Ohio osztály (USA)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 133
53 722
113
cutaway.html

Link ha nem nyitná meg:
http://americanhistory.si.edu/subs/const/anatomy/boomers/cutaway.html
 
  • Tetszik
Reactions: endre and arbalest
M

molnibalage

Guest

Most vagy én rúgtam be, vagy a videó készítője? Már a legelején. Ilyen Trident II tudtommal nincs 12 db MIRV-vel. Vagy benéztem valamit? Nekem úgy tűnik, hogy különféle változatok képességeit mixelte össsze....
 

Celebra

Well-Known Member
2017. április 7.
5 514
2 544
113

Most vagy én rúgtam be, vagy a videó készítője? Már a legelején. Ilyen Trident II tudtommal nincs 12 db MIRV-vel. Vagy benéztem valamit? Nekem úgy tűnik, hogy különféle változatok képességeit mixelte össsze....
Amennyire tudom14 lehetne a maximum,csak a szerződési korlát a 10.
 
M

molnibalage

Guest
Semmiféle politika nincs ebben. Időről időre indítanak egyet, hogy ezzel monitorozzák azt, hogy az öregedés miatt milyen műszaki hibák léphetnek fel.
A hh elején a nuki tesztrobbantások egy része is azt a célt szolgálta, hogy az öregedés hatását vizsgálják a robbanófejeken.
 
W

Wilson

Guest

A haditengerészet megerősítette, hogy egy Trident rakétatesztje volt az, amit az emberek láttak Floridában ezen a héten​



Az amerikai haditengerészet hivatalosan megerősítette, hogy a hét elején végrehajtotta a Trident D5 tengeralattjáró által indított ballisztikus rakéta tesztjét az Atlanti-óceán felett. Egy ohiói osztályú ballisztikusrakéta-tengeralattjáró , vagy SSBN , Florida partjainál indította a ballisztikus rakétát, amely nem hordozott semmilyen nukleáris robbanófejet.
A haditengerészet Stratégiai Rendszerprogramjainak (SSP) irodája 2021 február 10-i nyilatkozatában további részleteket közölt a rakéta tesztjével kapcsolatban. Az SSP felügyeli a stratégiai fegyverrendszerek, köztük a Trident D5 és az Ohio fejlesztését, beszerzését és fenntartását , valamint a jövőbeni Columbia osztályú ballisztikus rakétahordozó tengeralattjáró fejlesztését is . A szolgálat nem nevezte meg azt a bizonyos tengeralattjárót, amely kilőtte a rakétát.

message-editor%2F1613063897586-trident-test.jpg

Egy Trident D5 rakéta, amelyet egy korábbi teszt során

"A haditengerészeti stratégiai rendszerek programjai ütemezett Trident II (D5) rakéta teszt indításokat hajtottak végre a tengeren egy Ohio osztályú SSBN-től, Florida keleti partjainál, 2021. február 9-én" - mondta Jeff Fatora, az SSP szóvivője. . "Ez a teszt egy ütemezett, folyamatban lévő rendszerértékelési teszt része volt."
"Az indításokat gyakran, rendszeresen hajtják végre a rendszer folyamatos megbízhatóságának biztosítása érdekében. Minden teszt tevékenység értékes információkat nyújt a rendszereinkről, ezáltal hozzájárulva képességeink biztosításához" - folytatta. "A tesztrakéták nincsenek felfegyverezve, és a Stratégiai Rendszerprogramok nem szokták bejelenteni a rakéták tesztelését. A Trident II (D5) rakéták próbaüzemére vonatkozó információkat az indítás előtt minősítik."

Az biztos, hogy a Trident tesztjei rendszeresen előfordulnak, de a haditengerészet proaktív módon sajtóközleményeket is kiad velük kapcsolatban. Minden bizonnyal furcsának tűnik, hogy a haditengerészet nem adott ki egy egyszerű megerősítést sem , miután kiderült, hogy a teszt felkeltette a közvélemény figyelmét, különösen Floridában, ahol az üstökösszerű nyomvonal ufókról szóló híreket váltott ki .




A repülőknek szóló, nyilvánosan elérhető értesítések (NOTAM) már körvonalazták azokat a területeket, ahol várhatóan február 9-én leesik rakéta egy része, ami szinte tökéletesen illeszkedik az atlanti Trident korábbi indításaihoz. Ez magában foglalja az Egyesült Királyság Királyi Haditengerészetéhez tartozó Vanguard osztályú ballisztikusrakéta-tengeralattjáró 2016-os látványosan kudarcba fulladt indítását is, amely az Egyesült Államokkal kötött megállapodás részeként a Trident D5-t is hordoz. Ebben az esetben a rakéta állítólag teljesen rossz irányba repült, ezért megsemmisítették, miután úgy tűnt, hogy Florida felé tart. Eleinte nem volt világos, hogy melyik haditengerészet lőtte ki a rakétát .




Hogy mi volt ennek a Trident D5 "rendszerértékelő tesztnek" a célja, továbbra sem tisztázott. Egyrészt rendszeresen tesztelni kell ezeket a rakétákat, hogy biztosítsák azok folyamatos megbízhatóságát, és bemutassák ezt a képességet úgy, hogy a potenciális ellenfelek legalább bizonyos mértékben láthassák az elrettentés fenntartását.
Továbbá szükség lehet a Trident D5-k end-to-end tesztek elvégzésére, amelyek tükrözik az új W76-2 robbanófej bevezetését azokra a rakétákra, amelyek utolsó darabjait 2020-n szállították le a haditengerészethez. Ez a program vitatott kérdés volt. A támogatók azzal érvelnek, hogy ezek az a robbanófejek alapvető rugalmasságot biztosítanak az alacsonyabb szintű fenyegetések elrettentésére, mint amire a meglévő robbanófejekkel lehetne reagálni, míg a kritikusok viszont attól tartottak, hogy egy jövőbeni konfliktusban csökkentik az atomfegyverek használatának küszöbét.

message-editor%2F1613064455307-w76-2.jpg

A W76-2 hivatalos logója. l.

A W88 robbanófej továbbfejlesztett változata, amelyet a Trident D5-n is használnak, szintén fejlesztés alatt áll, bár ez a munka késéseket szenvedett az elmúlt években. Az Egyesült Államok nukleáris fegyvereinek fejlesztését felügyelő Energetikai Minisztérium Nemzeti Nukleáris Biztonsági Igazgatósága (NNSA) tavaly azt is elárulta, hogy megkezdte a Tridentek számára egy új robbanófej kifejlesztését, W93 néven . Ha végül is szolgálatba áll, úgy tűnik, hogy a W93 lesz az első teljesen új robbanófej-forma, amely az Egyesült Államok nukleáris készletébe került, az első W88-asok 1989-s leszállítása óta.

Ez a legújabb Trident-teszt azután történt, hogy az Egyesült Államok és Oroszország megállapodott abban, hogy 2026- g meghosszabbítják az új stratégiai fegyvercsökkentési szerződést (New START). Ez a megállapodás korlátozza mindkét ország stratégiai fegyvertárát, beleértve azokat a rendelkezéseket, amelyek meghatározzák, hogy ezeknek a fegyvereknek hány egyedi robbanófeje lehet. Minden Trident D5 14 robbanófejet képes befogadni, de általában csak öt-hat van rajtuk az Új START egyezmény , valamint az előző fegyverzet-ellenőrzési megállapodások miatt Oroszországgal.
Bármi legyen is az eset, most már pontosan tudjuk, hogy amit az emberek láttak repülni az Atlanti-óceán felett Florida partjainál a hét elején, az a haditengerészet tengeralattjárójából kilőtt Trident rakéta volt.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
T

Törölt tag 1586

Guest
Mar kezdett hianyozni, hogy folyton ütköznek valamivel a hajók.
Itt is háttal ülsz a moziban...:D
Ez egy Ohio Class submarine a USS Alaska.
Nem ez ütközött hanem a USS Connecticut.
Ez is rondán néz ki, de ez alapból ilyen ütközés nélkül is...
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
46 789
75 838
113
Itt is háttal ülsz a moziban...:D
Ez egy Ohio Class submarine a USS Alaska.
Nem ez ütközött hanem a USS Connecticut.
Ez is rondán néz ki, de ez alapból ilyen ütközés nélkül is...
És akkor mar nem is ütközött semmi? Ezentúl, hol állítom, hogy a képen a Connecticut van?
 
  • Vicces
Reactions: Törölt tag 1586