Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
Ha engem kérdel ilyen nincs. Mivel 0 CO2-es villamos hálózat nincs még a világon.

Teljesen értem amit mondasz, és egyet is értek.

A kérdésem igazából a EU általi jogi értelmezésre vonatkozott (korában a Chevy Bolt kapcsán az amerikai hatóság álláspontja került pl. említésre). Tehát hány km.-t kell tudni teljesen villamosan 0g lokális kibocsátással megtennie egy autónak, hogy 0g-os lábnyomúnak számítson az új EU-s szabályozás szerint? Lehet-e belső égésű motorrral is rendelkező autót ilyenként elszámolni, vagy a teljes kapacitás teljes elhasználsáának teljes CO2 lábnyomát nézik?

Tudja valaki a törvény nevét, vagy hogy hol tudok ennek a szabályozásnak utánanézni? Hátha megspórolva aki egy kis keresgélést nekem valaki, aki már tudja a választ. :)
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 850
18 962
113
A hidrogén nagyon macerás és veszélyes. Akkor már inkább a hibrid. Az is hasonlóan komplex (ami hidrogénes cuccot én láttam az egy üzemanyagcellás range-extenderes hibrid volt), de legalább kiforrott technológia, infrastruktúrája van szénhidrogén-üzemanyag és elektromos töltőhálózat kiépítve (tudom, hogy milyen limitációkkal), stb.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and blitzkrieg

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 764
14 707
113
A kérdésem igazából a EU általi jogi értelmezésre vonatkozott (korában a Chevy Bolt kapcsán az amerikai hatóság álláspontja került pl. említésre). Tehát hány km.-t kell tudni teljesen villamosan 0g lokális kibocsátással megtennie egy autónak, hogy 0g-os lábnyomúnak számítson az új EU-s szabályozás szerint?

You want definitions - we have definitions!

Ha jól értem a rövid válasz : ha a kimúlóban lévő 2007-es NEDC szabvány szerint mert vegyes fogyasztásban mért / számított CO2 kibocsátás 0 és 50 gramm között van, akkor alacsony kibocsátásúnak minősül a személygépkocsi, khgpj.,

A gyakorlatban ez kb elektromost, hidrogénest jelent (esetleg más alternatív hajtás, pl gáz..?), mert belsőégésűek ennek a közelében sincsenek és valszeg nem is lesznek.

így 2020-tol 2023-ig degresszíven 2-től 1-ig csökkenő szorzóval számolják az éves flotta kibocsátás tekintetében (az eladási szamokat utólag jelentik be a tagállamok az előző évre), és az alapján megy ki a bünti gyártóként VAGY csoportonként. Magyarán az elején még lehet valamit trükközni a mutatóba eladott elektromossal de pár év múlva ez se fog működni.

h) „fajlagos szén-dioxid-kibocsátás”: a személygépkocsinak vagy a könnyű haszongépjárműnek a 715/2007/EK rendelettel és annak végrehajtási rendeleteivel összhangban mért és a jármű megfelelőségi nyilatkozatában „CO2-kibocsátás (vegyes)” megjelöléssel feltüntetett szén-dioxid-kibocsátása. A 715/2007/EK rendelet szerinti típusjóváhagyással nem rendelkező személygépkocsik vagy könnyű haszongépjárművek esetében a fajlagos szén-dioxid-kibocsátás 2020. december 31-ig a 692/2008/EK rendeletben, 2021. január 1-jétől pedig az (EU) 2017/1151 rendeletben megállapított mérési eljárásnak vagy a Bizottság által az ilyen járművek szén-dioxid-kibocsátásának megállapítása céljára elfogadott eljárásoknak megfelelően mért szén-dioxid-kibocsátás;

m) „kibocsátásmentes és alacsony kibocsátású jármű”: olyan személygépkocsi vagy könnyű haszongépjármű, amelynek az (EU) 2017/1151 rendeletnek megfelelően meghatározott kipufogógáz-kibocsátása a nullától az 50 g CO2/km értékig terjed;

5. cikk Extra kibocsátási egységek

Az átlagos fajlagos szén-dioxid-kibocsátás kiszámításakor minden egyes, 50 g CO2/km-nél alacsonyabb fajlagos szén-dioxid-kibocsátású új személygépkocsi:

2020-ban 2 személygépkocsinak,
2021-ben 1,67 személygépkocsinak,
2022-ben 1,33 személygépkocsinak,
2023-tól kezdve pedig 1 személygépkocsinak számít,

Lehet-e belső égésű motorrral is rendelkező autót ilyenként elszámolni, vagy a teljes kapacitás teljes elhasználsáának teljes CO2 lábnyomát nézik?

Nekem ugy tűnik hogy elvileg lehet mert csak a co2 van meghatározva, bár a NEDC szabványt nem volt kedvem átnyálazni telefonon. A gyakorlatban meg szerintem nem, hacsak nem valami 300 köbcentis, turbós, részecskeszűrős, szentlélektől áldott Atkinson ciklusú segédmotor, ami csak és kizárólag autópályán kapcsol be..

Tudja valaki a törvény nevét, vagy hogy hol tudok ennek a szabályozásnak utánanézni? Hátha megspórolva aki egy kis keresgélést nekem valaki, aki már tudja a választ. :)

AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2019/631 RENDELETE (2019. április 17.) az új személygépkocsikra és az új könnyű haszongépjárművekre vonatkozó szén-dioxid-kibocsátási előírások meghatározásáról, valamint a 443/2009/EK és az 510/2011/EU rendelet hatályon kívül helyezéséről

Bár linkelni egyszerűbb, mint kimondani :D

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/HU/TXT/HTML/?uri=CELEX:32019R0631&from=EN#d1e844-13-1
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
  • Tetszik
Reactions: Veér Ispán
M

molnibalage

Guest
Ez aztán a nagyformátumú ember. Nem elég, hogy túl gyakran beszél hülyeségeket még tartalmat is lopott a Real Engineering oldaltól és több hét sem volt elég a forrás feltüntetésére...

De hát már úgyis éppen téma volt, akkor berakom...
 

fulcrum11

Well-Known Member
2015. április 17.
246
293
63
Ez aztán a nagyformátumú ember. Nem elég, hogy túl gyakran beszél hülyeségeket még tartalmat is lopott a Real Engineering oldaltól és több hét sem volt elég a forrás feltüntetésére...

De hát már úgyis éppen téma volt, akkor berakom...

Amúgy sem bírom a nagyképűségét, de ez már gusztustalan... Copyright claimet neki!
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 761
113
molnibalage

Nemrég betettem egy 50 perces tesztvideót a Tesla 3-ról. Ott is ez a H András csávó próbált okoskodni, de nagyon leoltotta őt a Vályi István.

Nagyon hosszú a videó de érdemes megnézni. Elég sokszor dicsérték itt is a Muskot meg a Teslát. Hát, ez a videó mindent elmond szerintem. Még a Lada Granta szintjét sem üti meg sok helyen ez a villany csoda....
 
M

molnibalage

Guest
Musk bácsiék újabb dobása.
Bár inkább az energiatermeléses topikban lesz ennek komolyabb felhasználása.
Ez a cikk és úgy látszik te is félreérted a problémát. Ha az akku gyártásának akkora CO2 lábnyoma van, mintha 10 évig éves átlagban 25 ezer km-et vezettél volna, akkor a villanyautó olyan környezetvédelmi humbug, hogy ihaj. Mert most, amikor minden eszközzel kellene csökkenteni a kibocsátást az e autók elterjedése azzal kezdni, hogy minden egyes legyártott e autó gyártása során egy hagyományos autó 10 éves lábnyomát tolja be, akkor nagyon nagy baj van.

Ez arra lesz jó esetleg, hogy ha már az autó 20 évesen le van harcolva, akkor az akksija esetleg még használható, de vannak kétségeim, hogy a használt akksi kereskedésben mi lesz a bukó és mért nem számít ez. De ne legyen igazam és akkor egy gonddal kevesebb.

Ezzel a villanyautózás problémáinak töredékét sem sikerült megoldani.

Ez a cikk csak Musk seggének nyalása, ami eltereli a problémáról a figyelmet...
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Ez a cikk és úgy látszik te is félreérted a problémát. Ha az akku gyártásának akkora CO2 lábnyoma van, mintha 10 évig éves átlagban 25 ezer km-et vezettél volna, akkor a villanyautó olyan környezetvédelmi humbug, hogy ihaj. Mert most, amikor minden eszközzel kellene csökkenteni a kibocsátást az e autók elterjedése azzal kezdni, hogy minden egyes legyártott e autó gyártása során egy hagyományos autó 10 éves lábnyomát tolja be, akkor nagyon nagy baj van.

Ez arra lesz jó esetleg, hogy ha már az autó 20 évesen le van harcolva, akkor az akksija esetleg még használható, de vannak kétségeim, hogy a használt akksi kereskedésben mi lesz a bukó és mért nem számít ez. De ne legyen igazam és akkor egy gonddal kevesebb.

Ezzel a villanyautózás problémáinak töredékét sem sikerült megoldani.

Ez a cikk csak Musk seggének nyalása, ami eltereli a problémáról a figyelmet...

https://theicct.org/sites/default/files/publications/EV-life-cycle-GHG_ICCT-Briefing_09022018_vF.pdf
As shown in Table 1, the studies indicate that battery production is associated with 56 to 494 kilograms of carbon dioxide per kilowatt-hour of battery capacity (kg CO2/kWh) for electric vehicles.

Vagyis egy 50 kWh-s autóra 2,8-24,7 tonna CO2 kibocsátást saccolnak.
Egyezzünk meg abban, hogy nagyon nagy külömbségek vannak a kibocsátási adatok között, és nagyon bizonytalan, hogy mennyi is a valós kibocsátás.

Egyébként egy átlagos magyar autós 16000 km-t tesz meg évente az autójával.
7 literes fogyasztással számolva 1120 liter benzint használ el. Egy liter benzin 2,400 kg CO2 kibocsátással jár. Vagyis egy átlag magyar autós egy év alatt 2,688 tonna CO2-t pöfög a levegőbe.
 
  • Tetszik
Reactions: pöcshuszár

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Egyébként egy átlagos magyar autós 16000 km-t tesz meg évente az autójával.
7 literes fogyasztással számolva 1120 liter benzint használ el. Egy liter benzin 2,400 kg CO2 kibocsátással jár. Vagyis egy átlag magyar autós egy év alatt 2,688 tonna CO2-t pöfög a levegőbe.
1 liter benyó kb. 0,8 kg, hogy lesz ebből 2400kg CO2?! Vagy ebben benne van az olajbányásszattal kezdve a finomításon át minden??
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Két-három éve már az itthoni pálya tervezési munkákat úgy adja ki a MÁV (helyett a NIF Zrt. persze) hogy a MÁV Start által elképzelt ütemes menetrendekhez kell a pályát varrni. Ami nagy baj hogy nálunk csak EU pénzből mehet az építés, valamint hogy "kicsit" vastagon fog a kivitelezők tolla (ez nem csak Mészáros bácsi mára, az osztrák cégek is beálltak a sorba, szakember meg nincsen ami tovább emeli az árakat) , ezért nem lehet annyi pályát felújítani hogy rendszerszintem érezhető legyen a hatás. De valami már elindult...
Meg persze a politikai beavatkozás (lásd kínai vasút), a (néha a fórumon is érezhető) lenézés a közlekedéstervezők irányába ("barnaköpenyesek logarléccel"), hogy az ő véleményüket telibe kell szarni. Pedig ma már elég jó vasúti-forgalom szimulációk vannak menetrend készítéshez, nem papíron kell csinálni.