[BIZTPOL] Szíriai helyzet

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hangtomito

Member
2013. augusztus 30.
115
10
18
A légvédelmi rakéta találati arány azért még nem a megsemmisítési arány....tehát a helyzet még ennél is rosszabb.De azért jobb is...Egy modern légvédelmi rendszer befogás jelzése a támadó hátsó részén található gyűrűs izmot (székelés visszatartásért felelős...) még mindig megtornáztatja....Elég ebből az érzésből néhány másodperc,hogy a támadó esetleg konzultáció nélkűl is megváltoztassa szándékát és esetleg kényszeroldással szabaduljon terhétől....Ez a cselekmény az esetleges sikres légvédelmi rakéta indítás után,meg szinte biztos is...Abba sem nehéz belegondolni,nem valószínű,hogy a váratlan befogások plussz manővereit, a végtelenségig betervezhetik a repülőgép üzemanyagmennyiségébe,akár ettől is hiusúlhat meg egy támadás...Ha pedig a statisztikákat nézzük,a légvédelmi rakéta és tüzérrendszerek a védekező (és ugye mindig gyengébb,kisebb erejű fél) esetében "sokkal" sikeresebbek...Lásd
Jugoszlávia,Irak de akár 1983 Szíria-USA meccset is (mert volt bizony,és szolíd szír sikerrel...)
 

xfotel

Member
2013. április 10.
960
8
18
- USA nyilvánosságra hozta azoknak az országoknak a listáját, akik támogatnak katonai fellépést, összesen 10: Ausztrália, Kanada, Dánia, Francia, Lengyelország, Románia, Albánia és Koszovo....ez nevetséges...

kimaradunk. örülök.

A légvédelmi rakéta találati arány azért még nem a megsemmisítési arány....tehát a helyzet még ennél is rosszabb.De azért jobb is...

kérdés, hogy az ezermilliomod találati arány ugyanúgy vonatkozik e a nagy-közepes-kis hatótávolságú eszközökre ma - az hogy ma a zakózsebben elfér az a számítási kapacitás, ami akkoriban két lakást kitöltött, hatással van az adott reakcióidőn belül megoldható számolásra.

a korábban említett buk rendszert megvették a finnek, most meg kivonják, mondván hogy érzékeny az elektronikai zavarásra (a finnek ellenségképét nem igazán értem).

egy tomahawk nem igazán tud mit tenni az ellen ha befogja a radar, úgyhogy első körben lehámozzák majd az repülő irányítási pontokat támadó eszközöket, akiket senki sem fog siratni. egyébként meg az izraeli módszert alkalmazzák majd, az bevált.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
df: tomahawk indításhoz nem kell a burkeknak, ohioknak partközelbe menniük innen elég nehéz bármit is elsülyeszteni. Főleg az Ohiot. :)

Bár a tomahawk nem alacsony észlelhetőségű és szubszonikus célpont mégis még magában is nagyon nehéz célpont mivel intel szerint programozott esetleg radarjával korrigált úton repül többnyire nagyon alacsonyan.
Természetesen az adott tömeges scenárióban, nem magában fog repülni raknak mellé akár vmi EWs dront, ha nagyon érdekli őket champot vagy amit tetszik.
 

erdifefe3

Member
2013. január 15.
97
2
8
Nektek az a dolog amit Putyin nyilatkozott hogy ha "kiderul" hogy Assad vetette be a vegyi fegyvereket akkor nem fognak ellenezni egy katonai csapast ez nem gyanus egy kicsit?
Nekem ebbol az jon le hogy majd ott a hatterben megegyeznek Obamaval . Amerika odacsap,Oroszo.meg nem szol semmit.Cserebe megtarthatjak Tartuszi bazisukat barki is legyen hatalmon Assad utan. Esetleg meg kaphatnak egy szeletet az ujjaepitesi tortabol. Mit gondoltok?
Tenyleg komolyan gondoljatok hogy Oroszo. szembe fog menni USA val Sziria miatt?? Meg fognak ok egyezni ott a hatterben.Mindenki megkapja ill. megtartja amit akar es kezdodhet a buli....
 

nekerdez

Well-Known Member
2012. június 3.
2 714
2 365
113
Ez a találati arány rémes nem élet szerű! Tekintve hogy Vietnam védelmét a földi légvédelem látta el. 2% találati arány esetén NATO 70 évek végén lazán megelőző csapást mérhetett volna.
Józan paraszti ésszel valahol 20% lehet az igazság plusz ha kivan egészítve elfogó vadászokkal akkor 30-40%
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 927
18 398
113
Oroszország nem fog katonai erővel fellépni Szíria védelmében. Meglátásom szerint azért, mert...

1. Nem tudja most megtenni, hagyományos haditengerészeti erői nem mérkőzhetnek az amerikai hasonló erőkkel.

2. Nem is akarja megtenni, mert józan ész azt diktálja számukra. Nem érné meg egy háborús helyzet, amiből, ha azt hagyományos erőkkel vívják, minden bizonnyal csak vesztesként kerülne ki. Egy nagyhatalom nem megy háborúba egy kis országért, ezt már megmutatta a történelem. Mert nem éri meg neki. Ilyen esetben, még szövetségesi szerződések is annyit érnek, mint egy tekercs wc papír.

3. Felszín felett kardot csörtetnek majd, ezért van ott a hajórajuk. Felszín alatt igyekeznek megegyezni és megkapni azt, amit Assadért cserébe kaphatnak. Tartus tuti benne van a pakliban, valamint még lehet néhány kérésük, amit az USA tolerálhat is, amennyiben hajlandó rá.
 

Hans

Member
2010. április 19.
168
1
18
Egész nap nézek milyen hírek jönnek Szentpétervárról:
- USA nyilvánosságra hozta azoknak az országoknak a listáját, akik támogatnak katonai fellépést, összesen 10: Ausztrália, Kanada, Dánia, Francia, Lengyelország, Románia, Albánia és Koszovo....ez nevetséges...
- Ferenc Pápa ma hivatalos levelet írt Putinnak, katonai megoldást mellőzését kérve.....szerintem rossz címre ment a levél.

- ezekben a pillanatokban megy munkavacsora szőkőkutairól híres Petergofban - Putin ott akar Szíriáról beszélni.....egyébként oroszok sok magyar bort rendelték rendezvényre - Villány, Tokaj és Egerből...ezen kívül magyar ételek és vannak étlapon. Hajra magyarok!

- kicsit OFF....Ma pontosan 14.30 kór Üllői úton közlekedve nagy meglepetésemre észre vettem Pest fölött 2 db CH-47 Chinook és 4 db Blackhawk keleti irányba haladva.....Chinook-oknál nyítva volt hátsó rámpa ....tiszta mint a Mogadishu felett ismert filmben.....Tud valaki mi volt ez???

A heliket én is láttam a XXII kerből. Szépek voltak. A vonatunk nettó nem indult mert a kallerok menesztés helyett a gépeket nézték. A Solyóm még mindig fantasztikus, az F meg egész pofás.

"oroszok sok magyar bort rendelték rendezvényre - Villány, Tokaj és Egerből"
Semmi Balcsi környéki bor? Ezt megjegyeztem az ex-KGB-s arcnak! :p :)))
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 927
18 398
113
Nem ide tartozik közvetlen, csak úgy mellékesként, mi várható majd, Assad bukása után. Ne nem mintha most jobb lenne a helyzet, de a demokrácia és az emberi jogok megvédése után jön majd a neheze, pláne az ott élőknek.

http://www.xn--honvdelem-e4a.hu/cikk/39800_tombol_az_eroszak_libiaban
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 999
113
Nem ide tartozik közvetlen, csak úgy mellékesként, mi várható majd, Assad bukása után. Ne nem mintha most jobb lenne a helyzet, de a demokrácia és az emberi jogok megvédése után jön majd a neheze, pláne az ott élőknek.

http://www.xn--honvdelem-e4a.hu/cikk/39800_tombol_az_eroszak_libiaban

Mi lesz Szíriában? Demokrácia meg emberi jogok megvédése? Ne viccelj már ...Nem tanultál Líbia és más országok esetébol?
Olyan demokrácia meg élet ami Aszad alatt volt nem lesz soha.....
Amerika megtámadja Szíriát, meggyengíti a szír arab hasereget, emiatt megindulnak az iszlám fanatikusok-Al-Kaidások és sorra olik az embereket(noket, gyerekeket, oregeket) legyen az keresztény ormény, ortodox,katolikus,pravoszláv, alavitákat, siitákat az elfoglalt teruleteken. Tehát Szíriát tomegesen fogják elhagyni más nemzet és vallás képviseloi a túlélés reményében. .... Nyugalom, stabilitás, osszhang nem lesz. Késobb az iszlamisták a szír szunitákkal fognak harcolni.....
Viszlát Sziria Arab Koztársaság.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
80 999
113
Obama utasította a Pentagont tobb célpont kijelolésére és valoszinuleg B-2 és B-52 -es stratégiai bombázok is részt vesznek a bombázásban. Ugy néz ki nagyobb akcio készul Szíria ellen.
Usa az Al-Kaida szovetségese Szíriában.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 785
30 559
113
Minek oda B-2-es? Főleg egy mérsékelt akcióhoz? Válaszul az oroszok is kijelenthetnék, hogy megdönthetetlen bizonyítékaik vannak, hogy a terroristák vetették be a vegyifegyvert, és ezt nem tűrheti a nemzetközi közösség. Aztán kijelölnek 1-2000 célpontot, amit folyamatosan frissítene a felderítés, megpakolnák az összes hadrafogható Tupolevet 1-2-3x és megszórnák a terroristákat.
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Minek B-2es?
Gyakorolni! Nincs jobb kiképzés, mint egy alacsony kockázatú éles bevetés. .. Csak úgy ne járjanak, mint szerbiában. Ez a Dani őrnagy jóól seggbelőtte őket.
 

darkforge

Member
2012. február 28.
36
16
8
Viszont páholyból nézheti az előadást anélkül, hogy valaki is rájuk szólhatna;-)
Élőben látni egy amerikai flotta egység akcióját jobb mint bármilyen szimulátor vagy oktató videó.
Ráadásul úgy tesztelhetik a saját partvédelmi, légvédelmi és csapásmérő rendszereiket, hogy nem is rájuk lőnek.
Van ott azért gógyi...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
b-2? Dani?

le kéne állni a cuccal.....

és nyugodj meg, azt a a trükköt még egyszer nem tudják elsütni...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
b-2? Dani?

le kéne állni a cuccal.....

és nyugodj meg, azt a a trükköt még egyszer nem tudják elsütni...
Dani szerint Tuzlánál estek le a B2 darabjai, ami akkor 15 kilóméterrel volt a határon túl. Az amik még a földet is elvitték a helyről, hogy egy molekula se maradjon ott.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 778
65 105
113
Vladimir Putyin Oroszország elnöke diplomáciai úton értesítette az amerikai francia és török elnököket, hogy a Tartousban állomásozó orosz hadiflotta nem játékból vagy viccből kötött ki a szíriai város partjainál." Oroszország megfogja védeni érdekeit Szíriában és a Közel-Keleten. Ezért az oroszok képesek lesznek a legvégsőkig harcolni és olyan dolgokat megtenni a cél érdekében amit el sem tud képzelni a nyugat, nem szórakozásból vétóztuk meg háromszor is a Szíriával szembeni fellépést. Az új világrend Szíriában fog elkezdődni."-mondta az orosz elnök.
arabtimes.com