• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 840
65 489
113
A metrózás után, most buszokat állítanak meg, mindenkitől elkérik a személyit és néhányat elvisznek. Egyértelműen az elmúlt hetek arcfelismerő által begyüjtött adatai alapján szedik őket össze.
Szegény hongkongiakra nagyon durván rúgta rá a kommunista dikatúra az ajtót. :(
Sajnálom őket.
At kell elniuk hogy tanuljon belole 1-2 generacio. 3
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 289
13 714
113
Remélem azért kimenekítették őket,mert ha a kínai hatóságok kezébe kerülne,akkor macskakaja lesz belőlük.
Szerintem nem csinálnák ki őket. Ai Weiwei is szálka volt a szemükben, piszkálták is, meg nem is. Be is zárták, meg ki is engedték.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Remélem azért kimenekítették őket,mert ha a kínai hatóságok kezébe kerülne,akkor macskakaja lesz belőlük.
Joshua Wong és Agnes Chow voltak az elsők akiket bevittek. A Wong gyerek pajtizott az amcsikokkal.
Annyira nincsenek agyonverve, hogy Agnesnek még azt is megengedték, hogy egy furgonban interjút adjon egy nyugati hírcsatornának.

EDjVZe_WsAMtDFe
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 840
65 489
113
Valakik súgták nekik. Annyira mondták, hogy önszerveződő és nincs vezér, hogy tényleg elhitték. Most viszont már úgy tűnik kicsúszott a kezükből. Mindkét félnek. Sajnos a rendőri brutalitás csak feltüzelte a népet.
Lehetett volna normálisan. Pl ha ugyanazt a törvényt hozzák be ami a világ más országai között is létezik. Ha jól tudom az verte ki a biztosítékot, hogy olyan miatt is ki lehetett volna adni az embert ami HKban nem bűn. Szóval kis kompromisszumkészséggel és türelemmel es simán elült volna (na meg a cia embereinek időben lekapcsolásával. Cuki az az Agnes lány, de gyanítom nem önerőből lett ekkora sztár.)

Szóval hibázott Kína és a CIA piszkosul kihasználta. Lassan nem lesz visszaút. A CIA csak nyerhet. Ha HK demokratikus marad azzal precedenst teremt az otthoni kínaiaknak, hogy legyőzhetők a komcsik, és a CIAnak is megmarad a közeli zavaros mocsara ahonnan operálhat. Ha HK-ba bevonul Kína akkor meg elássa magát a nemzetközi szinen. Kína csak veszíthet bármit csinál. Nagyon csőbe húzták de a HKi népen csattan az egész.
Szerintem is. Sajnos egyreszt ez nemfog elulni szerintem mert kivulrol taplaljak minden joval. Kozben meg egyaltalan nem fontosak am a taplaloknak, csak arra kellenek hogy lekossek otthon a sarkanyt. Ahogy nalunk volt 56-ban. Ez annyira Majdanos, de tenyleg. Porszemek, tuske a sarkany talpan. Megis mit hisznek, mi a cel, hol elnek ezek a gyerekek? Barmennyire is turelmes Kina be fognak menni es rendet tesznek meg iden. Pedig a kinaiak raernek, nem szoktak kapkodni es most se kapkodnanak szerintem, el lennenek ok 2047-ig. Tobb ezer eves birodalom, minek siessenek, az ido mindent megold az o szemszogukbol. Csak ez a gondolkodas nem szamol azzal hogy kintrol szitjak ezt a tortenet, lehet kivarni hogy majd elfogynak mint a sarga mellenyesek, de oket nem tamogattak kivulrol.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Visszavonta Carrie Lam a kiadatási törvényt. Na a ma estére kíváncsi leszek. Ha a HKiaknak van esze, lenyugszanak, és ha Kínának van esze 2 nap hétfőtől elkezdi kiengedni az embereket (aki nem szorul kórházi kezelésre).
De már látom socmedián, hogy ez csak 1 az 5 követelésből. A CIA tuti akarja a maradék 4-et, amiből az egyik Kína számára teljesíthetetlen (választási rendszer átalakítása). Bízzunk a józan ész diadalában. Addig is popcorn + livestream. :)
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Visszavonta Carrie Lam a kiadatási törvényt. Na a ma estére kíváncsi leszek. Ha a HKiaknak van esze, lenyugszanak, és ha Kínának van esze 2 nap hétfőtől elkezdi kiengedni az embereket (aki nem szorul kórházi kezelésre).
De már látom socmedián, hogy ez csak 1 az 5 követelésből. A CIA tuti akarja a maradék 4-et, amiből az egyik Kína számára teljesíthetetlen (választási rendszer átalakítása). Bízzunk a józan ész diadalában. Addig is popcorn + livestream. :)
A HK-iak sztem meglátják a lehetőséget a helyzetben, és inkább lenyugszanak -- hogy aztán a normalizálódó körülményeket kihasználva gyorsan lelépjen, aki tud. Arra biztosan jó volt ez a menet, hogy belássák, h kínával szemben nincs esélyük, és aki nagyon ugrál, abból hamar szervdonor lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008
T

Törölt tag 008

Guest
Telegramon volt egy szavazás, 96% elégedetlen, 4% szavazott azzal, hogy akkor ennyi, vége le lehet nyugodni.
A a HK tőzsde viszont szárnyrakapott szóval bizakodás van.
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 464
17 793
113
Félretéve ezt a vonalat a demokráciával és a szólásszabadsággal stb. stb. az egész probléma onnan indult, hogy Hongkong és a szárazföld közt nincs kiadatási egyezmény. Ez valahol röhely kategória. Gyakorlatila európa minden állama közt létezik kiadatási egyezmény. Kína és a saját városállama közt meg ez hiányzik.
Ok, hogy ennek kikényszerítését a hongkongiak már az összes szabadságjogura néző veszélyként értelmezik és megy a balhé.
Szerintem meg inkább alapvetően az a baj, hogy a kommunizmus és a demokrácia nem fér meg egymás mellett, pláne úgy, hogy az erősebb fél a komcsi. Várható volt, hogy ez lesz, én igazából azon sem csodálkozom, hogy ennyivel hamarabb.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Na a Wong gyerek meg is kapta az ukázt a CIA-tól. Nem nyugszik, nem fogadja el a CCP által nyújtott békejobbot.
Szerintem ezzel a lakosság rokonszenvét bukják és töredék ember fog kimenni. Vagyis mostmár mindenkit letartóztathatnak mert aki kimegy az mind felforgató elemnek számít.
Nem is értem, ha ekkora diktatúra van ez a Wong miért nincs rács mögött?

 
T

Törölt tag 008

Guest
Egyelőre ha jól látom a józan ész győzött. A rendőrség előtt van kb 30 tüntető, 50 sajtós meg 100-150 nézelődő.
A tüntetők HUNGAROCELből emeltek egy barikádot. Úgy érzem nem a fizikából ötösök mentek el tüntetni. :D

 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and zsolti
T

Törölt tag 008

Guest
Na most coming outoltak egy durvát. 40 helyen vetítik HK-ban ezt a propaganda fost.


EDIqIB3XkAAcpJ9.jpg

Ha eddig kétséges lett volna, ki áll az egész mögött, már nem az. Gyakorlatilag aki ezek után is kint van és szervez (még a live streamen is látható pár fickó) az vélhetően fizetésért csinálja. Kis butusok, tényleg azt hiszik, hogy egy Tienanmen után Hong Kongot meg lehet majdanozni?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 289
13 714
113
Nem várt fordulat. Viszavonják a kiadatási törvénytervezetet és tárgyalni akarnak a tüntetőkkel.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 055
26 616
113
Vagy az ürügyet keresik Hongkong státuszának felszámolására és a beolvasztásra, vagy súlyos hibát követnek el. Az biztos, hogy mostanra felsorakoztak a kínai fegyveres erők és kellően gyakorlottá is váltak az elmúlt hetek intenzív tréningjei során. Szóval így, vagy úgy, de közeleg a vég. Hosszú távon Kínának az lenne a jó, ha a CIA a tüntetések okafogyottá válása ellenére is folytatná a zavargások kiprovokálását (az gondolom mindenki számára világos, hogy annyira spontán, mint a majdanozás Kijevben) és ezzel a kínai beavatkozás megalapozását. Az egy állam két rendszer nem működőképes stratégia, Hongkongot nem tartja nyugalomban, Tajvan távolodását szintúgy nem fékezi, így eljött a revízió ideje, akármi is lesz Tajvannal, immár nem ezen fog múlni.

Rövid távon ugyanakkor okozhat problémákat a kínai gazdaságnak Hongkongnak a világgazdaságban betöltött fontos szerepe miatt, ami részben a városállam viszonylag független státuszán múlott. Kínának át kell gondolnia az eddigi gazdaságpolitikáját és nyitottabbá kell válnia. Ezen rövidtávú problémák valószínűsége és egy esetleges pekingi rossz döntés (további gazdasági nyitás elmaradása) hosszútávú következményinek lehetősége az, ami miatt Kína gyengítése céljából az USA úgy döntött, hogy titkosszolgálati eszközökkel zavart kelt Hongkongban. Ebben én a lehetőséget látom Kína számára egy elaggott politika felszámolására és a saját gazdasága nyitottabbá tételére (kevésbé független Hongkong, de cserébe nyitottabb milliárdos piac a világgazdaságnak)!
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Ebben én a lehetőséget látom Kína számára egy elaggott politika felszámolására és a saját gazdasága nyitottabbá tételére
A politikájuk őszerintük nem elaggott, hanem épphogy fasza. A gazdaság pedig ennek a politikának megfelelően nyitott annyira, amennyire szerintük kell. Sztem soha nem fognak engedni pl. az 51% kínai állami tulajdonból a külföldi vegyesvállalatok terén. Egy egész minisztériumot tartanak fenn az így hozzájuk kerülő technológiák "hasznosítására", ez a fejlődésük motorja, és egyben övék a szavazattöbség is minden ilyen cégben. Miért is nyitnának, ha nem akarnak senkit beengedni?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 055
26 616
113
Mert Trump céljai a kereskedelmi háborúban alapvetően a világgazdaság érdekeivel esnek egybe és partnerek nélkül abban a minisztériumban éhen fognak halni.
 

DINAMO

Well-Known Member
2017. április 5.
3 476
1 826
113
Ittak egy kávét, na
:D
És készült ugyanilyen fotó a svéd a német az orosz a japán az ausztrál...... Stb stb követség embereivel is ugyanis nekik az a dolguk hogy az adott országban tajekozodjanak hogy mi zajlik. Valamennyi országai képviseleti magát HK bán hasonlóan járt el és valamennyire készített felvételt a kínai hirszerzes csak a többi nem illik bele a propagandahaborube.


Vagy gondolod hogy ha az USA titokban a háttérből irányítani támogatni akarna a HK i megmozduladt akkor majd a nyílt utcán kavezgatas közben tenbe ezt ott ahol a világon az egyik legtöbb az utcai kamera is no meg dugig van kínai ugynokokkel???