megszüli a semmittevő tömeget akik aztán újra szavazzák a kormányt mégha utálják is csakis a della miatt. A római mondás "kenyeret és cirkuszt a népnek" mind a mai napig hatványozottan érvényes.
Na ez kezd megváltozni. A kormány és a médiák minden erőlködés ellenére a nép jó része (a franciák) kezdenek elégedetlenkedni.
Elegük van az agresszív beilleszkedni nem tudó tömegekből, akik csak pumpolják állam bácsit, ennek kezdenek is hangot adni Pl. a sárgamellényesek. Az emberek biztonságot akarnak, anyagi és a szó szoros értelmében is. A terrorcselekmények, à késelések, à gyújtogatások, az idegen rasszisták akik utálják a franciákat a saját földjükön, mindebből elegük van. Szóval ne írd le a Franciákat, véleményem szerint ha nem rendszerváltás lesz itt akkor forradalom vagy polgárháború, az elkövetkező 15-20 évben valamikor. Ki fogják baszni a parazitákat